Uvedomelo preskočme „kde“

14. júna 2022, malinova, Nezaradené

A to sú vraj tuto takí primitívnejší čitatelia a preto sem prišiel uvedomelý človek podľa našich progresívcov, aby mi napísal a predviedol tú uvedomelú inteligenciu.

Otvorím svoj blog a čítam:

 

„Autorka plače, chce byt. Chce rodinu, deti. A teda, kto sa o to má a musí snažiť ? To všetko má vybaviť – zariadiť štát ? Vraj, základom je rodina. Rodinu tvorí otec a mama. Čo je ich úlohou ? Spravovať rôzne príspevky a dávky od štátu? Je ich úlohou stupňovať ich požiadavky ? Protestovať ? Sťažovať si ?

Je úlohou rodiny výchova detí ? Ak áno, ako sa to má diať ? K čomu má smerovať výchova detí ? K objektivite a spravodlivosti ? Ku kapitalizmu a či k socializmu ? Sociálnosti a solidarite? K egoizmu a či k altruizmu ? K nenažranosti a či skromnosti ?

Pokračovanie:

Byty ? Kto ich vybuduje ? Kto ich zaplatí ? A kto ich bude prideľovať ? A akým kľúčom sa to bude? A čo bude s tými vylúčenými ? Ulica ich nachová a nasýti ?

K R I V É Z R K A D L Á !“

 

 

Áno, pochopila som, že plačem, že dodnes nemám byt a to si chcem založiť rodinu a mať deti. A ako, keď mi štát v 57-ke nepomôže? Chápem, mám si začať šporiť, hoci dnes na Pravde píšu, že sa rušia vkladné knižky a preto si rodinu založím a deti budem mať asi až v 67-ke. Bez takých uvedomelých a inteligentných občanov by som to nevedela, že čo asi tak chcem už v 57-ke, keď najprv mám ešte roky šporiť? Myslíte si, že v 70-ke už na to budem mať a budem si už môcť založiť rodinu a z takého dôchodku?

 

Však jasne na SME napísali, že kto býva na internáte, tak si má nájsť zazobaného partnera a učiteľ si nikdy nenašporí ani na hypotéku. Ale chcete tvrdiť, že na SME klamali, keď sú predsa najuvedomelejším vzorom?

 

Najlepšia je tá uvedomelá filozofická otázka:

 

Je úlohou rodiny výchova detí ? Ak áno, ako sa to má diať ?“ a potom nasleduje preskočenie bytu a prejdeme k smerovaniu výchovy detí v neexistujúcom byte!

 

Nie je predsa dôležité kde, ale k čomu bude smerovať! To je základ! Vy sa nepýtajte, či na strome, ale kam bude smerovať! Smeruje k objektívnosti? Budete o sedem rokov vo výchove objektívni? Smeruje dnes pred sobášom vaša budúca výchova o sedem rokov k objektívnosti? Nie, nesmeruje a nemuseli ste ani porodiť ani vedieť, kde porodíte, lebo „kde“, to nie je také podstatné, ako objektívnosť, keď preskočíte „kde“. Smeruje vaša výchova detí pred sobášom k spravodlivosti? Ku kapitalizmu? Alebo nebodaj socializmu, keby vás zaujímalo „kde“?

Vy sa nemáte pýtať kde! Vy sa máte pýtať, či vaša výchova budúcich detí smeruje ku kapitalizmu? Toto je podstatné a nie kde! Uvedomelého človeka nezaujíma kde! Ani či v 57-ke! Ale máte správne a nie krivé zrkadlo? A smeruje k sociálnosti? A solidarite? Nie je egoizmus, keď vás zaujíma kde? Nie je to vaša nenažranosť mať aj kde porodiť? To smerujete k altruizmu? Alebo ste nenažraní a zaujíma vás kde? Nestačilo napísať, že na internáte? Smerujete k skromnosti? A ešte sa čudujete, že si radšej zadovážia psa, keď sa pri toľkej progresívnej uvedomelosti preskočilo kde a aj vek 57 rokov? Podstatnejšie pre nich je kam bude smerovať a kde už teraz smeruje moja budúca výchova detí, keď si založím rodinu v osemdesiatke.

Vidíte, ako stačí len uvedomelosť a to inteligentná?

 

„Byty ? Kto ich vybuduje ? Kto ich zaplatí ? A kto ich bude prideľovať ? A akým kľúčom sa to bude? A čo bude s tými vylúčenými ? Ulica ich nachová a nasýti ?“

 

Kto by ich aj vybudoval? Veď kto by pre iných staval byty?! A kto ich zaplatí? A kto vám do takých podmienok porodí? Či ženy už len tak, že aj aj na strome lebo uvedomelo a so smerovaním do kapitalizmu a neegoizmu?

A kto by ich kedy prideloval? A akým kľúčom by sa to mohlo dať, keď taký nezmysel neexistoval ani v socializme? Veď akým kľúčom by sa to aj mohlo dať? Vari nie takým, aký ste už zažili! Ten predsa nikdy neexistoval a preto sa nedá ani vymyslieť! A čo bude s tými vylúčenými, ktorí v socializme neskončili na ulici? To ulica ich nachovala a nasýtila, keď žobráka ste nevideli?

 

Vraj je nezmysel a sprostá lož, že matka potrebuje rodinné hniezdo a nie podnájom. Všetci dobre vieme, že porodiť sa dá aj v maštali a vychovávať deti aj na ulici, táto doba nám to ukázala. Aj že vaše deti ani netreba, lebo sme premnožení a vytláčame medvede. A ženy vám už odpovedali. Keď sme tak premnožení, že viac než medvede, tak majú čas aj po štyridsiatke a počkajú si na lepšie, keď môžu. 

 

Aj ja by som si počkala na to preskočené – „kde“ a nemala žiadne dieťa s takými uvedomelými bláznami. Môžu si ich muži sami porodiť a preskočiť „KDE“ so správnym smerovaním do neegoizmu a skromnosti v single živote. Len z toho vynechajte zlatokopky, skromnosť smeruje tam, že uskromníte sa a nebudete mať ani ženu, ani deti.

 

 

Ak ste voľačo dostali!

 

To ste dostali od tých živoriacich rodičov v socializme, peniaze alebo byty po živoriacich starých rodičoch v socializme, na ktorých peniaze alebo byty ste čakali. Predávate si byty a majetok, ktorý získali v tom žobráckom socializme. Tie ste si vysoko speňažili, čo oni dostali skoro zadarmo. A vy vašim deťom z čoho dáte? Z podnájmu? Na ich podnájom, či nikto už nebude nič vlastniť? Alebo práve vy? 

 

Oplatí sa vám šetriť?

 

A kde? Komu a kde sa oplatí šetriť?

 

Hlavne obdivujem schopnosť, už teraz vedieť ako budete mať na prenájom na dôchodku. To teraz nevidíte na dôchodku takých chudákov, čo by prenájom platili z dôchodku!

To teraz vidíte chudákov zo socializmu, čo ešte na lacnejší nájom než prenájom ešte majú!

 

 

 

Otázku bytov si „komsomoľci“ zúfalo potrebujú vytesniť, aby sa necítili samovražedne.

 

 

 

.