Založ si blog

O overovaní lekárov

Nebudem tvrdiť, že všetci lekári sú zlí, ani to, že všetci sú dobrí lebo liečia a zachraňujú životy. Lekári sú tiež len ľudia a to ľudia bývajú rôzni. V každej profesii nájdete dobrých, vynikajúcich, horších a zlých a myslím si, že tak je to aj s lekármi. Nemyslím si, že môžete dôverovať akémukoľvek remeselníkovi, že niečo neodfušuje a ako musíte kontrolovať politikov, či robia, čo majú, musíte bohužiaľ kontrolovať aj lekárov, či robia to, čo majú.

 

Ako sa kontrolujú lekári. Keďže práci iných ľudí nerozumieme, kontrolujú sa lekári lekármi, že vyhľadáte aj iného a iných lekárov a overíte si, čo by na to isté povedal iný lekár, či by doporučil ten istý postup, také isté lieky atď. Do toho musíte investovať čas, aby ste ich ešte kontrolovali, či vedia, čo robia alebo či im to nie je jedno, čo robia.

 

Napr. moja dcéra mala závažný úraz a po tom úraze jej predpísala lekárka konkrétny liek, že pre istotu. Tak som si to chcela overiť, či ho má brať a tak som zavolala známej zdravotnej sestre a pýtala som sa jej, či je to niečo zvláštne, keď si takto overujete u iných, či je odporúčaná liečba dobrá. A ona mi povedala, že je to celkom bežné aj u nich, že k nim chodia pacienti od iných lekárov, presne toto si overovať, čo by na to povedal iný lekár a schválila mi overenie liečby aj u niekoho iného a poradila mi dobrého odborníka. My sme nešli inde s nedôverou, vyslovene len že si chceme overiť, či by to schválil aj iný lekár.

 

A tam som zažila, že tá druhá lekárka bola zhrozená, že prečo jej predpísali taký liek, keď ten liek spôsobuje a teraz nasledovalo o čom nás neinformovali! Pýtala sa, či ho už berie. Keď nie, ani ho nemá brať. A prečo vôbec jej ho predpísala? Mala takúto chorobu, stalo sa jej už toto…? Ja že nie. Tak prečo jej ho predpísala, pýtala sa mňa, čo ja neviem, prečo jej ho predpísala, ale teda šťastie, že ho nebrala a napokon ani nepotrebovala, všetko bolo v poriadku aj bez toho lieku. Zbytočne by sa bola takto ohrozovala, ako povedala iná lekárka. To mi teda na dôvere v lekárov nepridalo. Medicína ma nezaujíma a človek nemá chuť hľadať si čas chodením aj po iných lekároch, aby si overil ďalších lekárov a ešte tých lepších odborníkov aj zháňal. Ale teda, aspoň teda pri závažných veciach je ich nutné takto kontrolovať, ak vám nestačí len fakt, že nejakých pacientov aj vyliečil.

 

A potom sa mi stalo, že mi našli nejakú diagnózu a poslali ma s tým k príslušnému lekárovi. A práve v tom čase som tu na Pravde čítala, tu v diskusiách, že len hlupáci neveria lekárom a veria šarlatánom a podobne. Tak som si povedala, že budem viac veriť lekárom a nebudem o nich toľko pochybovať a čo povedia, odporučia, ja si nebudem komplikovať život a tak urobím ako odporučia, lebo všade radia dôverovať lekárom. Konkrétne Milan1 v tomto konkrétnom prípade u mňa zohral najväčšiu rolu, hoci to nevedel, že som danému odborníkovi, ku ktorému ma poslali, odpovedala, že súhlasím s liečbou. A to som sa čudovala, že sa ma pýta ten lekár, či súhlasím s liečbou. Ale sám povedal, že mnohí aj s takou liečbou nesúhlasia a idú inde sa liečiť inak, asi nejakými inými metódami, o ktorých mi nič nepovedal. Tento lieči len takto, ako ponúkol.

Tak som si začala o tom lieku čítať. Dokonca som našla celú diplomovku o ňom, z čoho som pochopila to, že je to nejaký nový liek…

Keď som ho prvýkrát brala, rodine som oznámila možné vedľajšie účinky, ktoré teda boli desivé. Po požití lieku si nemôžete ľahnúť a musíte sedieť alebo stáť polhodinu a čo by vám to mohlo spôsobiť, keby ste si ľahli. Ako keby som si mala zobrať jed, tak som sa bála aj tých vymenovaných možných účinkov, ale bola som rozhodnutá dôverovať dnešnej vede! Takže som ako blbec brala tie lieky niekoľko mesiacov a s tým kontroly, moč a krv a strata času.

Potom som dostala silný zápal okostice a náhodou som zubárovi povedala, aký liek beriem. Ten sa zhrozil a neodporúčal mi ho a poslal ma s tým späť k tomu odborníkovi, že on s tým liekom nesúhlasí. A ten odborník, asi sa tiež len zľakol, ma ešte vyhrešil, že prečo ten liek beriem, že či chcem, aby mi vysekávali sánku z tváre, že to môže mať strašné následky. Zrazu mi už ten liek neodporúčal ani on a keď som sa spýtala, tak aká iná liečba? Už povedal, že žiadna a ani už chodiť k nemu nemusím, on lieči len takto. Zrazu už ma nepotrebuje ani vidieť, ani kontrolovať, ani vitamíny, ani nič podporné, čo dovtedy predpisoval, nič, už nepotrebujem ani kontroly. Nie je to čudné? Ste pacient len keď na vás používajú nový liek a keď nie, tak už pacient nie ste a nemusíte ani chodiť už na žiadnu kontrolu?

A keď som sa vrátila späť k zubárovi, tam sa zas čudovali, že z akého dôvodu som brala taký liek? Mali ste…? Nie. A mali ste…? Nie. Tak prečo vám dal takú liečbu? Evidentne ju ten zubár považoval za nebezpečnú a len v nejakých závažných prípadoch, čo nič som z toho nemala, čo menoval. Takže takto som dopadla, keď som dôverovala modernej vede s novým liekom. Ešte som si privodila ťažký zápal a možné dôsledky mi ešte vytkol ten odborník, ktorý to asi skôr hovoril sebe, že ako som mohla prísť aj o celú sánku. Ten liek veľmi drasticky pôsobí na kosti. A on sa ma vôbec nepýtal, či nemám aj nejaké iné problémy so zápalmi napríklad zubov. To už bola iná časť tela, ktorá ho nezaujímala. Zrejme viac to, že pre nový liek má nového pacienta. Teraz som presvedčená, že na užívaní tohto lieku u pacientov mal svoj osobný záujem. Skúmal sa ten liek, bol a je nový, moderný.

 

Spätne ľutujem stratený čas a komplikácie a že som si povedala – Budem dôverovať modernej vede. Mala som viac veriť tým šarlatánom, čo hovoria – Pozor na tie ich záujmy pre farmafirmy. No a odvtedy som znovu zdravá. Bola som aj predtým, že osobne som žiadne problémy necítila. A to sa tiež u zubára čudovali, že prečo taká drastická liečba, keď ma nič nebolí a žiadne problémy nemám?

 

Zopakujem – Mala som viac veriť tým šarlatánom, čo hovoria – Pozor na tie ich záujmy pre farmafirmy.

A odkedy nechcem drahý liek, aby mi teda nemuseli vysekávať sánku, odvtedy mi nepredpísal ani Calcium. Zaplať si sama, keď sa u nás už nebudeš liečiť. Už asi nie som vhodný pacient, nemám chodiť ani na kontrolu, zrazu to už nepotrebujem, ani to, ani sledovať, ani nič. A tak problémy nemám naďalej. Ale mohla som byť ich moderný pacient.

 

Keby som teraz dostala otázku – Súhlasíte s liečbou? Tak viem, že keď nechcem byť pokusný králik modernej vedy a možná obeť nejakého lekára, ktorému sú šumafuk nejaké vedľajšie účinky, mám si spomenúť na šarlatánov, ktorí hovoria, že dnešná veda vás nelieči ako celok a celé telo, ale odborníka z vás zaujíma len nejaká konkrétna časť. Nie je to jeho telo. 

 

 

A nie sú to všetky zážitky, to by bol článok veľmi dlhý, ale ešte jednu skúsenosť pridám. Ako celkom mladučkej mi zistili bielkoviny v moči a lekár mi navrhol punkciu ľadvín. A ja ako poslušný pacient som s tým súhlasila, lebo ma strašil, že môžem potratiť každé dieťa. Ale šarlatánky staršie spolupacientky mi poradili nech s tým nesúhlasím a nedám si robiť punkciu ľadvín, lebo toho lekára zaujímam len ako prípad do jeho štúdie, nejakú čo robil. Tak som to zrazu odmietla a to bol nahnevaný, že prečo verím len tak nejakým ľuďom a znovu ma strašil, že môžem potratiť každé dieťa. A ja som nielenže nepotratila, ale tehotenstvom tie bielkoviny zmizli. Keď som sa ako tehotná pýtala, čo v bielkoviny v moči, ešte ma sestrička okríkla nech si nevymýšľam, že mám nejaké bielkoviny v moči.

 

 

Čo myslíte, zoberú lekári prvého remeselníka na ktorého natrafia? Alebo tiež poznajú vetu: „Nevieš mi poradiť nejakého dobrého remeselníka na….?“

 

 

 

A predstavte si ten strašný svet, že by remeselníci mali rôzne názory, ako niečo konkrétne spraviť. Kto vám chce hoci len premaľovať vaňu, povie vám, že vám do troch rokov popraská? A to môže byť ten prvý, ktorého stretnete. Takých práve nájdete celú plejádu – rýchle vynovenie vane a lacno! Niečo ako tieto dočasné vakcíny, že premaľovať každé tri roky. Rýchly a krátkodobý účinok, hlavne, že zarobí. O tri roky ho vaša vaňa zaujímať nemusí, hlavne aby ich bolo veľa. A tak by sme mohli pokračovať vo všetkých oblastiach, že o čo viac názorov na postup a riešenie poznáte, o to skôr nájdete dobrého remeselníka a dobrého lekára. Dozviete sa pri diskusiách k veci a postupom a s čím nesúhlasia a prečo!

 

 

 

„Možné dlhodobé reakcie na vakcíny mRNA, ktoré neboli nikdy predtým povolené pre ľudí, zostávajú neznáme.

Vzhľadom na to Komisia:

1. odoberie alebo pozastaví autorizáciu na použitie týchto vakcín z dôvodu nedostatku bezpečnosti a účinnosti, pokiaľ ide o prevenciu infekcií a nákazu vírusom SARS-CoV2;

2. povolí používanie liekov, ktoré sa osvedčili pri liečbe COVID-19, ako napríklad Ivermectin, a rozsiahle protokoly včasnej domácej liečby;

3. zavedie aktívny systém dohľadu nad očkovanými ľuďmi, ktorý im poskytne podporu a uľahčí potrebnú liečbu nepriaznivých účinkov.“

Zdroj: parlamentná otázka z 25.8.2021:

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/P-9-2021-003960_EN.html

Ak viete o tomto niečo viac, napíšte mi, aká komisia, pre koho je to záväzné? Pre nikoho a nič to neznamená?

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541924x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie