Hajlovanie vraj nie je rasizmus

22. augusta 2020, malinova, Nezaradené

Hajlovanie vraj nie je rasizmus

 

SME:

 

“ Predstava, že motiváciou násilia bol slovenský (slovanský) pôvod Chovanca, teda „rasizmus, ktorý nie je len o Afričanoch, ale aj Slovanoch, ktorí čelia na Západe predsudkom, šikane, nenávisti,“ je prejav buď komplexu menejcennosti, alebo marketingovej účelovosti. Vyberte si.

 

Porovnávať Chovanca s Floydom je nebezpečné štvanie.“

Ešte sme navyše paranoidní!

 

„Horšia než neprimeraná, politicky účelová, čiže tragédiu hyenisticky zneužívajúca, a ešte aj hysterická a paranoidná, je práve reakcia našej sociálnej demokracie.“

Čítajte viac: https://komentare.sme.sk/c/22472803/paranoidny-marketing-fica-a-blahu.html

 

 

 

Nie som schopná písať, tak som šokovaná z novinárov na SME.

 

 

 

 

 

prečítajte si z komentárov zo SME:

 

 

„Chyba je spájať aj vraždu Floyda, bez dôkazov, s rasizmom len preto lebo sa tak rozhodli média a BLM a následne z toho, zo strany Trumpovej opozície, vytĺkať politický kapitál. Ale fakty z USA hovoria proti tomu keď zbraňou policajta zahynie v USA viac bielych ako čiernych aj so zohľadnením ich zastúpenia v populácii. Takže nerobte vy (novinári) to čo nechcete aby robili druhí (Blaha s Ficom). Ešte otázka: kto by tu najviac vyskakoval a hovoril o systémovom zlyhaní, keby bol na mieste Chovanca slovenský Róm alebo nejaký moslim?“

 

„V com bola smrt Floyda rasisticka ? Vykrikoval snad ten policajt rasisticke hesla, hajloval nad obetou, tak ako ta policajtka nad Chovancom ? Tvrdit, ze zabitie Chovanca nema nic spolocne s rasizmom, ked policajtka nad jeho telom hajluje – tj. prejavuje sympatie k rezimu, ktory chcel Slovanov vyvrazdit, alebo zotrocit – podla toho co by sa Hitlerovi viac hodilo, je absurdne.
A ano, podla mna systemova xenofobia voci vychodoeuropanom v zapadnej EU existuje. Samozrejme, neznamena to, ze je to vzdy a vsade, ale to, ze k nam pristupuju ako k menejcennym obcanom EU 2. kategorie je realita. A nie je to len o nejakych elektrikaroch.
Mne napriklad spominal znamy zijuci v Rakusku aky problem ma jeho syn najst si ako lekar vystudovany na rakuskej univerzite zodpovedajucu pracu. Ze uz na skole mu niektori vyucujuci tvrdili, ze ty si Slovak a tak musis vediet 2 krat viac ako Rakuskan, aby si spravil skusku. Co na tom, ze tam zije desatrocia. Podobne to bolo aj na pohovoroch. Slovak – odchod. My preferujeme Rakusanov.
Enticka nadradenost velkej casti zapadoeuropskej spolocnosti nad tou stredo-vychodo-europskou je realitou. Je to nieco podobne ako Slovaci pozeraju zvrchu na trebars Albancov ci Africanov. A tarat tu, ze je to len bluznenie je loz.“

 

Tak Belgičan hajloval ale určite to nemá nič spoločne s ničím ale prepnutý policajt v USA ani nejhajloval ani nekričali nič rasistické ale bol to rasizmus? No moja úcta … :-0

 

„Paradoxne najlepsi dokaz, ze media (slovenske) sa chovaju inak ked policia ublizi Romovi ci cernochovo a inak ked to iste spravi belochovi, kde navyse policajtka pri tom hajluje je fakt, ze SME i Nko o tejto kauze napisali komentare az dnes a vsetky 3 (tento, Schutzov i Javorskeho na Nku) su v style, ze hyeny Fico a spol z toho vybijaju politicky kapital.
Ked to iste robila hyenisticky progresivna lavica zo smrti Georga Floyda, tie iste media tomu tlieskali. Teraz pisu o hyenach…“

 

„A ešte zvlášť

Floyd bol odsúdený kriminálnik vzhľadom na jeho muskulatúru s ním policajti museli zaobchádzať s ohľadom na tieto skutočnosti…
Pri Floydovi je veľmi ťažko určiť rasový motív, keďže každý z policajtov bol z iného etnika…
Ale však ako zámienka na rabovanie a „boj“ proti Trumpovi, je „dobré“ všetko…

 

„‚Ale keby tie slová padli hoci aj v zdravom a triezvom rozpoložení, tak vytĺkať zo smrti politický kapitál je absolútne nevkusné.‘
Tak zrazu je to nevkusne ? Ale ked to iste robili zo smrti Floyda v USA najma demokrati a v EU kadejaki progresivni politici, tak to bolo vsetko v poriadku. Ved aj samotne SME v komentaroch pouzivalo tuto smrt na utoky voci tomu obmedzencovi Trumpovi. Vtedy to vsak zjavne bolo OK.
Tak ako existuje systematicky rasizmus voci cernochom, existuje aj systematicka perzekucia vychodoeuropanov v zapadnej EU. To je proste fakt o ktorom sa nehovori, lebo to nezapada progresivcom do ich predstav, ze beloch nemoze byt predmetom perzekucie. Lenze opak je pravdou.
To, ze sa to 2 roky snazila belgicka policia ututlat je skandal sam o sebe. A podozrenie, ze v pripade Nemca ci Francuza by postupovali inak, je vysoke.
Bohuzial, taketo pripady na jednej strane a absolutne neproporcne vlazna reakcia slovenskych medii, progresivnych politikov a ich sympatizantov je len vodou na mlyn ludom ako Fico, Blaha ci Kotleba.
Zlociny treba merat rovnakym metrom a zabitie Georga Floyda a Jozefa Chovanca ma tolko spolocnych crt, ze hladat v tom rozdiely moze iba ten kto ich velmi silne chce najst a komu o spravodlivost nejde.“

 

„Myslim, ze keby v Belgicku zabili Roma, tak do tyzdna padne minimalne minister vnutra, ak nie rovno cela vlada a keby sa to stalo na Slovensku, uz tu bude minimalne 20 komentarov o slovenskom rasizme. Ale kedze sa to stalo iba nejakemu Slovakovi, navyse v Belgicku, tak su tu iba komentare o hyenach co to politicky zneuzivaju.“

 

„Vytĺkať zo smrti politický kapitál je absolútne nevkusné“
Dúfam, že to rovnako platí aj pre smrť Floyda. A samozrejme aj pre smrť Kuciaka a jeho snúbenice.

 

„Floyd aj chovanec sú takmer identické prípady.
Spacifikovany človek ktorého zbytočne udusia za živa policajti.
Farba pleti je šum a fuk, teda nám nerasistom, takisto fakt ze robili výtržnosti im nedáva zámienku na takéto zaobchádzanie.
Policajná brutalita s následkom smrti.“

 

„som rad ze sa tu objavil aj normalny koment.“

 

„Lol vytlkanie kapitalu

Takze nacisticka policajtka v srdci Europskej unie. Aha. Charleroi je take zalozne letisko Bruselu, kam lietaju nizkonakladovky.
To by som chcel vidiet tie komentare, keby slovaka zabili policajti v Moskve a policajtka by pri tom hajlovala.
Som zo sucasnych novinarov znechuteny. Kde je odsudenie, kde je boj proti nacizmu v policii, kde su poziadavky na napravu?
Aj Duleba sa urcite vyjadri o brutalite belgickej policie?“

 

 

z Pravdy – tu ich brigádnici vypisujú, že nás berú ako odpad:

 

Za to, že Slovákov berú ako odpad sa môžeme poďakovať hlavne zločincom z HZDS, SNS a SMERU, ktorí sa veľkou mierou podieľali na tom, že sa Slovensko dostalo do suterénu Európy. Ešte si ten skorumpovaný a bezcharakterný ožran Fico otvára tu smradľavú zločineckú hubu.“

 

zase ospravedlnovanie:

 

netreba zabudat ze to zacal slovak ked necakal v rade a preskocil bezpecnostnu barieru, nasledne vnikol do lietadla, neskor v cele si sam mlatil hlavu o dvere s umyslom sebaposkodenia, as potom nastupili policajti a znehybnili ho…..“

 

===========

 

 

Naposledy som bola tak šokovaná zo SME a Denníka N v roku 2015, keď začala ich propaganda o migrantoch a všetci sme boli fašisti, čo sme nesúhlasili s kvótami.

Zdalo sa mi, že odvtedy vytriezveli, lebo už nám nepíšu, že sme fašisti a rasisti. Táto besná propaganda s citovým vydieraním a zastrašovaním na kvóty prestala.

 

Včera sa mi to s plnou silou vrátilo, ten šok z našich novinárov, že hajlovanie vraj nie je rasizmus a nič to nemá s rasizmom. To bol len nemiestny vtip a nič to nemá s rasizmom!

 

Ste obyčajné predajné špiny. A nikdy nebudem voliť tak, aby sa k moci dostali ľudia, ktorých tam chcete natlačiť ako ukážkových lokajov.

Včera som prvýkrát uvažovala, že sa zrieknem liberalizmu, lebo už nič nechcem mať s týmito liberálmi.

Ale nenechám vám tú nálepku o slobode. Nie, nenechám vám ju. Neukradnete ani slovo o slobode. Vy nie ste liberáli! Vy len chcete, aby ste boli akože o slobode a akože o ľudskej rovnoprávnosti. Je to klamstvo! Ako keď sa v inkvizícii inkvizítori vydávali za veriacich, aby to bolo v mene Boha!

Neboli veriaci a rovnako vy nie ste liberáli!

 

 

A dnes vám napíšem, že plačem. Som šokovaná z toho, čoho všetkého sú schopní „liberáli“, akej predajnosti. Človek sa vás už dnes musí báť, vašich dvojakých metrov a vášho zastrašovania.

 

 

 

 

.