Založ si blog

Gaučovka sv. Igora

Na začiatok dva komentáre zo SME ku Ikone sv. Igora:

 

„‚Už samotný fakt, že má niekto citovú väzbu na politika, ktorá ho núti obdivovať mňaukanie „v prvej línii krvácajúceho lúzra“, ho ľahko diskvalifikuje pri volebnom výbere, ale to sa nič nedá robiť.‘

Ale nielen laska, ale aj nenavist je citova vazba, ktora voci politikovi moze byt tiez znacne nezdrava. Potom taky clovek neustale produkuje negativne myslienky voci subjektu svojej nenavisti, az z toho vychadza smutnosmiesne.
Len tak zo srandy som si pozrel poslednych 10 clankov autorky.
1. Ikona sv. Igora.
2. Keď vás zastavia policajti, dajte to na Matoviča.
3. Medzi nimi vzdelancami.
4. Tak trochu sociálne porno.
5. A neklameš náhodou?
6. Kto potrebuje tituly?
7. Vezmite Matovičovi facebooky.
8. Vraj to bolo len údajne.
9. Toto je naozaj núdzový stav.
10. Heslami k lepším zajtrajškom.
Z 10 clankov je v 7 spomenuty Matovic. Takze suhlasim s autorkou o tom, ze mat citovu vazbu na politika, ci uz je ten cit pozitivny, alebo negativny nie je zdrave.“

 

„Otazka je ci v niektorych pripadoch uz kritika neprechadza do fanatickej nenavisti. Zivot predsa nie je len o politike.“

 

=========================

Tu začína môj článok, ktorý má 32 riadkov.

 

Prečo sa progresívni novinári mýlia pri svojej silnej citovej väzbe na Matoviča.

 

V prvom rade chcem povedať, že ja som k nim objektívna, pretože môj kmeň sú a vždy až do smrti budú liberáli. Práve ich cítim ako svoj prirodzený „kmeň“ (posledný výraz Sama Marca), hoci teraz by tvrdili, že ja nemôžem byť liberál, lebo liberáli by ich kritizovať nemohli.

Ale to nie sú veci dojmov, ale faktov. Asi ťažko môže byť môj prirodzený kmeň konzervatívna vláda plná pre mňa už náboženských fanatikov. Priala by som si vládu liberálov, kde by všetci pôsobili ako Čaputová, Biháriová, Poliačik, Petrík,Hanzelová a písali o morálke emocionálne ako Havran.

Takže, celkom určite slepotu voči našej koalícii nemám. Dokonca vidím, že sa v mnohom naši progresívci zlepšili, lebo nemáme tu dennodenne loďky migrantov, že musíte súhlasiť s kvótami, inak ste fašisti. 

 

SME zmenilo taktiku boja proti tejto vláde, že nekritizuje vládu, ale „nekritických voličov“, čo vraj túto vládu len nekriticky obhajujú a majú mantru už nie „lebo Fico“, ale „lebo Smer“ (prestupná stanica k „lebo Pellegrini). Ale to sa dá veľmi ľahko zistiť, či sú nekritickí a nie podľa dojmov, ale faktov.

 

Za prvé, tých voličov a len OĽaNO nie je zas až tak veľa zo všetkých voličov, takže máte a podsúvate dojem, že voliči SaS a Za ľudí, Sme rodina majú za svoju sv. ikonu Matoviča. Nie vlastnú stranu, ktorých volili, ale Matoviča, keď si dovolia chcieť tú vládnu koalíciu, ktorú volili. A prečo ju nemajú chcieť a dovolia si to, keď ju volili? To oni všetci zbožňujú Matoviča a preto na FB má len 700-1000 komentárov, z čoho minimálne tretina je kritická?

Väčšina týchto voličov ho zďaleka tak nesleduje, ako práve voliči progresívcov a opozície. Matovič je TOP STRÁNKA práve pre progresívcov a opozíciu! 600 voličov tam vyjadrí súhlas a sympatie, 400 sa tam s nimi háda a sledujú to tisíce voličov progresívcov a opozície.

Voličov tejto opozície zaujíma viac to, ako sa budú rozoberať kauzy tejto vlády v novinách. A rozoberali sa? Najväčšia kauza pre opozíciu – ako Sulík rozkráda Slovensko a predáva celý štát? Nie, tomuto venovali jeden článok niekde zastrčený, lebo veď výhodné pre progresívcov je v tom voličov opozície nechať – Nech si aj myslia, že Sulík a táto vláda už rozkráda Slovensko, kedy už pôjdu do ulíc? Musíme Blahovi a Ficovi nahrať, že má pravdu.

Stačí mlčať a toto je najúčinnejšia zbraň. Čo tam po tom, že voličov táto téma zaujímala, museli si k nej informácie hľadať sami, pretože novinári len filozofujú o morálke, platíme ich len ako filozofov. Bez nich by ste nevedeli, čo si myslieť o Matovičovi na motorke. Ale asi ekonomike už nerozumejú, takže vlastne ani nevedia, či táto vláda rozkráda alebo nerozkráda Slovensko. Ale potom vypisujú, že nechápu, prečo tento národ číta alternatívne médiá a verí hoaxom, keď novinári na SME sa obmedzili len výchovu ľudí. Máme ich miesto rodičov, presne čo si mám myslieť o nevhodných obrázkoch na FB. Keď sa objaví Dunčo, viem že bude téma, ale o ekonomike čítajte na Hlavných správach, tam a pod Blahom bude dav ako v Tatrách.

A tí nemajú svoju ikonu? Je tiež minimálne tretina pod Blahom kritická? Už nepíšu Pellegrinimu, nech sa pohrajká s macíkom?

No, komu vyhovuje vydávať hŕstku voličov, ktorú má na FB každý, za voličov, ktorí si dovolia chcieť túto koalíciu a dovolia si teda aj kritické komentáre k tým, čo dennodenne usilujú o predčasné voľby? Alebo to neusilujete, keď už teraz ste z Dunča a diplomovky na mŕtvicu?

 

A konkrétne, čo prevažuje na SME, sa dá ľahko zistiť podľa karmy diskutujúcich. Tí, čo chcú túto koalíciu a dovolia si to vyjadrovať, všetci majú zrazenú karmu. A tí, čo už nemôžu vydržať túto koalíciu, ju majú naopak vysokú. Tak ktorých je viac? To podľa diskutérov.

 

A podľa článkov prevažujú progresívci. To odráža objektivitu čitateľov alebo objednávku z pozadia progresívcov?

 

Čo lepšie máte? Keby to bola gaučovka, poviem – vyhoďte ju, môžeme sedieť na vankúšoch, pokým nevyrobia lepšiu. Zvlášť ja som človek, čo si nekúpi, čo sa mu nepáči a len preto, že to potrebuje. Radšej to nemám, keď je to otrasné. Ale je vláda taká gaučovka bez ktorej môžete žiť?

Však, keby ste vyniesli len Sme rodinu ako gaučovku pred smetiak, ešte ju do rána odnesú smeráci, že im sa do koalície hodí ten morálny odpad.

 

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5546868x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie