Zabetónovanie voličov OĽaNO

26. júla 2020, malinova, Nezaradené

Ešte nikdy sa neodohrávali také mediálne štvanice, aké môžete vidieť dnes. Ani po smrti Kuciaka a jeho snúbenice novinári nerobili takú štvavú kampaň na Smer, ako dnes zažíva OĽaNO a táto koalícia. Ja si to veľmi dobre pamätám, pretože som vtedy stála na strane Smeru a veľmi ma poburovalo, že sa ignorujú normálne voľby a niekto chce zmeniť vládu len tak z ulice. Presne to bola doba, keď som si myslela, že čo tak zúrivo chcú dostať ku korytu, to nebude nič dobré pre Slovensko, len zaplatené. Darmo sa vtedy Havran namáhal a to jediným článkom Svine, ľudia neboli v takom šialenstve, v akom sú dnes, tak dožerava vytočení médiami. Nebolo tých článkov proti Smeru toľko, lebo som si ich odkladala v jednom článku ako dôkaz, koľko ich bolo, keď útočili na Smer a vyslovene obviňovali Smer a potom tvrdili, že také nepísali. Bolo ich pár s doslovným obviňovaním. Aj keď na uliciach stáli demonštranti, v diskusiách nevládlo také rozoštvanie národa.

 

To všetko ma presviedča len o tom, že sa pri voľbách stala chyba a nečakane sa k moci dostala koalícia, ktorá nebola objednaná a vysoko, vysoko zaplatená v predvolebných prieskumoch. Mal vládnuť Smer s PS/SPOLU a tak to bolo pripravené a tak to mali ospravedlňovať, že nič iné sa nedalo robiť.

Preto dnes tak zbesilo útočia aj zo strany Smeru, aj zo strany PS, lebo toto je objednávka a nie tento omyl v programe oligarchov, čo máme.

 

Ja nie som ekonóm, ale veľmi dobre rozoznám, že keď sú argumenty, tak sa použijú a koľko ich bolo kedysi proti Smeru – argumentov, nie blbostí. Nikdy nevyzerala politika tak infantilne a nie kvôli Matovičovi, ale kvôli argumentom, ktoré už nemajú čo recyklovať. Nikdy argumentom neboli len ponožky, slivkový koláč a 100x za sebou diplomovka. Oni ani nevedia na čo majú útočiť, zúfalo niečo hľadajú, čoho sa chytiť. Nemajú aké kauzy rozoberať, tak vytiahli morálku ako keby nikto nikdy na Slovensku nekradol, neuniesol štát, ako to ešte len nedávno písali a zrazu je o tom všetkom ticho. Ako by povedal Michelko, je to šialené. Áno, je to šialené, že ani on nemá čo rozoberať a je odkázaný na komentovanie Bla-bla-bla a koniec, nie je ďalší bod programu. Ako ja ich počúvam a čakám, kedy zaznie nejaký pádny argument, ako som to mala vo zvyku sledovať.

A viete, že jeden pádny od neho naozaj zaznel? Ktorý sa týkal už nejakej dôležitej veci?

 

Michelko povedal, že keď chce byť objektívny, tak musí povedať, že Fico nemá pravdu s tým, čo sme s grantami a pôžičkami nevyjednali, lebo to už je absurdné, to by nevyjadnal ani on, ani David Copperfield. Takže napokon aj tá jediná vec, čo ma zaujímala, či má Fico ozaj pravdu, tak to bol účelový nezmysel.

A čo teda zaváži? Bla-bla-bla, že to je horšie ako kauzy Smeru? Ja nie som senilný dedko, aby mi toto stačilo! Ale zrazu každý dúfa, že keby boli predčasné voľby a preto aj oligarchovia rozoštvávajú ľudí. Viac ma prekvapil Chmelár, musel byť veľmi urazený za neúspech vo voľbách, keď tiež razí, tak nech radšej Smer a u Sotáka mu už vulgárnosti nevadia. Čo, čo je dôvodom na návrat Smeru? Tlačovka? To kedy bolo, keď ani jedna tlačovka za žiadnu kauzu nezmenila vládu?

Komplet si myslím, že už sa zošaleli nielen médiá a poštvaní voliči, ale už preskakuje aj Chmelárovi.

 

Kvôli bla-bla-bla a tlačovke o diplomovke mám chcieť Smer? Kvôli ryži na tanieri alebo ponožkám? 

Nikdy, nikdy nebola naša politika taká infantilná a odvolávajúca sa len na hlúposti. Rozoberali sa kauzy, bolo toho veľa a nie ako vyzerá, pôsobí slečna Tabak.

 

Normálne som zapochybovala, či si všetky kauzy Smeru niekto nevymyslel, keď je zrazu o tom také ticho. Tiež zaplatené?

Ešte aj Harabin zabudol, čo poprezrádzal na Smer a už ho zaujíma len diplomovka. Veď my sme vlastne šťastný štát, keď všetkých zaujíma len 100x diplomovka a tanier a motorka. Dnes Sulík varil, prečo ste tam nebežali, že tam má tanier?

Tak nabudúce si asi pred voľbami pozriem obrázky a kde budú mať tanier, hrniec, trojkolku, toho nevoliť. Voliť zlodejov, lebo tí to majú mnoho rokov nacvičené, asi by tam tanier nedali, lebo vznešene už len kradnú!

 

Michelko tipuje, že OĽaNO padne na 15 %. Ľudí odradia ponožky, motorka a sympatické sú im ženy, čo podajú o rozvod v správnej chvíli celkom náhodou.

A ja si myslím, že to voličov OĽaNO a tejto koalície skôr zabetónuje, že je tu tak veľká objednávka po vynovenom Smere.

 

 

Keby som nebola aj „Sulíkov svedok“, tak ani neviem, koľkokrát Sulíkovi a SaS nadávali, že povalili vládu a oni môžu za návrat Smeru. Ale viem, že to bolo celé roky a dennodenne, darmo sa roky bránili. Na vine je a bola SaS, že povalili vládu a v prvom rade sa mali starať o to, aby sa Smer nevrátil.

 

Po tomto ste čakali, že vám urobia tú radosť znovu, aby ste im to mohli vykrikovať ďalšie roky?

Aspoň určite na mňa to pôsobí tak, že veľmi dobré bolo zvoliť OĽaNO a v každom prípade znovu voliť OĽaNO, keď im to tak a zaplateným kole oči.

No dajte predčasné a na betón volím OĽaNO a presne túto koalíciu, v akú som ani nedúfala. 

A keď ju tak ohrozujete, nebudem ju ani kritizovať, ich fanatici si môžu robiť čo chcú, to je pre mňa nepodstatné a ako na reformy doplatia dôchodcovia, to ma nezaujíma. Ich to nezaujímalo doteraz, ako my všetci. 

 

 

Ak ste aj iných voličov OĽaNO takto odradili, tak dúfam, že ako mňa, že žiadne „lebo Fico“ ale „lebo Pellegrini“. Nie tam Fico, táto časť je nebezpečná, nie s Ficom.

 

 

 

 

.