Založ si blog

Ešte chce niekto spochybňovať, že keby tu nebolo OĽaNO, bola by tu progresívna koalícia so Smerom?

Rovno prvý komentár, čo som teraz otvorila na SME, znel:

„Pelletko a „obrodený“ SMER…

… je vážna hrozba pre demokratizáciu Slovenska!
Ak Pelletko vypudí Hranatého a začne nacvičovať zdanie „slušnej a modernej sociálnej demokracie“ obživne aj boľševik Štefunko a skočí po ňom, ako po optimálnom koaličnom partnerovi. Spojenie Smeru a PS bude jasnou voľbou nielen pre starších rabujúcich pro-boľševikov z ŠTBáckych rodín, ale i pre mladú garnitúru poblúznených euro-ľavičiarov – slniečkárskych…
A to môže zdecimovanú slovenskú pravicu a strany stredu poslať v nasledujúcich voľbách do opozície………!!!“

 

Však uvažujte logicky. Keby nebolo celkom prekvapujúceho výsledku OĽaNO a mala by sa vyskladať koalícia, nebola by možná žiadna iná koalícia (keď voliči nevolili iné mali strany a dali sa zmanipulovať predvolebnými prieskumami, ktoré ich zlikvidovali) než progresívna koalícia so Smerom. 

 

Keby OĽaNO nebolo prebralo hlasy PS/SPOLU, dnes by tu miesto OĽaNO po voľbách stáli len progresívci a kiskovci a nestáli by o koalíciu s nejakou SaS alebo nejakým OĽaNO, ktorých posledné roky kritizovali viac než Smer, ale potrebovali Smer a ich voličov do progresívnej koalície. SaSka by tam nebola, lebo vylúčila koalíciu so Smerom. Preto si tak SME a Denník N predchádzali Pellegriniho a potápali Sulíka (ako hnednúceho slona v porceláne) a Matoviča (ako psychopata a šaša), aby tentokrát so Smerom nebol Most a Sieť, ale PS/SPOLU a Za ľudia, ako im len nevyšlo. Alebo si myslíte, že Kiska si plánoval svoj odchod?

A Čaputová by toľkokrát vrátila koalíciu, pokiaľ by v nej nebol práve Smer (kvôli počtu voličov a ich poslušnosti, aby prežili) a trubanovci s kiskovcami, ako nová progresívna trojka so Smerom. Presne toto mali v pláne naši oligarchovia, presne za toto sa platili milióny v predvolebných prieskumoch, presne za toto bol zavraždený Kuciak so snúbenicou, aby pri moci boli správni proeurópski ratlíci, čo sa honosne nazývajú liberáli. 

Tým nechcem povedať, že celkom nie sú liberáli, ale viete, aj liberálna agenda môže byť aj len nánosom, keď je niekto ochotný k čomukoľvek aj proti slovenským záujmom. 

Možno je Blaha príliš proruský, ale nemali sme tu nikoho, kto by ich zámery odhalil lepšie, okrem Chmelára.

 

Hej, môžu sa vyhovárať, že sú len tak uvedomelo proamerickí a silne pochybujem o tejto uvedomelosti, keby nebola výdatne sponzorovaná.

Dôkazy nemám, nejaké, aby som vám ich sem dávala, ale že sú falošní, sa dalo vidieť na tom, koľko sa naklamali, ako žiadala propaganda. 

 

Ja len dúfam, že naši progresívni liberáli aspoň trochu zo svojich chýb vytriezveli, lebo keď to dokázal Daniš už dávno, prečo by nemohol aj ktorýkoľvek iný liberál?

Roky som im písala a nielen ja, aby nezachádzali do extrémov, aby sa nedovolávali cenzúry, aby nepresádzali povinné kvóty, aby sa nedožadovali vojenských základní a štvania proti Rusku, ale vraj to nerobili a všetkým sa nám to teda len zdalo. 

Vždy som opakovala, že všetci extrémisti na svoj extrémizmus len doplatia. Myslíte si, že teraz to neľutujú? A že teraz si nikto z nich nepovedal – prestrelili sme? Veď si to dávno sami do svojich radov písali, ešte aj z novinárov, ktorých za to vedeli len dokopať, že spochybňujú ich bublinu.

 

Ako liberál dúfam, že následujúce liberálne strany nebudú mať tieto chyby a skončia s extrémizmom, čím vôbec nemyslím liberálnu agendu, ale lokajstvo a servilnosť a zatváranie očí pred násilím v Európe, čo s liberalizmom nemá celkom nič spoločné. Také liberálne strany skutočných liberálov len podporím. Keby si tak spomenuli, akí bývali liberáli, keď za to neboli odmeny za uvedomelosť a nebola to len móda, ale naopak schopnosť vydržať tie nadávky, keď ste sa niekoho zastávali.

 

No, ale pokiaľ neprecitnú, už pripravujú Trubana ako vhodnú nevestu pre Pellegriniho, pretože len Pellegrini a Smer má toľko voličov, ktorí sa dajú na takú koalíciu ukradnúť. Presne na to potrebujú predčasné voľby, aby mohli takúto koalíciu vytvoriť. Opäť pri tom pomáhajú SME a možno aj Denník N.

 

Dnes ste jasne na tlačovke Pellegriniho videli, že nesmeroval do koalície s ĽSNS a ani Fico, v čo tu voliči na Pravde len veľmi naivne dúfali.

Dnes ste jasne videli, kam by Pellegrini zaniesol vaše hlasy aj pre Blahu a keby tu nebolo OĽaNO, tak dávno sa pozeráte na svoju progresívnu koalíciu so Smerom. 

 

Ak mám porovnať PS/SPOLU a Pellegriniho a spol, tak progresívci svojich voličov klamali, keď im neozrejmili, že majú v pláne koalíciu so Smerom a Pellegrinovci svojich voličov klamali, keď im neozrejmili, že majú v pláne koalíciu s progresívnymi liberálmi.

 

Pre toto znovu zopakujem, že som rada, že som volila OĽaNO a presne preto som ich volila, aby takáto progresívna koalícia so Smerom nevznikla.

 

Ak si myslíte, že takáto vláda by bola lepšia, tak pokračujte v Majdane, ktorý ste predtým odsudzovali, že liberáli nevedia prijať výsledok volieb, ale nie pre každého voliča je povinné chcieť progresívnu koalíciu so Smerom.

 

 

Ak si myslíte, že by tu mohla byť aj iná, kľudne do diskusie napíšte aká!

Ale pýtala som sa to už mnohokrát a ľudia na to nevedia odpovedať, len chcú Majdan.

Píšete si tu, akí ste inteligentní a nie ste psychopati. A tá inteligentná odpoveď je teda aká koalícia?

 

Alebo ešte aj teraz si myslíte, že po Majdane príde koalícia Pellegriniho s Kotlebom?

A keď nie s Kotlebom, tak s kým?

 

 

Vyhrá zdrvujúco Smer a už nikoho nebude potrebovať?

Vyhrá zdrvujúco ĽSNS a už nikoho nebude potrebovať? Či aký sen ste si vymysleli teraz?

 

Pokiaľ nebudete voliť malé strany bez oligarchov, celkom žiaden sen sa vám nesplní! A na tom sa primitívi nedohodnú, lebo primitívi sa malým stranám posmievajú, že sú malé. Takže majú len výsledok svojej primitívnosti.

A keby na námestí bolo aj 100 psychopatov v klietkach na ukážku, aby primitívi mohli mať Krugerov efekt, tak si maximálne odžijú ten efekt.

 

 

Keď ide o môj sen, priala by som si vládu liberálov, ktorí nie sú ratlíkmi, ani lokajmi. Keď už musíme byť v EU a NATO, keby sme tak odmietli aspoň vojenské základne a zbrojenie 2% a štvanie do vojen. Môžete mi povedať, čo to má s liberalizmom, že preto už nie som liberál?

 

A ak to všetko zabezpečí OĽaNO, budem sa tešiť, že to neboli liberáli a hanba za to nepadá na liberálov! 

 

 

Vyhlásenie Pellegriniho a ďalších podpredsedov Smeru

https://www.youtube.com/watch?v=wEnbDsyEglU

 

Opäť si neodpustím umelecké stvárnenie Smeru:

Podľahne korunný princ Smeru vábeniu oligarchov?

 

„Politický analytik Ján Baránek považuje aj stredajšie vystúpenie Pellegriniho spolu so štyrmi poslancami Smeru za symbolické gesto najmä voči členskej základni strany.“

„Takéto symboly hrajú v politike silnú úlohu a majú nezanedbateľný význam, pretože sa podieľajú na vytváraní atmosféry pred snemom.“

 

 

3.júna 2019:

 

Prvýkrát som videla Smer na kolenách

 

Vlastne za všetkých smerákov prosil – Budeme dobrí, budeme spolupracovať, budeme veľmi seriózni, môžem vám zaručiť, za seba poviem, tak veľmi sa snažím, tak veľmi si uvedomujem…

Prvýkrát som mala pocit, vidíš porážku Smeru stelesnenú v tejto situácii, keď ona na túto situáciu ani hlavu neotočí a kľudne ho nechá takto sa poslušne ponížene strápňovať.

Všetci vieme, že takto by nereagoval Fico, takto by nereagoval Blaha, čo je pre ňu len nejaký poslanec bez mena, ktoré sa dohodli, že sa neopakuje a nevyslovuje. Takto ponížene, ako slepí k opovrhnutiu sa správajú rozumní. To je tá diplomacia – chceme prežiť, s VAMI prežiť.

Pomyslela som si, že teraz asi Pellegrini by bol radšej poslancom Progresívneho Slovenska a znova tej strany, ktorej sa darí. Smer takto skončil a on to svojou rozumnosťou takto ukázal, ako sa teraz musí rozumne ponižovať za všetkých členov.

Vždy som Smeru želala koniec, ale nemyslela som si, že to takto uvidím. To si nevedeli predstaviť ani liberáli, čo im celé roky šli po krku. Teraz, ak boli vnímaví, to mali zosobnené v tejto scéne, kde Smer neznamená niekto odporujúci, ale slušne ponížene prosiaci o spoluprácu a prežitie. Poznáme to z filmov, keď príde ten okamih, že ponížene na kolenách prosí, lebo už je koniec…

 

Nie čudo, že bol potom Blaha taký nahnevaný. Doteraz sa len smial, ale teraz bol skutočne prvýkrát nahnevaný a môžno nie za seba, ale za tú ponižujúcu situáciu za celý Smer, keď to videl.

On by odolával, on by nesúhlasil, on by sa bránil, útočil, vysmial by sa jej aj na kolenách, či už by pravdu mal alebo nemal, ale neprosil by takto ponížene – Nechajte ma politicky žiť, ja vám ešte môžem pomôcť a poslúžiť, ja budem spolupracovať, za všetkých sľubujem… Blaha by sa nechal hoci aj (politicky) odstreliť, presne ako Fico.

 

A potom sú politické analýzy – Mali si skôr kľaknúť, mali si hneď kľaknúť, mali hneď… vtedy alebo vtedy…

 

Nechajte ho teda ísť a žiť, rozhodla liberálna kráľovná, ktorá tú scénu pre liberálov a keby to bol film, zvládla na jednotku! V tom neotočení hlavy a neverbálnom opovrhnutí bolo desať rokov zúfalstva liberálov, že ten Smer nikdy neskončí! Rozprávala s ním ako s muchou, ktorú nechá lietať a nemusí vytiahnuť žiadnu zbraň, ani plácačku na roj komárov, ktorý ich bude sprevádzať.

 

Čo by dali za toto liberáli, čo im poskytol Pellegrini. Aj Blahu na tácke zasypaného prachom Smeru, ktorý už bude spolupracovať! Blaha musel v duši kvíliť pozerajúc na bielu zástavu Smeru.

Keby tam bol on, on by sa kopal do posledného dychu – akože sa smeje a nie s jamkami na lícach, aký je vlastne neškodný.

 

 

Vtedy Blaha napísal Čaputovej:

 

„Takže takto, milá pani.

Odmietam neoliberálnu agendu Progresívneho Slovenska.

Nechcem, aby si ľudia začali pliesť Smer a Progresívne Slovensko. Nechcem, aby sme miatli ľudí. Nechcem, aby sa z diskusie vytratili hodnotový konflikt a alternatívy.“

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541399x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie