Napokon, ani nerozumiete, koľká romantika a porozumenie k vám v tom je

19. mája 2020, malinova, Nezaradené

Tri roky som tu bola nútená čítať urážky liberálov a voličov iných strán. Celkom bežne ich voličov urážajú nielen diskutéri, ale aj blogeri a to aj vulgárne.

Musela som si zvyknúť, že keď tu chcem prežiť, som nútená dennodenne čítať urážky, že som volila SaS, že chcem voliť Socialistov alebo že som volila OĽaNO.

To je vtip, že práve Smer by sa tu nesmel kritizovať, inak budú dávať trestné oznámenia tí, čo tu minimálne tri roky obhajujú slobodu slova a názorov?

Aj tu vidno, že sú presne tým, čo kritizujú. Kritizujú, že im niekto berie slobodu slova a sami by chceli dávať trestné oznámenia a stíhať za iné názory.

Ďalej kritizovali, že je nehoráznosť zasahovanie propagandistov do školstva a určovať, že s akým politickým názorom môžete a smiete učiť a s akým nie. 

A ešte aj v tom klamali, lebo keď nemáte názor ako oni, učiteľom s iným názorom by malo byť zakázané učiť. Takže, chcú vlastne úplne to isté, čo vytýkali liberálom.

Vlastne úplne všetko, čo im doteraz vytýkali, robia teraz oni. 

Vytýkali im snahu o Majdan, teraz by chceli Majdan a ešte v čase pandémie robiť oni. Takže, vlastne nič naozaj tej druhej strane nevytýkali, len to, že to momentálne nerobia oni. Keby bolo naopak, hneď sú za všetko to isté.

Najčastejšie slovo u blogerov a diskutérov je psychopat, predtým bolo liberálne svine a nikto na vás trestné oznámenia nepodáva, lebo to by ani fyzicky nebolo možné.

 

 

Primitívom asi ťažko vysvetlíte, že je rozdiel kritizovať vlastných liberálov, keď sa za liberála považujete sám a vulgárne urážať voličov iných strán a to ešte aj v článkoch.

Taktiež nepochopia slovo primitív v kontexte, v ktorom naopak bránim časť Smeru provokáciou, ale nie ponižovaním. Inak by som nebola mohla písať na obranu Blahu nič.

Z vety – Ty somár, čo mu nedáš hlas? – by videli len slovo „somár“.

Nechcete si tiež vynútiť úctu cenzúrou? To ste vytýkali liberálom! A že chcete slobodu slova! A dnes by ste sa chceli súdiť aj za slovo primitív, indián, Viking?

 

 

Počúvajte, ako ma chválil „henki“, ale musíš chváliť Smer! Keby si sa názorovo odklonil, koniec porozumenia. 

Tak za také porozumenie ďakujem, kto mi bude rozumieť len keď s ním budem súhlasiť. To je potom aký problém rozumieť si, keď na všetko mám len kývať hlavou – Áno!

 

 

henki:

„Toto je zvrátenosť. Tak ty prídeš zasmradiť do blogu Malinovej a ešte jej aj prikážeš, aby sa na teba nevešala. A a nakoniec riešiš jej rodový status s ďalším chruňom z debaty. Ak je malinová zlo, tak ty si hnus.

 

henki:

„Malinová, vrátim sa k môjmu príspevku. V jeho prvej vete som napísal, že nie som si istý, ako si myslela túto vetu. Po tvojom vysvetlení je to jasné. To ja som tvoj blog rozšíril na slobodu názoru politikov versus sloboda názoru občanov. Ok, ak ide len o osobnú slobodu. K tomu toľko, že ona si to obmedzovanie vybrala slobodne a bila sa ako tigrica za to, aby sa stala prezidentkou. Tak jej treba! 🙂

Teraz z iného súdka. Neviem, či sleduješ reláciu Opony na Slobodnom vysielači. MUDr. Nábělek v nej citoval podstatnú časť tvojho staršieho blogu o netolerancii politických názorov, o nálepkovaní protivníka a militantnosti diskutujúcich. Vychválil tvoj blog v tom, že razíš v ňom tézu ži a nechaj žiť, obrazne povedané. Nečítal som ten tvoj blog, ale s tou ukážkou, ktorá odznela som súhlasil.“

 

 

Sám porušuje aj ako diskutér kódex diskutéra, ale chcel by žalovať tých, čo by voličov Smeru mohli vidieť ako indiánov, Vikingov alebo voličov Pellegriniho krídla ako primitívnych. Pritom on sám si myslí o Pellegrinim, že je vlezlý a spolupracuje so všetkými lotrami. Ako bloger by to už tajil?

 

henki:

„Teraz k téme blogu. Pellegrini sa už vyfarbuje a pomerne razantne. Svoj pravdivý obraz ukázal asi v troch diskusných reláciách s koaličnými funkcionármi. Submisívny, vlezlý, schopný odkývať spoluprácu so všetkými lotrami v koalícii. Obklopujú ho ľudia, ktorí sa boja, že za Fica by si už nehvízdli a oni by sa spriahli aj s diablom(slniečkárskym), len aby zostali pri koryte. Pelegrini by bol slabý šéf a strana by sa pod jeho vedením rýchlo rozpadla. Verím, že do času konania snemu sa Pellegrini „odpadne odchuti“ väčšine členov a voličom tak, ako mene po vzhliadnutí tých spomínaných troch televíznych debát s koaličníkmi. A ešte jednu vec nemožno Pellegrinimu zabudnúť. Jeho vyjadrenie, že by nemal nič proti tomu, keby Smer vstúpil do koalície s Matovičom. Tu ukázal kto je a aj to, že úplne stratil súdnosť.“

henki:

„Už aj Erik Tomáš sa vyjadruje verejne, hoci jeho tútor a šéf Fico presadzuje vnútrostranícku diskusiu! No, zrejme aj Tomáš zacítil príležitosť a prikláňa sa tam, kde cíti, že sa prepolúva sever strany SMER. Hnusia sa mi takíto vychcaní politici!“

henki príklad porušovania kódexu diskutéra:

 

vulgarizmy:

„Malinová si stále viac se**ie do huby. Ten smrad cítiť aj z jej ďalších blogov.“

 

útok na autora:

„Benová, Fico má na rozdiel od teba dôvod, písať články, blogy a točiť videá. Je predsedom jednej z najúspešnejších politických strán na Slovensku. A čo si ty? Vraj psychologička pre basistov a narkomanov, kandidátka na 100.mieste u Oľano, s 3000 preferenčnými hlasmi, ktorá dostala trafičku u Joža Pročka. A píšeš hlúpe blogy, ako na bežiacom páse. Potom kto je presstitútkou? Možno na teba by viac sedelo grafománia.“

Túto blogerku urážal výdatne.

 

posmievanie sa blogerovi, že je starý:

„Staroba je fakt swinja, keď takto dokáže preformátovať osobnosť človeka. Vraj ďakujeme, pán premiér, že zachraňujete naše životy tak, ako málokto na tejto zemi. :-/“

 

A napokon čerešnička, sám iných považuje za zberbu:

„Ty Fica nechaj na pokoji! Produkt tvojich príspevkov možno označiť za produkt zberby a vysokozdvižného hňupa!“

 

Čo tak najprv nerobiť to sám?

A to je presne to, o čom píšem, robíte všetko to, čo ste kritizovali u liberálov. Pre vás môžu byť liberálne svine, psychopati, zberba. A vraj chcú na vás podávať trestné oznámenia a chcete slobodu slova.

Tak chcete alebo nechcete? Ak áno, môžete byť aj indiáni aj Vikingovia aj tlupa. Napokon ani nerozumiete, koľká romantika a porozumenie k vám v tom je. Pozrite si ten film a uvidíte, že aj Vikingov budete milovať a budete rozumieť aj Uhtredovi, prečo ich tak miloval a prečo ich vždy šiel zachraňovať, hoci mu Sasi (liberáli) nerozumeli.

Je to naozaj krásny film, hoci surový o živote medzi dvomi skupinami, čo sa vzájomne nenávidia. Sme v treťom tisícročí a len v jednej krajine, ani iné národy. A čo je výsledkom civilizácie, že máte mobil a internet? Na šírenie nenávisti a nezmieriteľnosti?

Napokon henki si myslí len to isté, čo ja:

henki:

„Cviko, bodaj by Blahovcov boli tisícky, takých Slovensko potrebuje ako soľ. Bravó, Ľuboš Blaha! Venceremos!:-)“

(Keď si teda romanticky odmyslím to štvanie proti ratlíkom, ktorých má aj v Smere.)

 

 

 

A ešte jedno, vraj som Devanu hlboko urazila, keď som ju prirovnala k Bride v Last Kingdom. Pre každého, kto ten seriál videl, by to bola skôr pocta. Brida bola prvá láska Uhtreda a niekoľkokrát mu zachráni život a nemá problém postaviť sa aj Vikingom. Symbolizuje prírodnú „bohyňu“ tých Vikingov, ktorých vedie do boja. Celý seriál je kladnou postavou. Ženou, čo sa nedá spútať a ktorá Uhtredovi stále pripomína slobodu, ktorú by mal na strane Vikingov. V štvrtej sérii, nateraz, nechcela vzdať boj proti Sasom a nesúhlasila s mierom, ktorému sa musela len podrobiť. Je to silná žena a ako symbol slobody a divokosti sa určite objaví aj v piatej sérii.

 

 

 

 

 

.