Založ si blog

Spor medzi Matovičom a Pellegrinim

Matovič niečo na tlačovke povedal a odohralo sa to inak.

Lučanský sa dobre bráni, že len vykonal príkazy, keď to ma písomne na papieri. Preňho nemá čo byť rozhodujúca tlačovka, ale čo dostane pisomne príkazom.

 

Kto tento spor vytiahol na verejnosť, mal by teraz verejnosti zverejniť ten príkaz ako znel, aby bolo verejnosti jasné, či je to vina Lučanského alebo toho, kto mu ten príkaz dal.

A toto sa nestalo, aby to mohli zahmlievať, nechať rozoštvanú verejnosť, ktorá sa nemá dozvedieť, kto presne sa v tomto buď pomýlil alebo zlyhal.

 

Mohol to byť Matovič, keď dal ten príkaz on a v rozpore s tým, čo povedal na tlačovke.

 

Mohol to byť Lučanský, ak sa nevie preukázať takým príkazom a presne od koho ho dostal – meno, podpis.

 

Mohol to byť minister vnútra Roman Mikulec, keď v rozpore s tým, čo povedal Matovič na tlačovke, svojvolne alebo omylom zmenil ten príkaz a pod ten príkaz sa podpísal.

 

 

Nebolo to jasné, ale už to jasné je a to z diskusie s ním na SME, kde povedal presne toto:

 

„My sme pod tým možno rozumeli, že tie kontroly, ale náhodné… Tak sme chceli tie opatrenia nastaviť tak, aby boli…“

od 4 min.

https://video.sme.sk/c/22380050/rozhovory-zkh-minister-vnutra-mikulec-a-kolony-video.html

 

 

Z toho jasne vyplýva, že takto to zmenil on alebo nejaké my, ktoré nešpecifikoval.

 

Možno ešte raz prišiel za ním Matovič a povedal mu: Zmeň to a daj iný príkaz, než som povedal na tlačovke. V tomto prípade by Matoviča kryl pod zradným „my“.

 

Ale možno sa tak rozhodol sám a potom za to zodpovedá on, keď dal celkom iný príkaz, než mal dať. A možno si len myslel, že tak to bude ešte lepšie a bolo len horšie.

 

A možno sa už deje to, o čom všetci písali a neboli psychopati, keď písali o kupovaní ľudí – že si ho niekto kúpil, aby schválne dal príkaz, ktorý spôsobí dopravný kolaps, čo by sa všetkým opozičníkom hodilo, aby z toho mohli obviňovať Matoviča.

 

Takže, ak minister vnútra nechce pôsobiť ako možno kúpená osoba na zvrhnutie vlády, malo by sa to zverejniť, presne kto si dal takú nadprácu, či Matovič alebo niekto iný.

Ak Matovič, nech sa to zverejní.

 

Pripomínam, že sa písalo, že sa budú kupovať ľudia na zvrhnutie vlády. A tí potom budú robiť také veci, ktoré sa použijú proti vláde a na jej zvrhnutie.

Takže toto nemôže ísť do stratena a do zahmlievania. Musí byť celkom jasné, kto je za zmenu príkazov zodpovedný.

 

Z diskusie na SME – video, vyplýva, že to berie minister vnútra na seba a pod my niekoho kryje. A to vôbec nemusí byť len Matovič, to môže byť aj ten, tí, ktorí si ho kúpili, aby vznikol dopravný kolaps a bol dôvod napadnúť Matoviča, že taký príkaz – „každého“ – dal on.

 

V štáte, kde sa celé dni pracuje na zvrhnutí vlády v čase pandémie, je veľmi reálny scénar, že takto budú aj v budúcnosti postupovať kúpení na zvrhnutie vlády.

 

 

Nenapádajte ma, že tým chcem obhajovať Matoviča. Ak je na vine Matovič a zmenil vlastné pokyny z tlačovky, zverejnite to naňho.

 

A potom mi ukážte toho iného politika, ktorý miesto neho udrží tento stav, ktorý teraz je, že sa neotvárajú obchody, ako chce Sulík a novinári na SME, ktorých sme si asi tiež zvolili do parlamentu a preto to chcú určovať.

 

Ak iného na to nemáte, tak na to máme len Matoviča a iných niet.

 

 

Komu sa to nepáči, samozrejme chce zvrhnúť vládu a zachraňovať ekonomiku, lebo je presvedčený, že nad pandémiou sme už vyhrali alebo chce premorenie obyvateľstva a domnieva sa, že to už ekonomický kolaps neprinesie.

 

A čo si odkazoval Matovič s Pellegrinim, ma vôbec nezaujíma z pohľadu môjho záujmu, kto udrží bezpečný stav, kde sa pandémia nepodcení.

Malichernosti, čo si tí dvaja odkazujú, ma nezaujímajú. Zaujíma ma, kto zabezpečí to riešenie. Opakujem, že môže aj Mazurek, Slota alebo Quasimodo.

 

 

Dobrý rozhovor s ministrom práce – Krajniakom (teraz budem podľa čitateľov milovať zas jeho):

 

Teraz je obmedzená na koľko?

„Na 70 percent. Uvidíme, ako sa nám podarí udržať situáciu počas Veľkej noci. Mimochodom, zatiaľ najlepšie to podľa rebríčkov zvláda Izrael, kde na paschu, obdobu našej Veľkej noci, prijali rovnaké opatrenia ako my.

Mimochodom, v týchto dňoch bola zverejnená zaujímavá štúdia o výsledku rôznych stratégií, ktoré zvolili americké mestá v čase šírenia španielskej chrípky. Ukázalo sa, že paradoxne tie mestá, ktoré volili najprísnejšie opatrenia, teda najviac sa zavreli, mali po následnom otvorení oveľa väčší ekonomický rast a oveľa rýchlejšie nabehli na predkrízový ekonomický stav než tie, ktoré sa usilovali o čo najmenšie obmedzenia s cieľom uchrániť ekonomiku.

 

Z vašich odpovedí však vypláva, že hoci patríte do skupiny ekonomických ministrov, pre ktorých je udržanie zamestnanosti a rozbeh ekonomiky prioritou, Matovičova reštriktívna zdravotnícka línia je vám bližšia než Sulíkov prístup.

Vychádzam z tézy, že musíme byť neustále v stave, že my diktujeme chorobe, a aj podľa toho môžeme uvoľňovať opatrenia bez toho, aby počet novonakazených prudko nestúpal. Lebo to znamená, že situáciu máme pod kontrolou a my sami ovplyvňujeme vývoj.

Ak sa ukáže, že sa situácia ani po Veľkej noci vďaka prijatým opatreniam nezhorší a budeme mať pod kontrolou rómske osady, ktoré sa priebežne testujú, budeme si môcť dovoliť priebežne niečo otvoriť a chvíľu počkať. A robiť to postupne po kúskoch.

Myslíte, že táto debata tu už bude na konci apríla?

Dva týždne po Veľkej noci budeme vedieť, či máme nejaký nárast prípadov ochorenia. Potom uvidíme, či máme situáciu pod kontrolou, a ak áno, tak si môžeme dovoliť postupne uvoľňovať obmedzenia. Po malých segmentoch.

 

V Česku uvažujú, že školy otvoria už od 15.mája. Táto vec má istý politický rozmer. Viete si ako politik z pohľadu verejného tlaku predstaviť, že v Česku by školy fungovali a na Slovensku nie, hoci epidemiologická situácia by tu nebola horšia?

Pozrite, už pri migračnej kríze sa ukázalo, že sme k nej pristupovali oveľa rozumnejšie ako iné krajiny. Aj počas tejto koronakrízy sa ukazuje, že k nej nielen my, ale ďalšie stredoeurópske krajiny pristupujeme rozumnejšie ako inde.

To mi dáva sebavedomie nepozerať sa na to, ako to robia iné krajiny. Jednoducho to urobme najlepšie, ako vieme. Vidím to tak, že koncom apríla, začiatkom mája bude ten čas, keď máme zanalyzovať, či môžeme otvoriť školy a v akej podobe.

 

Momentálne majú ľudia strach z vírusu a správajú sa disciplinovane. Ale ak o tri týždne uvidia, že situácia je pod kontrolou a nemocnice nie sú preplnené pacientmi s Covid-19,zmení sa aj nálada. Strach z korony potom vytlačí veľký existenčný strach z ekonomickej budúcnosti, na to budete musieť nájsť politickú odpoveď.

Keď si budem môcť vybrať, či chcem zachrániť čo najviac životov alebo čeliť nespokojnosti, tak bude pre mňa určite prioritou záchrana životov. Popritom budem rozmýšľať nad tým, ako čo najviac oživiť ekonomiku a uľahčiť ľuďom život. Ale prioritou musí byť záchrana životov.“

https://www.postoj.sk/53466/koncom-aprila-uvidime-ci-mozeme-uvolnovat-obmedzenia

 

 

 

Na záver obraz, ako vidím múdrosť Slovákov. Len tí sa neboja rozšírenia koronavirusu a preto si podpália stav na ich ochranu:

 

 

Dav Afričanů zničil testovací centrum. Bál se rozšíření koronaviru

 

https://tv.idnes.cz/zahranicni/afrika-pobrezi-slonoviny-koronavirus-abidzan-testovaci-centrum-nemocnice.V200409_141846_idnestv_vojt

 

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/afrika-koronavirus-pobrezi-slonoviny-demonstranti-testovaci-centrum-covid-19.A200409_112515_zahranicni_jhr

 

 

 

Prejav Babiša – Ako to vyzerá, keď má v krajine normálnych občanov a nechystajú tam v pandémii Majdan s pomocou davu sprostých občanov a politikov:

 

Velikonoce budou letos jiné. Nechoďte ven, vyzval v projevu Babiš

 

https://tv.idnes.cz/domaci/cesko-andrej-babis-vlada-projev-velikonoce-koronavirus-rousky.V200409_203033_idnestv_vojt

 

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541671x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie