Založ si blog

Ako by ste nazvali takú skupinu ľudí, čo nadáva na liberálov a napokon si zvolí progresívnu vládu?

Od júna 2017 som už napísala 20 článkov o spolupráci Smeru s progresívcami. V rokoch 2017, 2018 a ešte aj v roku 2019 sa mi za to smeráci smiali, že to je blbosť, že by spolupracovali.

No ja som na to neprišla jasnovidne, ale preto, že som robila to, čo tuto nikto nerobí, čítala som SME a progresívcov, čo robia a kam smerujú.

Takže, ani ste to nemohli vedieť, keď ich nečítate, že im vôbec nevadí Smer a nejaké kradnutie, ale ich zaujíma len zahraničné smerovanie našej politiky.

Keby naozaj mali niečo proti Smeru, tak by vyhlasovali, že v žiadnom prípade nebudú so Smerom spolupracovať. Ale to vždy vyhlasovali opak, že ak Smer podporí progresívne smerovanie Slovenska, už nebudú zlodeji ale kamaráti.

Alebo si myslíte, že ich niekedy naozaj zaujímalo rozkrádanie?

Ich zaujímalo len zháňanie kamarátov na progresívne smerovanie, za čo majú zahraničnú podporu. To musia plniť, nie nejaké rozkrádanie naozaj.

Priorita pre nich je zbrojenie, federalizácia, kvóty a za to za odmenu môžu ďalej nerušene všetko rozkrádať. Aj na Sulejmáního sa našlo, tak prečo by nie na každého? Sieť „lekární“ nestačí, tak musia za to niečo urobiť.

 

Denne sa tu idete potešiť nadávaním na liberálov. Ale kto im dá hlas? A kto dostal Čaputovú do paláca?

Vari 15 % liberálov? Viac nás nie je!

To vy, konzervatívci, ste ju dostali do paláca, lebo sa na konzervatívcov pekne usmievala.

A teraz, kto bude voliť progresívnu koalíciu?

 

No, ja neviem! Ale 15 % liberálov, aj keby sa potrhali, tak vládu progresívcov nedosiahnu!

Takže, povedzte mi, ako by ste nazvali takú skupinu ľudí, čo nadáva na liberálov a napokon si zvolí progresívnu vládu?

Ja vám poviem, ako sa volá!

 

Konzervatívci!

 

Po voľbách sa vás budem pýtať, že prečo ste zvolili progresívnu vládu. Bez konzervatívcov nemôže byť zvolená. Konzervatívcov je 85 %!

Bez konzervatívcov si progresívci ani nešteknú! Ešte aj katolíkov je viac, takže o tom rozhodujú viac katolíci než liberáli!

Tak môžu ukázať, či sú múdrejší od liberálov alebo len farizeji, čo sa nad nimi v kostoloch rozčuľujú, ale im môžete za vládu liberálnych extrémistov naopak ďakovať!

 

Však uvidíme vo voľbách, koho ste si vybrali!

Dúfam, že na výber konzervatívcov nedoplatíme. Ale potom sa nevyhovárajte na liberálov, že 15 % liberálov vás dovlieklo k volebným urnám a kázalo vám voliť progresívne strany so samopalom v rukách alebo vás zamkli doma, aby ste nemohli voliť. To už budete mať jasných vinníkov, kto presne chce toto progresívne smerovanie a presne kto je za to zodpovedný svojimi hlasmi.

Teda konkrétne, kto je zodpovedný za federalizáciu, za budúce cudzie dlhy, za ešte viac výdavkov na zbrojenie, za kvóty a cenzúru pre všetkých.

 

A dúfam, že nebudem čítať výhovorky, že my sme nevedeli, že otočia a my sme sa nechali oklamať prieskumami.

Očakávam články typu – Neviem, prečo sme my, konzervatívci, takí múdri, že si volíme progresívnu vládu a extrémistických liberálov?

 

Upozorňuje na to aj infovojna a ešte im tí konzervatívci aj nadávajú, že si dovolia kritizovať Smer alebo ĽSNS.

Ale chudák Lichtner im to zbytočne opakuje, že KTO TI HO TAM ZVOLIL, na koho nadávaš?

 

 

 

Aby ste sa nevyhovárali, že ste to nevedeli:

 

Chmelár:

 

„Prezidentský palác ponúka úradnícku vládu. Zuzana Čaputová síce tvrdí, že si ju neželá, ale v tomto bode je mimoriadne neúprimná. Túto možnosť spomenula práve preto, že na nej jej tím od začiatku pracuje a chce tak dotiahnuť do konca to, čoho sa zľakol Andrej Kiska. Mokrý sen hlavy štátu o svojom postavení silnejšom ako v prezidentskom systéme (takú možnosť totiž nešťastná novela ústavy z roku 2011 ponúkla) sa však s najväčšou pravdepodobnosťou rozplynie, lebo na takúto partiu sotva nájde parlamentnú väčšinu. Do predčasných volieb sa nikto nebude hrnúť, a tak zostane jediná možnosť: Peter Pellegrini, Andrej Kiska, Michal Truban a Miroslav Beblavý oznámia vytvorenie vládnej koalície…“

Chmelár priznáva, že je to do značnej miery veľmi domýšľavá úvaha, ale politici s tým, čo je pre niekoho nepredstaviteľné, už dávno kalkulujú. To, že Andrej Kiska oficiálne hovorí možnej spolupráci so Smerom „nie, nikdy, nikdy, nikdy“, je nepodstatné, keďže v minulosti hovoril  napríklad o tom, že nikdy nezaloží politickú stranu.

Chmelár ďalej píše, že výsledky parlamentných volieb prekreslia politickú mapu Slovenska na nepoznanie a hneď po oznámení výsledkov zmiznú všetky silné reči a politici začnú rokovať o situácii, ktorú im pripravil volič. Radikálne vyhlásenia nahradia snahy o zdôvodnenie a vysvetlenie nevyhnutnosti kompromisov.

 

„Členovia parlamentných subjektov zhrození z vysokého volebného zisku fašistov už nebudú tak striktne trvať na nezmieriteľnosti jednotlivých táborov. Po náročných rokovaniach, ktoré však nemusia trvať až tak dlho, napokon lídri znepriatelených strán Smer-sociálna demokracia, Spolu-občianska demokracia, Progresívne Slovensko a Za ľudí oznámia dohodu o vytvorení vládnej koalície – hrádze proti fašizmu. Petrovi Pellegrinimu bude možno chvíľu trvať, kým presvedčí Roberta Fica a časť poslaneckého klubu, aby s touto zmluvou súhlasil, napokon ho však presvedčí tým, že mu nová koalícia garantuje beztrestnosť. Taký istý prísľub dostane aj Andrej Kiska. Niekoľkí poslanci odídu, zvyšok dokúpia oligarchovia,“ popisuje možný povolebný scenár.

 

„Na začiatku som upozornil, že niektoré scenáre sa predkladajú práve preto, aby sa nestali. Dôrazne varujem pred vytvorením takéhoto spojenectva. Nielen preto, že je hodnotovo nesúrodé a mocensky účelové. Ale najmä preto, že by malo fatálne následky na politickú atmosféru a volebnú kultúru na Slovensku. Bola by to taká zrada voličov, že obrat Rada Procházku je popri tom iba nevinným prestupom politického legionára. Zničilo by to posledné zvyšky dôvery v demokraciu a dovŕšilo by to ultrapravicovú premenu vývoja Slovenska,“ dodal na záver s tým, že to je jeden z dôvodov prečo Socialisti.sk nehovoria o stranách, s ktorými odmietajú ísť do vlády.“

 

 

 

Nerob to, čo nechceš, aby robili iní. Kresťania nerobte to, čo nechcete aby robili moslimovia.
Nie, vybudovaním extrémistickej domobrany základné ľudské práva nezachránite, ale urýchlite občianske vojny.

Občianske vojny urýchlia cenzúru a totalitnú kontrolu.

Ľudia sa opájajú tým, že keď ich bude veľa, dokážu čokoľvek, čo chcú. A to je pravda, ale to dokáže len neextrémistický dav, ktorý dokáže odolávať a nedávajú dôvod proti nemu zakročiť. Preto sa to v dejinách aj finguje a lepí práve na extrémistov.

V praxi väčšinou primitívnych ľudí a to kdekoľvek na svete, stačí aby časť z nich vyprovokovali k extrémizmu a k násilnostiam a to poslúži na ospravedlnenie, že ich vyvraždia, že im zavedú totalitu. Práve na extrémizmus sa vždy čaká a vďaka extrémizmu sa akékoľvek nové zlo zavádza.

Žiadna masa ľudí neuspeje, keď ich pochovajú takto vlastní vyburcovaní extrémisti.

 

 

Nie som fašista len za to, že tu nechcem to, s čím mám právo nesúhlasiť.
Nie som progresívec len za to, že tu nechcem extrémistov. Extrémisti nás potopia! Čaká sa len na to, kedy sa ešte viac vyhrotia.

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541463x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie