Založ si blog

Boj pre (Blahov) slovník

Prečo nie je aj toto vyjadrenie vo všetkých novinách?

 

Nezdá sa vám spravodlivé, že keď obvinenia o nejakom človeku sú vo všetkých novinách, mala by byť aj jeho obhajoba, kde sa ho niekto aj zastal?

Ako potom chcú novinári dokázať, že to voči obvinenému nie je len mediálna štvanica?

Kde je teraz tá vyváženosť správ? A z čoho je ten človek obvinený, že sa SAV dožaduje jeho prepustenia z práce?

Kde ste dokázali, v ktorých článkoch, že písal nepravdu o konflikte záujmov, čo sa uvádzalo ako dôvod?

 

Všetci máte plné huby socializmu, že vtedy boli ľudia potupne ticho a nechávali svojich kolegov prepúšťať z práce pre to, že na niekoho ukázali prstom „uvedomelí“ v tej dobe. 

Mali to príkazom, alebo tiež sa schovávali len pod odporúčania? 

Pozrite sa teraz na seba, či sa na tých zo socializmu celkom nepodobáte!

Ja vás vidím znova! A tiež vám stačia na to len odporúčania!

 

Máme to teraz v živom prenose, ako sa presne takí ľudia vyhovárali, že museli pod náporom…

Dúfam, že ste neboli oslavovať 17.november s celkom rovnakými charaktermi – len nerušene prežiť…

 

Aby som mohol robiť vedu, musel som zrádzať ľudský charakter? 

Ako vtedy, tak aj dnes. A to tých pred vami za to viac postihovali! Takže ste o to len horší!

 

Hoci som liberál, ale na toto budem poukazovať práve v mene tých obetí zo socializmu, akí ľudia to boli vtedy a akí sú to dnes.

Presne takí, čo v mene „odporúčaní“ od „najuvedomelejších“ a zo zahraničia, sa vyhovárali, že museli!

Ako som si ich nevážila v tej dobe, to isté si myslím o dnešných napomáhačoch len politickej šikane a politickému prenasledovaniu.

Keď to má iný názov, už je to podľa vás niečo iné?

Nehovoriac o vašej hlúposti, že rovnako to vždy zomelie aj napomáhačov, aj keď sa pretekajú v servilnosti, aby nerušene prežili.

Teraz sa opäť ukazujú tie charaktery, čo sú schopní ľudia robiť, aby mohli nerušene prežiť a pracovať.

 

Viete, že s nimi máte spoločné heslo?

Znie takto:  „Môžu a mohli si za to sami! Mali byť voči nastávajúcej moci prispôsobiví!“

 

12.12.2019

Ku kauze Blaha vs. Etická komisia SAV sa vyjadril aj vysokoškolský pedagóg a filozof, Vladimír Manda

 

Z uvedenej situácie ďalej plynie, keďže Predsedníctvo SAV nie je kompetentné sa vyjadrovať k politickej činnosti svojich zamestnancov, tak v uvedenom prípade členovia predsedníctva, ktorí schválili dané uznesenie jednoducho zneužili pôdu predsedníctva SAV na prezentovanie svojich súkromných politických názorov pod menom Predsedníctva SAV. Inak povedané je zrejmé, že ktokoľvek môže verejne kritizovať Blahu za jeho statusy, môžu tak robiť aj členovia Predsedníctva SAV, ale len vo forme svojich občianskych či súkromných názorov, ale nie pod hlavičkou SAV.
Ak tu teda niekto skutočne a vážne dehonestuje meno SAV, tak sú to samotní členovia predsedníctva SAV, ktorí svojim verejným vyhlásením zneužili pôdu SAV na politický útok proti Blahovi. Ich vyhlásenie navodzuje dojem, že každý zamestnanec SAV by mal zdieľať ich politický názor, t.j. odsudzovať Blahove názory. Tým však členovia Predsedníctva SAV menia vedeckú inštitúciu na politickú inštitúciu.

 

Svoj postoj som napísal nie preto, aby som obhajoval Blahove statusy a vyjadrenia, ale preto, aby som sa postavil proti postupnému okliešťovaniu slobody slova, aby som sa postavil proti tomu, aby mohol hociktorý zamestnávateľ šikanovať či vyhodiť svojho zamestnanca pre jeho politické názory, ktoré sa jeho zamestnávateľovi nepáčia.“

doc. PhDr. Vladimír Manda, CSc.

prečítajte si to celé tu:

https://davdva.sk/ku-kauze-blaha-vs-eticka-komisia-sav-sa-vyjadril-aj-vysokoskolsky-pedagog-a-filozof-vladimir-manda/

 

Blaha 14.12.

 

„Sú dni, kedy sa na vás valí tá najväčšia špina a potom vás odrazu prekvapí, koľko dobra a vnútornej sily sa skrýva v ľuďoch okolo vás. Rozpoviem vám tento príbeh, len tak zo života.

SAV-KA ODŠTARTOVALA TROJDŇOVÝ LIBERÁLNY HEJT PROTI BLAHOVI

Tri dni do vás kopú zo všetkých strán. Asi ste to zachytili. SAV-ka sa zapojila do politického boja a liberálne médiá sa chopili šance – kopne si do vás každý truľo, čo vie narátať do desať, dokonca aj také intelektuálne katastrofy ako Havran či Repa.

Beriete to s humorom, ste na to zvyknutý. Terč číslo jeden pre liberálne médiá je Blaha, veď to je klasika, úsmev od ucha k uchu, čo iné od nich čakať. Imponuje mi to. Znamená to, že robím dobre svoju robotu.

ODRAZU VÁM CHODIA SPRÁVY OD FILOZOFOV – V SAV-KE SA ROZPÚTAL ZÁPAS ZA BLAHU

A potom, odrazu, dostanete sms-ku od svojho učiteľa filozofie ešte z výšky, známeho profesora, ktorý vám vyjadrí podporu a je celý rozčúlený z toho, čo pácha SAV proti slobode slova. Pookrejete.

Vzápätí vám volá iný filozof z SAV, ktorého prácu si veľmi vážite a hovorí vám, že na SAV-ke je z kauzy Blaha obrovská mela, rozhádané pracoviská, vedci sa búria proti tomu, čo urobilo Predsedníctvo SAV, odmietajú to ako normalizačný precedens, ktorý môže do budúcnosti ohroziť aj ich slobodu.

VRAJ SA CHYSTÁ PROTEST PROTI PREDSEDNÍCTVU SAV

Vraj sa spísala petícia a chystá sa protest pred akadémiou v čase konania snemu SAV budúci týždeň… Ľudia sa spontánne pridávajú na vašu stranu – ten pocit zahreje.

Verejne sa vás zastane docent Vladimír Manda a ďalší ľavicoví intelektuáli, ktorých dielo vás roky inšpiruje. Píšu vám, volajú vám.

Na Slovensku sa zdvíha odpor proti liberálnej normalizácii, ktorá zasiahla už aj akademickú pôdu. Roztočil sa obrovský súboj o akademické slobody – a vy ste v jeho centre, v polohe martýra.

KEĎ VÁM VYJADRÍ SOLIDARITU PROFESOR KELLER A Z ČESKA IDE NA SAV OTVORENÝ LIST

A potom príde to najlepšie. Dostanete správu od profesora z Česka, na ktorého vedeckých knihách ste vyrastali a máte ho za svoju top intelektuálnu autoritu. Jeden z najznámejších stredoeurópskych sociológov – Jan Keller. Vyjadrí vám podporu a nielen to.

Odkáže vám, že zbiera podpisy českých intelektuálov, ktorí do SAV posielajú otvorený list, aby mi vyjadrili solidaritu a rezolútne odmietli spochybňovanie moje vedeckej či politickej činnosti. Ďakujem za to. Úprimne. Neuveriteľne ma to povzbudilo.

Kým do vás na Slovensku kopú nejakí treťotriedni hejteri, v Česku sa za vás postavia tie najväčšie intelektuálne kapacity – skvelý pocit, to vám poviem.

ŠÁLIKOVÍ PÓZERI MA HEJTUJÚ, SKUTOČNÉ OSOBNOSTI STOJA ZA MNOU

Hej, hej, ten pocit, keď do vás kopú všelijakí nímandi, ktorých najväčší intelektuálny výkon je v tom, že si kúpili šálik v Marks & Spencer a tvária sa v ňom ako Sokrates skrížený s Platónom a Aristotelom… To jediné sokrátovské na nich je to, že vedia, že nič nevedia. A vlastne – ani to nevedia.

A potom zistíte, že skutoční vedci, ktorých si vážite, stoja za vami. Pocit na nezaplatenie.

To sú ľudsky silné chvíle. Práve v takýchto okamihoch sa ukáže, kto je skutočný charakter. Som rád, že som mal túto skúsenosť – človeka to posilní.

ĎAKUJEM, PRIATELIA – NIKDY NÁS NEPORAZIA!

Je krásne vidieť, že sa vám kamaráti neobracajú chrbtom. Utvrdili ma v tom, že bojujem za správnu vec.

Čítam si vaše komentáre, čítam si vaše správy. A poviem vám úprimne – ste úžasní, priatelia.

Nie je to o mne. Je to boj proti liberálnemu teroru, proti totalite, proti útokom na slobodu. Ale ocitol som sa v epicentre liberálneho teroru a vašu podporu si neuveriteľne vážim.

Ako to bolo v Hemingwayovi? Môžu nás zničiť, ale nikdy nás nemôžu poraziť.

ĎAKUJEM, PRIATELIA! ĽUDSKOSŤ OSLOBODZUJE!“

 

 

 

Ja voliť Smer nebudem, ale porozmýšľajte nad tým, čo Blaha má a vy nemáte a neporovnávajte si s ním len šaty (slovník) ale odvahu ozvať sa.

Nielen šaty (slovník) robia človeka. Ale chápem, že opäť vás zaujíma len tá forma a len tie šaty, čo vraj nerobia človeka.

Pre vás áno, lebo opäť sa zaoberáte len povrchnosťou a len slovníkom, miesto obsahu, čo to vlastne ten človek kritizoval?

 

Naozaj nemôže? Naozaj je jedna strana len čistá a nepoužíva konflikt záujmov?

 

A so svojimi šatami, len s krajším slovníkom, keď ste len zalezení, vyzeráte v nich ako charakternejší ľudia?

Ktorých zapredancov ste obdivovali vy sami pre ich slušnejší slovník? Teda pre ich krajšie šaty?

 

A keď na smerákov a konzervatívcov útočili v teplákoch (vulgárnom slovníku), prečo odpovede pre druhú stranu majú byť len v oblekoch, kde sa nepoužije ani slovo „pudlík“? Na ich tepláky a konkrétne Havranove stále nemá!

Netlieskate stránke Zomri s montérkami a záchodovými misami aj v médiách?

Netlieskali ste zdvihnutým prostredníkom na hudobnom festivale uvedomelosti?

Každá strana má svoju žumpu aj keď opačná aj s gloriólou cirkevných dogiem, kde vstupujete už ako vrah, keby ste nechceli poslúchať.

 

 

 

A toto je už pre vás žobrák. Úplne najškaredšie šaty pre intelektuálov. To pre vaše plesové róby (intelektuálny slovník) je už veľmi vzdialené.

Ale aj od žobráka (v slovníku) by vás mohlo zaujímať, čo aj pravdivé odhalil, ked vydržíte prežúvanie mandariniek a prečo doňho budú intelektuáli kopať.

 

Presne preto skôr znásilnia delikventku v nejakom ústave na jej záchranu, lebo už nikto jej to neuverí, že si za to nemohla sama.

 

Šaty proste stále robia človeka a posudzujeme sa v „inteligentnej spoločnosti“ stále len podľa slovníka! Nikto tu nerozumie relativite, že len šaty nerobia človeka. Pohŕdame ľuďmi len na základe slovníka a ich postavenia v spoločnosti.

Hlavne, že exotickým moslimom by ste už rozumeli a pri nich už intelektuáli chápu, že je to relatívne a prečo je to relatívne a musíme s tým počítať.

 

Daňo k informáciám o zadržaní: Prihlásil som sa dobrovoľne

„Oznamujem priateľom, že dnes ráno som sa bol dobrovoľne prihlásiť na NAKU. Na foto sedím vo vestibule s označením návšteva. Nie ako informuje polícia SR a všetci prostitúti, že má zaistili,“ vysvetlil Daňo.

Zároveň požiadal Políciu Slovenskej republiky aby uverejnený status opravila.“

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5547786x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie