Založ si blog

Viera, ktorá niekedy schvaľuje vraždy?

Nepáči sa mi, že hoci do našich zákonov nemajú zasahovať náboženstvá, sústavne do nich zasahovať chcú a meniť ich podľa svojej viery, ktorou majú sami žiť a nie vnucovať ju iným. Hlavne, že za toto nadávate len na liberálov, hoci presne toto isté robia aj konzervatívci, ktorí sú zväčša veriaci.

 

Ja rozhodne nie som povinná vidieť otázku potratov, či je to vražda alebo nie, podľa toho, ako to koho učia v kostole alebo v mešite. Tiež som veriaca a napriek tomu si nemyslím, že potrat je vražda. Ja ako veriaca verím tomu, že duch človeka nie je vtelený pri počatí, keď dochádza ešte k samovoľným potratom. Neverím, že je život týchto detí, ako by povedali iní veriaci, zmarený toľkými potratmi, ktoré by chcel Boh. Ako to ateisti hovoria, že potom by najväčším potratárom bol Boh, keby toto dopustil – toľko spontánnych potratov. Súčasťou mojej viery je, že verím, že potratom žena neumožňuje aby sa plod v jej tele oduchovnil vtelením ľudského ducha a preto množstvo spontánnych potratov neznamená žiadnu zmarenú šancu k vteleniu ľudského ducha na večné veky, ako by povedal iný veriaci. Ja verím tomu, že skorými samovoľnými potratmi je zmarená len šanca k oduchovneniu presne tohto ľudského plodu, ale stále ju má pri ďalšom ľudskom plode, ktorý sa udrží. Tým odpadá otázka, či by bol Boh najväčší potratár. Nebol!

Napriek tomu z duchovného hľadiska verím tomu, že za schválne potratenie plodu alebo neumožnenie tejto šance pre iného ľudského ducha je niečo, čo veľa ľudí volá karma. Je to ako úloha, keď sa tak stane, ktorú keď odmietnete, tá úloha sa prejaví inak a možno ešte náročnejšie. Nebudete riešiť to, čo riešite ale ešte niečo horšie. Niečo ako vyhol si sa úlohe, ale ona ťa počká. Preto veriaci mojou vierou neuznávajú potraty ani keď si nemyslia, že ide o vraždu a len o šancu pre iného ľudského ducha. Tým, že iným pomáhate a dávate im aj k životu šance, ovplyvňujete svoj život k lepšiemu a rýchlejšie k vyššiemu vedomiu. Žena v mojej viere by si preto dieťa vždy nechala. Tým odpadá prípadná vaša otázka, či som za potraty, lebo nie som. Je tu len ten rozdiel, že ja neverím tomu, že sú to vraždy. Verím tomu, že k vteleniu ľudského ducha dochádza do plodu približne v čase, keď matka cíti prvé pohyby dieťaťa.

Taktiež je súčasťou mojej viery to, že pokiaľ matka je v strese alebo v ťažkých situáciách, dochádza k vtelovaniu takých ľudských duchov, ktorí by sa už na Zem nedostali, musia mať k tomu tie zlu otvárajúce sa podmienky. Ľudia vždy prirodzene cítili, že tehotné nemajú byť vystavené ničomu zlému, lebo to postihne ich dieťa. Podľa mňa postihne aj tak, že to je rozhodujúce, aký ľudský duch sa môže vteliť.

Podľa tejto viery sa presne v tých ťažkých situáciách, keď chcete zabrániť potratom za každú cenu, vtelujú práve také zjednodušene povedané duše, čo si nesú veľmi ťažke zaťaženia. Takto sa v ťažkých situáciách dostanú na svet aj budúci vrahovia, lebo k duchovnému vývoju im ešte veľmi veľa chýba oproti tomu, keď ich matka má lepšie duchovné podmienky. Často si tak podľa mojej viery myslím, ani neviete, za akých duchov bojujete, aby mali šancu vteliť sa. Inak by šancu ani nemali, keby naše ženy vynosili deti v dobrých duchovných podmienkach. Aj by sa rodili celkom iní ľudskí duchovia, ale musia mať k tomu podmienky v situáciách do akých sa rodia. Vystresovaná matka, ktorá bojuje o prežitie, vám nevynosí a neprivedie na svet takého ducha, akého by mohla, keď je v situáciách a pod nátlakom ako zver. Potom privádza na svet len tomu zodpovedajúcich ľudských duchov, ktorí potrebujú ešte veľa skúseností k duchovnej zmene.

Možno vám to príde smiešne, mne je smiešne zas to, ako to vidia napríklad katolíci. Smiešne mi nie je, keď tomu niekto proste len neverí. Vtedy sa vďaka svojmu ateizmu nedopustí toho, aby bojoval za rodenie do ťažkých podmienok a za nejaké dogmy. Paradoxom je, že skôr na svet privedie vyššieho ľudského ducha, čo je duchovne ďalej, než nejaký náboženský fanatik alebo dogmatik. Áno, paradoxne to ukazuje na to, že mnohí ateisti sú duchovne ďalej, než veriaci, hoci si toho nie sú vedomí. Viera sa nemeria podľa toho, čo si o sebe myslíte, či ste veriaci alebo nie, ale ako ste duchovne ďaleko, čo vôbec nesúvisí s inteligenciou, len s cítením ľudí. 

 

Ale zoberme si logiku pochodujúcich za život a proti potratom z dôvodu, že je to podľa nich vražda a plodu sú odtrhávané ruky a nohy.

Tu by som chcela pripomenúť, že aj zvieratám je všeličo odtrhávané, keď si chcete na nich pochutnať a je to len ľudský výmysel, že Nezabiješ sa nevzťahuje na zvieratá. Celkom by stačilo, aby začali pochodovať títo veriaci, aby zmenili zákony na konzumáciu mäsa a vnucovali vám, že aj to je proti Nezabiješ!

Zas by ste sa bránili len svojou vierou, že vy to za také zabíjanie nepovažujete! Ale iní áno a keby ich bolo viac, tak by vám to celkom zákonite chceli vnútiť. Veď počkajte si, čo všetko vám ešte vnútia zas moslimovia, keď ich bude viac! Nebude platiť čomu vy veríte, ale koho je viac a čomu veria zas oni! Tiež vám to pekne zdôvodnia!

 

Ale vráťme sa k logike, že keď trháte ruky a nohy plodu, tak je to vražda. Po znásilnení ženy sa to už nedeje? 

Ak teda používate logiku, že toto je vražda a súčasne ste ochotní pristať na vraždenie plodov po znásilnení, tak ste karmicky vinní za to, že to, čo považujete za vraždu, s tým súhlasíte! 

Preto sa trochu oboznámte s tým, čo znamená tá jednoducho povedané karma. Pri nej nerozhoduje čo sa udialo, ale aký ste mali úmysel. To znamená, že keď ste spôsobili smrť a nemali ste taký úmysel, nefunguje taká ťažká návratnosť, ako funguje aj pri takom úmysle.

 

A teraz v reči pri potratoch. Ak na potrat ide žena, ktorá neverí, že plod tým zavraždí, nemá karmu vrahyne. Nemá úmysel nikoho zavraždiť, tak ani nemá karmu za vraždu. Keď ateisti schvália potrat, nemajú karmu za vraždu, za schvaľovanie vraždy, keď neverili, že je to vražda a žiadnu vraždu neschválili.

No pokiaľ človek si o niečom myslí, že je to vražda a schváli napriek tomu vraždu, aj keby to vražda nebola, má karmický dopad za to, že vedome nejakú vraždu schvaľuje. 

Povedzme si príklad. Myslíte si, že niekoho tam a tam zajtra zavraždia a vy to schválite – Áno, môžu ho zavraždiť. Vôbec nie je rozhodujúce pre váš život, či ho zavraždili, ale či ste vy v svojom živote pre niekoho schválili vraždu!

 

Ak teda všetci pochodujúci alebo tí, čo v tom pochode súhlasia s vraždením detí v nejakých prípadoch, nesú si karmu, že súhlasia s nejakými vraždami a to celkom vedome. Určite by boli veľmi prekvapení, že v zmysle karmy, kde rozhoduje úmysel a čo všetko schvaľujem, sú karmicky týmito schvaľovaniami viac zaťažení, než ľudia, čo niekoho aj dospelého zabili, ale nechceli nikoho zabiť a neschvalujú žiadne vraždy! Toto je rozhodujúce, že žiadne!

 

Ja vám túto vieru nevnucujem. Za svoje omyly každý zaplatí sám. Ale ja by som žiadne vraždy neschvaľovala a neradím vám ich schvaľovať!

Ak si myslíte, že je to vražda, tak sa podľa toho správajte a neschvaľujte žiadne vraždy. A taktiež nevnucujte svoju vieru iným, ako ani ja vám svoju nevnucujem.

Ja vám len pripomínam, že mnohí nežijete ani sami podľa svojej vlastnej, lebo keď raz veríte, že je to vražda, nemôžete predsa niektoré vraždy schvaľovať!

Takže si uvedomte, že naozaj žiť podľa vašej viery, znamená nesúhlasiť s vraždami ani po znásilnení a že presne toto je obraz vašej viery do dôsledkov! Že takto vyzerá, že by ste potom podľa nej mali nútiť aj znásilnené ženy vynosiť dieťa!

A že to na vás a vašu vieru takto nevidno, tak len preto, že ste sa k vlastnej viere postavili tak farizejsky, že aj keď to považujete za vraždy, s vraždami súhlasíte a handlujete s kým kedy nie a kedy áno. Rozhodne to nie je úprimná viera, keď obsahuje aj schvaľovanie vraždenia niektorých plodov, ktoré za znásilnenia nemôžu.

Táto viera je nielen nelogická, ale navyše aj takto farizejská. Nemáte ani silu čeliť jej dôsledkom a nesúhlasiť s vraždami nikdy!

No jasné, lebo je to v dôsledku strašný dogmatický obraz, takže budete niekde medzi tým lietať, medzi schvaľovaním vrážd a ich obmedzovaním. Ale len podľa svojej viery. A o tom, či je správna a či naozaj má v sebe lásku, nerozhoduje nikdy počet takto veriacich!

 

Však uvidíte, keď vám povedia, že ten pravý je islam, lebo najviac sa bude rodiť moslimov. Či si potom poviete ako argument, že ale nás takto veriacich je viac!

 

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5544797x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie