Založ si blog

Osuský: Zakopávanie dcér nebola štátna politika Turecka

Ako žena a matka som veľmi pobúrená vyjadrením Osuského v slovenskom mediálnom priestore, že „Zakopávanie dcér nebola štátna politika Turecka“!

 

Viete, ja som sa doteraz nezaujímala o vraždy zo cti v Turecku, ale odkedy sa začínam zaujímať o našich servilných politikov, ktorým tak veľmi leží na srdci hrozba Ruska a vojenské základne na Slovensku, nevychádzam nie z údivu, ale zo zhrozenia, čo sú to vlastne za ľudia! 

 

Tak, povedali by ste, že Osuský je liberál, ale po tom, čo vám napíšem, o tom silne zapochybujete, či tento človek vyznáva nejaké liberálne hodnoty, hoci sa nimi toľko oháňa.

Ak sa ide v mediálnom priestore pre celú verejnosť Slovenska vyjadrovať poslanec k Turecku, jeho povinnosťou je aspoň niečo vedieť o základných ľudských právach v Turecku. Ako to, že poslanec, ktorý v tom istom rozhovore spomína, že tam bol vyslaný ako vrchný koordinátor volieb ešte nedávno a na čom sa v súvislosti s Tureckom podieľal, nemá ani minimálne informácie o základných ľudských právach v Turecku?

To nemá ani žiadneho asistenta, čo by mu za malú chvíľu zistil, aký je stav týchto práv v Turecku?

 

Ja nie som ani jeho asistent a k zakopávaniu dcér v Turecku som za chviľu zistila:

 

Tureckem otřásají vraždy žen. Vdejte se co nejdříve, radí vláda

 

GAZIANTEP  Domácí násilí a vraždy žen se v Turecku stávají čím dál palčivějším problémem. Jen vloni bylo v zemi zavražděno 294 žen a počet těchto vražd stoupl podle britské BBC v letech 2003 až 2010 o neuvěřitelných 1400 procent. I když vláda nedávno zřídila v této věci zvláštní parlamentní komisi, zdá se, že mnozí politici či stoupenci Strany spravedlnosti a rozvoje (AKP) naopak k potlačování ženských práv spíše přispívají.

 

Za vlády AKP se situace žen k lepšímu nezměnila. Veřejné projevy politiků a prohlášení postrádající genderovou vyváženost jen povzbuzují k útlaku žen ve společnosti,“ říká aktivistka Cigdem Özelçiová z organizace Uvercinka, která bojuje za práva žen ve východotureckém Gaziantepu.

 

Nepatřičný ženský smích

Ženské téma se v souvislosti s vládou premiéra a později prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana objevuje stále častěji. Loni například vyvolal poprask a celosvětový mediální ohlas vicepremiér a jeden ze zakladatelů AKP Bulent Arinc, když ženy vyzval, aby se na veřejnosti hlasitě nesmály.

„Vrahové bývají často brzy propuštěni, třeba po dvou nebo třech letech. Média se o vraždy a domácí násilí nestarají a pachatele obvykle vykreslují jako muže, kteří zažívají mentální krizi. Problematické jsou podle nich naopak ženy, které nosí minisukně, smějí se nahlas a jinak provokují,“ dodává aktivistka.

 

https://www.lidovky.cz/svet/tureckem-otrasaji-vrazdy-zen-vdejte-se-co-nejdrive-radi-vlada.A150421_134504_ln_zahranici_msl?recommendationId=00000000-0000-5000-8000-000000000000

 

Špidla zdôraznil, že rovnosť príležitostí je „prioritou EÚ“ a uviedol, že počet zamestnaných žien v pomere k mužom neustále klesá. V súčasnosti ženy predstavujú približne 24% celkovej pracovnej sily Turecka: priemer v EÚ je 57%. Aktuálne údaje ukázali, že dnes študuje iba 18% tureckých žien vo veku 18-24 rokov, zatiaľ čo priemer v EÚ je 61%.
https://euractiv.sk/section/vonkajsie-vztahy/news/ako-sa-maju-turecke-zeny/
V Turecku je každoročně kvůli „pošpinění cti rodiny“ zavražděno až šedesát žen.
Praxe vražd ze cti je v některých částech Turecka stále velmi reálnou hrozbou.
Inspekční cesta je vyvrcholením několikaměsíčního výzkumu problému, který Evropská unie označila za velmi vážný a navrhla Turecku, aby se jím více zabývalo. Ankara je již delší dobu kritizována za stav lidských práv v zemi a mnozí jej také považují za největší překážku vstupu Turecka do unie.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/turci-se-pokouseji-vymytit-vrazdy-ze-cti/r~i:article:35745/
 
Ako migranti to zavádzajú aj na západe!
Na Západě jsou v současnosti případy vražd ze cti hlášeny především z USA, z Velké Británie a rovněž z Německa s početnou muslimskou menšinou, pocházej&ia cute;cí hlavně z Turecka.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vražda_ze_cti

Vlna moslimských vrážd zo cti v Nemecku prudko stúpa

V Nemecku si postupne zvykajú na čoraz väčšiu vlnu moslimských vrážd zo cti. Zatiaľ čo ešte v roku 1998 registrovali len dve, v roku 2016 ich už zaznamenali vyše sedemdesiat. Ich počty sú však pravdepodobne oveľa vyššie. Stupňujúca sa cenzúra polície a médií zameraná na zastavenie antiimigračných nálad znemožňuje zisťovať mená a národnosť mnohých obetí a páchateľov a tiež skutočné okolnosti týkajúce sa mnohých vrážd, ktoré sa často javia ako vraždy zo cti, ale sú bagatelizované ako „domáce hádky“. Vedúci spolupracovník Gatestone Institute so sídlom v New Yorku Soeren Kern zmapoval vraždy zo cti v Nemecku v prvom polroku minulého roka. Text vyšiel v origináli vlani v máji, pre českú verziu Gatestone Institute ho preložil Josef Jameček.

 

Vraždy zo cti sú často bagatelizované ako domáce hádky

V marci 2011 publikoval Inštitút Maxa Plancka orientačnú štúdiu o vraždách zo cti. Štúdia analyzuje všetky známe zločiny tohto druhu, ktoré boli spáchané v Nemecku v rokoch 1996 až 2005. Správa zistila, že v roku 1998 boli spáchané dve vraždy zo cti a v roku 2004 už 12. Podľa webovej stránky Ehrenmord však ich počet v roku 2016 vyskočil na viac ako 60 a zvýšil sa tak od roku 2004 o 400 %. (Poznámka prekladateľa: V prehľade vrážd zo cti v roku 2016 je na tomto webe zdokumentovaných k 5. 2. 2018 už 71 vrážd zo cti.)

Súčasný počet zločinov zo cti je pravdepodobne ešte oveľa vyšší. Stupňujúca sa cenzúra polície a médií zameraná na zastavenie antiimigračných nálad znemožňuje zisťovať mená a národnosť mnohých obetí a páchateľov a tiež skutočné okolnosti týkajúce sa mnohých vrážd, ktoré sa často javia ako vraždy zo cti, ale bagatelizujú sa ako „domáce hádky“ (Familienangelegenheiten).

https://www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Vlna-moslimskych-vrazd-zo-cti-v-Nemecku-prudko-stupa-297740

 

 

 

Povedzte mi, ako môže jeden politik dávať rozhovor k téme, o ktorej si celkom nič nezistil? Však aj samotný ten Osuský v tom rozhovore bagatelizoval vraždy zo cti ako nejakú len domácu a ojedinelú kriminalitu s ktorou Turecko nič spoločné nemá, lebo vraj to nič nemá so štátnou politikou Turecka!

 

Tak ako nemá, keď si môže nájsť množstvo článkov a celé štúdie o tom, ako to má na svedomí aj vláda, politici vo vláde, bagatelizovanie násilia od politikov, dokonca podieľanie sa na potláčaní žien v Turecku, že sa nemajú ani smiať, lebo už tým provokujú a nízkych trestoch pre páchateľov – 2-3 roky za vraždu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

„Vyšetrovanie ukázalo, že za hrozným činom, akým sa paradoxne hovorí „vražda cti“, je otec a starý otec. Medine tušila, že jej hrozí najhoršie. Trikrát bola na policajnej stanici, kde miestnych príslušníkov prosila o pomoc. Neúspešne. Ešte jedna desivá štatistika – v Turecku sa ročne odohrá približne 200 „vrážd cti“.“

Pritom takéto tresty dávajú za demonštrácie deťom:

 

„V Turecku odsoudili k osmi rokům za mřížemi patnáctiletou dívku, která se zúčastnila demonstrace na podporu zakázané kurdské organizace.

Turecko porušuje nejčastěji chartu o právech

Soudit mládež jako dospělé dovoluje v Turecku protiteroristický zákon z roku 2006. Vrchní sazba může být až padesát let vězení. Podle posledních vládních statistik je v tureckých vězeních 2622 nezletilých, z nichž 737 bylo obviněno na základě zákona proti terorismu. Podle Guardianu loni v listopadu žalobce v Dijarbakiru žádal trest 23 let vězení pro šest osob ve věku 13 a 14 let, kteří na pořádkové služby vrhaly kamení a molotovovy koktejly.

Mezinárodní organizace Turecko viní z porušení Úmluvy OSN o právech dítěte, kterou Ankara společně s dalšími 46 státy podepsala. Země byla minulý týden označena zprávou Evropského soudu pro lidská práva za nejčastějšího přestupitele Evropské úmluvy o lidských právech v období 1959 až 2009. V Turecku se udál každý pátý případ v rozporu s úmluvou – celkem jich bylo 2295.“

https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/clanek/patnactileta-turkyne-dostala-osm-let-vezeni-za-terorismus-25144

 

A to sa tento človek považuje za liberála, keď on sám bagatelizuje násilie na ženách a to dokonca v televízii? Však, keby toto urobil iný človek u nás, pod zem by ho liberáli znosili, že je to primitív, ktorý nerozumie násiliu a ani minimálne liberálnej agende alebo základným ľudským právam!

Toto by si nemohol dovoliť povedať poslanec ĽSNS, lebo by to bol pre liberálov dôkaz jeho fašistického postoja k ženám! Ale čoby liberálom sa to prepečie?

 

Kedy je vlastne pán Osuský liberál? Keď ide cez liberalizmus tvrdiť, že hodnotou liberalizmu je vyhlasovať Rusko za hrozbu? Takú hodnotu liberalizmus nemá – dovolávať sa vojenských základní alebo vojenskej intervencie alebo ich obhajobu a bagatelizovanie ako v tom rozhovore s Paškom, kde Turecko vysvetľuje ako „malého oklamaného psíka“!

 

Opäť len predviedol, že do slovenského parlamentu neprišiel hájiť záujmy Slovenska, ale zahraničné záujmy USA! No toto nikoho nenapadne, že by to bola vlastizrada, hoci je! To je tá liberálna hodnota? Ale čia?

Proti akej mafii chce na Slovensku bojovať, keď tu zabezpečuje záujmy nadnárodných mafií? K tomu mu slúži liberalizmus len ako ponožka, aby to pekne znelo?

 

 

Tu je ich rozhovor s Paškom, kde sa naopak Paška hovoril ako liberál, ktorému na srdci ležia základné ľudské práva:

od 16 min:

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/12354/201981

 

 

A druhú vec, čo Osuský spáchal v tom rozhovore, je že šiel proti vlastnému volebnému programu svojej strany SaS a aj proti ich Manifestu slovenského eurorealizmu a presadzoval v ňom úplný opak, než k čomu sa zaviazali!

Takže pán Osuský nepozná ani len vlastný volebný program SaS, na ktorý strana SaS predsa nalákala svojich voličov v tak hojnom počte 12 % a nepozná ani články z ich Manifestu!

 

MASARYKOVA UNIVERZITA

FAKULTA SOCIÁLNYCH ŠTÚDIÍ

Katedra medzinárodných vzťahov a európskych štúdií

 

„Strana SaS predstavila najkomplexnejší program, skladajúci sa z 19 kapitol. Migrácii sa venujú v kapitole „Vnútro a obrana – ochrana hraníc, azylová politika“ SaS hovorí o tom, že je správne súcitiť s vojnovými utečencami, ale solidarita nesmie byť vynútená, pretože potom sa stáva diktátom a plnením rozkazov niekoho iného. Slovensko je krajina, ktorá dodržuje pravidlá zodpovedného člena EÚ, avšak aj napriek všetkým okolnostiam musí mať každá krajina naďalej právo rozhodnúť komu a za akých podmienok umožn&iacut e; žiť na svojom území. Aj do budúcna bude odmietať povinné kvóty a ilegálnych ekonomických migrantov. Pre stranu je teda rozhodne dôležité zachovanie suverenity Slovenska v migračnej agende.  V programe strana sľubuje okamžitú pripravenosť Slovenska pri ochrane hraníc včítane možnosti ich hermetického uzavretia. Chce presadzovať suverenitu členských štátov v azylovej politike a bude trvať na dôslednej ochrane vonkajších hraníc Schengenského priestoru. Podporí domáce i vojenské medzinárodné úsilie o stabilizovanie situácie v krajinách konfliktu a vytvorenie centr álnych utečeneckých táborov mimo EÚ. Pokiaľ ide o dočasné umiestnenie vojnových utečencov na území Slovenska, budú prihliadať na dobrovoľnú solidaritu, obzvlášť na vôľu občanov lokality, ktorých sa bude toto umiestnenie týkať. Na rozdiel od ostatných politických strán teda SaS vo svojom predvolebnom programe nijak nešpecifikuje neprijatie migrantov v súvislosti s ich náboženským presvedčením a nespomína ani ekonomické faktory prijatia utečencov. Ako jediná strana sa vyjadruje na tému dočasného umiestnenia utečencov na Slovensku, ktorý bol na rozdiel od iných riešení pre utečencov, ktorí mali prísť vo veľkých počtoch na Slovensko relevantný. Taktiež zastáva proaktívny prístup v riešení migračnej krízy s ochranou hraníc Schengenského priestoru a konkrétne sa zaujíma aj o vytvorenie utečeneckých táborov. (SaS 2016)“

 

 

Manifest slovenského eurorealizmu
február 2019

 

D. 25. 4.
Zásadne odmietame akúkoľvek reformu tzv. dublinského nariadenia, ktorá by obsahovala povinné prerozdeľovacie migračné kvóty medzi člčenskými štátmi.
Vykonávanie migarčnej politiky považujeme za suverénne právo členského štátu.
Podporujeme však myšlienku spoločnej zodpovednosti členských štátov za ochranu vonkajšej hranice, či už formou finančných príspevkov, alebo personálnej a materiálnej podpory. Agende zabezpečenia vonkajších hraníc chceme tiež venovať maximálnu prioritu aj vo VFR 2021-2027 relokovaním časti zdrojov, ktoré získame škrtmi v Spoločnej poľnohospodárskej politike a škrtmi v ESIF fondoch.
.
Bezpečnostný pilier v ich manifeste
https://www.flipgorilla.com/p/25693471184528507/show#/25693471184528507/64
.
Záver v Manifeste:
.
Sľubujem, že sa o to budú zasadzovať aj budúci europoslanci SaS, ak od vás dostanú dôveru v najbližších eurovoľbách.
podpísaný Richard Sulík
.
https://www.flipgorilla.com/p/25693471184528507/show#/25693471184528507/68
https://www.flipgorilla.com/p/25693471184528507/show#/25693471184528507/66
.
Ako volič SaS, ktorým stále som až do následujúcich volieb, pretože títo poslanci sedia v parlamente vďaka svojmu volebnému programu, som pobúrená, že ho poslanci SaS neplnia a dávajú vo verejnoprávnych médiách vyhlásenia, ktoré sú v rozpore a dokonca v opaku s ich volebným programom aj s ich Manifestom slovenského eurorealizmuna ktorý chcú nalákať aj ďalších voličov, hoci ho už teraz porušujú a pracujú v prospech jeho opaku!!!
Nepochybne, všetko, k čomu sa vo svojom volebnom programe zaviazali, alebo v Manifeste, považujú za len excesy Sulíka, aby spolu s ním umlčali aj svoj vlastný volebný program!
Takže najmite si nejakých asistentov, ktorí vám ich prečítajú!
A tiež by mali ovládať aspoň základy liberálnej agendy, aby nemali rétoriku ako poslední fašisti voči základným ľudským právam! Dovolávanie sa vojenských základní nie je liberálnou agendou alebo poslaním liberála! To ste si pomýlili s vojnovými štváčmi!
K tomu ste mandát od voličov NEDOSTALI a ani s tým NESÚHLASIA!
Z 9,9 tisíc hlasov bolo proti 75 %!
.
Taktiež by ste sa mali oboznámiť s týmto, čo je v príkrom rozpore s tým, čo hlásate a súvisí to aj s ochranou pred násilím:
.

ČR musí zavést institut strpění cizince. I člověk bez nároku na azyl má mít práva uprchlíka

 

Česká republika zavede institut strpění cizinců ze třetích zemí na svém území. Reaguje tak na letošní rozhodnutí Soudního dvora EU, podle kterého se i cizinci, který není hoden azylu, musí přiznat práva uprchlíka a není možné ho vyhostit, ač představuje nebezpeční pro stát nebo byl odsouzen pro závažný zločin. Vyplývá to z novely azylového zákona, která byla předložena do připomínkového procesu. Institut strpění už má dlouhodobě ve své legislativě například Německo.

 

Soudní dvůr EU (SDEU) v rozhodnutí konstatuje, že ani zločinec nepřestává být uprchlíkem, i když mu stát nepřizná tento statut a může na území pobývat zákonně. Společný azylový systém EU vycházející z Ženevské konvence včetně zásady nevracení uprchlíka do země, kde mu hrozí mučení nebo nelidské zacházení je nutné bezpodmínečně dodržovat, uvádí v rozhodnutí SDEU.

 

https://www.ceska-justice.cz/2019/10/cr-musi-zavest-institut-strpeni-cizince-i-clovek-bez-naroku-azyl-ma-mit-prava-uprchlika/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

 

 

 

.

„Současný kyjevský “buck-passing”, jak ukázala na příkladu korejského “buck-passing” 49/55 nedávná tchajwanská srovnávací studie, nelze tak snadno odvrátit, ani převrátit, jako mnichovský, protože o jeho průběhu rozhodují jen supervelmoci. „

16.03.2024

„Ale mini-mocnosti se z něj mohou pokusit vyvlíknout obětováním dostatečného množství spojeneckých pidi-zemí!“ Veľmi zaujímavý rozbor, na ktorý vás chcem upozorniť: Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii! „Petr Fiala, profesionální historik, [...]

59 progresívnych politických aktivistov zo SME, 58 z Denníka N a 19 z Aktualít podpísali, že chcú mať svoju progresívnu RTVS slúžiacu jednej politickej strane, kde o jedinej progresívnej pravde nebudú s nikým iným diskutovať!

15.03.2024

A vraj je to vyjadrenie novinárov! Dohromady je ich 137 SME + Denník N + Aktuality A ešte zohnali 76 z iných, že sú to akože novinári a nie politickí aktivisti presadzujúci u nás jedinú politickú stranu Progresívne Slovensko za stratu veta a zapojenie sa do tretej svetovej! Nikto tam nie je napríklad z Pravdy alebo z bulváru. Asi bulvárni sa nechcú zapojiť do tretej [...]

Niektorí ľudia teraz popierajú mierové dohovory v Istanbule, že Ukrajina nechcela vojnu, dokonca ani Zelenskyj!

14.03.2024

„Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.“ „Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.“ – Tak bola Ukrajina slobodná od USA! „Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“ „Len mesiac po [...]

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,462
Celková čítanosť: 5509837x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie