Pomaly sa žaba varí

30. októbra 2018, malinova, Nezaradené

TENTOKRÁT 250 UTEČENCOV. POMALY SA ŽABA VARÍ

„Postoj občanov Slovenska je v tejto veci nad slnko jasnejší: utečencov a migrantov odmieta drvivá väčšina z nich. Chápem, že premiér Peter Pellegrini chce byť v Bruseli alebo inde za pekného a nemal silu povedať NIE, ale to ho neoprávňuje robiť takéto dohody.
Pritom súhlasím, aby sme utečencom pomohli. Správa síce nehovorí, odkiaľ utečenci prídu, ale tam s najvyššou pravdepodobnosťou mohli tých 6 mesiacov ešte ostať (keďže kapacity sú, lebo počet migrantov klesol) a Slovensko mohlo v rámci pomoci hradiť náklady na pobyt, stravu a hygienické potreby. Alebo možno mohlo Slovensko akýkoľvek spôsobom prispieť k rýchlejšiemu vybaveniu papierov na presun do krajín, ktoré ich prijímať chcú. Nevidím najmenší dôvod presúvať utečencov po polke Európy ako mačka mladé a chcem veriť, že hlavný dôvod nie je pripravovať občanov na migrantov.
Za mňa hovorím, že takéto dohody podpisovať nebudem.“

(Sulík)

V čom je Lajčák lepší, že ho chcú ľudia za prezidenta?

Sulík v europarlamente zaútočil na USA: Spojenec EÚ všade spôsobuje katastrofu!

https://www.topky.sk/cl/100535/1433047/VIDEO-Sulik-v-europarlamente-zautocil-na-USA–Spojenec-EU-vsade-sposobuje-katastrofu-

Lajčák sa obul do Sulíka: Opúšťať elitný klub EÚ by bol nezmyselný krok späť

https://www.topky.sk/cl/11/1621651/Lajcak-sa-obul-do-Sulika–Opustat-elitny-klub-EU-by-bol-nezmyselny-krok-spat

https://domov.sme.sk/c/20497818/lajcak-proti-rusku-sa-treba-branit-nadalej.html

24. sep 2018

„Zdôraznil, že úloha Spojených štátov amerických bola a je nepostrádateľná. Víťazstvo v tomto storočí sa dá preto dosiahnuť iba v prípade, že Európa vytvorí spoločne s Amerikou pevné partnerstvo.

„Za takmer sedemdesiat rokov existencie Severoatlantickej aliancie sme dozreli a naučili sa byť dostatočne pragmatickými“, uviedol Lajčák s tým, že Európa pozorne načúva tomu, na čo apeluje Washington.“

https://domov.sme.sk/c/20921738/lajcak-nato-a-eu-maju-jednotnu-viziu-bezpecnejsieho-sveta.html

 

Presne pre toto som SaS volila. Videla som, že SaS má jasnú politiku v otázke migračnej krizy a Smer niečo iné hovorí a niečo iné robí.

A videla som, že Smer EÚ nekritizuje a Sulík kritizuje. Presne preto sa ho takz. liberáli boja a považujú ho za nespoľahlivého a nemorálneho a už pre nich nie je liberál. Presne pre toto ho opúšťali a dennodenne kritizovali.

Chápem, že sa vám to všetko môže zdať málo. Nestačí kritizovať EU, nestačí mať jasný postoj k migračnej kríze…  Ale ako je možné, že pri Lajčákovi a Smere už stačí úplný opak? Čoho zárukou je teda Lajčák a Smer?

Že vás už neuvaria?

.