Založ si blog

Človek – novinár, čo túži po vojenských základniach na Slovensku

V rámci slobody uznávam, že človek môže túžiť aj po cudzích vojenských základniach v svojej krajine. Ale v rámci slobody by po takom niečom musela túžiť väčšina občanov nejakej krajiny, aby to nebolo tým občanom nanútené.

V slobodnej krajine máte slobodu o svojich víziách iných presviedčať a v slobodnej krajine musíte rešpektovať, keď s tým nesúhlasia a neželajú si to.

 

U nás sa už k tejto otázke amerických vojenských základní na Slovensku zrealizoval prieskum a ľudia s tým nesúhlasili. Napriek tomu sa niektorí politici a novinári rozhodli, že na to budú ľudí nahovárať a presviedčať. Som za, kľudne si presviedčajte a urobte k tomu verejné diskusie v médiách a diskusie v televízii, kde pozvete zástancov rôznych strán, kde to budú pre ľudí rozoberať, aký to má pre niektorých prínos a pre iných negatíva. To by tak bolo v slobodnej krajine, aby si to všetko mohli ľudia vypočuť a rozhodnúť sa, či to chcú alebo nechcú a či dajú k tomu politikom mandát, lebo politici len zastupujú vôľu občanov.

Bez mandátu občanov by politici v takej krajine len nanucovali občanom krajiny mocenský diktát iných krajín a mocenských politických skupín.

 

Žiadne také diskusie v našej krajine neprebiehajú a zástancovia amerických vojenských základní si bez diskusných oponentov pretláčajú toto želanie cez politikov a novinárov, aby to ľuďom v našej krajine bez diskusií nanucovali.

Znovu opakujem, že nebolo by to nanucovanie, keby sa k tomu odohrávali verejné spoločenské diskusie, kde by mali priestor zaznieť k tejto téme rôzne názory.

Ale bez takých verejných diskusií je to aj od politikov, aj od novinárov len jednostranné nanucovanie toho, o čom sa už občania vyjadrili, že to nechcú!

 

Aký zmysel má pre slobodu novinár Zolo Mikeš, keď napriek tomu, že vie, že to občania nechcú, nedovoláva sa verejných a spoločenských diskusií o tom, aby mal šancu presviedčať o svojich prianiach po vojenských základniach občanov?

 

Nie, nemá ho, pretože mu vôbec nevadí, že v tejto krajine sa o tom nevedú žiadne diskusie, ani sa ich nedovoláva, len jednostranne vnucuje túto svoju túžbu všetkým občanom, ako si to u nás novinári zvykli, že aj bez diskusií s občanmi. 

Novinári si asi zvykli, že sú nadľudia a že práve ich vízie a túžby by mali občania plniť, lebo oni sú tí múdrejší, čo za občanov majú rozhodnúť, čo by celá krajina mala chcieť aj bez diskusií. 

Ak sú teda takí múdri a schopní, nech o tom ľudí presvedčia váhou svojich argumentov a nielen nanucovaním! Len nanucovaním a zneužívaním moci by to vedel každý!

Na to ani nepotrebujete múdreho človeka, len zneužitie moci a umlčiavanie iných názorov, ako sme toho často svedkami.

 

Ešte v roku 2016 tento novinár písal:

Európa nepotrebuje USA a dohoda s nimi je hrozbou, myslí si komentátor

 

„Komentátor Zolo Mikeš je voči harmonizovaniu podnikateľského prostredia medzi EÚ a USA (TTIP) či EÚ a Kanadou (CETA) poriadne skeptický. „Nechať si vnútiť tieto dohody je v súčasnom stave hrozbou pre sociálny štandard občanov Európy,“ píše v komentári pre portál Aktuality.sk.

„Ak EÚ zruší clá na tieto lacné produkty a dovolí, aby zaplavili európske trhy, tak naše podniky buď skrachujú, alebo budú musieť prispôsobiť svoje sociálne štandardy tým americkým. To jest, budú ich musieť znížiť,“ podčiarkuje.

„Keď budeme mať všade v Únii jednotné dane, jednotnú minimálnu mzdu a jednotné podmienky a povinnosti pre podnikateľov, potom sa môžeme pustiť do rokovania s USA či Kanadou,“ dodáva Mikeš.“

https://www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Europa-nepotrebuje-USA-a-dohoda-s-nimi-je-hrozbou-mysli-si-komentator-277492

 

Ale mať tu aj ich vojenské základne už za hrozbu nepovažuje a sám sa podieľa na ich vnucovaní bez diskusií. Pritom jeho argumenty stoja len na konšpiráciách o napadnutí a obsadení Ruskom, pričom títo novinári odsudzujú konšpirácie!

Ako odsudzujú, keď ich argumenty stoja len na konšpiráciách o napadnutí a obsadení Ruskom?

Navyše alternatívnym médiám vyčítajú, že strašia ľudí a operujú strachom a pritom tiež strašia ľudí a operujú strachom, ktorý stojí len na konšpiráciách o napadnutí Ruskom. Rovnako je to len šírenie konšpirácií a len dohadov, ktoré šíria ako hoaxy a poplašné správy, že niekedy si už človek myslí, že vojna s Ruskom UŽ VYPUKLA!

Možem vyhľadať článok, po ktorom som si myslela, že Rusi už na nás zaútočili.

To isté vám môžme písať a to isté vám máme právo písať – Prestaňte strašiť ľudí a šíriť poplašné správy, že Rusko chce na nás zaútočiť. Prestaňte šíriť len svoje konšpirácie a prestaňte ich vydávať za seriózne správy, keď sú to len konšpirácie. 

Ak sa chcete vzájomne strašiť, čiňte tak na svojom súkromnom FB a prestaňte do svojich konšpirácií zaťahovať občanov. 

Ak chcete svoje konšpirácie rozoberať, urobte si konšpiračné popoludnie a rozoberte to s diskusnými oponentmi, ktorí vás ukľudnia. A hlavne nezabudnite to označiť konšpiračné popoludnie.

V každom prípade nie je normálne, aby ste si ho robili v mainstreame a volali to politické správy! Alebo už vôbec nerozoznávate medzi svojimi len konšpiráciami a správami?

Taktiež navrhujem, aby sa novinárom vysvetlilo, čo je to konšpirácia, aby sa im na túto tému urobilo nejaké školenie pre nich samotných. 

A keď ste chceli vychovávať ľudí, mali ste sa hlásiť na teologické fakulty. 

 

Zolo Mikeš:

 

„pri prípadnom útoku zo strany Ruska…

 

Mali by sme si vziať príklad…

 

Duda vie, že v prípade útoku na Poľsko, keď pôjde o existenciu a nezávislosť jeho štátu…

 

Poliaci vďaka svojej historickej skúsenosti s Moskvou vedia posúdiť, čo je naozaj dôležité…

 

Poliaci vedia, čo je dôležité…

 

Poľský prezident sa dokonca pokúsil presvedčiť svoj americký náprotivok o nutnosti vybudovania americkej vojenskej základne na poľskom území, ktorú je Varšava ochotná nazvať ako Fort Trump…

 

A my by sme jeho postup ako i postup Poliakov mali zopakovať. Slovensko nie je Švajčiarskom. Naša krajina bola a bude vystavená boju mocností o vplyv nad naším regiónom…

 

Kým nie je armáda EÚ, orientácia na USA nutná…

 

Kým nie je vybudovaná obranyschopná armáda EÚ, je teda naším životným vojenským záujmom orientácia na USA…

 

Mali by sme si vziať z Poliakov príklad, oni veľmi dobre vedia, prečo chcú americkú základňu na svojom území. Nakoniec, hranicu s Ukrajinou, kde už pochodujú čižmy ruských vojakov, má aj Slovensko. Nenechajme ich dôjsť až k nám…“

 

Aktuality.sk robia kvalitnú žurnalistiku, odhaľujú kauzy, aj vďaka vám a vašej podpore. Pomáhate tomu, že v čase korupcie toxických finančných skupín a oligarchizácie môžeme pokračovať v našej práci.

 

https://www.aktuality.sk/clanok/700426/komentar-zola-mikesa-vztah-polska-k-usa-by-malo-nasledovat-i-slovensko/?fbclid=IwAR2RQvE7Na1lgUy04VEQJLL-gjOXeZ9VW3siz-Z0jZnNlRDCpY0vTMcQ_ss

 

Neviem, aký mandát dali k tomu bežní Poliaci, ale my sme k tomu mandát nedali! 
A Aktuality.sk nerobia kvalitnú žurnalistiku, keď sa zaoberajú konšpiráciami a pritom sa nedovolávajú rôznych názorov k téme. V slobodnej krajine a v slobodných médiách by to tak robili. Za toxickú skupinu preto považujem ich redakciu a veľa by som nedala za to, že práve pre tú oligarchizáciu, kto si ich na to najal.
Tento článok bol oveľa trefnejší a pritom ho napísal nie novinár, ale bloger:

„Keď sa novinárčina mení na nechutnú ideologickú agitku v mene cudzej veľmoci a vojenského štvania: Alebo ako nám novinár Zolo Mikeš naordinoval vojenskú základňu USA…“

http://miroslav.blog.pravda.sk/2019/06/17/ked-sa-novinarcina-meni-na-nechutnu-ideologicku-agitku-v-mene-cudzej-velmoci-a-vojenskeho-stvania-alebo-ako-nam-novinar-zolo-mikes-naordinoval-vojensku-zakladnu-usa/

 

„Ľudia ako Mikeš vás budú presviedčať, že sloboda a demokracia nášho štátu môže byť deklarovaná len tým, že jeden mocenský diktát z Moskvy, nahradíme mocenským diktátom z Washingtonu. Opovrhujú ľuďmi ako Biľak, ktorých volajú vlastizradcami, no oni pokračujú v tom istom, len z opačného garde, Moskvu si zamieňajú za Washington.

Počkať, počkať, doteraz operovali s tým, že veď Slovensko chráni oceľovou rukou členstvo v NATO a keby nás niekto napadol, tak sa všetci za nás postavia, tak prečo potom potrebujeme na našom území trvalú základňu cudzej mocnosti ??? Už nestačí len členstvo v NATO, už musíme zriaďovať vojenské základne cudzích štátov u nás a na oplátku si budeme môcť, však vrámci spolupráce, zriadiť slovenskú vojenskú základňu v USA, aby sme aj my prispeli k ochrane USA ?

Vždy stojme na jasných postojoch dodržiavania medzinárodného práva a suverenity a veďme dialóg s každou jednou krajinou sveta. Spálme raz v sebe to čiernobiele myslenie rozdeleného sveta a rozvíjajme priateľské vzťahy s každou jednou krajinou sveta a nepodľahnime falošnému volaniu novodobých propagandistov, ktorých obmedzené myslenie a stavanie ďalších múrov vo svojej vlastnej hlave nás zase raz vháňa bližšie do náručia vojnového šialenstva, ktoré bude pre celé ľudstvo osudové.“

Miroslav Pomajdík

 

Berte si z neho novinári príklad, lebo on v tejto téme nie je len konšpirátor!

Ale ako píšem, nemám nič proti konšpiračným popoludniam aj novinárov, hlavne si nezabudnite prizvať aj zástupcov iných názorov, aby ste nepodliehali panickému strachu a nešírili len strach a paniku!

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542179x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie