Založ si blog

Manipulácia Markízou pokračuje v spolupráci s agentúrou FOCUS

Televízia Markíza si v dňoch 28.-29.marca dala urobiť prieskum o zahraničnej politickej orientácii našich voličov v spolupráci s agentúrou Focus. Na tom by nebolo nič zlé (ak nezisťujú, koho presne sa pýtať v budúcnosti), keby odpovede na prieskumnú otázku neboli očividne manipulatívne. Ale ako má odpovedať človek na otázku – Chceš jablko, hnilú hrušku alebo nevieš?

 

https://www.aktuality.sk/clanok/684232/prieskum-dankovu-pro-rusku-politiku-odmieta-viac-ako-60-percent-ludi/

 

Ja mám napríklad radšej hrušky, ale z týchto dvoch možností by som si nevybrala hnilú hrušku, ale radšej jablko, keď už to musím vysvetľovať, aký je v tom rozdiel.

Keby sa človek nepýtal manipulatívne, spýtal by sa, či chceš radšej jablko, hrušku alebo iné ovocie? A zvlášť v prieskume nesmú byť odpovede na otázky nerovnocenne podané alebo zjavne dehonestované (čo sa už predtým v spoločnosti dehonestovalo ako primitívna odpoveď) a musia pokrývať všetky možnosti, nielen extrémy a stred medzi extrémami nesmie byť odpoveď „NEVIEM“.

 

Pred časom už bol veľký prieskum, o ktorom informovalo aj SME, akú zahranično-politickú orientáciu si želajú naši občania, či proruskú, prozápadnú alebo neutrálnu a niečo medzi tým. Aj zverejnili výsledky, že drvivá väčšina občanov si neželá ani proruskú, ani prozápadnú orientáciu, ale zdravý stred a niečo medzi tým neutrálne. Tam odpovede neboli ponúknuté manipulatívne, že kto by chcel vyváženosť, tak nevie, čo by chcel a tak tento prieskum mohol ukázať, že drvivú väčšinu hlasov občanov dostal práve ten zdravý stred, ktorý si neželá ani jeden extrém, ako sa nám tu tie extrémy predvádzajú v podobe rozštiepenej spoločnosti. 

 

 

Z prieskumu SAV vyplynulo, že Slovensko by sa v zahraničnej politike malo usilovať o vyváženú pozíciu medzi Západom (EÚ, NATO) a Ruskom – 59,5 %

Vždy stáť na strane západu – 9,4 %

Skôr stáť na strane západu – 21,2 %

Skôr stáť na strane Ruska – 7,9 %

Vždy stáť na strane Ruska 2 %

 

No Markíza v spolupráci s agentúrou FOCUS si takto nehorázne dovolila zmanipulovať občanov k tomu, aby sa vyjadrili za smerovanie Progresívneho Slovenska, ako ďalej v článkoch uvádzajú, že takto volia voliči Progresívneho Slovenska!

Do odpovedí si nedali, či chcete smerovanie proeurópske, ako napríklad voliči Progresívneho Slovenska a to konkrétne Martin Poliačik, ale v tej odpovedi bolo len „proeurópske“, ako keby kto také nechce, je protiurópsky a proti Európe. 

A do ďalšej odpovede dali, či chcete proruskejšiu politiku, ako ju presadzuje Andrej Danko, čo je zavádzajúce rovno dvakrát.

Druhou odpoveďou nemôže byť opačný extrém, rovno proruská, ak nenasleduje žiadna možná odpoveď medzi dvomi extrémami a len odpoveď NEVIEM.

 

A teraz, čo si mala zvoliť tá drvivá väčšina občanov, ktorá nechce ani jeden extrém? Mala si zvoliť tretiu odpoveď, že NEVEDIA, čo by chceli alebo že tomu nerozumejú, ako často znamená odpoveď NEVIEM?

 

A potom, že nie je pravda, kto nám tu vyrába v spoločnosti extrémy!

 

Tu to vidíte jasne, že práve mainstream v spolupráci s FOCUSOM, ktorý týmto rozdelil občanov len na dva extrémne prúdy a do ktorého patríte? Musíte patriť do niektorého alebo ste blbec, čo nevie, čo chce a nerozumie tomu?

Kto tu potom spoločnosť takto rozdeľuje? Ona sama sa takto rozdeľuje a vyhraňuje, alebo ju, ako vidíte, tlačí do toho manipulatívne mainstream?

 

Mali možnosť, opýtaní, vybrať zo všetkých možností, keď už vieme a oni to tiež veľmi dobre musia vedieť, že drvivá väčšina občanov už predtým dávala prednosť stredu a neutralite medzi tým?

Tento, pre nich známy fakt manipulatívne ignorovali, aby z ľudí vydolovali „rozhodol by som sa ako voliči Progresívneho Slovenska“, čo sa dočítate neskôr, presne na čo sa to takto zneužilo!

 

Ešte Progresívne Slovensko neprešlo ani do parlamentu a už sa tu manipulatívne mainstreamom a FOCUSOM občanom podsúva, že volili by len to isté, čo budúci voliči Progresívneho Slovenska. Presne takto manipuluje mainstream, aby ľudia volili Progresívne Slovensko, keď má predsa rovnakú zahranično-politickú orientáciu, ako rovno dodávajú aj Aktuality. Novinári mainstreamu sa nepýtajú, ale tvoria realitu, ako odpoviete a koho potom máte voliť.

 

A akú odpoveď si vybrali občania, čo volili SaS a súhlasia s kritikou tej „proeurópskej“ politiky? A akú odpoveď si mohli vybrať voliči ĽSNS, keď nechcú ani proruskú a dalších strán? Prečo im novinári z mainstreamu vnucujú, že ak by čokoľvek mali proti proeurópskej politike Progresívcov, tak sú a musia byť proruskí? Bolo to tak v predchádzajúcich prieskumoch, ktoré ešte neboli až také manipulatívne, ako si to dovoľujú novinári a mainstreamu dnes?

 

Aj ja môžem urobiť záver, že keď nechceš hnilú hrušku, tak to je dôkaz, že chceš a radšej máš jablká a vidíte, koľkí chceme jablká (a vojenské základne – pravdepodobne aj na toto sa to použije, veď ste chceli v prieskume „proeurópsku politiku“ a dosadia si tam hocčo)?

Ešte si mohol byť blbcom, čo nevie, čo chce a možno aj hnilú hrušku.

 

A druhé zavádzanie pri tej istej odpovedi, kde si manipulatívne napasovali Danka:

Čitatelia alternatívnych stránok, čo všetci vzdychajú, ako je ich veľa a preto je to nutné riešiť a zobrať im alternatívne správy, aby už nevedeli celkom nič mimo mainstreaamových manipulácií, nevolia SNS, ale naopak ju kritizujú aj s Dankom ako pliagu.

Tí mali čo odpovedať, že si vyberajú Danka a jeho politiku? Keď si ho na alternatívnych správach denno-denne kritizujú a na SNS nemajú slušných slov?

 

To, keby tam k „proeurópskej odpovedi“ dali Martina Poliačika, Kisku, Radičovú alebo Dzurindu – chcete takú politiku ako oni, koľko hlasov by na takú odpoveď získali?

 

Buď chce človek podľa nich Progresívnu „proeurópsku“ orientáciu alebo ho hodia do prokremelskej orientácie? Nie ešte aj tuto a priamo mainstreamoví novinári nálepkujú ľudí, čo by s ich propagandou nesúhlasili? To úlohou novinárov je zastrašovať ľudí už aj pri odpovediach v prieskume?

A to nehovoriac o tom, že Danko vôbec nemusí chcieť prokremelskú politiku, len oni sa tak rozhodli, že chce, ako sa to rozhodujú o ďalších miliónoch občanov, keď odmietajú vnucovanú propagandu, ktorá má byť len servilná a to ešte aj k vojenským základniam. Kto by ich nechcel, hádam je aj proti Európe a prokremelský!

 

 

Nie, nepýtajte sa, prečo ľudia neveria mainstreamu, keď vidia, že novinári z mainstreamu a médiá mainstreamu sústavne manipulujú ľudí a snažia sa z nich manipulatívne vydolovať klamstvami vnucované odpovede. 

To nie je chyba existencie alternatívnych médií, ale mainstreamu, ktorý ľuďmi stále a znova manipuluje. Existencia alternatívnych médií je toho len dôsledkom!

Riešte to od seba a pozrite sa sami na seba, ako manipulujete ľuďmi. Preto vám ľudia neveria!

Ani v minulých dňoch, ani v týchto ste neurobili celkom nič, aby vám začali veriť. Naopak, Markíza rozbehla nové manipulácie aj s FOCUSOM a Aktualitami a ďalšími, ktorí výsledky zmanipulovaného prieskumu „len širia“Vyrábate novú realitu a nové preferencie s pomocou umlčiavania odpovedí? Ľudia si nepoložia otázku, kto vás za to platí? A ľudia si povedia, že ste objektívni a nezávislí, ako len máte byť? A ľudí potom bude zaujímať, čo nové na politickú objednávku píšete? Len zo zvedavosti, čoho ešte ste schopní!

 

Tu si môžte pozrieť výsledky zmanipulovaného prieskumu Markízou v spolupráci s FOCUSOM:

https://www.aktuality.sk/clanok/684232/prieskum-dankovu-pro-rusku-politiku-odmieta-viac-ako-60-percent-ludi/

 

x

 

A rovno včera bol aj zneužitý, ako som aj predpokladala a to konkrétne novinármi z Aktualít. Behom jedného dňa rovno na základe zmanipulovaného prieskumu píšu:

 

„Podobne pritom nastupujúca prezidentka odpovedala aj v minulosti ohľadne dvojkoľajnosti zahraničnej politiky Slovenska.

Tú na jednej strane reprezentuje premiér a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a na strane druhej predseda SNS Andrej Danko. Ten presadzuje bližšie vzťahy Slovenska s Ruskom. To ale najnovšie odmieta aj viac ako 60 percent opýtaných podľa prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza.“

 

A už sa tu operuje tým zmanipulovaným prieskumom, že vraj najnovšie ľudia veria skôr Lajčákovi a želajú si jeho smerovanie v zahraničnej politike!

Vidíte, ako ľahko si do výsledkov dosadia čokoľvek, čo im vyhovuje, že ľudia veria Lajčákovi? A želajú si smerovanie Lajčáka?

.

 

 

 

„Současný kyjevský “buck-passing”, jak ukázala na příkladu korejského “buck-passing” 49/55 nedávná tchajwanská srovnávací studie, nelze tak snadno odvrátit, ani převrátit, jako mnichovský, protože o jeho průběhu rozhodují jen supervelmoci. „

16.03.2024

„Ale mini-mocnosti se z něj mohou pokusit vyvlíknout obětováním dostatečného množství spojeneckých pidi-zemí!“ Veľmi zaujímavý rozbor, na ktorý vás chcem upozorniť: Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii! „Petr Fiala, profesionální historik, [...]

59 progresívnych politických aktivistov zo SME, 58 z Denníka N a 19 z Aktualít podpísali, že chcú mať svoju progresívnu RTVS slúžiacu jednej politickej strane, kde o jedinej progresívnej pravde nebudú s nikým iným diskutovať!

15.03.2024

A vraj je to vyjadrenie novinárov! Dohromady je ich 137 SME + Denník N + Aktuality A ešte zohnali 76 z iných, že sú to akože novinári a nie politickí aktivisti presadzujúci u nás jedinú politickú stranu Progresívne Slovensko za stratu veta a zapojenie sa do tretej svetovej! Nikto tam nie je napríklad z Pravdy alebo z bulváru. Asi bulvárni sa nechcú zapojiť do tretej [...]

Niektorí ľudia teraz popierajú mierové dohovory v Istanbule, že Ukrajina nechcela vojnu, dokonca ani Zelenskyj!

14.03.2024

„Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.“ „Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.“ – Tak bola Ukrajina slobodná od USA! „Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“ „Len mesiac po [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,462
Celková čítanosť: 5510051x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie