Založ si blog

Kam zmizli novinári?

Aj dnes ma zaujímalo, či už sa novinári začali zaujímať o prítomnosť cudzích vojsk na Slovensku s ktorými ani Čaputová „samozrejme nesúhlasí“.

No nezaujímalo ich to ani dnes, lebo ani dnes o tom nekládli politikom a politológom žiadne otázky. Od dnešného dňa si budem viesť evidenciu zástupných hlúpostí v mainstreame, ktoré mainstream považuje za správy. Aké smiešne pri tom budú správy údajne, pravdepodobne alebo vraj zo sveta dohadov objednaných a povolených politických správ?

 

SME má napríklad na titulke článok:

„Slovenských politikov sme ukryli za stovky emotikonov. Uhádnete ich?“

Denník N má napríklad na titulke článok:

„Ukázali prvú fotku čiernej diery. Ešte nedávno sme si mysleli, že je niečo také nemožné, povedal vedec“

 

.týždeň má na titulke článok:

„Svedomie medzi nami“ alebo „či je arcibiskup Zvolenský rád, že prezidentkou je Čaputová“.

 

Na Pravde má občanov zaujímať, „Ako ĽSNS klame svojich voličov“, ako keby iné strany neklamali.

 

A všetkých spája prvá snímka čiernej diery. Keď sa budete zaujímať o čiernu dieru, prestane vás zaujímať čierna diera informácií na Slovensku.

Týmto aj dnes vyhnal mainstream zháňať si informácie kade ľahšie na alternatívne médiá, ktoré sa zaoberajú aj niečim, čo sa bude občanov reálnejšie dotýkať, než napríklad len parkovanie.

Nesťažujte sa, že sa o také otázky zaujímali, keď mainstream zaujímajú len čierne diery a nová vraj správa od Američanov nebola:

 

 

„Slovensko v návrhu smlouvy SOFA vůbec nemá “jadernou” pojistku

 

Článek 3 dále uvádí, že Slovensko poskytne USA celkem dva druhy objektů a pozemků, jednak objekty a pozemky sdílené společně s armádou Slovenské republiky, ale taktéž objekty a pozemky určené výhradně pro americkou armádu, kam bude mít slovenská strana přístup jen na základě souhlasu americké strany. Toto se bude týkat především amerických skladů raket s plochou dráhou letu, případně jaderných zbraní.  Naše redakce postoupila dokument k analýze vojenskému poradci při NATO, který spolupracuje s naší redakcí jako bezpečnostní expert a v dokumentu si všiml, že v této smlouvě SOFA úplně chybí tzv. jaderná doložka, kterou má ve smlouvě SOFA např. Turecko, které hostí na svém území americkou armádu na základně Incirlik.

Americká letecká základna Incirlik v Turecku je mimo jiné i skladištěm amerických jaderných zbraní.

Turci mají podle slov experta ve své SOFA smlouvě odstavec, ve kterém americké armádě udělují souhlas s uskladněním jaderných zbraní na území Turecka pouze se souhlasem turecké vlády a pod podmínkou volného přístupu turecké inspekce do skladů s těmito zbraněmi. Zde v tomto dokumentu žádná taková pojistka není.

Článek 5 je potom ještě zajímavější. Všechny budovy, jak opravené, tak i nově postavené, zůstanou v majetku Slovenské republiky. Ovšem v případě objektů postavených na zelené louce úplně do základu budou mít Američané k objektům přístup kdykoliv v budoucnu, a to i po případném ukončení této smlouvy SOFA. Američané tomu říkají Permanent Strategic Access (PSA) a jedná se o nástroj, kterým USA obchází mezinárodní právo a vojenské mezinárodní úmluvy o registracích vojenských základen.

Slovensko nebude moci vetovat přemístění libovolných amerických jednotek ze zahraničí na území Slovenska

Američané totiž veřejně přiznávají jen několik stovek základen ve světě, ale v rámci PSA jich je ve skutečnosti přes 3 tisíce na celém světě. Základny vybudovala americká armáda a její kontraktoři, americká armáda po nějaké čase oficiálně odejde, ale podle principu PSA americká armáda nadále má přístup ke svým základnám, které vybudovala, i když oficiálně z nich již odešla. Tento postup komplikuje přehled o počtu amerických základen pro mezinárodní pozorovatelské agentury. Odstavec 2 článku 5 je také velmi vypečený. Uvádí se v něm, že ameri cká strana vrátí po ukončení smlouvy Slovensku všechny budovy a pozemky, ovšem pouze za předpokladu, že tím americké straně nevzniknou žádné náklady.

Článek 6 potom uvádí, že Slovensko nebude mít právo na kontrasignace amerických rozkazů na převelení z ciziny na území Slovenska. Americká armáda tak bude mít právo převelet jakoukoliv svoji jednotku, pěchotní, ženijní, dělostřeleckou, leteckou nebo raketovou na území Slovenska a slovenská vláda nebude moci takovému převelení a umístění dané jednotky na území Slovenska zabránit.

Spolu s novou prezidentkou se urychlí nasunutí americké armády na Slovensko, jak už jsem upozorňoval před dvěma týdny na SVCS

Slovenská mainstreamová média spustila mohutný damage control a tvrdí o tomto dokumentu, že prý je zastaralý a neplatný. Naše redakce může potvrdit, že máme informace, že opravdu existuje novější varianta z minulého roku, protože v dohodě již mají být zohledněny i otázky výcviku slovenských pilotů na těchto amerických základnách na Slovensku. V tomto dokumentu z roku 2017 nic takového ještě uvedeného není.

Voliči to tak chtějí, protože chtějí své děti posílat do amerických válek, třeba i do té plánované války s Ruskem.“

 

A taktiež sa nečudujte, že aj dnes občania obehávali facebook, keď ich nezaujímali len poplatky za parkovanie (Pravda) alebo realita o Rómoch (Nezávislý Denník N).

Chmelár dnes:

 

„Môžu sa naši občania spoliehať na naše mainstreamové médiá, keď napríklad Pravda naďalej klame, že ponúkaných 105 miliónov dolárov má ísť na rekonštrukciu našich letísk, hoci som už niekoľkokrát túto lož vyvrátil materiálom priamo z Pentagonu? https://www.reed.senate.gov/…/…/Milcon%20Wall%20Project.pdf… Prečo naše médiá neberú do úvahy fakty? Zostáva jediné vysvetlenie: lebo na pravde nemajú záujem a dezinformujú v celej záležitosti viac ako konšpiračné weby. Navyše, Miroslav Lajčák oklamal poslancov parlamentu, keď im sľúbil, že text dostanú k nahliadnutiu, no teraz to odmieta.

 

Pozorne si preštudujte pôvodný návrh zmluvy zo strany USA a sami si odpovedzte na otázku, či toto nie je ohrozenie suverenity Slovenskej republiky. Spojené štáty napríklad požadujú zriadenie vlastnej vojenskej polície, ktorá bude môcť zasahovať v priľahlých obciach (v prípade letiska Sliač by sa to týkalo napríklad aj Zvolena či Banskej Bystrice). Na požiadanie by im mala slovenská strana umožniť dočasný prístup aj na pozemky a cesty, ktoré nie sú súčasťou dohodnutých priestorov. Všetky objekty poskytneme americkej armáde bez vyžadovania nájomného. Letiská budú určené na výlučné využívanie Ozbrojenými silami Spojených štátov, prípadne na spoločné využívanie. V návrhu sa hovorí aj o tom, že Slovenská republika sa vzdáva svojej primárnej trestnoprávnej jurisdikcie nad príslušníkmi Ozbrojených síl USA. A tak ďalej.

 

Propagandisti typu Valášek sa dnes tvária, že nechápu, „prečo je to témou“. Myslím, že to chápu až príliš dobre. Toto nie sú proeurópsky založení ľudia, konajú v záujme Spojených štátov, sú cez rôzne kamuflované nadácie na ich výplatných páskach a keby okolo tejto zmluvy nevypukol škandál, predali by tento štát za misu šošovice. Toto nezastaví skorumpovaný parlament. Toto môžu zastaviť len občania.

 

Žijeme v dobe, ktorú môžeme pokojne označiť za neonormalizáciu. Mladšie ročníky, ktoré nemajú s normalizačnými javmi nijaké skúsenosti, by mali vedieť, ako rastú javy, ktoré nápadne pripomínajú minulý režim. Keď Martina Bútoru v sedemdesiatych rokoch minulého storočia vyhodili z Výskumného ústavu práce a musel prijať zamestnanie v Protialkoholickej poradni (kde však taktiež vykonával povolanie sociológa), vyhlásil sa za disidenta. Keď minulý rok popredného českého historika Michala Macháčka, ktorý napísal prvú objektívnu knihu o Gustávovi Husákovi, vyhodili z univerzity i akadémie vied a musel sa zamestnať v pražskej ZOO, ani pes po ňom neštekol. Čoraz viac ľudí stráca zamestnanie v dôsledku svojich názorov. Ľudia opäť neveria tomu, čo hovoria v médiách. Starý normalizačný vtip, že pravda je opak toho, čo sa píše v novinách, s výnimkou počasia, ktoré je pravdepodobné – nadobúda novú aktuálnosť. Opäť sme sa stali spoločenstvom strachu, kde na vyjadrenie nesúhlasu s oficiálnym stanoviskom potrebujete statočnosť.“

 

celý text: NEONORMALIZAČNÝ CHARAKTER NAŠEJ DOBY

 

 

Sulík dnes:

 

„Ešte to tak. Veď by sa možno ukázalo, že o nič nejde a všetko je to hystéria SNS. A ťažšie by sa SNS prekrýval fakt, že slovenským záujmom viac slúži EÚ ako samotná SNS. ČI už ide o pozastavenie odvodu z potravín, alebo napríklad o nedávnu smernicu zakazujúcu nekalé obchodné praktiky

 

 

Ale teší ma, že sa k tomu ráčil vyjadriť aj on, ak to bol on a náhodou ste to v diskusii tiež našli, že už viem, že jeho stanovisko k tomu je, že o nič nejde a toto sú už podľa neho obchodné praktiky v poriadku. Alebo že by znova nechcel trhať partu?

 

.

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Ako boli českí liberáli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi, že takto sa nemôžu správať ľudia, čo sa hlásia k tomu, že patria na západ a do liberálnej spoločnosti!

13.04.2024

Zaujal ma tento článok, ktorý upozorňuje na diskusiu českých liberálov, ako boli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi – ako tí komentovali voľby! Keď si to video pozriete, tak uvidíte, že to, čo im vyčíta vládna koalícia alebo voliči vládnej koalície, im vyčítajú a sú z toho šokovaní ešte aj českí liberáli, ktorí vôbec nepodporujú [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Vzácny verdikt: Ruský súd priznal miliónové odškodné pozostalým po obete policajného mučenia

16.04.2024 08:03

22-ročný Ilnaz Pirkin spáchal samovraždu v októbri 2017 krátko potom, čo ho pustili zo strážnice v Nižnekamsku.

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,489
Celková čítanosť: 5536476x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie