Založ si blog

Nezávislá kandidátka

„Nezávislý politik (iné názvy: nestranícky politiknestraníkbezpartajný politik; u kandidátov: nezávislý kandidát – skratka NEKAobčiansky kandidát) je politik, ktorý nie je členom žiadnej politickej strany.“

 

Ešte stále sa zaujímam o politiku veľmi krátko, keď ma včera udivilo, nakoľko je naša budúca prezidentka závislá na svojej strane. Ešte pred voľbami som si myslela, že sa aspoň hrá divadlo na nezávislých kandidátov, nie že celkom očividne a natvrdo budú prezentovaní ako závislí. Však ešte celkom nedávno, keď som chvíľu počúvala Daňa, tak ten upozorňoval občanov, že pozor, kandidáti s NEKA nie sú nezávislí, ale hľadajte, aké sú za nimi strany. Ešte stále to vyzeralo aspoň na divadlo, keď taký Daňo to ešte musí oznamovať.

 

Aj ja som pochopila, že sa mám tváriť, že akože Čaputová už nič spoločné s Progresívnym Slovenskom nemá, lebo veď potom prečo z neho odišla?

Tak, my sa tu máme všetci tváriť, že z neho odišla a samozrejme je nadstranícka a nezávislá a pritom kľudne už teraz si v novinách píšu, že zahraničnú politiku prezidentky bude určovať  Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska?

To akože už ani divadlo nehráme, že je nezávislá? Ako je toto možné? Ako je možné, že Progresívne Slovensko nemusí dostať žiadny mandát vo voľbách (len od predvolebných prieskumov, čo vieme, že sú manipulované), ale bude určovať našu zahraničnú politiku cez svojich straníkov? A ešte to budeme volať, že je nezávislá? Keď je celkom závislá od svojich straníkov?

To ako vážne stačí, že na papieri to urobíme akože odtiaľ odišla, ale budú jej radiť, čo má robiť? To ako vážne potom nebude prezidentom nikým nezvolený Michal Šimečka?

Čo bude potom jej úloha? Len ho reprezentovať?

 

V prvom rade si uvedomme, že Progresívne Slovensko nebolo nikým zvolené. Žiadni ľudia mu ešte nedali žiadny svoj hlas! A ešte aj keby sa Progresívne Slovensko dostalo do parlamentu, tak nie je isté, či sa dostane do vlády a či sa bude mať s kým dostať do koalície. To sa u nás všetko môže obísť tým, že niekto si prostredníctvom manipulácií s predvolebnými prieskumami presadí akože celkom nezávislého človeka, prostredníctvom ktorého ovládne niektorá strana našu zahraničnú politiku? To je tak len na Slovensku alebo aj na celom svete?

Načo potom existujú strany a nezávislí kandidáti? Načo sa tu potom vôbec namáhame so stranami? Potrebuje ešte vôbec Progresívne Slovensko voľby?

Naozaj ma prekvapuje, že ani len s divadlom na nezávislosť sa nenamáhame a to ešte skôr, než sa vôbec stala prezidentkou. Je toto všetko vôbec možné, že sa ani nenamáhame klamaním?

 

 

„Čaputová priznala, že nevylučuje ako poradcu pre zahraničnú politiku Michala Šimečku, ktorý kandiduje do eurovolieb za Progresívne Slovensko. Šimečka jej radil aj v kampani. „Bola by som veľmi rada, uvidíme, či to kapacity dovolia, vzhľadom na to, že kandiduje do europarlamentu. Dúfam, že aspoň v nejakej miere budeme môcť zostať v kontakte. Nesmierne si ho vážim aj pre jeho skúsenosť a vzdelanie a jeho vhľad do zahraničnej politiky,“ uviedla Čaputová.

 

Čaputová pripustila aj to, že si do paláca vezme ľudí zo svojej domovskej strany Progresívne Slovensko, z ktorej po zvolení vystupuje.“

 

TAK NAČO VYSTUPUJE?! VŠAK JEJ TO VŠETKY KAPACITY DOVOLIA!

A HLAVNE UŽ VŠETCI VIEME, ŽE JE ZÁVISLÁ NA SVOJEJ STRANE A BUDE PRESADZOVAŤ ZAHRANIČNÚ POLITIKU NIKÝM NEZVOLENEJ STRANY.

 

ALEBO TO DNES EŠTE NIEKTO NEVIE?

KTO SA EŠTE MÁ TVÁRIŤ, ŽE TO NEVIE?

 

„Politický analytik Ján Baránek vysvetlil, že v niektorých oblastiach môžu mať poradcovia veľmi veľký vplyv na konečné rozhodnutia prezidentky.„Čo sa týka zahraničnej politiky, v ktorej je takisto neskúsená, ako bol jej predchodca Kiska, tam bude odkázaná na poradcov. Podľa toho, z akého názorového okruhu si ich vyberie, tak to bude aj vyzerať. Z tohto pohľadu nečakám nejakú veľkú zmenu v porovnaní so súčasnou zahraničnou politikou terajšieho prezidenta. Čiže vplyv poradcov tam môže byť veľmi veľký,“ nazdáva sa analytik .“

 

https://spravy.pravda.sk/prezidentske-volby-2019/clanok/507661-koho-si-caputova-privedie-do-palaca/

 

 

A to som si ešte stále dodnes myslela, aj v rámci tvárenia sa, že je akože oficiálne nezávislá, že tam v Progresívnom Slovensku majú aj niekoho, kto by jej lepšie radil a že nie sú odkázaní na nejakého Šimečku, ktorého celkom zotrel Sulík, aké hlúposti to hovoril v relácii Pod lampou. To celkom vážne on sa stane bez volieb, bez diskusií, bez námahy, poradcom prezidentky a len preto, že si z nej urobili nezávislého kandidáta? 

Neverím, že by nezvládla rovnaké školenia ako on a ešte by ho na samostatné školenie, ktoré si môže prečítať aj v ich príručkách, ešte potrebovala. To ako on rozumie zahraničnej politike lepšie než ona?

Alebo aj k nemu bola len nesmierne slušná, keďže to bol spolustraník? A bez neho by možno nebola prezidentkou? Teda bez podpory tých správne školených ľudí?

Viem si predstaviť, ako sa už teraz, ešte aj Sulík chytá za hlavu, po zážitku diskusie s ním. Veď už v tej diskusii sa mohol chytať za hlavu.

 

Vidíte v SaS? Mala byť Nicholsonová nesmierne slušná a Sulík mohol byť prezidentom! Nemohla sa aj ona tváriť, že už bude akože nezávislá? Alebo neviete nájsť inú, nesmierne slušnú političku a musí sa na to čakať roky?

A neviete niekto, či tu chce mať Šimečka muničné sklady? Lebo ak chce, môžte sa aj s voľbami schovať.

 

 

Aktuality:

„Nástroje kampane

Prieskumy volebných preferencií sú typickou ukážkou toho, ako virtuálna realita ovplyvňuje skutočné rozhodovanie voličov. Prieskumy už nie sú len nestranným monitoringom verejnej mienky. Sú súčasťou kampane. A nástrojom na ovplyvňovanie „mienky“. Fungujú hlavne tam, kde viacerí porovnateľní hráči súťažia o tú istú skupinu voličov.

Zreteľne viditeľné to bolo pri súťaži Mistríka s Čaputovou pred prvým kolom prezidentských volieb. V hre sa objavili prieskumy, ktoré realizovala donášková služba. Alebo čudesný prieskum, z ktorého boli vyšrtnutí hlavní súperi Čaputovej. O tom, kto z tejto dvojice pôjde dopredu a kto na lavičku, nerozhodli voľby, ale prieskumy.

Ak si niekto láme hlavu, prečo Štefunko a Beblavý počas osláv odstrčili Čaputovú z pódia a začali pred kamerami víťazne mávať rukami, tak práve preto, aby hlavnou postavou v jej pozadí nebol len Kiska.

 

 

 

Ale toto už naše médiá nezaujíma. To by museli zaútočiť na Kaliňáka:

 

„Kanadská obchodná komora zaútočila na Privatbanku kvôli Kočnerovi.“

Prezident Kanadskej obchodnej komory Joseph Burza pre TREND uvádza, že z ich hľadiska je situácia celkom jasná: „Privatbanka, ktorá je spojená s Pentou, napomáhala nelegálnym obchodom Mariána Kočnera. Myslíme si, že táto banka je namočená vo viacerých veciach okrem iného aj súvisiacich s Gorilou.“

https://www.etrend.sk/ekonomika/kanadska-obchodna-komora-zautocila-na-privatbanku-kvoli-kocnerovi.html

 

 

Marek Vagovič: Haščák sa môže obávať, čo sa ešte dostane na povrch

 

https://www.youtube.com/watch?v=J5Y3nVb9TT0

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=AVb6j4XmYXQ&feature=share&fbclid=IwAR0k4LBw8P9Q-2YjDpVE3qb9j8YpUt3rwjRs-J–SK7G3yGo6TACWXGfqMs

 

 

Ja myslím, že nie, lebo už teraz viem, že to bude konšpirácia. Rovnaká ako čipovanie ľudí.

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518247x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie