Založ si blog

Čaputová k základniam

S prítomnosťou cudzích vojakov alebo základní by nesúhlasila.

 

 

Na dnešnej voľbe prezidenta sa mi páčilo len to, že prezidentkou by bola žena.

Na chvíľu som si romanticky predstavila, ako krásne sa bude vynímať, že máme za prezidentku mladú ženu, niečo pôvabné, niečo so šarmom a navyše liberálku!

Veru, bolo by to krásne, keby som sa posledné tri roky nezaoberala politikou. Dnes by som si mohla snívať a radovať sa, že takéto niečo sme dosiahli.

Tešila by som sa práve z toho, z čoho by šlo všetkých cirkevníkov poraziť, že je tam žena, ktorá chápe ľudskú rovnoprávnosť a už konečne aj v prezidentskom paláci bude človek, čo nemá zaostalé názory o svete.

 

Ja viem, že pre liberálov som pomýlená práve posledné tri roky a mala som správne myšlienky, keď ma politika nezaujímala. Ale tak je to so všetkými. Správne myšlienky majú len tí, ktorí na politiku nemajú čas, inak by vedeli, aká toto je fraška a nie znôška konšpirácií.

Presne tak, ako som si dnes prečítala o Mesíkovi na N-ku:

 

„Byť katastrofistom znamená len byť realistom“

Za tú katastrofu považujem súhlas s prítomnosťou cudzích vojakov alebo základní na Slovensku.

 

Zo všetkých zahmlievaných informácií k tejto téme, mne vychádza, že to bude ako s kvótami, ktoré najprv nemali byť (samozrejme nebudú) a potom budú (oznámil Sulík). Myslím si, že toto je hotová vec – O nás, bez nás. A nemyslím si, že som katastrofista, ale realista, kedže som zažila socializmus a nanucovanie.

Ide len o to, kto bude teraz ten, čo Slovensko predá za misku šošovice a už ho nemusíme povinne voliť. Teraz si zradcov budeme voliť celkom slobodne!

 

„Čaputová: S trvalou prítomnosťou zahraničných vojsk by som nesúhlasila

Vzhľadom na uvedené informácie sme oslovili kandidátku na prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá vyhlásila:

“Nevidím dôvod na trvalú prítomnosť zahraničných vojsk na Slovensku. Chcem, aby Slovensko bolo spoľahlivým a solidárnym spojencom v rámci NATO, a to dnes znamená najmä sústrediť sa na reálnu a transparentnú modernizáciu našej armády. To je naša hlavná úloha.”

Na hypotetickú otázku či by súhlasila s prítomnosťou cudzích (trebárs amerických) vojakov alebo základní na území SR, ak by sa stala prezidentkou a v budúcnosti by rozhodovala o tejto otázke, odpovedala, že nevidí dôvod na udelenie súhlasu. “Čiže by som nesúhlasila,” poskytla stanovisko pre Hlavné správy.“

 

Čaputová sa vyjadrila, že ľudia, čo s ňou nesúhlasia a nevolia ju, tak z toho dôvodu, že sú frustrovaní. Pokiaľ bude mať pravdu a nebude súhlasiť s prítomnosťou zahraničných vojsk a základní, nemám byť z čoho frustrovaná. Ale ak otočí, na prítomnosť cudzích vojsk nebude normálnym ľuďom stačiť slovo len frustrácia. Teraz sa ukáže, či sú liberáli klamári a či sa Čaputová nestala prezidentkou s pomocou klamstva. Uvidíme to v najbližších dňoch a mesiacoch. Aj to, či o tejto téme budú obyvatelia Slovenska informovaní, ako a čo z toho zostane pravdou.

Ja osobne jej neverím, že neotočí a z tohto dôvodu ju nechcem za prezidentku. Až teraz sa ukáže, či má táto žena chrbtovú kosť alebo sa zaradí k iným mužským len pajácom. V tom prípade by to bola pre ženy len hanba, že raz tam máme ženu a v ničom sa nelíši od predajných mužov v špinavej politike. 

 

V druhom kole sa volieb už nezúčastním, keďže Šefčovič je pre túto tému to isté, čo Čaputová.

 

Napriek tomu ma prekvapuje, že Blaha si myslí, teda pokúša sa tvrdiť, že Šefčovič je niečo iné, než Čaputová. Tak mňa by zaujímalo, v čom je akože iný?

Čo iné by robil alebo schvaľoval – neschvaľoval, než Čaputová v najdôležitejších témach o Slovensku? Veď ten celkom rovnako bude vykonávať všetky príkazy.

Médiá cez volebné prieskumy svoje dokonali a máme prezidentku, čo má charakteristiku – že je blonďatá.

Myslíte si, že aj o Chmelárovi by v Česku písali, že s europoslancom súťaží na prezidenta tmavovlasý muž? 

To by už asi dodali aj čím sa už vyprofiloval a neboli by odkázaní len na jeho vlasy. Ale tak to je, keď iný program, než slušnosť, šarm a vlasy nie je, keď je to kandidát, čo bude len poslúchať a už teraz poslúcha.

Aspoň viete, čo oceňujú voliči, čo sa v prvom rade o politiku vôbec nezaujímajú a preto sú odkázaní na takéto povrchné hodnotenie v krajine, kde sa rieši prítomnosť zahraničných vojsk a základní.

 

Áno, môžem jej krivdiť, že nás milo prekvapí a o svojom nesúhlase s tým neklamala, ale keby ju táto téma naozaj zaujímala a nemala by ako prezidentka celkom iné plány, tak by sa nebála (nebáli) konfrontácie len poslušných politikov s Chmelárom a nemuseli by takto manipulovať predvolebné diskusie s kandidátmi. Venovala by svoj čas aj tejto téme, aby jej postoje v tejto téme boli jasné a jednoznačné, a nie, aby v predvolebnej diskusii len krátko vyštekla – Samozrejme, že s tým nesúhlasím a to bolo tak všetko!

Páčili to z nej ako s heverom a dnes si môžeme písať len pár slov, čo k tomu povedala, keď už musela aspoň niečo povedať. 

 

Áno, teší ma, že máme prezidentku ženu. Že máme prezidentku, ktorá pôsobí slušne a ktorá má blonďaté vlasy, lebo sa to naozaj krásne vyníma a bude vynímať v zahraničnej politike, kde bude opakovať to svoje – „S naozaj veľkou pokorou!“ Aj ja mám zmysel pre také detaily, ako pekné závesy v obývačke a aj kvôli hrnčekom, aby ladili, pochodím obchody. Ale stále viac ma bude zaujímať, čo je v hrnci, čo je v tlakovom hrnci o prítomnosti cudzích vojsk na Slovensku, ktoré ona s tou „veľkou pokorou“ len schváli, na čo práve má právomoc a svoje pôsobenie. Ako to potom vyvážia jej vlasy, šarm a slušné vystupovanie?

 

A to vraj šaty nerobia človeka a všetkým nám je to jasné.

Naozaj?

Historicky prvýkrát som, ako žena, mala dojem diskriminácie mužov, mužských kandidátov, že tí o post prezidenta nemôžu súťažiť pekným prefarbením, rozviatymi vlasmi, volánmi na blúzke alebo šarmantne preloženou nohou. Prvýkrát v živote som si kládla otázku, či nie sú tí muži diskriminovaní tým, že oni sa tak ozdobiť nemôžu, čo by sa tiež mohli, keby mali taký široký výber šiat a účesov, ako ženy. Isteže by aj Mikloško zaujal, keby mal vlasy v cope ako politik v Česku a ležérne kovbojské oblečenie. Verte tomu, že aj na farme by vás viac zaujalo kurča, ktorému by okolo hlavy viali perá z kohúta. Už len keď pozriete na fotky kandidátov, je to jasná diskriminácia mužov, že ešte aj Šefčovič má výrazné len zuby, inak sú len ako kurčatá, jedno ako druhé, keď už sa o volebný program nezaujímame.

 

.

Prečo som nevolila Pellegriniho

29.03.2024

Aj politika má svojich Barabášov – ľúbivejších pre dnešných primitívnejších – malomeštiakov. V dnešnej politike je to pre nich Pellegrini. No ja som vo voľbách volila Blahu a Fica! Nie preto, že sú Ježiš, ale preto, že tu najúčinnejšie bojovali proti progresívnej totalite! Hlavné je nevoliť Judáša! Síce je to nepodstatné, len pre [...]

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,475
Celková čítanosť: 5519076x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie