Založ si blog

Keby boli voľby spravodlivé, nesmeli by sa zverejňovať volebné prieskumy

Voličov médiá (zaplatené) manipulujú prostredníctvom menšieho zla a zvoliteľnosti.

 

 

Keďže manipulátori veľmi dobre vedia, že hlupáci volia systémom menšieho zla a vypestovania si väčšieho, tak najprv to menšie zlo umelo vytvoria sfalšovaním volebných prieskumov.

Možno si myslíte, že sa vás to nedotkne, lebo veď viete, že sú sfalšované. Ale opak je pravdou, lebo uveríte tomu, čo je to menšie zlo, čo vám len umelo vyrobili prieskumami na objednávku.

Dopredu vyradia ako nezvoliteľných, ktorých nechcú a umelo na „menšie zlo“ vyrobia rovnako slabých, ale s umelo pridanými percentami. Tie umelo pridané pôvodne vznikajú z nedovolaných čísel, čo je desať percent a s tými sa manipuluje na vyrábanie „menšieho zla“. Konkrétne, ak mali dvaja po 10 %, tak jeden už bude mať 16% a druhý len 10 % (a ďalšiemu umelo prihodia 4%). K tomu, čo má 16 umelých percent, pribehnú ďalší už naozaj a bude mať 20 % aj s nadopovaním, pokým druhému budú klesať. Keď si rozdelíte 10 % mŕtvych (nedovolaných) duší na prvých troch kandidátov, začnú sa nabaľovať reálnymi percentami ako celkom umelo preferované. V novinách potom píšu, že rozdiel medzi umelo vybranými je tesný, ale ich skok oproti ostatným je umelo vytvorený z tých desiatich percent. Na tie sa len nabaľujú ovce ako na snehovú guľu, až pokým vám nenapíšu, že iní nemajú takú umelú šancu a vidíte? Ostatní už sú zmanipulovaní, tak zapadnite do toho!

 

Dopredu vám takto okrešú koryto, kam by mali ovce prúdiť, keď nechcú mať zahodené hlasy. Nezvolia len rovnako slabých, ktorým len nič nepridali a budú voliť len rovnako slabých, ktorých napumpovali umelo – Voľte týchto, majú šancu!

 

Tak sa chytia prvé ovce a ďalší volebný prieskum oznamuje – Už toľko oviec sa tu nabalilo – hybajte k nim aj vy!

Malo nás, málo nás, poď Evička medzi nás! – Systémom tejto hry. Ďalší vám oznámi, kde mocnie prúd takto vytváraných a smerovaných oviec.

Že takto pôvodne vznikol, to už neviete, lebo bežíte len tam, kde je vraj veľa, ešte viac vraj veľa, a keď sa nazbierajú, je to už veľa a menšie zlo. Manipuluje vás práve prieskum – kde nachytali ľudí, bežte tam aj vy!

 

Keby napumpovali iného kandidáta, bežali by ovce inde a po ďalšom zas, až by narástol celkom iný. Ale nenarastie, lebo tento nemá narásť takouto manipuláciou.

 

Máme vôbec záujem o spravodlivé voľby? Či viac o to, aby mal riaditeľ takej agentúry na dobrú dovolenku za odmenu?

 

Keby sme mali záujem o to, aby voľby boli spravodlivé, zakázali by sme predvolebné prieskumy ako ovplyvňovanie voličov, podplácanie prieskumných agentúr a všetky manipulácie s voličmi. Keby sme mali záujem, čo nemáme! My chceme zmanipulované voľby, my chceme zavádzanie a vypestovanie si umelého menšieho zla, aby sme si z neho mohli vykultivovať časom väčšie.

 

Možno by ste boli veľmi prekvapení, ako by vyzerali voľby, keby ste netušili, koho budú ľudia voliť bez umelých úprav – koho nezvoliteľnosťou vyhodiť, ktorá sa dopredu vyrobí takto umelo. Ale my pri tom asistujeme, ako by nám to niekto bol nariadil, že to musí byť takto a musíte sa nechať dopredu spracovávať a smerovať a kresať a určovať – kam máte bežať, lebo tam už bežali iní.

 

Najdôležitejšia vec je, že všetci sú zmanipulovaní najviac tým, že ich hlas prepadne a preto volia menšie zlo. A kedy vám menšie zlo prinieslo niečo dobre???

Spomínate si aspoň na jediné voľby?

Nie, lebo vždy z neho bolo len väčšie zlo. Pokiaľ budú ľudia voliť systémom menšieho zla, práve to umožňuje ich manipulovateľnosť.

 

Dovoľte si aspoň raz v živote ten luxus, voliť to, čo chcete. Aj tak sa stane len to, čo má vzhľadom na našu morálku. Ak je za menšie zlo, výsledok nebude dobrý.

 

 

Chmelár k voľbám:

 

„Včera večer v predvolebnej diskusii na RTVS som vyzval Zuzanu Čaputovú a Maroša Šefčoviča na otvorenú, férovú a odbornú diskusiu o konkrétnych predstavách o výkone úradu hlavy štátu. Moderátorom sa to nepáčilo, réžii tiež nie a niektorí z vás sa ma pýtali, či to bolo nevyhnutné. Ak dovolíte, rád by som vám vysvetlil, že bolo.

Tieto voľby vojdú do dejín ako najnespravodlivejšie v novodobej histórii Slovenska. Tak ako sa manipulovalo s prieskumami verejnej mienky, to skutočne nemá obdobu. Všimli si to dokonca aj v blízkom zahraničí, keď český ekonóm Vladimír Pinkora na stránkach časopisu Reflex skonštatoval, že rozdiely v prieskumoch pre Zuzanu Čaputovú od 23,5 do 52,9% sú tak do očí bijúce, že to prakticky vylučuje iný dôvod ako manipuláciu. Aj Adam Znášik z Mistríkovho tímu, ktorý predtým robil kampaň pre Andreja Kisku, bol nútený skonštatovať, že zaplatené prieskumy, v ktorých progresívci vymazali niektorých súperov, boli ďa leko za čiarou, teda zmanipulované. Mimochodom, takto čarovali s prieskumami ľudia z Progresívneho Slovenska od začiatku, keď si dali merať nie preferencie, ale potenciál, ktorý je vždy niekoľkonásobne vyšší, ale väčšina ľudí tomu nerozumie. Zdá sa, že manipulácie sú ich pracovnou metódou, hoci sľubujú slušnosť a férovosť. Podčiarknuté sčítané: nadchádzajúce prezidentské voľby sú neuveriteľnou show marketingových agentúr, ale mizernou show racionality a politického obsahu.

Súčasťou taktiky takýchto marketingových produktov je vyhýbať sa priamej konfrontácii a konkrétnym odpovediam. Zuzana Čaputová vo svojich reklamných sloganoch tvrdí, že je bojovníčka za spravodlivosť a všetci sa jej boja. V skutočnosti je to úplne naopak – ona sa bojí súbojov, v ktorých by okrem naučených fráz musela preukázať skúsenosť a znalosti z konkrétnych tém. Pozorného pozorovateľa až desí, ako sa opakujú tie isté motívy morálneho gýča, ktoré stelesňoval súčasný prezident.

Pri frázach o nenásilí a láske volič nepostrehne, že extrémne zvyšovanie zbrojenia považuje za správnu vec a ekonomické sankcie za nástroj spravodlivosti. Jej kampani zámerne chýba hlbší obsah, aby nikoho nevyrušoval. A keďže sama priznala, že jej najväčšia slabina je bezpečnosť a zahraničná politika (teda oblasti, v ktorých má prezident najsilnejšie právomoci a najdôležitejšiu úlohu) a že sa bude musieť v týchto témach viac opierať o poradcov, verejnosť by mala zbystriť pozornosť a už teraz žiadať ich zverejnenie, aby sme opäť nekupovali mačku vo vreci.

Tejto kampani chýba obsah. Vládnu v nej peniaze, za ktoré si môžete kúpiť doslova všetko. Žiaľ, musím skonštatovať, že obaja papieroví favoriti sa mi vyhýbajú ako svätenej vode a ich tímy urobili všetko pre to, aby sme sa počas volebnej kampane nestretli v žiadnej diskusii. Ostávam tak jediným demokratickým kandidátom (povedané ich slovníkom), s ktorým nekonfrontovali svoje postoje. Som ochotný uveriť tomu, že ak neprídu na dohodnutú diskusiu so mnou jedenkrát, dvakrát, dajme tomu aj trikrát… že je to naozaj otázka choroby alebo zaneprázdnenosti. Ale ak sa to stane sedemkrát, musím to považo vať za úmysel, aj keď nad konkrétnymi dôvodmi nebudem špekulovať. Ale ľudia si to všímajú. Napríklad pod avizovaným duelom Zuzany Čaputovej s Marošom Šefčovičom v denníku Pravda ľudia spontánne žiadali zorganizovanie diskusie mediálne protežovaných favoritov so mnou, až sa to redakcii takmer vymklo spod kontroly. Takže, milé médiá, možno sa ešte tvárite, že nič nevidíte, ale ľudia ten podvod cítia. Už to vedia. A žiadajú si skutočný hodnotový duel, nie výber medzi bledomodrým a tmavomodrým variantom tej istej alternatívy. Preto som svojich ctených protikandidátov Zuzanu Čaputovú a Maroša Šefčoviča vyzval, aby neboli zbabelí a odvážili sa na priamu diskusiu so mnou v niektorej z i nternetových televízií, na ktoré sa nevzťahuje volebné moratórium, a tak na to máme priestor až do volieb. Ani jeden z nich na to nezareagoval, hoci Zuzana Čaputová tvrdí, že musíme mať odvahu pomenovávať veci pravými menami a Marošovi Šefčovičovi vraj chýba diskusia o predstavách kandidátov, ako posunúť Slovensko vpred. Ja viem, mediálne inscenácie s najatými komparzistami a vyprážané rezne to istia…

 

Andrej Danko má pravdu, keď poukázal na to, že novinári sú zavádzaní. Nie, nie je pravda, že by nám chceli Američania „darovať“ 105 miliónov (z tých peňazí uvidíme štvrtinu, aj to len vtedy, keď vytvoríme podmienky pre vojenskú prítomnosť USA na našom území – to je podstata zmluvy, nie finančný dar!). Nie, nie je pravda, že túto zmluvu majú všetky ostatné členské štáty Severoatlantickej aliancie (Čechom to ani len neponúkli, lebo netvoria východnú hranicu NATO). Nie, nie je pravda, že Maďari túto zmluvu už uzavreli. Lož, lož, lož. A tlak sa stupňuje.

Mňa osobne sklamal predseda vlády Peter Pellegrini, ktorý pre vidinu tohtoročného prijatia v Bielom dome a vidinu Maroša Šefčoviča v kresle prezidenta (ktorý by dohodu s Američanmi podporil) zahmlieva a presúva rokovania o tejto výbušnej otázke až po voľbách. Oni si veľmi, veľmi neželali, aby sa táto otázka stala témou prezidentských volieb. Ale našťastie, stala sa, lebo takéto hrozby by mali byť v centre najvyššieho verejného záujmu. A buďte si istí, že títo ľudia – Peter Pellegrini so svojím obchodníkom Petrom Žigom a prezidentským kandidátom Marošom Šefčovičom, Andrej Kiska s prezidentskou kandidátkou Zuzanou Č aputovou – toto nie sú ľudia, ktorí by dokázali odolávať tlaku Spojených štátov. Ja som z revolučnej tribúny roku 1989 nevyzýval na odchod okupačných vojsk preto, aby nám sem po tridsiatich rokoch plazivo nanútili amerických. Budúci prezident bude robiť v tomto smere kľúčové rozhodnutia, a preto to musí byť silná osobnosť, ktorá má chrbtovú kosť a nezradí svoj ľud. Myslite na to, keď pôjdete v sobotu k voľbám. Ide o mier, ide o nezávislosť, ide o Slovensko.“

 

Najdôležitejšie vety Chmelára pre tieto voľby:

 

„Ostávam tak jediným demokratickým kandidátom (povedané ich slovníkom), s ktorým nekonfrontovali svoje postoje.“

 

Ani jeden z nich na to nezareagoval, hoci Zuzana Čaputová tvrdí, že musíme mať ODVAHU pomenovávať veci pravými menami a Marošovi Šefčovičovi VRAJ chýba diskusia o predstavách kandidátov, ako posunúť Slovensko vpred.“

 

 

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541176x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie