Založ si blog

Klobúk dolu, Matovič!

Celý článok venujem svojim názorom na Matoviča. Neočakávam, že s mojimi názormi budete súhlasiť. Rozhodne to neočakávam od súčasných antagonistických táborov, ktoré sú v svojom antagonizme len extrémne. Ako by povedal Matovič – Lebo tak to cítim a tak si to myslím.

 

Bola som z tých ľudí, čo krúžkovali štyroch neznámych ľudí na kandidátke SaS, lebo dostala som mail, ktorý sa v tej dobe šíril, že takto môžme do parlamentu prekrúžkovať štyroch obyčajných ľudí.

A aj keď sa vám to nezdá, Matovič sa správa ako obyčajný človek. O tom nerozhoduje, čo vlastní, ale nakoľko prezentuje obyčajnosť alebo prirodzenosť. (Aj to nahrávanie je dosť prirodzený nápad. To je naopak smiešne, že v oblasti, ktorú nazývame špinavou politikou, sa hovorí o nejakej politickej alebo ľudskej korektnosti. Keby sa obyčajný človek ocitol v špine, tak v prvom rade by si chcel, keby mohol, všetko nahrať. Obyčajné je aj to, že to prezrádzal a nie ukladal, ako mafiáni.)

 

S Matovičom, ako s obyčajným človekom som bola spokojná a to práve preto, čím iných podráždil. Presne tak si predstavujem obyčajného človeka, že príde pred parlament v šlapkách a naruší slovenskú malosť o lokajovi v obleku. Môjmu rebelstvu teda vyhovoval a pre bláznov rôzneho druhu mám typické liberálne pochopenie. Vážim si ľudí, čo majú odvahu byť bláznami, väčšinou bývajú najnormálnejší.

Slováci majú o vyjadrení nesúhlasu typickú zakomplexovanú predstavu, stále pri tom vyžadujú kultivovaného mopslíka. No keby precitli, ako sa tu kradne, možno by transparentami mlátili poslancov po hlavách. A v tomto asi precitol len Matovič, lebo keby sme tu takto kričali všetci, tak verte, že by sa tu nekradlo. Ale kradne sa, lebo ľuďom je to jedno a sledujú hlavne, či sú mopslíci dosť kultivovaní.

Ja si nemyslím, že Matovič je psychopat, hoci iste vrcholoví politici sú psychopati. No sú to práve tí, čo sa dokážu pretvarovať a naopak pôsobiť veľmi kultivovane. Práve to vyžaduje hrošiu kožu a obsahuje nepriehľadné divadlo.

S Matovičom som skončila pre ten istý dôvod, ktorý vyčítam aj ĽSNS – kresťanský dogmatizmus. Nemyslím si, že ho hrá, on a na Slovensku to nie je žiadna zvláštnosť, už je náboženským fanatikom. Verejne fanaticky zastáva rôzne dogmy, ktorým by mal venovať svoju súkromnú vieru a nie vnucovať ich cez politiku, čo fanatici robia. Z jeho strany sa stala liaheň takých fanatičiek, ktoré navrhovali trestne stíhať ženy pre potraty alebo pre umelé oplodnenie. To teda nezabudnem nikomu, keď si z politiky robí svoj kostol. Fanatikov a dogmatikov fakt nemusím a prirodzená je na nich len snaha o morálne mólo. Navyše, keď sa ešte pridal k mopslíkom a ako dnes sám hovorí, že bol slepý, hluchý, nemý ako opička, celkom ma prestal zaujímať, ako mopslík do počtu.

 

No po včerajšej jeho tlačovke musím povedať – Klobúk dole, Matovič!

 

Som s týmto názorom sama, pretože ak je niečo prirodzené pre ľudí, tak to, že nevedia odpúšťať a neodpúšťaju! Z tohto dôvodu sa alternatívne médiá k nemu vyjadrujú veľmi nesúhlasne – Kde bol DOTERAZ?! On nevedel…. x vecí? On bol puberťák, čo nevie…?!

Rovnako bežní ľudia, ktorí si myslia, že na psychopatovi by to bolo vidno. Takého Šefčoviča alebo Lajčáka by nikdy za psychopata nepovažovali, lebo nemali šlapky a podobne. Však aj o násilníkoch si myslia, že mlátia ženy na ulici, aby to každý videl! Že by mohol byť psychopat kultivovaný, to si predstaviť nevedia.

 

A nehovorili ste to sami, že oni raz precitnú? Tí pomýlení?

Tak teraz to tu máte a neveríte tomu, že by mohol precitnúť. Ako potom chcete, aby precitli, keď im to nebudete veriť? Ako sa z opičiek slepých, hluchých, nemých, stanú precitnutí? Tak, že im to obúchate o hlavu, aby nebodaj NIKDY NEPRECITLI?

 

Každý z nás predsa niekedy precitol a vzhľadom na to, že precitol, bol predtým somár. Každý z nás bol somár, čo veril, médiám, politikom… Nehovorte, že ste tiež somármi v tomto neboli! Každý precitne a postupne precitá len v inom čase. Ak to ľuďom neumožníte, tak nikdy neprecitnú a nikdy si už nevypočujete podobné tlačovky o slepých, hluchých a nemých politikoch.

Vy ho predsa nemusíte voliť, ale mali by ste oceniť akékoľvek pokusy o otváranie tabuizovaných tém v politike. Niekto s tým predsa niekedy prísť musí a keď to nebude predtým opička, kedy s tým opičky začnú?! Len tak, že to niektoré opičky otvoria a začne sa o tom hovoriť, lebo otvárajú to samotné opičky.

 

To je úplne jedno, nakoľko to bolo úprimné, pokiaľ chcete zmenu, musíte vítať zmenu a oceniť ju.

Osobne si myslím, že keďže ide o fanatika, tak z jeho strany to bolo úprimné a človek by neotváral divadlo s ktorým je vnútorne v rozpore. Matovič podľa mňa skutočne precitol a to v takom rozsahu, ako ho sám popisuje. On tomu verí, čo hovorí. A môžme povedať, že toto sa v ňom neodohralo zo dňa na deň a dobre vie, o čom hovorí, keď sám seba označil, že už vedome bol aj slepý, hluchý a nemý! Bolo to zrejme v tej dobe, keď až na počudovanie servilne nesúhlasil s odvážnejšími názormi v SaS. Jeho para sa tým nevypúšťala, ako v SaS, ale musela stúpať ako v tlakovom hrnci. Taká SaS si zapíska ako rýchlovarná kanvica, vypne sa a pokračuje ďalej ako parník. To bude tým, že liberáli majú voľnejšie postoje k svojej morálke a fanatik a práve fanatik sa vyjadrí opäť ostrejšie.

 

Bolo to podľa mňa veľmi prirodzené. Asi presne tak by sa vyjadril človek, keby v niečom precitol. Keby teda mal odvahu.

 

No jeden tábor mu to neuverí, čím ale degraduje tieto snahy a druhý mu to neodpustí! Týmto pre liberálkov skončil a hoci ešte k nemu boli slušní, toto asi rýchlo skončí! Napokon, vysmievajú sa z neho na SME už dnes, že chce Európu zachrániť pred Amerikou.

 

Pán Matovič, zažívate len to, čo pred vami x ľudí a aj Chmelár. Ak ste dodnes pre nich boli len bláznom, budete len väčší. Konšpirátor a somár. Sterilné rukavice a mopslíci sa s vami nezašpinia. Niečo ako zážitok, aký opísala moja kolegyňa z pôrodnice, keď chytila pôrodníka za ruku. Vytrhol si ju a s odporom jej povedal – Nedotýkajte sa ma!

Ste už len špina pre morálne fajnových. Už nemáte značku ich akvária, aj keby ste boli obodkovaný nápisom Fico je zlodej!

Bublina sa uzavrie a mopslíci utvoria kompaktnú hmotu. Slepý, hluchý a opička budete až odteraz!

 

Klobúk dole, pán Matovič. Na Slovensku muži, čo naozaj za niečo stoja, sa nedostanú do politiky. Až teraz zažívate skutočné morálne mólo, ktoré býva len opľuté.

 

Aktuality:

 

„V programe strany, ktorý som napísal, bolo napísané, že USA sú garantom bezpečnostnej stability“, ale nepísal to on, písali to proamericky naladení ľudia a on precitol a ľudia vo voľbách nech teda rozhodnú o tom, čo bolo napísané.

 

Keďže nechceme byť za múdrosráčov, pokúsime sa zrekonštruovať posolstvo Matoviča a jeho pozadie. Slovom, pokúsime sa pochopiť.

Na konci potom možno uvidíme, že Matovičove odkazy mali logiku (aj keď svojráznu). A že v mnohom má pravdu.

 

Zrejme je to takto: Matovič naozaj precitol. Pochopil, že spolupráca strany s Jaroslavom Naďom, proamerickým bezpečnostným aktivistom, bola hrubá chyba. Stranu to zaťahuje do spornej politiky, ktorá ju oberá o podporu.

Navyše, okrem podpory strany ide aj o princíp. Naď nebol a nie je politik. Naď pôsobí skôr ako aktivista, lobista a v mnohom aj troll s prehnane proamerickými postojmi.

Vzbura šéfa

Matovič sa vzbúril. Natlačil sa na čelo eurokandidátky. Verejne vyhlásil, že proamerické nastavenie strany považuje za omyl. A že preferuje spoločnú európsku obranu.

Ak to preložíme a trochu preženieme, Matovič ukázal Naďovi dvere – nech sa prace do Kiskovej novej strany. Alebo nech stíchne.

Do istej miery to platí aj pre Remišovú (ktorá Naďa do strany dotiahla). Aj keď pri nej ide o iné dôvody. Mohla by časom ohrozovať pozíciu Matoviča ako lídra strany.

Jednoducho: Matovič udrel po stole. Politiku strany bude určovať on. Nie aktivisti okolo Naďa.“

https://www.aktuality.sk/clanok/671163/komentar-daga-danisa-matovic-ukazal-lekciu-z-vyrokovej-logiky/

 

Predstaviteľ druhej najväčšej opozičnej strany na Slovensku a tretej najúspešnejšej vo voľbách:

 

.

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Ako boli českí liberáli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi, že takto sa nemôžu správať ľudia, čo sa hlásia k tomu, že patria na západ a do liberálnej spoločnosti!

13.04.2024

Zaujal ma tento článok, ktorý upozorňuje na diskusiu českých liberálov, ako boli šokovaní slovenskými progresívnymi novinármi – ako tí komentovali voľby! Keď si to video pozriete, tak uvidíte, že to, čo im vyčíta vládna koalícia alebo voliči vládnej koalície, im vyčítajú a sú z toho šokovaní ešte aj českí liberáli, ktorí vôbec nepodporujú [...]

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,489
Celková čítanosť: 5536780x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie