Založ si blog

Nebudem mlčať iba preto, že niektoré vrtiace chvosty chcú piškótku od amerického pána

Chmelár ku zbrojeniu:

 

Kým slovenské médiá mlčia, v západnej Európe, ktorá v osemdesiatych rokoch minulého storočia zažila rozmiestňovanie amerických jadrových rakiet i vlnu mierového hnutia, sa už niekoľko mesiacov živo diskutuje o tom, čo bude znamenať dnešné rozhodnutie, aký dopad bude mať na život na našom kontinente. Chcem počuť jasný postoj slovenskej vlády a jasný záväzok slovenského parlamentu, že na území Slovenskej republiky nebudú rozmiestňované žiadne jadrové zbrane. Naši občania na to majú neoddiskutovateľné právo. V prípade, že k tomu naše ústavné ; orgány nezaujmú jasný a jednoznačný postoj, som pripravený ísť aj do referenda o zákaze rozmiestňovania nukleárnych rakiet na Slovensku. Nemôžeme dopustiť, aby sme sa stali terčom v bezhlavom zvyšovaní napätia medzi dvoma jadrovými mocnosťami. V tejto súvislosti si môžeme klásť oprávnene otázku, či nečakaná avizovaná návšteva amerického ministra zahraničných vecí M. Pompea na Slovensku nesúvisí práve s týmto problémom. Zároveň chcem potvrdiť, že ako prezident budem bezpodmienečne proti akémukoľvek rozmiestneniu rakiet krátkeho a stredného doletu na Slovensku i v Európe, že nedovolím, aby bola takýmto spôsobom ohrozovaná naša bezpečnosť. Urobím všetko pre to, aby som tomu zabránil a budem vždy stáť na strane mieru a odzbrojenia tak ako doteraz, na to sa môžete spoľahnúť.

 

Argument Donalda Trumpa, že USA nemôže byť jedinou krajinou sveta, ktorá dodržiava dohody, by bol na smiech, keby nešlo o takú vážnu vec. Skutočnosť je totiž úplne opačná. Spojené štáty nedodržali voči Rusku od roku 1989 ani jednu ústnu či právne záväznú dohodu: porušili sľub Gorbačovovi, že NATO sa nebude rozširovať na východ, jednostranne vypovedali zmluvu AMB o obmedzeniach antibalistických rakiet a dnes likvidujú dohodu, ktorá bola viac než symbolom ukončenia studenej vojny medzi západným svetom a sovietskym blokom. Všetky tieto prípady mali za následok enormný nárast zbrojenia, ktorý je už dnes oveľa vy&scar on;ší ako v polovici osemdesiatych rokov minulého storočia, kedy sa hovorilo o „horúčkovitom zbrojení“ a svet sa pripravoval na jadrovú apokalypsu.

 

Som preto veľmi znepokojený zbabelým vyhlásením slovenského ministerstva zahraničných vecí, ktoré na jednej strane označilo zmluvu INF za „jeden z kritických pilierov európskej bezpečnosti“, na strane druhej sa pripojilo k vyhláseniu NATO, že zodpovednosť je na ruskej strane. V poslednom čase sa pýtam, či vôbec máme vlastnú zahraničnú politiku, keď nie sme schopní zaujať autonómne stanovisko, keď sme na nátlak USA odmietli ešte aj Medzinárodný dohovor o zákaze jadrových zbraní bez vlastných argumentov, iba škandalóznym spôsobom ctrl-c / ctrl-v z argumentá ;cie amerického rezortu diplomacie.

 

Venezuela

 

“ Svet sa zahráva s ohňom. Venezuela má jedny s najväčších zásob ropy na svete, a preto nie je ťažké si domyslieť, prečo západný svet nedojíma stav ľudských práv v Saudskej Arábii, Katare, Bahrajne a mnohých ďalších diktátorských režimoch, ktoré sú vraj našimi spojencami. Médiá nás kŕmia propagandistickými obrázkami krajiny, v ktorej nie sú lieky a potraviny. Ale prečo tam nie sú? V dôsledku amerického embarga, ktoré Rada OSN pre ľudské práva označila za nelegálne, pretože dopadá na najchudobnejšiu časť populácie, nie na režim, pretože tam v dôsledku humanitárnej krízy zomierajú deti. Bývalý spravodajca OSN Alfred de Zayas označil americké správanie za zločin proti ľudstvu. Ale západný svet stanovisko Rady OSN pre ľudské práva ignoruje, hoci sa navonok ľudskými právami zaštiťuje. Je to svinstvo.

 

Naše mainstreamové médiá, ktoré majú také ťažké srdce na tie alternatívne, opäť (ako obyčajne pri medzinárodných otázkach) hrubo zavádzajú, ak nie klamú. Guaidó neprevzal moc v súlade s ústavou. Guaidó sa vyhlásil za prezidenta spôsobom, ako sa to robí v banánových republikách, ale nie v demokracii. Venezuelská ústava neumožňuje odvolanie prezidenta parlamentom, to môže len referendum.

 

Okrem toho, ako upozornili v otvorenom liste desiatky amerických akademikov – odborníkov na Latinskú Ameriku, spôsob, akým Guaidó prevzal moc, je v hrubom rozpore so stanovami Organizácie amerických štátov. Predstavte si, že by sa predsedníčka americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiová s podporou Európskej únie vyhlásila za prezidentku Spojených štátov s odôvodnením, že Donald Trump nie je legitímnym prezidentom. Kto by to toleroval? Tým, že západné štáty uznali nelegálne prevzatie moci vo Venezuele, už teraz porušujú medzinárodné právo. A ak tom uto tlieskajú aj najvyšší predstavitelia Slovenskej republiky, tak sa asi všetci zbláznili. Chce Pellegriniho vláda svoj vlastný Irak?

 

Svet sa zahráva s ohňom. Venezuela má jedny s najväčších zásob ropy na svete, a preto nie je ťažké si domyslieť, prečo západný svet nedojíma stav ľudských práv v Saudskej Arábii, Katare, Bahrajne a mnohých ďalších diktátorských režimoch, ktoré sú vraj našimi spojencami.

 

Vôbec ma neprekvapuje, že toto svinstvo podporujú ľudia ako štátny tajomník ministerstva obrany Robert Ondrejcsák, ktorý bol fanatickým obhajcom vojny v Iraku, za svoj vzor považuje britského koloniálneho dôstojníka 19. storočia a vysmieva sa medzinárodnému právu. Takíto ľudia by v normálnej spoločnosti už dávno skončili na smetisku dejín, my však vieme, že naše záujmy neobhajujú. Ondrejcsák si demagogicky vyberá „slušnú spoločnosť“ štátov, ktoré stoja za pučistami. Opäť tu teda máme „koalíciu ochotných“.

 

Ak budeme neustále porušovať vlastné pravidlá, normy a hodnoty, nemôžem sa čudovať, že koncept liberálnej demokracie sa stáva čoraz menej dôveryhodný. V otázkach medzinárodného mieru a bezpečnosti som dlhodobo človekom s pevným postojom a morálnou integritou, ktorú za dvadsať rokov preveril čas. Nemýlil som sa v dôsledkoch bombardovania Juhoslávie, nemýlil som sa v dôsledkoch invázie do Iraku, nemýlil som sa v dôsledkoch zničenia Líbye. Dnes opäť ženieme svet do pekla a ja nebudem mlčať iba preto, že niektoré vrtiace chvosty chcú piškótku od amerického pána. Ak sa cítime byť Európanmi, tak sa správajme proeurópsky, a nie proamericky. Výzvu Európskeho parlamentu, aby sme preukázali jednotu a uznali pučistov, by som ako prezident nikdy neakceptoval, pretože porušovanie noriem civilizovaného správania nie je jednotou, o ktorú by sme sa mali snažiť. Naopak, vyzývam slovenskú diplomaciu, aby sa krotila. Slovensko za každých okolností musí stáť na strane mieru, medzinárodného práva a spravodlivosti.“

 

 

KDE SA K TOMUTO VYJADRILI ĎALŠÍ KANDIDÁTI NA PREZIDENTA?

 

 

Píšte sem, kto z nich mal odvahu sa k tomuto vyjadriť a vôbec ráčil vyjadriť?

 

 

Kde sa k tomu vyjadril Mistrík alebo Harabin? Ja som nikde žiadne ich vyjadrenia k tomuto nenašla!

 

 

Čaputova:

„Dnešný prieskum ma potešil. Ukazuje, že čoraz viac ľudí sa nebojí a chce sa spoločne so mnou postaviť zlu. Verím, že získam dôveru aj ďalších ľudí a že to bude znamenať, že Slovensko má reálnu šancu.“

Proti akému? Doma na smetisku a ktoré jej povolia?
 .
Šefčovič:
„PRVOU Z MOJICH PIATICH PRIORÍT JE BYŤ PREZIDENTOM S ĽUDSKOU TVÁROU“
.
To je aká? So zbrojením?
.
A kde sa k tomu vyjadruje Harabin? Či len k k tradičnej rodine a k migrantom?
.
Mistrík:
„Priatelia, na internete sa už naplno rozhorel súboj o nového prezidenta a ak by ste mi chceli pomôcť, môžete si pridať do vašej profilovej fotky môj prezidentský rámik.“
.
Nebol by lepší rámik vyjadriť sa k zbrojeniu?
 
 

A ktoré noviny informovali o otvorenom liste Blahu Lajčákovi v tejto dôležitej veci? Veď pokiaľ sa noviny celé dni zaoberajú výrazom „cigánočka“, najdôležitejšie vyjadrenia politikov k tak závažnej politickej situácii ignorujú?

 

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549512x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie