Založ si blog

Ako ste im predtým pomáhali voči iným. . .

Asi pred rokom mi jedna liberálka, ktorú si vážim, povedala, že liberáli sami uvidia, ako boli klamaní a len zneužívaní na politické a ekonomické ciele rôznych skupín, ktorým ide viac o osobné obohatenie sa, než o nejaké skutočné liberálne hodnoty. Že bude ich to veľmi bolieť, keď budú precitať a uvedomia si, že boli len zneužívaní a využívaní na len mocenské zištné ciele a ešte aj ich samotní vraj liberáli budú prenasledovať rovnako, ako ľudí pred nimi, ktorým neverili, keď ich na to upozorňovali.

Dnes prenasledujú už aj Bránika, ktorý im veril (SME), aby sa dnes aj on dožil ich mediálnej štvanice, ktorá už aj jeho má zdiskreditovať.

 

Z jeho včerajšieho článku, čo na nich vie a prečo už aj on sa stáva už len človekom, ktorého je potrebné mediálne novinármi zničiť:

 

„A viete už aj to, že na temnej predpovedi bývalého policajta Braňa Diďáka, že odhalenie objednávateľov Kuciakovho vraha otrasie krajinou a že sa obáva rozuzlenia niečo skutočne je. Zopár z vás už pozná aj presné obrysy udalosti, ale stále mlčíte. Už ide iba o čas a o to stihnúť čo najviac očierniť poslov zlých správ, hoc aj za cenu explicitných lží. Lebo jedného dňa bude na niekoho treba hodiť volebný úspech hajzlov, proti ktorým vraj bojujete. A ľudia ako ja, ktorí dokážu nasrať aj mŕtveho sú na to ideálne ciele. Nikdy nepripustíte, že úspech Ficov, Kotlebov a Harabinov je dôsledkom vašich vlastných nepriznaných zlyhaní a falošnej solidarity s kamarátmi. Ale obyčajní ľudia nie sú slepí a hlúpi. Teda s výnimkou Matoviča, ale ten zas nie je obyčajný. Bolo by to smieš ne.. ale za iných okolností a inde. Z tohto len mrazí. A mráz tentoraz neprichádza z Kremľa. Sú aj oveľa bližšie paláce a haciendy.

 

V žiadnej normálnej krajine by novinárom neprešli tak blízke vzťahy s politikmi, aké sa u nás bežne tolerujú. V žiadnej normálnej krajine si netrúfnu nájomní krízoví komunikátori verejne štebotať s mienkotvorcami a ani ľudia z biznisu nie sú tak okato prepojení s niektorými predstaviteľmi tretieho sektora, ako je tomu u nás. Dalo by sa pokračovať ešte dlho, ale vy už viete o čom hovorím. A je úplne jedno, či ste to urobili pri plnom vedomí, alebo ste sa len nechali použiť – ani jedno z toho si žiadne médium ašpirujúce na mainstreamové a kvalitné dovoliť nemôže.

 

Ale zverejniť článok na základe informácií od zdrojov, z ktorých mnohé budú v krátkom čase vyšetrované pre rozsiahlu trestnú činnosť a pokúsiť sa účelovo zničiť moju povesť je za čiarou mysliteľného.

 

Samozrejme, som dospelý a mohol som odmietnuť a nechať nadáciu riešiť jej problémy samu. Urobil som chybu, že som do toho šiel, urobil som chybu, že som sa v okamihu keď perfektne pripravenému tímu chýbalo to hlavné – utečenci v táboroch, o ktorých by sa mali starať neobrátil na päte a nezastavil to včas.. Urobil som chybu keď som v osobnom rozhovore Gallovi sľúbil, že urobím maximum preto, aby ten projekt prevzal iný subjekt, ktorý dokáže ten špecializovaný tím využiť – nepodarilo sa mi to aj preto, lebo sa mi o popularitu starali ľudia, ktorí majú v treťom sektore a médiách maslo na hlave.

 

Tiché výmeny na riadiacich postoch významných nadácií a ich nikdy nemedializované skutočné dôvody – napriek tomu že o nich má nemálo novinárov súkromnú vedomosť – sú vôbec témou, ktorá je nespravodlivo obchádzaná po špičkách už dlho. 

 

Dnes viaceré z týchto osôb po odchode z PON pôsobia v kľúčových organizáciách tretieho sektora a majú nadštandardné vzťahy s ľuďmi z médií. Jedna z nich dokonca v pozícii vysokej štátnej úradníčky zastupuje Slovenskú republiku v zahraničí.

 

A diskreditačná kampaň do ktorej sa SME zapojilo je organizovaná viacerými osobami ktoré vedia, že mám k dispozícii informácie o ich trestnej činnosti a nekalom nakladaní s verejnými zdrojmi, zdrojmi Európskej únie a Nórskych fondov.

 

Realizátori projektu z organizácie potichu odišli a zanechali v rozpočte PON obrovskú dieru, ktorá nikdy nebola medializovaná. Nikdy sa nik z Rady PN nepokúsil podať trestné oznámenie pre spreneveru a ani sa novinami nevláčili mená ľudí, ktorí sa na tomto lapsuse podieľali. Na rozdiel odomňa totiž ide o veľké treťosektorové mená a ľudí, ktorí sa navzájom kryjú, ako to len ide. A pani Šipošová zarputilo odmieta riešiť zjavné a preukázateľné tunely v projekte, na ktoré neprišli ani príslušné kontrolné orgány a neinformovala o nich ani políciu, ani médiá.

 

A ukázalo by sa tiež, že osoby dodnes navonok čisté a bezúhonné sa dlhodobo podieľali na manipuláciách s verejnými zdrojmi, s prostriedkami Nórskych fondov a Európskej únie.“

 

https://branik.blog.sme.sk/c/498639/ako-dat-dole-cloveka-bez-pouzitia-strelnej-zbrane.html

 

 

Čaká vás to všetkých! To precitnutie o zneužívaní liberálnych hodnôt, ktoré mnohým organizáciám a novinárom slúžili len na maskovanie celkom zištných ekonomických cieľov a politických bojov.

A v tom momente, keď sa zobudíte, ešte vás začnú prenasledovať vaši vlastní liberáli, ako ste im predtým pomáhali voči iným.

To známe – Keď prišli po…. ešte som im veril a pomáhal som im…. Keď prišli po…. ešte stále som im veril, že im predsa ide o….  Keď vyhlásili za blázna aj mňa a mediálne začali prenasledovať aj mňa…. už mali moc a pomáhali im iní, ktorým som predtým neveril, že len preháňajú….

 

.

 

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

Záskalie, Jaskyňa, Veľký Manín, mReportér

Krásna prírodná scenéria na Považí ponúka pohľad na nezaplatenie. Slováci, máme byť na čo pyšní

18.04.2024 05:00

Zábery z nádhernej slovenskej prírody zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,490
Celková čítanosť: 5538443x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie