Založ si blog

Či je to jedno?

Vraj je jedno, kto financoval a organizoval protesty, hlavne že Smer padne.

Nie je to jedno, pretože neviete, kto sa dostane k moci, čo má v pláne, aký má program, aké ekonomické záujmy ľudí v pozadí.

Keď protesty organizovala SaS, vedeli ste aspoň ich volebný program a teraz neviete nič, len že niekto iný sa k moci dostane. Môžme to prirovnať k nežnej revolúcii v Československu, keď si ľudia mysleli – Hlavne, keď to skončí a to je jedno, čo bude potom, lebo horšie už byť nemôže.

Naozaj by ste tak naivne chceli potom bársčo a už nečakali skupiny, čo sa na tom priživia?

A Havran píše:

„November živý ako nikdy

Ľudí neviedla naivita, ale realizmus.“

https://komentare.sme.sk/c/20961686/november-zivy-ako-nikdy.html

 

No aký to bol realizmus, keď toľkí potom boli zdesení, čo bolo odvtedy? A aká nenaivita, keď si minimálne šuškajú, že aj to bolo organizované?

Tak je to celkom jedno, čo príde potom?

 

Sametová revoluce – Převrat,nebo domluvené divadlo?

 

K realizácii nutná mŕtvola!

 

Zahraničný reportér už vtedy pre televíziu:

 

„Často se říká, že Čechoslováky není lehké vytrhnout z jejich rutiny. Po čtyriceti letech se to studentum povedlo během deseti dní.“

 

 

MRTVÝ STUDENT, který se nikdy nenarodil

 

od 43 min – rekonštrukcia vraždy, ktorá začala prevrat v 89:

 

„Byl pravdepodobne v bezvědomí.“

 

Mrzelo vás to hodne, když jste se dozvědela, že je to estebák?

 

„A to víte, že mně to mrzelo. To víte, že mně to mrzelo. Žifčák nebyl nepríjemnej partner, ani na tý Národní. Ale, když si to tak zpětne teďkom přehrávám, tak si říkám: No, byla jsem nástrojem. Prostě takovýho člověka. Loutkou, která se tahá, vodí. Tak to bylo, no. Co na to říct dneska? Stalo se to.“

 

 

Dnes by už len zahraná mŕtvola nepomohla, preto musela byť skutočná. 

 

Kytice a piétna spomienka na mieste vtedy „zavraždeného“, ktorého stačilo len fingovať:

od 2,50 min.

https://www.youtube.com/watch?v=H7o6WB-w8e0

 

 

===

Dag Daniš píše:

 

„Problém vyrábali tí, ktorých môžeme nazvať ako Kiskove okolie. Kiskovi ľudia si v marci do prezidenta naprojektovali svoje vlastné záujmy: mal podľa nich založiť stranu, spojiť ju s progresívcami a Beblavým, stať sa lídrom novej únie. A (prípadne) rovno novým premiérom po voľbách 2020.“

 

Strana, ktorá mala pôvodne 2%, sami slniečkári a mimovládkari, vítači a kaviarenská elita chce ovládnuť politiku na hesle, že už nemôže byť nič horšie od Smeru. Ale môže, lebo celkom vybrakovať sa ešte dá suverenita Slovenska a sloboda až do úplnej cenzúry. O desať rokov môžte byť tiež veľmi prekvapení, že to som si na námestí nemyslel, ako si nemysleli na námestí tí predtým.

Politiku tu určujú a organizujú novinári. Tí sa rozhodnú, aké chcú strany, kto bude zvrhnutý, kto bude odporučený a tak to bude, ako rozhodnú mimovládky (skupiny ľudí za nimi). Rovnako aj v Česku. Použijú hoci aj schizofrenika na zvrhnutie zvolenej vlády, lebo tak sa rozhodli, nie túto stranu chcú novinári, ale inú a tak to bude, ako rozhodnú novinári a nie voľby. Keby sa dalo, aj voľby zrušia. Rozhodne to pár ľudí a už nie ľudia, len kam ich nasmerujú noviny.

Mali ste voľby? A nepáčia sa nám výsledky? Tak demonštrovať a dolu! Použijeme mládež a deti, ale dole pôjde všetko, čo nechceme. Od toho máme noviny. My určujeme celému národu, kto bude mať kauzy, kto ich nemá aj keby ich mal. A my určíme aj cenzúru.

A vraj SaS s nimi chcela súťažiť. Dokedy? Však ich hneď odstavia, keď poslúžia len ako rebrík, že ešte vôbec nejaké opozičné strany existovali a celkom to nebol len mediálny puč.

Čo si myslí Sulík? Že jeho už mediálne nezničia? Kohokoľvek, stačí o ňom písať a vymyslieť si čokoľvek, nikoho nebude zaujímať, či je to vymyslené, za čo vyženú ľudí do ulíc – A dole! Lebo teba nechceme!

 

Že to už dnes nie je presne tak a Smer sa ešte drží? Dlho sa nebude, už ani Smer, už ani SaS, prichádza vláda stojaca len na novinách a len na osvete, už nepotrebujeme voľby.

 

„Dnes probíhá na Václavském náměstí v Praze podivná demonstrace proti voličům. Ti zvolili špatně jak prezidenta,tak hnutí ANO. A tak se volá podobně jako před rokem 1989…. jen jiná jména.“

https://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=687859

.

Prečo to píšem. Volila by som normálnu opozíciu. Nie slniečkárov a mimovládkarov, ktorých tu chce mizivá skupina obyvateľstva. A práve tí chcú ovládnuť všetko cez noviny a demonštrácie. Pre nich je aj SaS len fašistická strana. K moci sa chcú dostať politickí extrémisti.

Naozaj sa čudujem SaS, že si neuvedomujú, že aj ich čas je zrátaný. Boli ešte príliš normálni a nie extrémistickí.

A voliť Smer nemá zmysel ani pre vás, lebo zo Smeru si nechajú len Lajčákov, čo s nimi budú tak spolupracovať, že v tom naprosto prekonajú Sulíka a celú vašu SaS, ktorá vám bola takým tŕňom v oku. Presne tak, že brvno v svojom oku ste už nevideli. Majú čo pýtať za spoluprácu – svoju beztrestnosť (Na oko sa predhodia len niektorí).

Doslova tak – Necháme vás, nebudeme vyšetrovať a hnať, keď budete spolupracovať!

A za beztrestnosť spolupracovať budú.

Píšem, že sa to ZOPAKUJE – spolupráca starých s novými, sú dohodnutí. Už teraz Lajčák spolupracuje! A všetko kľúčové spolupracuje!

 

Chmelár:

„KOHO ZÁUJMY DNES OBHAJUJE MIROSLAV LAJČÁK?

Neskutočne som sa hanbil, keď som to videl. Ako je možné, že v situácii, keď sa už aj nemecká kancelárka a francúzsky prezident odhodlali na suverénnejšie správanie a vyzvali na vytvorenie spoločnej európskej obrany, Slovensko trhá európsku jednotu a stáva sa trójskym koňom USA v strednej Európe? Kto dal Lajčákovi mandát na odmietnutie myšlienky európskej armády? Súhlasí s tým premiér? Súhlasí s tým predseda parlamentu? Kto okrem Andreja Kisku, ktorého proamerické názory už nikoho nezaujímajú, ešte zaujíma takéto protieurópske stanovisko? Veď už len to, že Američania sú podráždení z akýchkoľvek úvah na suverénnu európsku obranu, naznačuje, že je to správna myšlienka. Európa nikdy nebude silná a bezpečná, ak bude iba protektorátom Spojených štátov a nástrojom ich globálnych záujmov. Kedy to konečne pochopí aj slovenská politická elita? Kto platí týchto ľudí za zradu našich štátnych záujmov?

V žiadnej inej oblasti som nevidel toľko neslobodynedostatku pluralitnej diskusiepodliezavosti a sterilného uvažovania ako v zahraničnej politike.“

https://www.hlavnespravy.sk/chmelar-koho-zaujmy-obhajuje-minister-lajcak-neskutocne-som-sa-zanho-hanbil/1581304

 

Eduard Chmelár: Protesty zrejme majú prekryť zásah NAKA u Kisku

https://www.youtube.com/watch?v=MKRSSvzs9c8

 

„K zmienenej knihe Oriany Fallaci napísal František Šebej tak silnú recenziu, že k tomu – takmer – nie je čo dodať:

„Kniha vyniesla autorke obvinenia z rasizmu, žlčovité útoky ľavice i multikulturalistov, ohovárania aj súdne žaloby.

„Nechápe slepotu Európanov voči tejto hrozbe. Nechápe ich zbabelosť a hluchotu, ich nedostatok odvahy brániť vlastnú kultúru, vlastné slobody a životný štýl. Nechápe a hanbí sa za ich znovuprebudený antisemitizmus, či za ich mlčanie, keď znovu začali horieť v európskych mestách synagógy. Hanbí sa za ich nepriateľstvo voči Izraelu a tolerantnú slepotu voči palestínskemu teroru. Nechápe ich hluchotu voči záplave antisemitizmu a nenávisti voči kresťanom, ktorá sa valí z úst imámov každý piatok v mešitách vo väčšine európskych miest – rovnako v Ríme, ako v Miláne, Turíne, Florencii, Benátkach, Londýne, Paríži, Lyone, Kodani či v Mníchove. Nechápe ich slepotu voči armáde potenciálnych teroristov, ktorí sa organizujú pred ich očami, v ich mestách, a hrozia na ich uliciach. Nenechá nitku suchú na nikom, kto sa v jej očiach previnil zbabelosťou a slepotou, najmä nie na svojom demoralizovanom Taliansku, na prefarbenej postkomunistickej ľavici, ale ani na Berlusconim, Chiracovi, či Európskej únii.

V ďalšej časti Fallaci Berlusconimu vyčíta, že pod tlakom „cikád“ (tak volá novinárov, ktorí, aby sa uživili sú schopní vliezť do zadku všetkým mainstreemovým multikulturalistom a obdivovateľom tzv. politickej korektnosti, v rámci ktorej je dovolené „islamistom“ všetko a akákoľvek ich kritika je nimi označovaná za rasizmus…)“

 

Dnes majú najinteligentnejší ľudia Slovenska presne takú vládu, akú si zvolili, presadzovali a obhajovali

http://malinova.blog.pravda.sk/2018/03/18/dnes-maju-najinteligentnejsi-ludia-slovenska-presne-taku-vladu-aku-si-zvolili-presadzovali-a-obhajovali/

 

 

TÁ REALITA EÚ:

  • Uvedomujú si tento negatívny vývoj bruselskí predstavitelia, ako aj europoslanci?

Obávam sa, že úradníci, komisári i europoslanci sú úplne odtrhnutí od reality. Niektorí tam sedia už od 90. rokov minulého storočia a okrem klimatizovaných kancelárií a služobných áut nič iné nepoznajú.

Myslím si, že by malo byť zakázané vykonávať napríklad funkcie europoslancov dlhšie ako jedno volebné obdobie. Potom sa vytvárajú klany, ktoré fungujú v jednotlivých frakciách aj naprieč stranami a žijú si svojím vlastným životom odtrhnutým od reality.

  • Vy ste sa dostali nedávno do politiky. Čo vás najviac prekvapilo v európskom parlamente?

Nízka úroveň odbornosti mnohých europoslancov a množstvo bohapustých fráz, ktorými si to vynahradzujú. Zrovna nedávno sme polovicu dňa strávili debatou o dlhodobej nezamestnanosti.

Diskusia o tomto probléme v ničom nepresiahla poznatky, ktoré môžeme nájsť v odbornej literatúre už na prelome 70. a 80. rokov minulého storočia. Pritom sa veľká časť diskutujúcich tvárila, akoby hovorili niečo mimoriadne objavné.

https://www.aktuality.sk/clanok/307418/rozhovor-kapitalizmus-uz-vyzmykal-vsetko-z-robotnikov-a-teraz-utoci-na-stredne-vrstvy/

 

REALITA POHĽADU NA MINULOSŤ a BUDÚCNOSŤ (jednoduché príklady na pochopenie):

„Predstavte si na to priklad partnera. Socializmus by bol prvy partner nejakej zeny. A bol by to partner, pri ktorom vzdy mala co jest, deti nechodili bose, ani hole, mali strechu nad hlavou, celkom dobre sa im zilo, ale sem tam ju zmlatil a bol ziarlivy. Takze robil jej sceny, co nikto nevidel, raz jej zlomil ruku, ale povedal jej, ze si to zasluzila …

Bolo jej dobre, ked sa zbavila prveho a este si nestihla zobrat druheho. U nas to bolo 30 rokov.
Sme vo faze, ked nam kurizuje druhy. A keby cele Slovensko bola ta zena, tak je momentalne ohurena tym slobodomyselnym a nebezpecne podcenuje, ze zas dopadne zle!“

http://malinova.blog.pravda.sk/2018/02/20/tak-este-raz-socializmus/

 

„Takze ruku na srdce, nezabudnut to mam Rusom? To ako vazne Rusom a nie tym hordam lahostajnych?

Kebyze ich nepovazujem za chudakov lahostajnych, tak mohla by som to nezabudnut len Slovakom, ako snazivo a lahostajne kolaborovali, lebo im niekto nadiktoval, ze svaty obraztek budeme mat Rusko a v mene Ruska na seba vzajomne kaslat, ako to koho aj postihne.

Opakuju zas to iste vsade okolo vas: Takych je malo! To zvelicujes! To az take nie je! To prehanaju!

Uz lahko sa vraciam k metle – zvykni si na lahostajnost ludi k obetiam uz jasne sa crtajuceho rezimu, lebo to sa vraj prehana, tak vravia lahostajni, ako vzdy vraveli! Na lodi sa opat plavia sami lahostajni. Malokedy citate alebo pocuvate takeho blazna, co by to vedel, ake spinavosti sa na lodi deju a este horsie, nez predtym. A hlavne, zas su to pre vsetkych blazni!

Konecne ludom dochadza, ze nie Rusko, nie Amerika, ale robia to zakazdym nasi vlastni:

„Takych je malo! To zvelicujes! To az take nie je! To prehanaju!“ vlastnou lahostajnostou a vlastnou snazivou kolaboraciou.

Takze ruku na srdce, nezabudnut to mozme len vlastnym – Slovakom. A ked naozaj s rukou na srdci, kto by to chudakom nezabudol?“

http://malinova.blog.pravda.sk/2018/02/10/takych-je-malo-to-zvelicujes-to-az-take-nie-je-to-prehanaju/

 

Všetko to so sebou súvisí. Vysvetlenie manipulácií s davom, reality, naivity. Kto má silu ovplyvňovať a v čí prospech. Kto je dnes na scéne a čo propaguje alebo obhajuje. Kým je to propagované a obhajované. Aké ciele majú tí ľudia a akí sú úradníci, čo ich zabezpečujú, zjednodušene – kam to speje. A kto bude na vine, keď sa to ukáže v budúcnosti. Či to budú len zahraničné záujmy, nejaké cudzie krajiny, alebo ako vždy naši vlastní ľudia – kolaboranti v mene čohokoľvek pre svoj vlastný zisk z toho všetkého. Opäť to nezabudnime len Slovákom a chudákom sa odpúšťa!

Snáď tu nie je nikto, komu je potrebné vysvetľovať, že väčšina spolupracujúcich cíti len nadšenie a za to nedostane ani na slanú vodu. A presne táto väčšina z nich (len s nadšením) za nich dokazuje ich nezištnosť a nezávislosť ako radový veriaci cirkvi, ktorý sa niekde úprimne modlí.

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5539782x
Priemerná čítanosť článkov: 3715x

Autor blogu

Kategórie