Založ si blog

A teraz verte, že novinári s tým nič nemajú a neorganizovali to!

Prekvapilo ma, že blogera na Denníku N tiež zaujíma financovanie Za slušné Slovensko. A že na Denníku N píše, že sem-tam má pocit podozrenia k organizátorom aj keď majú transparentné účtovníctvo, či im niekto nepomáha a nemá na to relevantný dôvod, hoci celý článok je proti Ficovi a Smeru:

 

Vyšetriť Za slušné Slovensko !?

https://dennikn.sk/blog/1295465/vysetrit-za-slusne-slovensko/?ref=list

 

„Za slušné Slovensko je tak promptne vyšetrované a žiadajú sa prístupy k ich osobným účtom, pričom neexistuje žiadne relevantné a faktami podložené podozrenie. Ide teda o zastrašovanie a manipulovanie s verejnou mienkou. Môžeme tak usúdiť, že ide o politicky motivované anonymné udanie založené na vode.

 

Aj mňa pritom zaujíma financovanie Za slušné Slovensko. Aj ja po Ficových tvrdeniach mám sem-tam pocit podozrenia k organizátorom. Aj keď majú transparentné účtovníctvo pre organizáciu protestov, tiež ma zaujímajú ich osobné účty, či im niekto náhodou nepomáha prilepšiť si vďaka organizovaniu týchto protestov. Nemám však na to relevantný dôvod. Iba Ficove nepodložené tvrdenia.

 

Ficove tvrdenia, zakladajúce sa na vode, sú nielen ohováraním ale aj zneužívaním moci verejného činiteľa a šírenia poplašnej správy. Lebo tak vplyvná osoba s permanentným prístupom k médiám a k verejnosti dokáže ľahko šíriť ničím nepodložené nezmysly. Fico tak vie vytvárať v ľuďoch strach a manipulovať nás. Máme potom pocit, že môžeme vstupovať do súkromia osôb bez dôvodného podozrenia, dokonca aj žiadať o sprístupnenie bankových účtov.“

 

Bez toho, aby som musela byť na strane Fica alebo Smeru (volila som SaS a bola som účastník ich protestov proti Smeru), tieto podozrenia sú odôvodnené v dvoch prípadoch:

 

1. organizátori mohli byť platení aj zo zahraničia

 

2. aj zo Slovenska ľuďmi stojacimi za inými politickými stranami

 

Niečo ako nekritický a naivný obdiv k mne sympatickým organizátorom je mi cudzie. Rovnako kriticky sa pozerám aj na kritizovanú stranu, aj na stranu vlastných alebo hoci alternatívnych médií. Iste nie je príjemné zistenie, keď vidíte, čo je opodstatnenou kritikou ku strane, na ktorej stojíte alebo čo je opodstatnenou kritikou k ľuďom s ktorými viac-menej sympatizujete. Nie je to príjemné, ale schopnosť konštruktívnej kritiky by ste vždy mali mať aj k vlastnej strane a vôbec nemusíte nekriticky súhlasiť so všetkým a nekriticky pomáhať len nejakým dvom barikádam.

 

1.Takže uznajte, že keď mohli byť minulé voľby proti Mečiarovi platené aj zo zahraničia, čo samotný Šimečka z Denníka N priznal, celkom logicky môžu byť aj zo zahraničia platené akékoľvek ďalšie.

Môžte sympatizovať s takouto pomocou pre vami schvaľované ciele, ale stále je to ovplyvňovanie politiky z iných krajín a zo zahraničia, čo sa len v prípade Ruska odsudzuje.

 

2. Rovnako musíte uznať, že organizátori mohli byť platení finančnými skupinami zo Slovenska, ktoré si pre vlastné záujmy formujú vlastné politické strany. A ako mohli byť bývalé takéto finančné skupiny, celkom rovnako môžu existovať aj nové súčasné alebo budúce, s čím by ste vždy mali počítať, aby raz tie neovládli politiku na Slovensku.

 

Takže nie je pravdou, že tu takéto podozrenia nie sú odôvodnené a boli celkom nezmyselné. Môžu byť len viac-menej pravdivé alebo celkom nepravdivé, ale takéto podozrenia sú vždy odôvodnené, keďže takto sa diali aj v minulosti.

 

Keby som ja bola dajme tomu ten Soroš alebo domáci oligarcha, tak nikdy nebudem platiť priamo organizátorov čohokoľvek, aby sa to dalo ľahko dohľadať. Platila by som len ľudí, čo pre mňa tých organizátorov vytvoria. Napríklad by som nemusela platiť Líviu, aby pre mňa pracovala, lebo stačilo by mi podporovať ľudí, čo ju správne ideologicky vyformujú.

Na organizátorov čohokoľvek je dnes najlepšie použiť (okrem novinárov) mladých a sympatických ľudí alebo deti, lebo pôsobia nevinne a spontánne, pričom sú pre naivitu najľahšie formovateľné obete.

Dobrý organizátor z pozadia má vytvorenú celú dobrovoľnícku sieť nadšencov pre jeho myšlienky, presne ako je to ľahké aj v sekte alebo v náboženstve, že tí ľudia a aj celkom zadarmo budú požadované šíriť a obhajovať. Rovnako aj my môžme byť obeťami akejkoľvek skupiny, na čo by sme nikdy nemali zabudnúť ani v náboženstve, ani v politike.

 

Nebolo potrebné platiť Líviu a ani Karolínu. Rovnako tak nemusíte platiť nikoho, kto bude stáť v kostole a spievať pre všetkých. Celkom stačí, keď tomu, čo robí, hovorí, verí celou dušou a práve to si všetci organizátori na svete aj prajú – dobrovoľné nadšenie, čo je väčšou zárukou čohokoľvek, než len niečo dočasne platené ako jednoznačne menšia motivácia, než dobrovoľnosť z presvedčenia.

 

Dajte si otázku, či by ste si mysleli, keby Lívia zvolala celkom rovnaké protesty na námestiach, že nepotrebovala pomoc nejakých vplyvných skupín za sebou. Či je možné, aby ich Lívia celkom rovnako a len spontánne esemeskami a spolu s nadšencami zvolala a organizovala. A pritom by to mala mať Lívia len ľahšie, keďže liberálkovia tvrdia, že je tu národ samých rasistov. Takže dostať ich v desaťtisícoch do ulíc by rovnako spontánne mohla? A verili by ste jej a pár jej mladým kamarátom, že za nimi nikto nestojí a nestál? Že im nedáva rady a pomoc množstvo dospelých, aj starých ľudí v pozadí?

 

Ja proti tomu, že celá Bratislava bola oblepená plagátmi, celkom nič nemám. Nech je kľudne oblepené aj celé Slovensko za dobré veci a dobré ekonomické záujmy pre celé Slovensko. Nemám nič ani proti tomu, aby novinári mohli písať a písali aj svoje celkom osobné názory, keď sa nebudú vydávať za správy a bude v tom zreteľný rozdiel – Toto je správa a toto je, čo si ja o tom myslím.

Keď protesty robila SaS a OĽaNO, bolo jasné, kto ich robí. Teraz to jasné nie je a práve kvôli tomu, že organizátori sú veľmi mladí. Ani neverím tomu, že aj opozícii nie je jasné, že sú len nastrčenou skupinou iných politických skupín. To, že to nemôžu alebo nevedia a nechcú dokázať, neznamená, že to tak nie je. Dozvieme sa to celkom rovnako ako iné kľúčové prepojenia.

 

Taktiež nie je pravda, že to u nás šíril len Fico. Tieto a oprávnené podozrenia u nás a v zahraničí o nás šírili alternatívne médiá. Opozícia im najprv neverila, ale verí im už aj Matovič, Mrva, Viskupič, Hlina a mnoho ďalších. Načo by ich hovorili, keď sa nedajú dokázať a nechcú hovoriť to, čo sa nedá dokázať? A ani nie je v ich záujme to dokazovať, keď chcú v budúcnosti s nimi vládnuť v koalícii. S kým iným by koalíciu potom vytvorili?

Keď musíš s niekym spolupracovať, keď si odkázaný na to s niekym spolupracovať, jeho postupy ťa zaujímať môžu (môžu sa ti nepáčiť), ale nemôžeš s ním tiež očividne bojovať, keď musíte spolupracovať.

Z tohto dôvodu si Blaha bude podávať len Havrana a liberálkov, nie Lajčáka, Pellegriniho alebo Kaliňáka. Takže si od neho vypočujete len polku osobných názorov.

Z tohto dôvodu si liberálkovia budú podávať len Blahu a nie Kisku a tiež sa od nich dozviete len polku osobných názorov a určite nie na protesty.

 

„Dve medzinárodné novinárske organizácie – Európske centrum pre slobodu tlače a médií (ECPMF) a Reportéri bez hraníc (RSF) – vyzvali v stredu v liste slovenské ministerstvo vnútra, Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) a policajný zbor, aby prestali vypočúvať organizátorov a účastníkov protestov Za slušné Slovensko.

 

Uviedli ešte, že uvítajú od slovenských predstaviteľov písomný záväzok, že sa nebudú zapájať do žiadnych aktivít, ktoré budú stíhať organizátorov, protestujúcich a novinárov na Slovensku.

List podpísala v mene ECPMF jeho právna poradkyňa Flutura Kusariová a v mene RSF šéfka pobočky pre Európsku úniu a Balkán Pauline Adesová-Mévelová.“

https://www.etrend.sk/ekonomika/sakova-aj-naka-dostali-list-aby-zastavili-vypocuvanie-aktivistov.html

 

Z tohto mi nie je jasné, či organizátori protestov sú novinári? Veď čo majú organizátori s novinármi, keď tvrdia, že ich neorganizujú?

 

Chmelár:

„POLITICI NESMÚ ZASAHOVAŤ DO BEŽNÉHO ÚRADNÉHO VÝKONU

No ja som v šoku. Nie z toho, že bývalý premiér sa správa ako politický hulvát, ktorý berie politiku príliš osobne, to už predsa všetci dávno vieme. Ale z toho, ako si opozícia, médiá, think-tanky a ich vrchný veliteľ Andrej Kiska spolu s jeho dymovými prezidentskými kandidátmi predstavujú demokraciu. Obvinenia voči piatim (oficiálnym) organizátorom protestov Za slušné Slovensko považujem za absurdné, ale to naozaj musím vysvetľovať, že polícia si len vykonávala svoju prácu, že je dokonca povinná ex offo preveriť každé takéto podanie? Čo vypo vedá o našej demokracii takýto politický nátlak na vyšetrovateľov?

Je mimoriadne nebezpečné, ak začneme vytvárať dojem, že vláda alebo dokonca predseda najsilnejšej parlamentnej strany má zakročiť v prípade rutinného úkonu. Hystériu si nechajme na časy, keby tu ľudí naozaj začali neodôvodnene stíhať za názory. Zatiaľ je to úradný postup a politici sa do toho nemajú čo pliesť. Ak sa chcú nazývať demokratmi.“

 

Do tohto vyšetrovania teda zasiahla právna poradkyňa v mene Reportérov bez hraníc (RSF) a Európskeho centra pre slobodu tlače a médií (ECPMF), čo sú medzinárodné novinárske organizácie. 

Ale veď to neboli protesty novinárov a neorganizovali to oficiálne novinári. Či medzinárodné organizácie novinárov určujú, čo sa smie a čo nesmie štandardne vyšetrovať?

Nech už si o tom myslíme čokoľvek, medzinárodné organizácie novinárov by nemali určovať, ktoré protesty budú zbavené akýchkoľvek trestných oznámení bez štandardných vyšetrovaní.

Inak tu vzniká a opäť oprávnené podozrenie, že tieto medzinárodné organizácie novinárov majú vlastné záujmy o tieto protesty. A prečo, keď sú nezavislé a neorganizované novinármi?

 

To vypovedá o ich nezávislosti? Alebo naopak o ich záujmoch a prepojeniach na novinárov a to až v medzinárodnom rozsahu?

A teraz verte, že novinári s tým nič nemajú! Keď majú až medzinárodný záujem medzinárodných novinárskych organizácií, ale nikto, celkom nikto za nimi nie je, ani ich neplatil!

Takto by som veru nezávislosť protestov nedokazovala, iba keby som chcela dokázať, že nezávislé neboli. Veď sú jasne pod patronátom aj medzinárodných novinárskych organizácií. 

A presne preto sa aj mohli udiať a nie preto, že pár mladých ľudí to dokáže zorganizovať.  Zreteľne a dokázateľne majú aspoň patronát medzinárodných novinárskych organizácií, keď už nie rovno aj politických strán, ktoré by si títo novinári u nás priali. 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518625x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie