Založ si blog

Pravdu hovoria už len populisti

To je asi najobľúbenejšia veta liberálkov, že skutok sa nestal! Tým si skrátene vždy oznamovali, že stal, ale nedá sa dokázať. Po voľbách som počítala, koľko rokov na tento úspech pádu Smeru čakali a celkom chápem toľkú trpezlivosť a beznádej pri politike štátu – Skutok sa nestal!

 

Aké by to bolo krásne, tešiť sa z pádu Smeru a s radosťou ich počúvať – čestných bojovníkov za spravodlivosť, akými som ich dlhé roky videla.

Dnes by som nebola len vyhnanec, ktorému komentáre pomažú, články odstavia, tešila by som sa spolu s nimi, že zlodeji skončili a toto sú moji, toto sú naši! Spomínala som si na tú dobu, keď som im verila a verila aj nejakému Bruselu, ktorý by mal zasiahnuť proti našim primitívom, čo to všetko nechápu. Je fakt dobré patriť do nejakej skupiny, veriť jej, cítiť tú súdržnosť. Na všetko z toho si pamätám ako tiež ich bojovník za slobodu, rovnosť ľudí, proti primitivizmu a podobne – krásny ideologický oblb ako ponožka na kopyte.

Ešte aj dnes sa im v mnohom podobám a pre mňa v mnohom majú pravdu, ale to teraz nie je podstatné, v čom všetkom, čo by som hájila aj ja sama – len z tej ponožky.

Ale nepredstavovala som si, že tým hájim nejakých developerov alebo konkrétne firmy, čo majú záujem stavať. Ale tak to je – pekná propaganda o ľudskosti je natiahnutá na konkrétne firmy a ekonomické záujmy od slovenských po záujmy iných krajín. A to už neviem, aké sú.

 

 

Ja si myslím, že keby ste sa dnes Sulíka spýtali, že či si myslí, že protesty za Slušné Slovensko nemali v pozadí žiadnych sponzorov, tak by povedal, že mali!

Ale nepovie to verejne, lebo to nemôže dokázať.

A myslím si, že množstvu ľudí z politiky je tu jasné, že mladých za Slušné Slovensko niekto sponzoroval a že to nebol Smer. Je to presne také – Skutok sa stal, ale nemôžme ho dokázať, čiže oficiálne nestal.

Prečo by to SaS robila alebo Mrva, aby šli proti opozičným stranám, keď ich možno budú potrebovať do koalície a napokon to Slušné Slovensko robilo len to, čo samotná SaS tiež predtým organizovala?

Nemôžu predsa z koalície vylúčiť Smer, ĽSNS aj Progresívne Slovensko, lebo už s kým by vládli, keby vládli?

Preto asi aj Mrva povedal, že to nebude ďalej riešiť, najmä keď to nechce dokazovať a prenasledovať Progresívne Slovensko a plejádu ľudí, ktorých môže aj potrebovať na spoluprácu, keď len v dvoch obyčajných komentároch pod Nicholsonovou na FB napísal, že si myslí, že tam je prepojenie Slušného Slovenska na stranu Progresívne Slovensko. A že je z toho veľmi sklamaný, pretože on Slušné Slovensko bránil celou dušou, teda citmi.

 

Čo také Mrva spáchal? Veď napísal len dva krátke, kratučké komentáre kdesi v diskusii na facebooku.

A navyše napísal len to, čo si celé Slovensko aj myslí. Teda okrem zainteresovaných liberálkov, čo z takého prepojenia boli obvinení.

 

Je to presne ten prípad – Skutok sa nestal! – lebo oficiálne je dokázaný ako všetky ostatné, čo sa nestali!

 

 

No toto stačilo na to, aby ho ako kandidáta na primátora zničili a odstavili. Progresívne Slovensko sa ozvalo ako Kiska alebo Kaliňák – Skutok sa predsa nestal! To sú len sprosté konšpirácie.

Neviete nám to dokázať, takže nestal! A všetci boli oficiálne pohoršení, presne ako pri Kaliňákovi smeráci a pri Kiskovi liberálkovia.

 

A to aj tak nestačilo! Výborná príležitosť, ako zlikvidovať Mrvu. Polepili po jeho plagátoch samé Konšpirátor a homofób! Taká antikampaň asi tiež niečo stála a kto si s tým dal námahu? Vari Smer?

Nie, to naši. Naši, moji liberálkovia, veď kto iný by mal o to záujem a kto sa oháňa konšpiráciami a homofóbmi? Alebo ešte PENTA alebo ESET, no už len sponzori iných kandidátov!

Vrazili toľko do Valla, postavili do pozoru toľkých hercov, mali najdrahšiu kampaň a teraz by im to mal niekto zničiť? Že oni, ako Progresívne Slovensko financovali si aj Slušné Slovensko?

Kto toľko vrazí do kampane, už nemá problém aj prelepovať cudzie plagáty, najmä svojim životným presvedčením, že iní sú hnusní konšpitátori a homofóbovia, keď teda máme developerský projekt.

 

„Matúš Vallo kandiduje v Bratislave ako nezávislý (rovnako je nezávislé Slušné Slovensko), podporujú ho však menšie strany Spolu a Progresívne Slovensko.

 

To nie je ‚Slušné Slovensko‘. Ľudia nestáli na námestiach preto, aby sa nakoniec dozvedeli, že organizátori protestov za Slušné Slovensko podporujú ‚architekta Penty‘,“ povedal Hlina.

Marek Hattas bol v minulosti koordinátorom iniciatívy Za slušné Slovensko v Nitre, v meste organizoval aj jarné protesty. Postu sa teraz vzdal.

https://dennikn.sk/1168289/za-slusne-slovensko-vstupuje-do-komunalnych-volieb-podpori-valla-v-bratislave-hattasa-v-nitre-a-fiabaneho-v-ziline/?ref=mpm

 

O Matovičovi je známe, že neudrží jazyk za zubami. Len jeho už falošná hra nebaví?

 

3.júla

 

Matovič o organizátoroch protestov: Už ma nebaví táto falošná hra na slušnosť. Tento človek s nimi manipuluje

Organizátori iniciatívy Za slušné Slovensko sa rozhodli vyjadriť podporu v komunálnych voľbách trom kandidátom na post primátora. Prečo tento krok sklamal lídra Obyčajných ľudí a čo vyčíta organizátorom? Chodil by vôbec na protesty, keby vedel, ako sa to teraz skončí? „Myslím si, že nimi veľmi hrubým spôsobom manipuluje niekto, kto by chcel robiť politiku na Slovensku a nie je toho sám schopný. Zneužíva mladých ľudí, aby sa na ich chrbte vyviezol do politiky,“ hovorí pre PL Igor Matovič.

Zrejme ľudia, ktorí chceli byť už veľakrát v politike, ale boli neúspešní, a ktorí organizátorom iniciatívy radia, nimi manipulujú. Zmanipulovali to však až tak, že mi teraz píše veľa našich voličov, ktorí chodili na protesty, že toto veru nepodporovali.

 

Keď hovoríte, že ich niekto zmanipuloval, tak narážate aj na niekoho konkrétneho?

 

Myslím si, že je všeobecne známe, že pán Štefan Hríb sa okolo organizátorov veľmi intenzívne motá. Z toho dôvodu si myslím, že to bol nápad z jeho hlavy.

Iným kandidátom však nedali možnosť sa prihlásiť k ich vízii. To bolo o tom, že počúvaj, Matúško, takéto niečo urobíme, dohodneme sa a ty sa budeš tváriť, že si sa jediný prihlásil. Oni nedali žiadnu verejnú ponuku.

Takže ste o tom ani len nevedeli?

Vôbec. Nikto to nevedel. Bolo to potichúčky spravené. Myslel som si, že predstavia nejaké zásady, a ak sa k nim nejaký kandidát prihlási, tak dostane verejnú podporu organizátorov. Samotný výber spomedzi tých kandidátov, ktorí by takéto zásady spĺňali, by organizátori nechali na ľuďoch. To by bola občianska iniciatíva. Teraz ide o čistokrvnú politiku ´na sedláka´. Už ma nebaví táto falošná hra na slušnosť. Nemôžeme sa tváriť na slušnosť, keď robíme neslušné veci.

Ak by ste vedeli pred pár mesiacmi, ako sa to teraz skončí, tak by ste opätovne vyzývali ľudí, aby sa zúčastňovali protestov?

Ak by som vedel, že chce niekto protesty zneužiť na politiku, tak by som na to od začiatku upozorňoval.

Myslíte si, že organizátorom zachutila moc?

Nie. Myslím si, že s nimi veľmi hrubým spôsobom manipuluje niekto, kto by chcel robiť politiku na Slovensku a nie je toho sám schopný. Zneužíva mladých ľudí, aby sa na ich chrbte vyviezol do politiky.

Doteraz neboli organizátori schopní zrozumiteľne vysvetliť, prečo zo dňa na deň zmenili názor, stiahli požiadavku na predčasné voľby a zrazu zrušili aj protest. V podstate zahatali revolúciu. V tomto svetle sa to zdá tak, že za tým mohlo byť niečo viac a od začiatku to mohol byť plán. Je na nich, aby svoje konanie ozrejmili.

Bude vás ich vysvetlenie zaujímať, keď príde k voľbám a bude kandidovať aj Andrej Kiska?

Mňa zaujíma názor ľudí, ktorí chcú hovoriť vecne a nenechajú sa nikým manipulovať. Sami budeme vidieť, aký bude nasledujúci priebeh. Pevne verím, že si organizátori uvedomia, že majiteľmi značky Za slušné Slovensko, sú všetci ľudia, ktorí chodili na protesty, a nielen pár vyvolených.

https://www.parlamentnelisty.sk/arena/rozhovory/Matovic-o-organizatoroch-protestov-Uz-ma-nebavi-tato-falosna-hra-na-slusnost-Tento-clovek-s-nimi-manipuluje-302244

 9.apríla som písala:

Akou rýchlosťou porastie Progresívne Slovensko?

To je ÚLOHA mediálneho triumvirátu a organizátorov pochodov, ako zástupcov tejto strany.

 

Ten „mediálny triumvirát“ tvorí Denník N, denník SME a aktuality.sk, čize ESET, PENTA a Ringier Axel Springer.

http://malinova.blog.pravda.sk/2018/04/09/akou-rychlostou-porastie-progresivne-slovensko/

 

24.marca som písala:

„Spontánne masy“ na uliciach sa takto manipulujú pre tieto politické ciele:

Aj dnes sa pochválili, ako sa im to darí a prečo voliči nemajú voliť SaS, ale Progresívne Slovensko. Uvidíte, že toto bude pretláčaný dostihový kôň celého mediálneho triumvirátu, ako predtým bol pre nich len Most a Sieť.

Keby teraz boli predčasné voľby, tak ešte nemajú dosť %, čiže im vyhovuje, keď to námestiach naopak bude dlho neúspešný boj, pri ktorom na tých námestiach nazbierajú budúcich voličov Progresívneho Slovenska.

 

„Ako vam pisem a ako vam budem pripominat, opozicia pod SME a Dennikom N si NEZELA vo vlade a miesto dnesnej koalicie SaS, Olano atd, lebo ako som uz napisala, Matovica povazuju za poloblazna (psychopata) a Sulika, ako aj v dnesnom clanku, za nebezpecneho pre ich politicke ciele („posobi akoby mu vplyv Moskvy prekazal menej, ako vplyv Bruselu“).

Zalezi im potom naozaj na tom, aby sa na Slovensku nekradlo, ako to prezentuju, ked zas tam radsej chcu Smer, nez dnesnu opoziciu?

Aj vam odpoviem, nezalezi, lebo im zalezi na tom, aby sa do vlady dostalo Progresivne Slovensko a ich politicke sily a preto tie protesty, lebo ma malo percent a po tychto protestoch sa ma zviditelnit ako ten zachranca Slovenska. Im nezalezi na rozkradackach a tych kauzach, ale na tom, aby sa ich politicke sily dostali k moci.

Ludom vyburcovanym protestami chcu potom hadzat pod nos ako zachrancov najkovanejsich liberalkov so 140 mimovladkami, ktore spoluorganizuju tieto protesty ako svoju predvolebnu reklamu. Vsetkych potom budu nahovarat, tie masy ludi, ktore tito novinari vyburcovali, aby volili Progresivne Slovensko, lebo SaS im nechce tak ideologicky plnit ich politicke ciele a odmieta byt taka bezpodmienecne poslusna politickym silam zo zahranicia, ktorym sluzia.

Presne takto tito novinari dostali k moci Kisku. Proti Ficovi ako zachranu neskodneho anjela. Mal byt zachranou pred Ficom a presadzuje zaujmy inych statov.

A volici pravice si vybrali radsej SaS a Olano a nie ich Most a Siet, takze zufalo hladaju volicov pre novu stranu. To je uplne genialny marketingovy tah – vylakat ludi do ulic akoze pre vrazdu a ako spasitelov im potom odporucat dalsich zachrannych anjelov v Progresivnom Slovensku, spolu so vsetkymi ich mimovladkarmi. Ako ludia uverili v prveho anjela, rovnako uveria aj v dalsich anjelov a spasitelov. Zozeru celu ich politicku agendu aj s navijakom, celi ohureni tym, ze su hrdinami ako v 89! Viete, ake je to opium, stat na preplnenych namestiach a mat pocit, ze menite dejiny ako hrdinovia?

http://malinova.blog.pravda.sk/2018/04/09/akou-rychlostou-porastie-progresivne-slovensko/

 

„Vzápätí ma zastavil mladík, že točia študentský film o protestoch, či by som sa nevyjadril na kameru v blízkej kaviarni Pod lampou, kde sa zároveň konala diskusia Štefana Hríba so zástupcami iniciatívy #zaslusneslovensko. Dostal som mikroport pustili kameru, sformuloval som zopár myšlienok. A vraj, či neostanem aj na diskusiu, ktorá práve začínala. Diskusia to však nebola. Š. Hríb a pán a dáma z iniciatí ;vy najskôr zhruba trištvrte hodinu vysvetľovali, prečo pochod zrušili. Dozvedel som sa, že mienia založiť politickú platformu a ponúknuť ľuďom alternatívu. Preto nepodporujú predčasné voľby. Ostal som ako obarený. Iným slovom, z občianskej iniciatívy sa stal politický kalkul. Nie predčasným voľbám, nevyhovuje nám ich načasovanie. Jednoducho sa nestíhame pripraviť. Dostal som mikrofón a ponúkol som im svoj pohľad. Pohľad človeka, ktorý chce len využiť svoje právo voliť v predčasných voľbách. A to aj s ohľadom na riziko nedokonalosti parlamentnej demokracie, ktoré je dnes reprezentované, žiaľ, stále vysokými preferenciami vládneho Smeru. Z postoja organizátorov som ľuds ky veľmi, veľmi sklamaný. Pocit trpkosti následne umocnil Š. Hríb svojou snahou korigovať moje vystúpenie s nezmyselnými narážkami na jeho dĺžku, ktorá bola v porovnaní s úvodným vstupom zástupcov iniciatívy ozaj zanedbateľná. Odišiel som. Blbý pocit ostal. Ale v pondelok prídem zas. Musím. Kvôli sebe, svojim deťom, ale aj kvôli tisíckam ďalších, spol u s ktorými sme dnes dokázali, že hedlajn #zaslusneslovensko patrí predovšetkým mrznúcim ľuďom na námestiach doma i v zahraničí. Verím, že to pochopia aj organizátori protestov v hlavnom meste. #allforjan“

 

Tomuto ucastnikovi protestu teda doslo, ze organizatorom protestov ide o politicky kalkul podchytit nalakanych ludi na protesty pre ich politicke ciele a novu politicku stranu a preto im viac vyhovuju protesty na nalakanie ludi, nez predcasne volby, lebo este stale je tych nalakanych pre tieto politicke ciele malo.

Pod tym ich – nestihame sa pripravit – je malo casu, aby cez protesty nalakali na to viac obcanov a masy ludi.

Asi tak, keby bol statny prevrat alebo hned zajtra nove volby, tak Progresivne Slovensko – ta nova nimi propagovana strana je este slaba na %, takze prevrat nechcu. Ale potrebuju dlhu dobu zapasu o prevrat, aby sa pri tych protestoch nasmerovali ludia, co tam protestuju, aby volili Progresivne slovensko.

Cize skor potrebuju dlhe dozadovanie sa prevratu a dlhe boje o toO co dlhsie to bude trvat, o to lepsia reklama pre novu stranu sa da zabezpecit.

Takze chcu prevrat alebo nie? Chcu dlhy a dlho neuspesny boj o prevrat!

 

Zmanipulovat ludi na politicke sily posobiace zo zahranicia, ktore maju podporu len 2%, chcu cas. Nepodarilo sa im to cez Dennik N a SME, tak na to potrebuju novinarmi vyhecovat ludi do protestov, dostavat pravidelne masu ludi do ulic, kde im bude tato politicka sila zo zahranicia ponuknuta ako zachrana pre Slovensko. Tie sily su na Slovensku financovane cez rozne mimovladky a nadacie, ktore spoluorganizuju tieto protesty.

 

„Spontanne masy“ na uliciach sa takto manipuluju pre tieto politicke ciele. Aktivnemu ucastnikovi to vysvetloval aj Stefan Hrib a dama z iniciativy hodinu, ze prakticky rychlo sa to neda. Neda, pokym masy ludi nebudu dostatocne zmanipulovane – aku presne stranu maju volit. Takto sa politicka moc na objednavku bude reklamne sirit medzi ludi na protestoch. Teda je to prva faza pre novinarov a organizatorov – vyburcovat ludi, potom pride faza – ponukat tieto politicke sily.

 

„Spontánne masy“ na uliciach sa takto manipulujú pre tieto politické ciele:

 

To je odpoveď, prečo zrušili protesty! O čo dlhšie to bude trvať, o to viac ľudí stihnú nabrať a urobiť väčšiu kampaň. Napríklad ako preto stihli urobiť Vallovi a Hattasovi. To je tiež divadlo, že boli nezávislí.

 

.

Dôkazy na prepojenie Slušného Slovenska s Progresívnym Slovenskom alebo ako sa skutok nestal:

 

Z konšpirácie sa stala realita: Organizátor protivládnych protestov spolupracuje s mimovládkou financovanou Georgom Sorosom

 

Největší slovenský deník je napojen na organizační strukturu americké neziskovky, kterou spolufinancuje George Soros a v jejíž radě sedí ředitel největšího vydavatelství na Slovensku. Už je jasné, proč SME a TREND oznámily, že už nebudou otiskovat další ožehavé výroky Roberta Fica o vlivu maďarsko-amerického finančního mogula na destabilizaci Slovenska!

 

.

Som za zvrhnutie zlodejov! Ale nie komédiou „Karolína-Lívia“ a spontánnymi pannami s venčekmi.

Ale predstavme si, že by každý človek na Slovensku mohol cez esemesky zvolávať protestné zhromaždenia, aký chaos samých protestných zhromaždení by sme tu mali, keďže každý má o tom svoju originálnu predstavu. Mohol by napríklad protestné zhromaždenie organizovať starý etnológ, ako tento?

http://malinova.blog.pravda.sk/2018/10/13/karolina-vs-livia/

 

Takže netvárte sa, že tieto protesty boli spontánne a neorganizované ľuďmi, čo stoja aj za Progresívnym Slovenskom.

Ak sú to také skvelé ekonomické projekty, predveďte ich ľuďom v diskusiách bez takéhoto divadla na niečo spontánne. Lebo inak mi je také divadlo veľmi podozrivé. A iným preto, lebo vedia, prečo ich nechcú voliť. 

 

Dobre, nemáme dôkazy, tak sa skutok nestal. Celkom rovnako, ako pri Smere, Kaliňákovi, Kiskovi… Tu sa vlastne celkom nič nedeje.

Ale pamätajte si, všetci opozičníci vedia, že skutky, čo sa nestali, sa stali! Toľko to hovorili, že už vedia, že čo sa nestalo, sa stalo!

 

A tým máte zas vysvetlené, prečo SaS najprv Mrvu podporila, ale očividne nechcela!

Podobá sa to na tieto slová Blahu:

Rozumiem týmto obavám a čítam, čo píšete. Čítam, čo píšu ľavicové autority ako profesor Jan Keller. Počúvam argumenty z Česka a ďalších krajín V4, počúvam argumenty z Rakúska či zo Švajčiarska… A verte, že mám vlastný názor, ktorý korešponduje s obavami ľudí.

Nebojte sa, robím, čo sa dá. Zatiaľ potichu. Lebo tak je to teraz užitočnejšie, aby sa veci pohli správnym smerom.

Čo môžem povedať nahlas…“

 

Toto ich tak všetkých charakterizuje – čo môžu povedať nahlas, či o Kaliňákovi, či o Kiskovi, či o Lajčákovi, či o Progresívnom Slovensku… Len Matoviča to chvíľu nebavilo, táto falošná hra politických záujmov. A kto tú nejakú pravdu niekedy povie, tak je pre všetkých ostatných POPULISTA!

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541668x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie