Založ si blog

Ako môžeme zabrániť vojne v Európe?

Nás vychovávali v sústavnom volaní po mieri. Slovo MIER, MIER, bolo všade, až sa mi to zdalo celkom samozrejmé, že každý by musel volať po mieri. Bolo to ako spomínať vodu, niečo celkom samozrejmé. Nežila som vo volaní po vojne a kde máme nepriateľa, ktorého musíme vojensky zničiť, aby nás nepredbehol.

 

Dnes to už žiadna samozrejmosť nie je, vyrástla nám generácia, ktorá volá po vojne, ktorá volá po vojenských zásahoch, po sankciách, po odvetách, po zvyšovaní zbrojenia.

Všade počujem to – Nech žije vojna! Nech žije OBRANNÁ vojna! Však bude len obranná, tak nech žije! Hurá, hurá, hurá!

Voľakedy to bolo – Nech žije KSČ, hurá, hurá, hurá! 2x Nech žije KSČ a 3x hurá, hurá, hurá! Nacvičovali sme to do kroku a tešili sa z lampiónov na batérky.

 

Dnes by to mohlo byť – Nech žije len obranná vojna! Obranná 2x a hurá, hurá, hurá 3x.

Dnes patrím k tomu nenásilníkovi, čo sa bije len keď ho vyprovokuju! A že ho vyprovokuje čokoľvek, to sa už ani malé deti neučia, že toto je výhovorka násilníkov – Vyprovokoval ma! Preto chodí po krčme s natrieskanými svalmi a nožmi, keby ho niekto vyprovokoval.

 

Ja viem, že podľa vás, sa to mne len zdá, že tu može byť obranná vojna. Škoda, že neuvidím ich tváre, keď tu už bude. To prekvapenie, že aj ja som k tomu prispel a preto teraz už nemám syna, nemám rodinu. Ako to mohlo takto všetko zmiznúť?

Ale nemyslím si, že si to uvedomia, lebo sú naučení cítiť nenávisť – Ako si dovoľujú proti našim zbraniam útočiť? Oni začali (výhovorka vštepená už v škôlke), nenávidím ich!

Nemám rodinu, ale zostane mi nenávisť, ktorú mi vštepili. A pokiaľ budem žiť, budem ich len nenávidieť.

Nie, vôbec si nepovedia, že nepriateľa by mohli mať za chrbtom.

 

Tak už aj Danišovi sa to zdá, jadrová, slovo ošúchané ako len staré drevo. Aj v Nemecku majú len takú politickú paniku, len také klišé:

 

Jadrová hrozba v Európe

 

„Problém je, že obeťou trhania dohody môže byť práve európsky kontinent. A štáty Európskej únie. Najväčšiu paniku cítiť z Nemecka, ktoré sa obáva novej vlny masívneho jadrového zbrojenia na chrbte európskych krajín.

Nemecký štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Niels Annen označil rozhodnutie Trumpa za katastrofu. Nemci naliehajú na EÚ aj na európskych členov NATO, aby nepripustili jadrové zbrojenie a rozmiestňovanie raketových základní na svojom území.

Majú úplnú pravdu. Európske štáty by nemali nijaký dosah na strategické vojenské rozhodnutia Spojených štátov či Ruska. Boli by len vysoko rizikovou (nárazníkovou) zónou prípadného jadrového konfliktu.

Generálny tajomník NATO Stoletenberg síce „nepredpokladá“, že Američania v Európe rozmiestnia nové raketové základne. Samotné Spojené štáty to nekomentujú. Toto by však Európskej únii určite nemalo stačiť. EÚ by mala mať istotu, že nijaká z jej členských krajín nepodnikne jednostranné kroky s novými (a cudzími) raketovými základňami, ktoré by vystavili zvýšenému riziku aj ostatných.

Inými slovami: dozrel čas na to, aby elity EÚ vycúvali z prihriatych polemík o právach bisexuálov a počte pohlaví. A aby začali riešiť európsku bezpečnostnú suverenitu.“

 

Ako môžeme zabrániť vojne v Európe?

 

Máme zhruba dva (politické) názory na postoj k Rusku.

 

Prvý:

 

„Muze v soucasne dobe zabranit Europa Americanum v rozpoutani jaderne valky?

Jak muze zabranit.

Je nekolik veci, jak tomu muze zabranit zcela jednoduse. Da se tomu zabranit tim, ze by evropsti partneri Americanum rekli – Na nasem uzemi v Evrope uz dalsi valku nestrpime. Dalsi valka se na evropskem uzemi vest nebude. Pokud chcete valcit s Rusi, vy Americane, tak s nema valcete ze sveho uzemi.

V tom okamziku by vsechny utoky proti Ruske federaci skoncili. V tomto se shoduje s Paulom Craigom Robertsom, ktery jenom jinymi slovy, ted v poslednim rozhovoru rikal v podstate toto same, ze agrese proti Rusku je diky tomu, ze Americane vedi, ze kdyby doslo ku konfliktu, tak dalsi valka se bude odehravat na evropskem uzemi a ne na uzemi Spojenych statu. Pokud by to hrozilo, tak americti volici by to nedovolili. Protoze tu podporu by tam uz nedostali. Americane, kdyby zjistili, ze valka se presune k nim do New Yorku, do Bostnu, do Pittsburghu, tak by se zdesili a zjistili by ze americka armada je vlastne uplne k nicemu jinemu, nez k cemu mnela slouzit, to znamena, ze neslouzi k obrane Spojenych statu, ale k zajmu nekoho neceho, co se Spojenymi staty nema naprosto nic spolecneho.

To je jedna z odpovedi, jak se da te valce zabranit. To znamena, kdyz se Evropa emancipuje a k tomu opravdu dochazi. Evropa se emancipuje skrze vice, ci mene skrze Nemecko, Francii, ale nikde, zatim jeste nikde neni takovy postoj, ze by Nemecko si mohlo dovolit rict Americanum – Tahnete odsud, seberte si svoji armadu, kterou tady mate, my vas tady nechceme. Tak jestli si nekdo tohleto mysli, tak to je hodne naivni, protoze tak daleko ty procesy nejsou a jeste hodne dlouho nebude. Proces odchazeni Americanu z Evropy bude trvat dekady. To nebude zitra, ani za rok, to zabere dekady, kdy oni odejdou vojensky, politicky, mocensky. Ale ten proces nekdy musi byt zahajen. A je zahajovan prave ted, v teto chvili. Nicmene to neznamena, ze uz Americane nemaji zadnou moc, vubec to neznamena, ze se nebudou snazit procesu branit. To vidime v Evrope, vidime to v Cesku, na Slovensku, vidime to v Madarsku, v Polsku, snazi se zmenit jednotlive vlady, ktore jsou puvodne proevropske a natocit je proti Bruselu. Aj Cesku, ktera je napul rozstepena medzi zajmy Bruselu a Wasingtonu. Takze Americane budou nadale usilovat a vidime ty transporty na Slovensku, americke poustni techniky z Iraku, ktera miri na Ukrajinu. takze Americane nebudou sedet se zalozenyma rukama v kline a cekat az Evropa odejte od Americanu. Ten proces bude procesem boje a konfliktu. Ale jestli bude chtit Evropa zabranit valce, tak to musi iniciovat sama od sebe. Pokud to neudela, tak Americane pouziji drive, ci pozdeji prostor Evropy k rozpoutani dalsi valky proti Rusku. Ta valka bude probihat na evropskem uzemi. Takze tomu je treba zabranit. Rusko s tim nema nic spolocneho. Rusko dela vsechno proto, aby valka nebyla, ale to nestaci, jeste musi prijit jeden krok, to znamena krok od Evropskych zemi, aby nedovolili americkym vojskum udelat Evropu nastupni platformou pro rozpoutani treti svetove valky proti Rusku. Takhle jedn oduse.“

(alternatívne média v Česku)

 

Druhý:

Všetko v prvom sú len konšpirácie a naopak by bola v Európe vojna, keby tu Američania neboli. Američania tu naopak zabezpečujú pre celú Európu mier a ochranu pred Ruskom. Keby ich tu nebolo, tak Rusko obsadí nielen Krym, ale ďalšie štáty v Európe, ako sme už zažili a preto si nerobte ilúzie, že by to nezopakovali znova.

A toto my už nikdy viac nedovolíme a už nikdy viac nechceme byť vazalmi Ruska. Radšej nech je hoci aj vojna na našom území, ale už nikdy viac nebudeme vazalmi Ruska. A vojna nebude, pokiaľ na nás samotné Rusko nezaútočí, pretože Amerika nikdy nebude útočiť prvá, len keby bola prinútená nás brániť. Teda, pardón, NATO.

 

Môj názor k tomu: Keď si môže niekto neveriť tomu, že NATO by nezaútočilo ako prvé, samozrejme len provokáciou, ja môžem neveriť tomu, že by na nás ako prvé zaútočilo Rusko.

Ale teda, čo by sa stalo, keby zaútočilo? Keby sa jedného dňa rozhodli, že zas budeme patriť do nového Sovietského zväzu?

Už sme to raz zažili a krajina Slovensko neprestala existovať. Nebola tu vojna, len obsadenie Ruskom.

Chápem, že niekoho naštve, keď to nazvem LEN. Ale oproti tomu, že tu mohla byť aj vojna a hromadné vraždenie, je to pre mňa z pohľadu matiek a rodičov LEN.

Vôbec nepatrím medzi ľudí, ktorí by radšej videli svoje deti mŕtve, než znova v okupácii socializmom, ktorý tam už ani nie je.

Nevidím žiaden dôvod, prečo by si Američania cez NATO nezabojovali aj v Európe a na to stačí aj omyl pri niektorej provokácii. Nevidím dôvod, prečo by Američanom malo vadiť, keď budú zomierať naši ľudia v takto obrannej vojne, keď im to nevadilo ani inde. A ako sa to tu bude volať, keď mŕtvi nebudú, to je mi celkom jedno. Považujem za prioritu život a nie to, či ho budete riskovať pre ekonomiku.

A keď si myslíte, že lepšie je byť ozbrojený, než neozbrojený, lebo práve to je zárukou, že tie zbrane budú len zbytočné a len výstrahu, tak potom neberte ľuďom zbrane a nechajte ich, nech sa vyzbroja, lebo práve to bude zárukou, že nebudú použité a len na výstrahu.

 

 

https://www.unz.com/author/paul-craig-roberts/

 

Trump: Hodnotenie
Trump the Great?

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5540705x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie