Založ si blog

Spoločná zhoda o domácej chobotnici finančných skupín

To isté, čo Dag Daniš, tvrdí aj infovojna, čo sa týka všetkých doradu – prepojenia finančných skupín aj za Smerom aj v opozícii. Chvália Daniša, že napísal takýto objektívny článok:

 

od 17min. do 45min.

infovojna 17.10.

 

Hovoria – Pýtate sa, koho máte voliť, keď všetci tak pekne spolupracujú cez finančné skupiny, ktoré ich spájajú?

To vám nepovieme, ale aspoň viete, koho voliť nemáte. Napojenia máte aj na opozíciu a tá vám ako bonus ešte prinesie, čo aj tak všetci, včetne Danka. Nemáte tu žiadne menšie zlo, lebo všetci spolu sú vazalmi podobných finančných skupín vo väčšom európskom rozmere. Kúpili si už všetko, aj denníky.

 

A potom sú tu davy naivných, ktorí si myslia, že toto všetko súvisí len a len so Smerom a keď tam bude Saska, OLaNO a predstavitelia takz. pravice Progresívne Slovensko, nastáva trhový raj, spravodlivosť, právo, prosperita, blahobyt atď. a ešte multi-kulti raj. Ideály sú krásne, ale musia ako-tak zodpovedať realite. Aby to nebola prosperita len pre určitú skupinu, ktorí kritizujú, ale sami sa im začínajú náramne podobať alebo podobným smerom sa aj uberať.“

 

„Toto chápu, že existuje na politickej scéne, ale toto isté existuje aj v medzinárodnom meradle. Vedia o tom, že v pozadí sú určité osoby, niekto je v popredí a páchajú sa rôzne špinavosti, ale sú presvedčení, že v tom západnom svete tie figúrky ako generálny tajomník NATO, predstavitelia európskej komisie, dajme tomu aj Soros, mimovládky, že za tými nikto nie je. Že tam nie je prepojenie, že tam netečú peniaze, tam nie sú záujmy, tam nie sú špinavosti. To, že sa vedú vojny a zabíjajú civilisti a likvidujú, to ako na generálnom tajomníkovi NATO nevidno, len ako je tak isto len nositeľom a tí istí ľudia, ktorí toto domáce bahno a domácu politickú špinu sa snažia odkrývať, sú presvedčení, že ten západný liberálny svet je tak čistý, že v pozadí nič nie je. Či už je to imigranská kríza, multikulturalizmus, ovládanie médií, ovládanie akademickej pôdy, vyvolávanie arabskej jari, farebných revolúcií a tvária sa, že to sú tie smiešne konšpirácie, lebo také finančné skupiny môžu existovať len na Slovensku. No to je to isté, ako na našej domácej scéne, tak to funguje aj vo svete, žiaľ.

 

Všetci sa tvária, že to súvisí jedine so Smerom, lebo nikto iný takéto veci nerobí, okrem vraždy novinára, a v medzinárodnom meradle sa robia oveľa horšie veci, pretože sa vyvolávajú revolúcie a ekonomické kolapsy a invázie, okupácie a podobne. Ale tí istí novinári to nechcú vidieť. 

Ale vrátim sa k nášmu domácemu bahnu – ekonomicko-policko-korporačnému. Dag Daniš nám vytvára zdanie objektivity. Teraz je to naplno napísané.

 

Bojujú za tých istých, ako bojoval aj Kočner. Penta vie s kým obchoduje. Spor s firmou, ktorá patrí Pente a ako sa v tom angažuje Kiska a Nicholsonová a obaja vystupujú na strane Penty, co je velmi zaujímavé, pretože tuto to opäť vidíme, že bojujú za tých istých, za ktorých bojoval aj Kočner.

V tom článku sa uvádza ohľadom finančných skupín – Kočner mal partnerov aj vo finančnej skupine Penta, bol prominentný klient ich banky a tá financovala viacero projektov, pri ktorých figuroval Kočner. Vedeli veľmi dobre s kým obchodujú, na to majú veľmi dobré informačné siete.

https://www1.pluska.sk/regiony/vychodne-slovensko/najvacsi-masokombinat-slovensku-celi-nekalym-praktikam-konkurentov-vydieraju-nas-ukrajinci

 

Nad priateľstvom Penty a Kočnera by sme nemali mávnuť rukou

https://dennikn.sk/1263150/nad-priatelstvom-penty-a-kocnera-by-sme-nemali-mavnut-rukou/

no tento článok je zamknutý

 

„Podľa medializovaných informácii zaistili u v súčasnosti väzobne stíhaného podnikateľa Mariána Kočnera tridsať zmeniek v súhrnnej hodnote 10,7 milióna eur. Podľa denníka SME zmenky Mariánovi Kočnerovi vystavila firma Penta Funding zo skupiny Penta. „V praxi to znamená, že Marián Kočner spoločnosti požičal peniaze,“ napísal denník.“

https://ekonomika.sme.sk/c/20936230/privatbanka-bola-pre-kocnera-klucova-bola-pri-bonaparte-aj-pri-technopole.html

 

otvorený list poslancom NR SR

veľké kšefty investičnej skupiny, dokonca je v tom aj prezident a podpredsedníčka parlamentu

od 34 min – do 45min. o spore s Pentou:

prezident Kiska obhajoval záujmy spoločnosti Penta a o falšovaných výpisoch, pre ktoré je v súčasnosti vedené trestné konanie, o čo ide a ako Kiska ovplyvňoval súd

„Poukazujem na obhajovanie záujmov Penty podpredsedníčkou Nicholsonovou počas odvolávania Matečnej 24.5.2018, ide o trestný čin krivého obvinenia, budúci spolustraníci novej opozičnej strany Andrej Kiska a Nicholsonová asi konajú v prospech Penty a preukázateľne zneužívajú svoje funkcie a nebránia sa podozrivým aktivitám v prospech finančnej skupiny známej zo spisu Gorila“ – z otvoreného listu poslancom, ako sa miešajú do medzinárodného obchodného sporu.

To je len taký názorný príklad, v akej liberálnej demokracii existujeme, keď pôsobenie finančných skupín veľkého biznisu, v tom ešte hlava štátu, podpredsedníčka parlamentu a vzájomne sa to prelína a do toho ešte nebezpečenstvo, ktoré sa týka potravín a čo obsahujú.

https://www.youtube.com/watch?v=-11ByJSfz9w

O tomto by novinári mali písať články, lebo inak neviem, čo si mám o tom myslieť, keď sa to nikde ani nerozoberá.

===

 

Ilustrácia a zhrnutie od Daniša (výber z jeho článkov), čo veľmi oceňuje aj infovojna v alternatívnych médiách:

 

Kto stojí za podnikateľom Kočnerom

https://www.aktuality.sk/clanok/632793/komentar-daga-danisa-kto-stoji-za-podnikatelom-kocnerom/

 

„Ak budú vyšetrovatelia úspešní, môžu sa cez Kočnera posunúť ešte ďalej a vyššie. K tým, ktorí stoja za ním. Ako jeho silnejší obchodní partneri. A ochrancovia.

Za Kočnerom totiž stoja mimoriadne vplyvné skupiny: podnikateľské, finančné, policajné, politické… A všetky majú jeden spoločný záujem: nepripustiť, aby bol Kočner zlomený.

O všetkých Kočnerovych kauzách platí, že nie sú len Kočnerove. Vo viacerých z nich mohol Kočner vystupovať len ako… Vykonávateľ. Alebo partner.

Biznis partneri

Začneme jednou rovnicou.

Marian Kočner + Norbert Bödör + Zoroslav Kollár = silná trojka. Táto neformálna partia „kamarátov“ sa zameriavala na konkurzné konania, vymáhanie pohľadávok, eurofondy, majetkové súdne spory… A zarábala desiatky miliónov eur.

Kočner bol majetkovo a finančne najslabší člen tejto trojice.

Zabezpečoval „hrubú silu“ – cez svoje firmy, skupovanie pohľadávok, ich prevody na zahraničné schránkové firmy, nátlak na rivalov, cez známosti v SIS, na prokuratúre, cez vydierateľných sudcov… Možno aj preto bol najviditeľnejší, ale nie najvplyvnejší.

O niečo silnejšia je skupina bödörovcov so svojou súkromnou bezpečnostnou službou Bonul. Tá mala vplyv hlavne vo vedení polície a konkrétne vo vedení Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Za kľúčovú postavu vo vedení NAKA bol považovaný Robert Krajmer. Jeho manželka figurovala vo viacerých firmách bödörovcov. Krajmerova pravá ruka – Peter Hraško – sa stal šéfom NAKA. Väzby na bödörovcov mal aj policajný prezident Tibor Gašpar.

Najsilnejšou postavou spomínanej trojice je podnikateľ a právnik (špecialista na konkurzy) Zoroslav Kollár. V minulosti bol evidovaný na tzv. mafiánskych zoznamoch polície. Spolu s Bödörom figuroval a figuruje vo viacerých firmách. Aj v tých, kde ako spoločníčku alebo členku vedenia štedro vyplácali Krajmerovu manželku. 

Finančné skupiny

 

Kočner mal partnerov aj vo finančnej skupine Penta, resp. v jej banke. Kočner bol prominentný klient Privatbanky. Tá financovala viacero projektov, pri ktorých figuroval Kočner: hotely na Donovaloch, Glance House, Technopol.

Mimochodom, Kočnerova najväčšia kauza – zmenky za 70 miliónov eur a žaloba na Markízu – vznikla v čase, keď mali dve finančné skupiny záujem o kúpu Markízy. České aj slovenské médiá spomínali hlavne Pentu a čínsku CEFC.

Dexia banku, zaťaženú žalobou na astronomickú sumu, nakoniec kúpila Penta. Sporná pohľadávka voči banke, prevedená na zahraničnú firmu s neznámym vlastníkom a urovnaná mimosúdnou dohodou, sa však nakoniec zmenšila zo 160 miliónov len na 25 miliónov. Stalo sa to po zmene vlastníka banky. Slovom, dobrá kúpa a happy end pre Pentu. 

Podnikateľ Bašternák prihral výnosné firmy s miliónovým nehnuteľným majetkom dvom vtedajším ministrom – Kaliňákovi a Počiatkovi. Boli to firmy B. A. Haus a BG Invest. Na účty Kaliňáka a Počiatka posielali stovky tisíc eur.

Premiérovi Ficovi sa zas postaral o luxusný byt v Bonaparte.

Kauzy Kočnera a Bašternáka sa nevyšetrovali a ak sa vyšetrovali, tak neúspešne.

Kamaráti v polícii

Po vražde Jána Kuciaka všetky médiá opakovali tú istú obavu: že vyšetrovanie môže byť kontrolované bödörovcami v polícii. Hlavne Krajmerom, Hraškom a Gašparom.

Lučanský priznal, že záhadná účasť Krajmera na mieste činu bola neprijateľná. Nemal tam čo robiť. Bol tam neoprávnene a mediálna kritika Krajmera bola opodstatnená.

Hraško bol pritom riaditeľom NAKA. A je ním dodnes.

Gašpar a Krajmer síce z polície odišli, okamžite sa však stali poradcami ministerky vnútra.

Záver: vyšetrovatelia vraždy Jána Kuciaka museli pracovať v utajení. Aby nedochádzalo k úniku informácií smerom k páchateľom. Od kontroly a informácií z vyšetrovania museli byť odstrihnutí aj šéfovia NAKA.

Otázka znie, prečo je napriek nedôvere nového policajného prezidenta Hraško stále šéfom NAKA. A prečo sú Krajmer a Gašpar poradcami na ministerstve vnútra.

Odpoveď: zrejme preto, že to je v záujme podnikateľa Kaliňáka.

Alebo v záujme bödörovcov.

A napokon aj v záujme ich kamaráta Kočnera. A jeho partnerov.

===

prečo Bratislavčan Danko (ktorý vyštudoval v Bratislave) obhajoval rigoróznu prácu na UMB v Banskej Bystrici. A aj sme si odpovedali: takýto postup vtedy volili desiatky politikov, právnikov a „celebrít“ z Bratislavy. UMB mala totiž v tom čase povesť obchodnej agentúry, ktorá záujemcom dodáva tituly.

V roku 2000 sa nekupovali len tituly na vybraných „univerzitných“ učilištiach. Ešte lacnejšie sa kupovali aj dizertačné, rigorózne a doktorandské práce. Tento trh vyprodukoval stovky „magistrov“ a „doktorov“, ktorých schopnosti výrazne zaostávajú za ich ambíciami. A postavením.

Andrej Danko robí všetko pre to, aby vyzeral ako jeden z nich.

(„Evidentne tí, ktorí zvolili Danka, chcu jest treťotriedne potraviny a pozerať sa na stíhačky.“ Pre voličov SNS jednoducho vysvetľuje infovojna tuto od 25 min:

https://www.youtube.com/watch?v=-11ByJSfz9w

===

Médiá už v marci zdokumentovali kontakt Kočnera s nitrianskou skupinou oligarchov (bödörovci), ktorá mala mať vplyv v polícii a v obchodnom pozadí Smeru. Bödörovci sú zas obchodní partneri podnikateľa Zoroslava Kollára. Podniká s nimi vo viacerých firmách. Aj v tých, v ktorých podľa zistení investigatívneho tímu Aktualít figurovala manželka policajného funkcionára Krajmera.

Odkedy bol šéf NAKA Hraško (považovaný za figúru Krajmera a bödörovcov) izolovaný a odstavený z kontrolného tímu, vyšetrovatelia ukazujú skvelú prácu. A výsledky.

Krátko po zaistení Kočnerovych archívov vyšetrovatelia obvinili Kočnera v kauze Five Star Residence. Je to tá istá kauza, v ktorej stíhajú aj podnikateľa Bašternáka. Ten cez fiktívne obchody s bytmi okradol štát o milióny eur. A popri tom prihral výnosné firmy dvom ministrom (Kaliňák, Počiatek) a luxusný byt jednému premiérovi (Fico).

Faktom však je, že dvojica Bašternák – Kočner na prevodoch bytov zarobila milióny eur. A štát milióny eur stratil.

firemná dokumentácia zmizla.

Bašternákove a Kočnerove milióny nezmizli. Preliali sa do ich osobných a firemných majetkov. Napríklad aj do tých, ktoré sa napokon cez Bašternákove realitné firmy dostali k trom politikom. Kaliňák a Počiatek získali podiely v spoločnostiach, ktoré založili bašternákovci. A Fico dostal kľúče od nového bytu v Bonaparte.

V luxusnom apartmáne Bašternáka býva dodnes.

Asi nemusíme dodávať, že Bašternákove a Kočnerove daňové podvody boli možné len preto, že ich tolerovali úrady. Vedenie Finančnej správy, vedenie polície. A vláda. „

https://www.aktuality.sk/clanok/633658/tyzden-v-kocke-daga-danisa-v-kocnerovom-trezore-nasli-basternaka/

.

„Současný kyjevský “buck-passing”, jak ukázala na příkladu korejského “buck-passing” 49/55 nedávná tchajwanská srovnávací studie, nelze tak snadno odvrátit, ani převrátit, jako mnichovský, protože o jeho průběhu rozhodují jen supervelmoci. „

16.03.2024

„Ale mini-mocnosti se z něj mohou pokusit vyvlíknout obětováním dostatečného množství spojeneckých pidi-zemí!“ Veľmi zaujímavý rozbor, na ktorý vás chcem upozorniť: Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii! „Petr Fiala, profesionální historik, [...]

59 progresívnych politických aktivistov zo SME, 58 z Denníka N a 19 z Aktualít podpísali, že chcú mať svoju progresívnu RTVS slúžiacu jednej politickej strane, kde o jedinej progresívnej pravde nebudú s nikým iným diskutovať!

15.03.2024

A vraj je to vyjadrenie novinárov! Dohromady je ich 137 SME + Denník N + Aktuality A ešte zohnali 76 z iných, že sú to akože novinári a nie politickí aktivisti presadzujúci u nás jedinú politickú stranu Progresívne Slovensko za stratu veta a zapojenie sa do tretej svetovej! Nikto tam nie je napríklad z Pravdy alebo z bulváru. Asi bulvárni sa nechcú zapojiť do tretej [...]

Niektorí ľudia teraz popierajú mierové dohovory v Istanbule, že Ukrajina nechcela vojnu, dokonca ani Zelenskyj!

14.03.2024

„Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.“ „Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.“ – Tak bola Ukrajina slobodná od USA! „Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“ „Len mesiac po [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,462
Celková čítanosť: 5509845x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie