Založ si blog

My sme dielne západu – Prečo, Slováci, trpíte všetko toto?

„Slovenská vláda (vraj) nemá záujem dovážať lacnú pracovnú silu zo zahraničia.

ALE – Stratégia obsahuje opatrenia, ktoré majú uľahčiť príchod pracovníkov z krajín mimo Európskej únie na slovenský pracovný trh.

 

Tieto opatrenia budú podľa rezortu práce dočasné a mimoriadne a sú reakciou na aktuálny nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily na slovenskom trhu práce.

ALE – Ministerstvo práce však pripúšťa, že vláda neskôr zváži, či tieto opatrenia ponechá!!!

Ďalej nasledujú krátkodobé opatrenia, ktoré možno ponechá!!!

 

Na Slovensku je síce podľa neho okolo 180 tisíc nezamestnaných, avšak ich štruktúra a vzdelanie nezodpovedá dopytu na trhu práce.

ALE – Ďalším opatrením je zníženie administratívnej záťaže žiadateľov pri predkladaní dokladov o dosiahnutom vzdelaní.

Podmienka informovania o dosiahnutom vzdelaní sa má ponechať len pre regulované povolania, ako sú zdravotnícke, právnické alebo pedagogické povolania.“

Všetky tieto rozporuplné vyjadrenia sú v jednom jedinom článku!

 

Vážení spoluobčania, takto vás klamú. Jedno vám povedia a celkom niečo iné robia.

Napríklad vám povedia, že nechcú prijímať migrantov, ale už pekne potajomky SCHVÁLILI projekty na prijímanie migrantov. A prečo ich poschvaľovali, keď žiadnych neplánujú prijímať? Prečo poschvaľovali projekty, v ktorých sa píše, že predpokladaný počet migrantov pre len jeden daný projekt je 1000 migrantov, keď žiadnych nechcú prijímať?

No, lebo jedno vám hovoria a niečo celkom iné potajomky robia. Predpokladajú, že si to nevšimnete, pretože noviny odvedú vašu pozornosť smerom na to, čo robí Kočner alebo ako jemu prehľadávajú byt.

Dobre, tomuto teda veríte, že tu neprídu žiadni migranti, lebo sem nechcú prísť alebo ujdú. Toto je už teda pre vás pasé.

 

Ale mohlo by vás zaujímať, že aj v iných oblastiach, ktoré sa vás životne dotýkajú, jedno hovoria a niečo celkom iné robia, pokým vy si čítate, ako Kočnerovi prehľadávajú byt.

Slovenská vláda VRAJ nemá záujem dovážať lacnú pracovnú silu, čo sú len také keci do novín, ale jedným dychom dodávajú, že ich teda nebudú dovážať, len im to uľahčovať, čo sa rovná dovážaniu, len inak povedané. Každý vie, že na fúrik ich nenaložia.

 

Pozrite sa, ako sa dá klamať. Jedným dychom poviem, že opatrenia budú len dočasné a mimoriadne, ale druhým dychom poviem niečo celkom opačné, že potom zvážim, že už nebudú dočasné a mimoriadne, ale ponecháme to. Teraz je to možno a potom to bude ponechané.

 

A najprv tvrdia, že slovenských nemôžu zamestnať, lebo ich vzdelanie nezodpovedá, ALE druhým dychom povedia, že zahraniční nemusia informovať o svojom vzdelaní.

Tých prijmú aj bez dokladu o dosiahnutom vzdelaní, keďže podmienku informovania o ňom nemajú. Ako potom budú vedieť, či ich vzdelanie zodpovedá? Nebudú vôbec nič vedieť o ich vzdelaní, len o tom, že chcú robiť aj za lacný peniaz! O toto tu ide a nie o vzdelanie, ktoré je len výhovorkou, prečo radšej zoberú žobráka, čo im bude robiť za žobrácky plat.

Nepotrebujú našich žobrákov, tí nech zmiznú do zahraničia, veď je celkom jedno akej národnosti budú ich žobráci, hlavne aby na nich pracovali za žobračenky.

 

Tu zdôrazňujem, že chápem, že to tu nemajú ľahké ani podnikatelia, ale prečo potom Sulík hovorí, že zamestnanci, keď sú nespokojní, nech odídu preč a keď im všetci odídu, zmenia sa trhovo ich podmienky? Ako sa zmenia? No len tak, že keď nechceš byť žobrákom, nájdeme si iného. Budeme si žobrákov dovážať zo zahraničia.

Sulík je teda taký ekonóm, ktorý radí všetkým občanom ujsť a prenechať to tu žobrákom z iných krajín.

 

Dobre viete, že vám ho už neradím voliť, pretože – nebudem sa opakovať, koľko je na ňom prilepených liberálkov. Ale je vám jedno, že v hrôze pred „liberálmi“ budete voliť ľudí, čo vás vymenia za žobrákov z iných krajín? 

Ja sama neviem, koho voliť, ale snáď by ste ich aspoň nemuseli ospevovať a brániť ako menšie zlo, ktoré vás už spasí. Nie, nespasí, len vymení za žobrákov z iných krajín.

Možno by sa ešte dalo aspoň proti tomuto búriť, lebo ak ste si nevšimli, keď sa ľudia búria – pre toto vás nebudeme voliť – ani vás, tak oni sa zľaknú. 

Ale keď sa zaujímate len o Kočnerov byt, lebo noviny tak píšu a VŽDY odvádzajú pozornosť, tak sa nemajú čoho zľaknúť, že napríklad toto neprejde.

Ľudia ukazujú, že prejde, lebo nikto sa tu proti tomu nebúri, keďže tá správa tak milo znie, že to nebude dovážanie, že to nebude inak, než dočasne.

 

Aj keď nemáte radi Krajniaka, nič lepšie som k tomu naporýchle nenašla, než jeho prejav na schôdzi v parlamente. A okrem toho vám bolo zatajené aj toto:

 

„Ako Krajniak doslova povedal: „V decembri roku 2015 vláda Roberta Fica schválila výšku platu v Jaguari na úrovni 1150 eur brutto, čo je približne sľubovaných 1200 eur. Táto suma platu bola uvedená v roku 2015 vo vládnom zdôvodnení poskytnutia vládnej pomoci pre Jaguar Land Rover v celkovej výške 630 miliónov eur. V ten istý deň, 11. decembra 2015, ako vláda schválila investičnú pomoc, bola ale podpísaná aj investičná zmluva medzi SR, britským Jaguar Land Rover, Jaguar Land Rover Slovakia a mestom Nitra. V článku číslo 5 tejto investičnej zmluvy sa hovorí, že Slovensko sa zaväzuje poskytnúť urýchlené udelenie povolení na pobyt pre občanov zo štátov mimo EÚ. To znamená, že už v roku 2015 sa vláda zaviazala, že bude Jaguaru vychádzať v ústrety a bude urýchlene udeľovať povolenia na pobyt pre občanov zo štátov mimo EÚ!“

Už pred pár dňami Krajniak informoval, že nástupný plat v Jaguar Land Rover pri Nitre ponúkaný cez úrady práce je bez príplatkov 650 eur brutto, čo je asi polovica zo sľubovanej sumy, čo aj mne osobne potvrdilo už viac ľudí nezávisle na sebe. Ak je ale pravdou to, čo dnes na tlačovke Krajniak povedal, tj. že sa vláda SR s Jaguar Land Roverom dohodla, že sa zaväzuje poskytnúť urýchlené udelenie povolení na pobyt pre občanov zo štátov mimo EÚ, tak sa jedná o asi najväčšie hajzlovstvo spáchané na slovenskom národe v jeho novodobej histórii! A to nielen preto, že 630 miliónové investičné sti muly pre Jaguár šli z NAŠICH DANÍ, ale aj preto, že keď vláda pri takejto gigantickej firme nezatlačí na zvyšovanie miezd, tak v budúcnosti žiadna nadnárodná zahraničná firma nebude na Slovensku nútená Slovákom zvyšovať platy, lebo na to nebude mať žiadny dôvod! Jaguár mala byť totiž tou firmou, pri ktorej všetci občania SR čakajú, že bude zamestnancov odmeňovať vyššími platmi ako iné zahraničné, či tuzemské fabriky na Slovensku. Aj preto si tam žiadosť o zamestnanie do dnešného dňa poslalo viac ako 50 000 ľudí. Tí dúfali nielen v to, že zarobia viac, ale aj v to, že to ich doterajších zamestnávateľov nakoniec zo strachu z odchodu kvalifikovaných zamestnancov donúti zvýši ť im platy aj vo firmách, v ktorých v súčasnosti pracujú!

Ako je to teda naozaj? Súhlasila Ficova vláda a podpísala megapodvod s dovozom lacnej pracovnej sily pre Jaguár zo zahraničia alebo nie? To sme naozaj financovali postavenie takej gigantickej fabriky (stojacej ešte aj na našich úrodných pôdach) pre Srbov, Ukrajincov, Rumunov a Bulharov? Prečo sú odrazu nástupné platy v Land Roveri také nízke (myslím robotnícke, nie tie manažérske)? Kto a za aké platy bude nakoniec v tejto megafirme pracovať? To sú len základné otázky, ktoré by Slovákom mala vláda čo najskôr a najdôkladnejšie zodpovedať…“

(bloger Martin Bago)

 

„A prečo je tam problém najväčší? Dámy a páni, vôbec nie je problém v tom, že by na Slovensku nebol dostatok kvalifikovanej pracovnej sily, my jej máme dostatok. Akurát zamestnávateľom a veľkým zamestnávateľom a najmä tým, ktorí dostali podporu od štátu, sa nechce zvyšovať platy. To je ten problém. Práve preto, že sme v ekonomickom raste, tak človek si rozmyslí, či chce robiť za 650 euro v hrubom mesačne, dobre si to rozmyslí, najmä keď vidí, že v Česku, v Rakúsku, v Maďarsku dostane tú platovú ponuku lepšie. Veď sa nedivme tým ľuďom, že za takéto smiešne mzdy, častokrát podpriemerné v tých okresoch, kde je najnižšia nezamestnanosť, nechcú tí zamestnávatelia zdvihnúť platy, tak sa nedivme, že tí ľudia nechcú za takéto smiešne mzdy robiť. A že sa to dá robiť inak, že na to táto ekonomika má, o tom sa môžme presvedčiť všade naokolo, keď sa pozrieme. Ako je možné, že v Maďarsku minulý rok v p riemysle stúpli platy o 12 %, na Slovensku iba o 6 percent? Kde asi robí táto vláda chybu? V čom to robí tá Orbánova vláda lepšie, keď v Maďarsku za minulý rok len v priemysle stúpli platy o 6 %; o 12 %, na Slovensku o 6 percent?

Ale nechajme bokom priemysel, pozrime si celú spoločnosť. Kde asi táto vláda robí chybu, keď na Slovensku sa za minulý rok zdvihli platy o 4,5 %, v Maďarsku o 14 percent? Niekde asi robíme chybu, poďme ju spoločne nájsť! My vám pomôžeme odstrániť to, ak je vôľa. Ale niekde asi tá chyba je. Ľudia na Slovensku by boli asi šťastnejší, keby tak ako v Maďarsku im stúpli platy o 14 % za rok, to by asi boli potešení. Ale u nás v štátnej správe koľko sa to vyjednalo, 4 percentá? No, je to veľký rozdiel, to je viac ako trojná ;sobok, o čo viac vzrástli platy v Maďarsku ako na Slovensku.

Dámy a páni, vládni poslanci nám hovoria, že to nevadí, oni mysleli na všetko, lebo oni chcú obmedziť počet cudzincov pracujúcich u jedného zamestnávateľa na 30 percent. Ale to nestačí, to nestačí a poviem vám prečo na praktickom príklade. Pretože väčšinou je to tak, že každá fabrika má, nazval by som to, technicko-administratívno-obslužný personál a manažment a potom má výrobu. Ale dnes už približne alebo sú to desiatky percent tých ľudí, ktorí robia v administratíve, robia manažérske funkcie, to sú, samozrejme, občania Slovenskej republiky, lebo tí sa nedajú ako Srbi každé tri mesiace vymieňať, to musia byť zapracovaní ľudia. Ale v tej výrobe už dnes máme väčšinu Srbov v mnohých fabrikách a keď ten limit bude iba 30 %, to nebude stačiť, oni si budú môcť ďalej dovoliť, tí zamestnávatelia, robiť to, že vytláčajú proste, FM Slovenská, Sereď, to je rukolapný príklad. Zamestnanci si dohodli pred pol rokom so zamestnávateľmi výrazné zvýšenie platov. Zamestnávateľ to podpísal a viete, čo začal robiť? Začal ich takto vyhadzovať zo zamestnania, najímať Srbov. Prečo? Lebo sa mu nechce zvyšovať platy. A my chceme v tomto tých zamestnávateľov, ktorí sa takto správajú, my ich v tom chceme podporovať, že im to chceme uľahčiť? Veď to je bláznovstvo podľa mňa, podľa logiky zdravého rozumu by sme všetci, ako sme tu, všetci spolu mali zabrániť tomu, aby sa mohli zamestn& aacute;vať na Slovensku cudzinci ľahšie. My by sme to mali sťažiť, a výrazne sťažiť, a nie im to uľahčovať.
Dámy a páni, ešte jednu vec chcem povedať, keď dáme, predstavme si, 100 miliónov ako štátnu pomoc nejakej fabrike, bolo tu veľa fabrík, ktoré dostali veľa a veľa miliónov štátnej pomoci. Nemali by sme žiadať, aby 100 % zamestnancov tej fabriky boli občania Slovenskej republiky? Veď inak by sme sa správali ako úplne, povedal by som, nelogickí a veľmi hlúpi správcovia našej krajiny, keď zainvestujeme do niečoho peniaze, aby si tam súkromná firma mohla postaviť svoju fabriku.
V poriadku, keď to dá prácu našim ľuďom, nech si ju postaví. Ale my sa budeme dívať, že bude riešiť zamestnanosť Srbska, zamestnanosť Ukrajiny, Vietnamu a tak ďalej. Veď keď predsa do niečoho zainvestujeme, tak chceme, aby 100 % tých ľudí bolo zo Slovenska. A ja viem, že zamestnávatelia a veľkí zamestnávatelia plačú, že nemajú ľudí. Nech skúsia zdvihnúť mzdy. Zrazu tých ľudí bude dostatok. Mali si to rozmyslieť, keď brali tie peniaze zo štátu. Čo oni počítali, že tu Slováci budú ďalších 50 rokov robiť za 500 euro? Tak to sa potom prepočítali. Oni neprišli do Burkiny Faso. Veď my tu máme občanov, ktorí si uvedomujú, že majú aspoň nejaké sociálne práva, o ktorých vláda tak rada rozpráva.

Sme presvedčení, že maximum, čo môžme povoliť z hľadiska zamestnávania pracovníkov nie na trvalý pracovný pomer alebo cudzincov, alebo to je jedno, je, maximum je 20 percent. A nemá to byť len na zamestnávanie cudzincov, tá hranica má platiť aj na zamestnávanie cez rôzne legálne, ale aj pokútne pracovné agentúry. Pretože cez tie pracovné agentúry, častokrát nelegálne a pokútne, sú nútení pracovať aj Slováci. My potrebujeme ochrániť pred takýmito praktikami, pred takým novodobým otrokárstvom aj našich ľudí, aj slovenský ;ch občanov, ktorých častokrát tie firmy nevezmú do trvalého pracovného pomeru, ale povedia im, tam je taká agentúrka, v nej sa zamestnáš. A keď oni potom prídu a chcú od zamestnania, od zamestnávateľa potvrdenie nejaké, tak zamestnávateľ im ho nedá, lebo povie, choď si za svojou agentúrou. Takéto praktiky v 21. storočí, takéto polootrokárstvo, takýto kapitalizmus z polky 19. storočia tu chceme nielen trpieť, ale aj podporovať? Však sa na to pozrime z pohľadu záujmov tých našich ľudí.
Ja mám pocit, že tým veľkým zamestnávateľom pomáhame a v minulosti sme pomohli dosť. Tak sa skúsme teraz na to pozrieť z uhla pohľadu tých zamestnancov, našich ľudí. Veď tu máme tripartitu. Vláda by mala nastoľovať rovnováhu medzi tými veľkými zamestnávateľmi a medzi zamestnancami. No ale zamestnávatelia sú niekde tu a zamestnanci sú niekde tu, tak to snáď potrebujeme nejako vyvážiť. A v čom je najväčší problém dnes? Bohužiaľ, je to tak, v zamestnávaní cudzincov z krajín mimo EÚ.
Dámy a páni, môžme si vybrať teraz, v tomto čase, či chceme byť krajinou lacnej pracovnej sily dovážanej alebo domácej. Tým našim ľuďom je to jedno, pretože budú mať zlé platy a budú mať menej pracovných miest, ak sem dovolíme ten dovoz lacnej pracovnej sily zvonku. Alebo chceme byť, a my sme za to, aby sme boli krajinou dobre zaplatených kvalifikovaných ľudí. Ale o tom sa rozhoduje dnes. Dnes sa o tom rozhoduje. Ak dovolíme dovoz lacnej pracovnej sily zvonku, potom zamestnávatelia nebudú nútení zvyšovať platy ani Slovákom, ani Maďarom, ani Rusínom, ani Rómom na území Slovenskej republiky. Zvýšiť platy. Tlak na zvýšenie platov, to je jediná cesta, ako môžme vyriešiť tieto problémy, o ktorých sa bavíme. Všetky ostatné veci o uľahčovaní dovozu lacnej pracovnej sily, to je strategický podvod na slovenských zamestnancoch.
A ja vás veľmi prosím, aby sme žiadne uľahčovanie zamestnávania cudzincov na Slovensku nepovolili, lebo týmto ideme proti našim ľuďom. Aspoň my sa pod niečo takéto, to hovorím za klub SME RODINA, nikdy nepodpíšeme.

===

 

Vážené dámy a páni, rokujeme tu o veľmi dôležitom návrhu zákona. Sporíme sa o tom, či máme uľahčiť zamestnávanie cudzincov na Slovensku, alebo, práve naopak, sťažiť. My hovoríme za SME RODINA jednoznačne, že musíme čo najviac sťažiť, lebo každý ďalší cudzinec, ktorý na Slovensko príde, berie prácu slovenskému občanovi a súčasne tlačí na to, aby zamestnávatelia nemuseli zvyšovať slovenským občanom platy. Preto my sme zásadne proti tomuto návrhu zákona, pretože sme zásadne proti tomu, aby sme uľahčovali zamestnávanie cudzincov na slovenskom pracovnom trhu.
Páni poslanci zo SMER-u ma tu obhadzovali invektívami, že vraj nehovorím fakty. Tak ja by som teraz chcel hovoriť iba čisté fakty a nechám na občanoch Slovenskej republiky, aby si sami zodpovedali, kto má pravdu, či my z klubu SME RODINA, alebo poslanci zo strany SMER.
Prvý fakt. Páni zo SMER-u tvrdia, že nemáme dostatok kvalifikovanej pracovnej sily, lebo vraj máme 70-tisíc voľných pracovných miest. Ale samotné štatistiky úradov práce hovoria, že v zahraničí robí viac ako 150-tisíc Slovákov a ďalších 150-tisíc robí v zahraničí bez toho, aby sa evidovali ako pracujúci v zahraničí. Ja sa pýtam, tý ;ch 300-tisíc ľudí, ktorí robia v zahraničí, to sú kvalifikovaní ľudia alebo nekvalifikovaní? Prečo sa nevrátia na Slovensko? Pretože zamestnávatelia nechcú zvýšiť platy. Nie kvôli tomu, že nemáme dostatok kvalifikovanej pracovnej sily. Nech si občania vyberú, kto má pravdu: SMER alebo poslanci z klubu SME RODINA?
Po druhé, ak by sme mali pochybnosti o tom, kto tu klame, tak sa pýtam: Ak poslanci za SMER tvrdia, že tu máme 70-tisíc voľných pracovných miest, ktoré nevieme obsadiť, ale súčasne pán premiér Fico tvrdí, že tu máme 70-tisíc ľudí, ktorí by mohli pracovať, ale sa im to neoplatí kvôli exekúciám, nie je ľahšie dať im exekučnú amnestiu, aby sa mohli zapojiť do pracovného procesu? Tak kto tu klame s tými 70-tisícmi? Pán poslanec Petrák, pán poslanec Podmanický, pán poslanec Glváč, ktorí tento návrh predložili, alebo pán premiér Fico? Oboje nejde. Jeden z nich teda klame.
Po tretie, ja tvrdím, že táto vláda to robí zle, lebo len za minulý rok stúpli platy v Maďarsku v priemere o 14 % a na Slovensku stúpli iba o 4,5 percenta. Dámy a páni, kto sa mýli? Poslanci zo strany SMER, ktorí hovoria, že to robia dobre, alebo my z klubu SME RODINA, ktorí hovoríme, že 4,5-percentné zvýšenie platov v porovnaní s trojnásobným zvýšením platov, vyššie, trojnásobne vyššie zvýšenie platov ako u nás, že to je bieda, dámy a páni. To je bieda.
Po štvrté, poslanci zo SMER-u tvrdia, že účelom tohto návrhu zákona, ktorý predkladajú, nie je zjednodušiť prácu cudzincov na Slovensku. Tak som si pozrel celú ich dôvodovú správu a chcem vám oznámiť, páni predkladatelia, že slovo „zjednodušiť“ v súvislosti s prácou cudzincov na Slovensku je v tomto, v tejto správe dôvodovej, použité sedemkrát.Slovo „regulovať“ alebo „sťažiť“ nulakrát. A keby náhodou bola ešte pochybnosť, kto v tejto otázke má aký postoj, tak vás chcem upozorniť, chcem sa opýtať: Pán poslanec Petrák, pán poslanec Glváč a Podmanický, to je ten návrh zákona, tlač 779, ktorý ste predložili. Chcete zjednodušiť alebo sťažiť zamestnávanie cudzincov na Slovensku?
Tak ja vám zacitujem z dôvodovej správy, ktorú ste vy traja podpísali. Strana 9 čl. 3 Ciele a výsledný stav. Pre občanov, aby vedeli, tu uvádzajú autori zákona, o čo im vlastne ide, zjednodušene. Citujem: „Uveďte hlavné ciele navrhovaného predpisu (aký výsledný stav chcete reguláciou dosiahnuť).“ Citujem: „Zjednodušenie podmienok a zrýchlenie procesu pri zamestnávaní štátnych príslušníkov tretích krajín.“ Dámy a páni, kto tu číta s porozumením? Kto tu číta s porozumením? Kto sa podpísal pod tento návrh zákona? My alebo vy? Kto tu chce zjednodušiť podmienky a zrýchlenie procesu pri zamestnávaní cudzincov na Slovensku? Klub SME RODINA rozhodne nie.
A, vážení občania, keď budete najmä v tých regiónoch, kde je tých cudzincov z krajín mimo EÚ čoraz viac a viac, kvôli tomu nemáte vyššie platy, kvôli tomu prichádzate o miesta. Keď sa, budete uvažovať a rozmýšľať nad tým, prečo sa to deje, poďakujte sa pánovi Petrákovi, Podmanickému a Glváčovi za tento návrh zákona, ktorý zjednodušuje to, aby ste prichádzali o prácu. S týmto my nikdy súhlasiť nebudeme a vždy sa budeme stavať proti tomu.“

 

 

POČET CUDZINCOV RAKETOVO STÚPA

Ficova vláda podcenila dovoz ľahkej pracovnej sily z mimo EÚ, tvrdí Sme rodina a navrhuje limity

„Predkladatelia novely upozorňujú, že vláda by mala okamžite obmedziť udeľovanie pracovných povolení pre ľudí z krajín, ktoré nie sú členmi EÚ tak, ako to robilo Rakúsko a Nemecko, ktoré roky svoj pracovný trh ochraňovali aj pred občanmi Slovenskej republiky.“

 

z vyjadrení občanov k tomu vyberám:

 

„Vlada by sa skor mala zamerat na pracovne podmienky a financne ohodnotenie pracovnikov. Potom by sa vratili tisice slovenskych gastarbeitrov z anglicka, nermecka, rakuska atd. domov na slovensko. Za slusny plat a za slusnych podmienok by pracovali doma a vlada by nemusela zhanat pracovnikov z tretich krajin. Vlada sa chvali ake mame vynikajuce ekonomicke vysledky, ale obycajny clovek to neciti.

Desaťtisíce Slovákov na vandrovke, znamená, že od nich plynie do štátu v podstate zadarmo nejaký groš (vonku zarobia, doma minú) Súčasne tieto davy by s vysokou pravdepodobnosťou, skôr naplnili voličstvo dnešnej opozície ako tlupu kontinuity. Teda ani Smer ani SNS nemá najmenší záujem „ťahať ich domov“ (a z toho vychádza aj nevôľa zjednodušiť parlamentné voľby Slovákom za zahraničia)
Zamestnávatelia tiež sú spokojní. Lebo na oplátku za rast minimálnej mzdy, dostali možnosť masovo zamestnáva ť z tretích krajín (teda mimo EU) čím sa vyhnú tlaku na rast miezd domácich zamestnancov.
Tento postoj kontinuity je len ďalší príklad ako má v paži KSSmer záujem tzv. bežného človeka, napriek tomu, že o zlepšovaní jeho postavenia dokážu súdruhovia kontinuálne aj desať rokov tárať.“ (SME 15.10.)

 

zrejme podnikateľ čítajúci SME 15.10.:

„Hehe nielen smeru ale aj mne to vyhovuje. Mne ide o zisk a je mi jedno ci mi ho vytvori slovak alebo rumun. slovak spekuluje, rumun maka.“

(To je naozaj dobre vystihnutá empatia len šikovnejších v kariére, že robotnícke profesie robia len lenivci za trest a inak by vôbec nemuseli existovať, pretože ich bude robiť len somár alebo žobrák. Ak je týmto somárom a žobrákom matka, rovno vidíte, aká spoločenská fraška je, že táto spoločnosť si vraj váži matky, pretože tejto spoločnosti rodia a vychovávajú deti. Asi im deti budú a majú rodiť len intelektuálky s kariérou, ktoré mali na ich obedy.)

 

A toto odporúča diskutujúci z Pravdy macho2, ktorého poznáte – výpoveď obyčajnej ženy, ktorá musí za prácou cestovať 600 km do zahraničia. Keďže to má 16 minút, zapnite si rovno od 6 min:

 

„My sme dielne západu:

A prečo, Slováci, trpíte všetko toto?

Každý sa tvári, že sa nás to netýka! A prídu volby a za jeden smiešny guláš a sprosté pivo dáte hlas a ani neviete komu!

My nebudeme jesť autá!“

Prečo to robíte, ľudia? Veď my sme tu doma!

Prečo páni, ktorí to rozkradli, neprídu sa postaviť teraz sem a povedia nám – Veď ja som si to ukradol! Lebo táto republika nemá s právom nič spoločné. Je to banánová republika. Tu si každý robí, čo chce. Ľudia sú už apatickí a nikoho nič nezaujíma.

Všetko máte v rukách vy, Slováci.

Nikto ich nemôže vyhodiť, nič nemusia vrátiť…?“

 

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549305x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie