Založ si blog

Ako MY liberáli podporujeme extrémistov

To nie sú moje slová, ale slová člena hnutia za Progresívne Slovensko.

 

člen hnutia Progresívne Slovensko:

„Po tom ako bol zverejnený a dostal sa do skupín povedzme, dezinformačného charakteru, prišla odozva z opačnej strany názorového spektra, od skupiny, do ktorej sa rád zaraďujem, liberálov.

A práve na túto reakciu sa chcem zamerať. Takmer okamžite prišli útoky na malé dievča, aké je hlúpe, či dokonca, že je fašista.

Prosím, ujasnime si fakty; to dievča má 16 rokov! Samozrejme, že hovorí nezmysly, úprimne nepoznám človeka, ktorý by bol schopný v 16tich tvoriť nejaké zmysluplné a logické myšlienky.

Je absolútne neadekvátna reakcia označiť pubertiačku za fašistu! V žiadnom prípade to nie je boj proti extrémizmu, práve naopak.

Na začiatku blogu tvrdím, že MY, liberáli vytvárame extrémistov, ako to myslím?

Úprimne povedané, keby som bol v pozícii Lívie, jej rodiny, či priateľov, v ďalších voľbách má Kotleba môj hlas. Nie preto, že by som s ním sympatizoval, ale preto, že hovorí pravdu. O slniečkároch, liberáloch, ktorí sa správajú ako zver a nie sú rozumnou alternatívou.

Nie, Kotlebovi voliči nie sú žiadne „tupé lebene“ ako to prezentuje Zomri, sú to obyčajní ľudia, rovnako, ak nie niekedy vzdelanejší ako MY.

A Kotlebu nevolia nie kvôli nedostatku hodín dejepisu, ale kvôli nedostatku toho základného princípu liberalizmu v NÁS liberáloch, tolerancie. Teda schopnosti pochopiť, že existuje aj iný ako náš názor.

Aj týmto blogom sa chcem Lívií a jej známym ospravedlniť za reakciu akej sa jej dostalo, nie nebola to reakcia hodná liberálov a demokratov, ale malých detí v škôlke.“

Autor je členom hnutia Progresívne Slovensko.

Ako koníček študujem politológiu a štátotvorbu. Trápia ma problémy spoločnosti, a najmä to, že sa o nich odmieta diskusia.

https://dennikn.sk/blog/1260795/nie-livia-naozaj-nie-je-fasistka/?ref=list

 

druhý na Denníku N:

Prečo je Lívia „fašistka“

Ak pojem „fašistka“ označuje človeka ženského pohlavia, ktorý zdieľa názory, ktoré možno priradiť k fašistickej ideológii, v tom prípade je naozaj „fašistka“.

Aj keď je určite pravda, že fašistické hnutie je plné mužov a k tomu takých, ktorí majú určité postoje, určitý triedny pôvod a určitú osobnosť, že veľa z nich má identifikovateľné telové črty, existujú medzi nimi aj ženy. Prekvapenie. A ženy, ktoré medzi nimi sú, majú väčšinou črty, ktoré má Lívia. Sú to väčšinou ženy z katolíckych rodín, ženy, ktoré spĺňajú nacistický stereotyp dobrej matky, ženy, ktoré spĺňajú stereotyp ženy. Takéto ženy sa väčšinou dostávajú do tohto hnutia prostredníctvom identifikácie s vlastnou rodovou rolou a keď to tak nie je, veľmi rýchlo prichádzajú do konfliktu so sexizmom vo vlastnom hnutí. Aj ženy dokážu byť fašisti. Aj mladí. A väčšina ľudí, ktorí sa stanú fašistami, sa nimi stanú v mladom veku, v dospievaní.

Zobraziť Líviu ako obeť má však hneď dve úskalia. Prvá je, že zobrazovať fašistky, teda ženy, ktoré zdieľajú fašistickú ideológiu  – ona tym zdiela fasisticku ideologiu

Ľudia nesú zodpovednosť za svoje konanie a to rovnako tak aj v prípade Lívie. Je veľmi dobre možné, že jej výroky a jej ďalšia kariéra v nacistickom hnutí spôsobí utrpenie, útlak až smrť pre mnohých ľudí.

Lívia je fašistka, je obeť aj páchateľ, je fašistkou nevyhnutne aj slobodne. Nepochybujem o tom, že si nechce priznať, k akej ideológii sa hlási, rovnako tak o tom nepochybujem, že je presvedčená o správnosti tejto ideológie a pravdepodobne z dobrých úmyslov.

Keď niekto nezachytil ten kód blond vlasov, spolu s blond vlasmi tejto pani, mal by ísť ešte raz na protiextrémistické školenie. 

Namiesto rasy ale táto nová krajná pravica pracuje viac so susednými pojmi…

Je to len sofistikovanejšia forma rasovej teórie

Stačí to spojiť s teóriou, že za tým všetkým stojí veľká neomarxistická konšpirácia, čo možno tiež čítať ako židomarxistická konšpirácia a máme nacizmus. V ničom rozdielny, akurát nie je genocidálny.

Takže jednoducho povedané: Obsah tohto videa je kryptonacistický.

Po prvé identifikovateľnosť tohto nacizmu.

je ťažké tieto výroky identifikovať ako nacizmus, ak človek tento kód nepozná. 

Národ ešte viac ako rasa je viac než sociálny konštrukt, ale stále to je sociálny konštrukt. Národ bol vytvorený a pretože je vytvorený a pretože je cítený a v praxi mu je pridávaná realita, je reálny. To je fetišizmus národa a je to v podstate ten istý pohyb ako v prípade fetišizmu tovarov.

Nacistické chápanie rasy je hrubé nepochopenie fenoménu rasy, genetiky a darwinizmu.

Mne je len ľúto, že namiesto toho, aby bola ovplyvnená marxizmom, bola ovplyvnená ľuďmi …

Preto by som len povedal, že snažte sa diskutovať a nie odsudzovať a tento prípad je typický pre problém, ktorý ľavica má a to je že stráca ľudí. Stráca mládež a to je veľmi netypické v dejinách.

Slovensko je veľmi reakčná a rasistická krajina a nie je problém tu operovať s otvoreným rasizmom.

Takýto kryptorasizmus, ktorý potrebuje vysokú školu, aby ste ho mohli dekódovať, sa usadí u tých najliberálnejších ľudí. A tiež to je dôkaz podstaty liberalizmu…

autor dopísal:

Je blbosť tvrdiť, že „boj proti „extrémizmu““ nemôže byť nasmerovaný proti neplnoletej osobe. Väčšina ľudí sa dostane k „extrémizmu“ alebo hocijakým iným politickým presvedčeniam v mladom veku.

https://dennikn.sk/blog/1261100/preco-je-livia-fasistka/?ref=list

 

tretí s puncom redakcie:

„Stredoškoláčka Lívia nakrútila video ako reakciu na provokatívnu reklamu na vodku Absolut. V tej vystupuje Slovenka, ktorej otec pochádza z Konga. Lívia označuje reklamu za príklad „neomarxistickej propagandy“. Rozpráva, ako multikulturalizmus rozvrátil západoeurópske štáty, a mobilizuje Slovákov, aby sa proti tejto hrozbe postavili. „Máme vraha na dosah, ak nezasiahneme, zasiahne on nás,“ zakončí emotívne príhovor.

1. Máš iný hlavný problém, aby si sa zaujímal o jej video:

Je len malá pravdepodobnosť, že by tvoj život zásadne ovplyvňovali migranti z iných kultúr.

2. Ktorého z týchto problémov sa dotýka Líviino video?

Odpovedz si sám. Asi tušíš, že za to, že nám na Slovensku pravidelne zlyháva štát, nemôžu iné kultúry.

3. Aké máš dôkazy, že Lívia hovorí pravdu?

Ďalej: Lívia tvrdí, že „médiá propagujúce multikultúru vytvárajú falošnú verziu sveta“. Ktoré médiá? Ako často vidíš v televíznych novinách alebo na spravodajských weboch príspevky o multikulturalizme? V skutočnosti sa sústreďujú na iné témy. Napríklad na tie, ktoré sme si rozobrali v bode číslo 1.

Lívia následne varuje, že „Slovensko stojí pred dôležitou otázkou otvoriť svoje brány multikutúre“. Tvrdí, že jej niekto multikultúru vnucuje. Ale kto vlastne?

Po prvé: Slovensko bolo multikultúrne vždy – žijú tu Maďari, Rómovia, Česi, Rusíni, Gorali… Po druhé: Lívia zjavne naráža na migrantov z moslimských krajín – chystá však niekto ich masové prijímanie?“

https://dennikn.sk/1260953/styri-otazky-petrovi-ktoreho-nadchlo-video-studentky-livie-o-multikulture/?ref=tit

Máme si odpovedať sami, tak si odpovedám:

Boli to veľmi zlé otázky, ak ju chceli skritizovať alebo jej sympatizantov naviesť na niečo iné.

1. Tiež máte iný hlavný problém, než aby ste sa zaujímali o jej video.

Liberál by mal vedieť, že presne tak, ako si človek môže vybrať aj svoje pohlavie, môže si slobodne vybrať aj to, o čo sa bude zaujímať a vôbec sa ho to nemusí bezprostredne dotýkať, hoci migračná kríza sa dotýka a bude dotýkať celej Európy.

Zavracať kohokoľvek, nech sa zaujíma výlučne len o svoju dedinu alebo mesto, ktoré sa ho bezprostredne dotýka, je obmedzovať ho v záujme o celú Európu, osud EU alebo hoci aj celého sveta.

2. Vašich problémov sa videá, ktoré sa nám páčia alebo nepáčia, nemusia týkať. Rovnako by ste mohli prenasledovať videá o veriacich, keď ste ateisti, lebo sa neráčia zaoberať vašimi problémami.

Nie je povinná zaoberať sa len Slovenskom a inými štátmi v EU sa už nesmie, hoci evidentne v migračnej kríze zlyhávajú, čím zasahujú celú EU.

3. A aké majú dôkazy ľudia, čo si posielajú videá k viere? Môže človek žiť a existovať aj bez vás?

Keďže rozmýšľajú samostatne, môžu si vybrať, čo ich bude zaujímať a čo považujú za relevantné dôkazy.

Asi je to pre novú totalitnú vrstvu nepochopiteľné, že to nebudú mať predpísané a ani dôkazy, ktorým majú povinne veriť.

Ktoré médiá?

hlavne Denník N, SME, .týždeň….

Ako často vidíš v televíznych novinách alebo na spravodajských weboch príspevky o multikulturalizme?

V SME to bolo každý deň. A prečo len televízne noviny?

Tvrdí, že jej niekto multikultúru vnucuje. Ale kto vlastne?

Hlavne Denník N, SME, …

A v krajinách EU celá EU.

 

A keď jej multikulturalizmus nikto nevnucuje, prečo je fašistka, keď ho kritizuje? A prečo má byť zato trestne stíhaná paragrafom na tri roky?

 

„Ja sa volám Marek. Tiež študujem na gymnáziu“ a na konci svojho článku vám ukážem, prečo moja spolužiačka spáchala zločin, za ktorý by mala dostať tri roky:

https://mladiprotifasizmu.sk/preco-mlada-slovenka-nema-pravdu-o-multikulturalizme/

A potom sa nečudujte, že prečo to mnohí vidia ako výchovu udavačov už od malička.

Pripomínam, že inkvizítori si tiež mysleli a boli o tom do hĺbky duše presvedčení, že pravými veriacimi sú oni a musia vyháňať diablov. V ich dobe to iste znelo aj múdro a presvedčivo a nie tak hlúpo a smiešne, ako to dnes pripadá nám.

Isteže sa dá skritizovať aj Lívia, ale útočiť zbesilo na maskota opačných síl, ktoré ste vyvolávali sami, je roztáčaním ďalšieho extrémizmu.

Bola to reklama, ktorá mala provokovať a tým predávať vodku. Už ste s tou provokáciou spokojní? Alebo čo iné ste si mysleli, že vyprovokujete?

Stál ten zisk z provokácie za to, že sa váš boj so zvyškom Slovenska ešte vyhrocuje? A to nie je roztáčanie extrémizmu?

 

A opäť člen hnutia Progresívne Slovensko:

Nedegradujte fašizmus prosím.

Tak v prvom rade preto, že je sympatizantkou ĽSNS (som sa zbláznil si vravíte?). Nezbláznil. O ĽSNS sa dá povedať všeličo, jej predstavitelia sú rasisti, antisemiti, populisti, niektorí ozajstný fašisti (viď blogy pána Benčíka). Ale strana ako taká nie je fašistická, jej program nie je fašistický, „iba“ plný populizmu (poznámka: ktorý nie je o nič menej nebezpečný). Skutoční fašisti sa však od nej dištancujú, pretože ju nepovažujú za fašistickú, resp. za príliš „mäkkú“ a s „príliš nízkymi cieľmi“, „kolaborujúcu so systémom“. To je dôvod prečo sa Slovenská pospolitosť, skutoční predstavitelia slovenského fašizmu, resp. ľudáctva od ĽSNS dištancujú. Áno, ĽSNS účelovo vyžíva niektoré prvky ľudáckej ideológie, počnúc podobnosťou jej mena s ľudáckou stranou z čias Slovenského štátu, (HSĽS – ĽSNS) slovenským „hákovým krížom“ Hlinkových gárd, ktorý donedávna tvoril ich logo až po priznávanie sa k Slovenskému štátu. Áno toto sú znaky toho akým spôsobom je táto strana chorá, ale nejedná sa o nič viac ako o „marketingový ťah“, ktorým sa prezentujú iba určitej skupine ľudí. 

My z liberálnej „bubliny“ samozrejme pociťujeme najmä tieto prejavy, no sú tu iné, podstatnejšie. Nech prídete do ktorejkoľvek dediny, nájdete tam aspoň jedno „zelené tričko“, ktoré pomáha miestnym ľuďom, či už je to pri povodni, upratovaní alebo len tak… Toto je ĽSNS v očiach ich voličov, nie hákove kríže a 1488, ale „práca pre ľudí“. Kotleba je jeden z mála, ak nie jediný z vrcholových politikov, kto si naozaj terén „odšľapal“. A vďaka tomu získal tak veľa sklamaných voličov. Jednoducho ĽSNS bola jediná strana, ktorá za ľuďmi prišla na Oravu, Kysuce, Gemer… Jednoducho všade…

Ale vráťme sa späť k podstate, k samotnému videu, toto video je silne rasistické a celá jeho argumentácia je nezmyselná a ľahko vyvrátiteľná, ale nie je FAŠISTICKÁ. Byť rasista neznamená byť fašista, tak ako byť fašista neznamená byť rasista. Príklady: v Spojených štátoch amerických veľmi dlho fungovala segregácia, na základe rasistického princípu, bol to fašizmus? Nebol. V Taliansku počas druhej svetovej vojny bezpochyby fungoval fašizmus, ale nebol rasistický. Mnoho židov v Taliansku bolo hrdými fašistami, podobne černosi a ďalší taliani. Jednoducho aj napriek tomu, že si to dnes ľudia často myslia tieto dva pojmy nie sú ekvivalentné a ani prepojené.

Áno, fašizmus môže byť aj rasistický(viď. nacizmus) ale nie je to jeho predpokladom. A človek môže „úplne slobodne byť“ rasista bez toho aby musel byť fašistom.

Takže, je Lívijne video rasistické a populistické? Bezpochyby. Je fašistické? Nie.

V poslednej dobe sa začalo označením fašista plytvať natoľko, že úplne stratilo svoju hodnotu a silu, to je voda na mlyn skutočných nefalšovaných fašistov. Však dnes už je fašista, kde kto, už je to jedno keď vás tak označia. Recept na riešenie je jednoduchý zahráte „kartu“ liberálneho fašistu, ktorá vás očisti. Už je absolútne bežné, keď sa dve navzájom protistojné názorové skupiny nazývajú fašistami. Pritom často, ani jedna z nich nie je.

Je fakt, na ktorý nie som hrdý, že rasizmus je na Slovensku bežný úkaz a to aj medzi voličmi a predstaviteľmi „štandardných strán“. Ale nemôžeme preto všetkých označiť za fašistov a rozhodne ich takou kategorizáciou nepreonačíme. To sa dá iba vzdelávaním a pozitivným príkladom.

Liberáli chcú dnes natoľko obraňovať liberálne hodnoty, že porušujú tú najzákladnejšiu z nich, toleranciu. Áno ak sa chcete označovať za liberála, musíte vedieť tolerovať aj Kotlebovcov. Tolerancia neznamená s nimi súhlasiť, ale viesť s nimi diskusiu, na úrovni, aj keď sa vás budú snažiť z nej zhodiť. Ak niekoho nazvete fašistom, demokrata z neho neurobíte,ak s ním budete viesť zmysluplnú debatu na úrovni, môže sa vám prinajhoršom podariť presvedčiť ostatných aby sa nimi nestali. Schopnosť viesť debatu aj s absolutným názorovým oponentom je to jediné čo odlišuje nás demokratov od fašistov a komunistov. Je to zároveň naša najsilnejšia zbraň!“

.

 

 

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5518155x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie