Založ si blog

Politická korektnosť je ohrozením slobody – Mikloš na SME

Včera bol historický deň pre SME a slovenských liberálkov, pretože ústami Mikloša prvýkrát priznali, že progresívna liberálna ľavica, ktorá presadzuje politickú korektnosť, je dnes pre slobodu podobným ohrozením ako rasizmus alebo populistický nacionalizmus.

 

Myslím si, že tak urobili preto, lebo sa rozhodli pôsobiť objektívnejšie a nepodporovať spomedzi seba len veľmi extrémne postoje. Či ich máte radi alebo nie, bol to od nich veľmi rozumný krok smerom od extrému k rozumnému stredu.

Niekto naivný môže namietať, že taký názor má len Mikloš, ale keby s týmto rozumnejším smerovaním nesúhlasila celá redakcia SME a ich sponzori, nebol by na SME takýto krok možný. Musíte v tom vidieť ich spoločnú snahu pôsobiť objektívnejšie, aby im ľudia, ktorí im pre ich extrémizmus prestali dôverovať, opäť začali veriť.

Chceli tým povedať – My tu máme rozličné názory, u nás sú možné aj rozličné názory, vieme viesť aj medzi sebou konštruktívnu diskusiu (keď mu napríklad Ritomský v svojom článku odporoval), my máme objektívne pochopenie a neplánujeme pretláčať extrémy (ako v minulosti). Pre toto všetko to bol rozhodne dobrý krok, keď si chcú udržať čitateľov a voličov nimi pretláčaných strán.

 

Zradný krok to môže byť v tom, že pokiaľ si svojim extrémizmom podrážali nohy a čitateľov a voličov skôr odrádzali, takto ich spracujú a získajú oveľa lepšie. V podstate ich nepriateľom nenahráva ich rozumnosť. Keby sa tejto taktiky rozumného stredu boli držali od začiatku migračnej krízy, liberálna „ľavopravica“ by bola len silnejšia v povedomí ľudí, čitateľov aj voličov. Takže kto im praje zle, nemôže mať z toho radosť.

 

Taktiež nezabúdajme na to, že keby také niečo napísal Sulík alebo akýkoľvek iný človek, bol by pre nich rasista ako vyšitý. Preto si to mohol u nich dovoliť len Mikloš a celkom iste sa na takom rozumnejšom smerovaní dohodli, aj keď stále môže byť len zradné.

 

Skôr, než sa tak stalo a ešte extrémna politická korektnosť bola u nich v kurze, stihli ich extrémisti politickej korektnosti popísať toto:

 

Dennik N:

„Ak si dobre pozriete tu karikaturu, Osako je v nej zobrazena ako biela zena, aj napriek tomu, ze farbou pleti su na tom s Williams takmer uplne rovnako (jej otec je z Haiti). To aspon u mna skor potvrdilo, ze karikaturista ma v sebe skryte predsudky – nemusi si ich byt ani vedomy ci uz ako beloch alebo muz. V kazdom pripade je to minimalne nestastna karikatura. Ramos urobil zakladnu chybu, ze zautocil na Wiliamsovej charakter – aspon ona to tak pochopila a preto tak reagovala. Keby jej to objasnil hned na zaciatku, situacia vobec nemusela takto dopadnut.

 

tak som si dobre pozrel tu karikaturu a Osakovej farba pleti je uplne rovnaka ako Williamsovej…

 

Nie je rovnaká, problém je vo Vašom zraku a nie sú to oči.

 

Nie je zobrazena ako biela zena. Je tmavsia ako rozhodca a ma blizsie k hysterke ako k rozhodcovi …

 

Neviem odkiaľ beriete presvedčenie, že Osaková je na karikatúre zobrazená ako biela žena. Ja vidím presne rovnakú farbu ako Wiliamsovej. Farba jej pleti sa vôbec nepodobá na bielu farbu. Akurát Osaková, na rozdiel od Sereny neskáče a nesoptí, ale slušne stojí. Ja tam nevidím žiadny rasizmus, ale soptiacu fúriu, ktorá nevie prehltnúť, že nevyhrala a že sa našiel niekto, kto ju vyprášil. Presne takto sa správala. Žiadny rasiizmus.

 

Pokiaľ sa nejaká organizácia volá National Association of Black Journalists, tak je to rasistický spolok už z princípu.

 

Viem si predstavit tie utoky ak by sa nejaka organizacia volala National Association of White Journalists

 

No keď chceš nakresliť karikatúru černocha musíš ju nakresliť asi na bielo aby to nebolo rasistické….

 

Može mi niekto vysvetliť čo je tam rasistické? Asi som niečo nepochopil.

 

Dobre, nehľaďme na Serenu. Čo tak Japonka Naomi Osaka ktorá je zobrazená ako beloška s blond vlasmi?

 

Pretoze cela tato sekcia komentarov nedokaze zachytit psie pistalky a nevidi kde je problem s niecim tak neuveritelne okato rasistickym ako tento zasrany komix a nadalej trepe bludy o tom ako cernosi vytahuju rasovu kartu, a ako SJWs a ich politicka korektnost VSETKYCH ZNICIA. pretoze utlacana mensina su ti SKUTOCNI rasisti ze hej.

 

Musel by som byt rasista a mat neuveritelne predsudky, aby som videl nieco ine ako agresivnu tenistku. Keby skace po banane namiesto rakety, tak chapem. A jedna sa o karikaturu, ta nezobrazuje ludi presne ako vyzeraju. Ty by si napriklad vyzeral ako kresleny hrib.

 

Áno, karikatura je rasistická. A to, ako sa to už zbytočne dlho rieši len dokazuje to, že silnej čiernej žene ľudia neodpustia nič. Serena sa nezachovala správne, ale bola potrestaná viac než dosť.

 

Och tak toto je hlupost…takze vlastne jej odpustime jej absurdne chovanie len preto lebo prehrala ? No vies to je sport…niekto prehra, niekto vyhrá…a vyhra ten lepsi

 

Rozmyslam, co je na tej karikature rasisticke..co ju mal vyfarbit na bielo?!?!

 

Fantazia. Takyto clanok je ako mucholapka na rasistov. Vedia, ze je to pasca, ale nedokazu odolat. :)))

 

pribliz si tu karikatúru na ňu. Myslím, že nejaký pokus o ázijské črty tam je, vlasy mala na blond (ak som dobre googlil), takže podľa mňa v tom problem asi až tak nevidia. Osobne si myslím, že kritici narážajú na to, že si autor za predmet hyperboly vo svojej karikatúre zvolil stereotypnú črtu černošského výzoru – plné pery.

 

Všetko je rasizmus… alebo politická korektnosť?“

 

Pobúrení sú prívrženci politickej korektnosti, ktorí karikatúru považujú za rasistickú a sexistickú.

 

 

„A se zlou se potázal: rasismus! sexismus! otrokářství! segregace! bílý supremacismus! – aktivistické řady na Twitteru a Facebooku se pozvedly jako vlna tsunami, narážející pustošivě na pobřeží. Při kreslení Williamsové prý uplatnil „negativní stereotypy“. Zlých re akcí na Twitteru bylo tolik, že kreslíř raději odstavil svůj účet. On i jeho rodina dostali po internetu výhrůžky smrtí.

Obvyklý příběh v moderním světě, kde trial by Twitter rozhodl o desítkách kariér ze dne na den, vypadá takto: něco se stane – desítky tisíc aktivistů se pozvednou, ječí a vyhrožují – zaměstnavatel se vyděsí – dotyčný přijde o práci a možná i o pocit bezpečí, pokud jej někteří členov é davu začnou šikanovat i fyzicky.

Dobře udělali. Taková tabu jsou nebezpečná. Pocit, že určití lidé jsou off limits už od narození a jakákoliv akce, která jim nesvědčí, je „projevem nenávisti“, přeci neomezuje jen kreslíře. Zasáhne-li celou společnost, může se pak stát třeba to … že se policie bojí pustit do vyšetřování zločinů páchaných příslušníky nějaké etnické skupiny, aby nebyla obviněna z rasismu.

Jako se to před pár lety stalo v anglickém městě Rotherham. A tisíc dívek na to doplatilo zničeným mládím.“

 

Zo spomínaného článku o Rotherhame, tu dávam preklad, kam taká extrémna politická korektnosť vedie a ohrozuje obete násilia:

 

Strach z toho, že ťa nazvú rasistom, zastavuje ľudí, ktorí oznamujú znepokojenie týkajúce sa sexuálneho zneužívania detí.

Strach z toho, že budú považovaní za rasistov, zastavoval orgány zaoberajúce sa zneužívaním detí a ich sexuálnym zneužívaním, tvrdil Labour frontbencher.

Sarah Champion, ministerka pre ohrozené ženy a rovnosť, povedala,  že „ľudia sa viac boja toho, že budú označení ako rasisti, než sa obávajú nesprávneho označovania zneužívania detí“.

Jej pripomienky prišli po tom, čo 18 ľudí bolo odsúdených za trestné činy alebo priznané trestné činy v sérii pokusov týkajúcich sa sexuálneho zneužívania detí v Newcastle .

Newcastle sa pripojí k rastúcemu zoznamu anglických miest, v ktorých boli vystavené sexuálne zneužitia detí vrátane Rotherhamu a Rochdale.“

 

Znamená to, že ľudia sa viac báli „liberálnych extrémistov“, že budú nimi prenasledovaní a označovaní ako rasisti, keby chceli riešiť zneužívanie detí a preto to neriešili ani orgány na to určené a pre extrémnu politickú korektnosť to naopak ešte ututlávali, aby nemali nepríjemnosti.

Preto je extrémna liberálna agenda, ktorá extrémne presadzuje politickú korektnosť, dnes pre slobodu podobným ohrozením ako rasizmus alebo populistický nacionalizmus. V konečnom dôsledku aj tento opačný extrém vedie k umožňovaniu násilia jeho takto vynúteným ututlávaním. Žiadne násilie pre nás nemôže byť tabu a len zo strachu pred politickou korektnosťou.

 

Každý človek, ktorý sa hrdí tým, že bojuje proti násiliu, nemôže byť súčasťou ututlávania akéhokoľvek násilia len pre osobnú zbabelosť, že niektorým už extrémistom by sa to nepáčilo. Len taký človek (liberál, konzervatívec) to s bojom proti násiliu myslí naozaj (a nie je to len súčasť jeho populistickej propagandy), keď proti násiliu bojuje bez ohľadu na náboženstvá alebo rasu.

 

A to už možu vidieť a vidia všetci ľudia!

 

Rovnako tak aj pri RKC, inak by v kostoloch bolo viac, než len nejakých 8% Slovákov, hoci veriacich je omnoho, omnoho viac.

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517524x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie