Založ si blog

Hra obchodníkov s ľuďmi na ľudskosť

Dnes Sulík skritizoval, že ešte aj tí migranti, čo sa do Španielska dostali násilím, budu mať nárok na azylové konanie. Posekal sa kvôli tomu s Poliačikom, ktorý mu pod to napísal:

„Boli časy, keď si sa aspoň hral na poctivého diskutéra, Rišo. Vtedy aj bolo možné si Ťa ľudsky vážiť. Toto, čo predvádzaš, je úbohá demagógia. Výrok, ktorý mi pripisuješ, som nepovedal.

Nadviazal som na výrok Andreja Kisku, že ak Rómovia na Slovensku budú šťastní, aj Slovensko bude šťastné. A povedal, že rovnako tak je dobré, aby migranti v Európe boli šťastní. Lebo sa tým znižuje bezpečnostné riziko, urýchľuje ich integrácia a spolužitie s pôvodným obyvateľstvom. Ty k tomu nedokážeš ponúknuť alternatívu.

A Ty to vieš. Ale rozumiem, že máš z Progresívneho Slovenska strach. Lebo áno, je to jediná liberálna strana na Slovensku a áno, ľudia pochopia, že v lacných populistoch, ktorí zo seba chodia robiť šaša do nemeckých televízií a robia tam svojej krajine hanbu, budúcnosť nie je.“

Ale dôležitejšie je, ako slniečkári zdôvodňujú, že Európa by mala prijímať (umožniť azylový proces) aj migrantom, ktorí budú používať násilie a útočiť na ľudí. Zdôvodňujú to presne tým, o čom nás novinári už neinformovali a informoval nás o tom len český bloger, o čom som písala tuto:

 

„Ve španělské enklávě Ceuta (na severu Afriky) již delší dobu nelegální migranti usilují o překonání šestimetrového plotu. Tu s větším, tu s menším úspěchem. Ještě do října minulého roku, pokud se tak stalo, byli okamžitě vráceni španělskou policií zpět za plot zpátky do Maroka.

Ale pak začaly fungovat neziskovky, jakmile se tento postup dozvěděly, v tomto případě Evropské středisko pro ústavní a lidská práva (ECCHR), prostřednictvím dvou migrantů podaly žalobu proti Španělsku (oficiálně tuto žalobu podali samozřejmě uprchlíci, kteří nejspíš ani neuměli ani psát).

A co přesně konstatoval Evropský soud pro lidská práva (ESLP) ve Štrasburku?“

http://malinova.blog.pravda.sk/2018/07/30/spisane-odporucania-pre-zeny-policiou/

 

Presne toto použila proti Sulíkovi Zuzana Števulová, pretože liberálkovia veľmi dobre vedia, že tento súd sa postaral o to, aby do Európy boli povinne prijímaní aj migranti, ktorí budú používať aj násilie. Veď preto to aj dávali na súd, aby nemohli odmietnuť žiadnych a museli do azylového prijímania zobrať hoci aj očividných násilníkov.

Ju vôbec nezaujíma, že sú to násilníci a že sa do azylového konania dostali aj s použitím plameňometov a nehaseného vápna a aké to bude mať následky, ju zaujíma, aby neziskové organizácie mali svoje „produkty“ s ktorými obchodujú ako s ľudským tovarom. Na plánoch s migrantmi sa v Európe môže priživiť a priživuje veľmi veľa ľudí. Vďaka tomu sa môžu zamestnať v rôznych projektoch, zamestnať pri ich prevychovávaní, pri ich vzdelávaní, zabezpečovaní až po prenájmy budov, za ktoré vlády dobre platia.

Keď nebudú migranti, nebude pre mnohé organizácie biznis. Z tohto dôvodu aj mnoho súkromných osôb radšej staví na istotu pri prenajímaní svojich priestorov, bytov, hotelov, keď dostanú za to od štátu istejší obnos. Je to široká paleta možností priživiť sa na tom a kašlať na dôsledky, hlavne aby sme istejšie zarobili a podielali sa na tom. Že ich potom budú živiť, keď sa nezamestnajú, všetci daňoví chudobní poplatníci, na to kašlú pri vidine vlastného zárobku a vlastného podielu, ako sa na tom priživiť.

Už aj u nás na Slovensku, v projektoch na prijímanie migrantov, sú písomne vyjadrené obavy, že tieto projekty by mohlo narušiť len nedostatočný prísun migrantov, kedy by už na nich nemohli čerpať peniaze na projekty. Preto musia byť migranti aj pre Slovensko, lebo nepôjdu peniaze na už schválené projekty. Bez migrantov sa na tom zarábať neda.

Takže ako to liberálkovia zdôvodňujú:

 

Poliačik:

„Ty si ozaj skryl príspevok Zuzky Števulovej? Čo presne Ťa na ňom pobúrilo? Písala toto:

Vážený pán Sulík,

Vo Vašom príspevku spájate nespojiteľné veci.

Samozrejme, pokiaľ ide o násilie, to musí byť vždy odmietnuté, či je to už zo strany ľudí, čo sa snažia prekonať 6m vysoký plot, alebo zo strany polície. Pretože to, na čo vyzývate – aby samotná španielska polícia použila násilie proti týmto ľuďom, by viedlo k čomu? Podľa mňa k zbytočným ľudským obetiam. Verím tomu, že tak ako slovenská polícia, aj španielska polícia je trénovaná a má odborníkov na zvládanie a predchádzanie konfliktom presne preto, aby zabránila ľudským obetiam a vie, čo má v tejto situácii robiť.

To, ako tragicky sa môžu skončiť pokusy „brániť“ hranice dokumentoval v minulosti napríklad CPT (Výbor proti mučeniu) keď vo svojej správe z 9.4.2015 popísal to, ako ľudia, ktorí sa 6.2.2014 snažili dostať na španielske pobrežie sa utopili, pretože „Guardia Civil“ na nich vypálila gumové projektily, aby sa vrátili. No vo výsledku, nie všetci ľudia mali dosť fyzických síl, aby sa vrátili a tak sa viacerí utopili. „Groups of foreign nationals of varying sizes – from a few persons to a thousand – attempt, on a regular basis, to access Spanish territory. Regarding the attempts to access Spanish territory by sea, the CPT was informed about an incident that took place on 6 February 2014, which was widely reported in the media. Members of the Guardia Civil fired rubber bullets from the beach at persons who were attempting to swim from Moroccan territory to Melilla and forced them to head back to Morocco. However, not all the persons were able to swim back and it was reported that 15 foreign nationals drowned“.

Spájate tiež nespojiteľné, keď kritizujete to, že ľudia, ktorí sa násilím dostali na španielske teritórium budú mať prístup k azylovému konaniu. Tu by som Vám rada pripomenula, že Európska únia je ešte stále postavená na rešpekte k základným právam ľudí a tak ani výraz „humanista“ nemôže nikoho dehonestovať, práve naopak. Každý človek má u nás možnosť žiadať o azyl pred prenasledovaním a práve a jedine týmto spôsobom – preskúmaním v azylovom konaní – sa zistí, či ten človek je alebo nie je utečencom. To, či je alebo nie je niekto utečencom sa – a možno Vás to prekvapí – nedá zistiť tým, že si prečítate článok v Die Welt.

Ak by sa španielska vláda zachovala tak, ako navrhujete, konala by v rozpore s tým, čo jej v októbri minulého roka vytkol Európsky súd pre ľudské práva v prípade N.D. a N.T. proti Španielsku. Súd tu uviedol, že Španielsko porušilo zákaz kolektívneho vyhostenia, pretože neumožnilo sťažovateľom (ktorí sa snažili preliezť plot v Melille) prístup k azylovému konaniu a vrátilo ich do Maroka bez toho, aby preskúmali ich situáciu. 

Bolo by asi dosť vážne, ak by sa španielska vláda rozhodla rozsudok ESĽP ignorovať alebo konať priamo v rozpore s ním. Súd chráni práva nás všetkých, občanov únie, Rady Európy, aj všetkých, ktorí sa na našich územiach alebo pod efektívnou kontrolou našich orgánov. Nerešpektovanie rozsudkov ESĽP by viedlo k rozvratu základných demokratických hodnôt našich krajín a ku koncu Európy tak, ako ju poznáme, čo asi nikto nechce.

Tento môj príspevok určite nie je taký bombastický ako ten Váš, pretože popisuje fakty, namiesto emócií. No dúfam, že si ho prečítajú ľudia, ktorí namiesto hystérie vedia kriticky myslieť, dať veci do perspektívy a premýšľať nad nimi.“ #somtu

 

Áno, fakty sú také, že si zabezpečili, že do Európy budeme musieť prijímať aj ľudí s plameňometmi a evidentných násilníkov, pretože podľa nich a vybavili si to aj týmto súdom, je v Európe základné ľudské právo na azylový proces aj pre násilníka. Že ich potom už nemôžme vracať a nemáme ani kam vracať, to ich už nezaujíma, ani dôsledky, aké to bude mať. Veď skôr, než sa stanú, môže si na tom zarobiť x ľudí a stane sa to predsa niekomu inému. V tomto sa iste liberálkovia ukľudňujú, že znášať dôsledky je asi tak pravdepodobné, ako utopiť sa vo vani. Liberálkovia proste bojujú o svoje obchody a bezpečnosť ľudí im pri tom môže byť ukradnutá, veď čo ľudia neriskujú kvôli ziskom?

Je im taktiež srdečne jedno, že sa zvyšujú útoky na Židov, z čoho jasne môžte vidieť, že úprimne ich Židia nezaujímali nikdy a bola to pre nich len zásterka ich ľudskosti:

„Statistiky jsou drsné: od roku 2000 utekla z půl milionu francouzských Židů pětina, další dvě pětiny odchod zvažují. A sedmdesát procent francouzských Židů se bojí. Židé dnes netvoří ani procento obyvatel, ale jsou terčem čtyřiceti procent náboženských útoků a zločinů z nenávisti.“

https://zpravy.idnes.cz/novy-antisemitismus-francie-zide-utoky-muslimove-nabozenstvi-analyza-1ne-/zahranicni.aspx?c=A180801_110209_zahranicni_ane

 

Ako je potom možné, že kanadská hranica je nedotknuteľná?

 

„Při jednáních v kanadském parlamentu nám bylo několikrát zopakováno, že hranice Kanady a USA je nedotknutelná. Každý, kdo jí nelegálně překročí a je chycen, skončí ve vězení, kde jsou následně zjišťovány důvody jeho chování a jednání. Žádné výjimky nejsou tolerovány. Také je důležité říci, že lidé, kteří přichází z USA s žádostí o azyl do Kanady, jsou odmítáni a posláni zpět do USA. Spojené st&aacu te;ty jsou bezpečná země a není žádný důvod, proč by tam lidé ohrožení na životě neměli požádat o azyl.

A to je možná věc, kterou by si měli připomenout především evropští politici. Pokud někdo přichází žádat o azyl z bezpečné země, může to být důvod pro jeho odmítnutí. Ano, pomáhejme lidem. Ale ne těm, kteří pomocí pašeráků překonávají naše hranice. Pomáhejme těm, kteří naší pomoc skutečně potřebují. Tak, jak to dělá Kanada.

https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=589850

 

„ŠPANIELSKO – AKO VÍTAČI ŽENÚ EURÓPU DO ZÁHUBY
To, čo predvádza nová španielska vláda pod vedením „humanistu“ Pedra Sáncheza, je zvrátené. V týchto dňoch zažíva Španielsko pravé, nefalšované útoky na svoje hranice. Stovky migrantov, ktorí sa so zbraňami v rukách (tyče, podomácky vyrobené plameňomety, nehasené vápno…) násilne domáhajú vstupu do EÚ, nie sú inžinieri či lekári, ani ľudia utekajúci pred vojnou. Sú to nás ilní votrelci pred ktorými sa Európa musí brániť.
Avšak deje sa opak. Namiesto toho, aby polícia vodnými delami a slzotvorným plynom skutočne bránila a ubránila hranice, dostala podľa článku nižšie pokyn „za žiadnych okolností nereagovať silou na agresiu votrelcov“. Španielska vláda zatiaľ diskutuje o tom, že nechá odstrániť ostnatý drôt na hranici, lebo sa tam viacerí migranti pri násilnom prekonávaní hranice zranili.
A samozrejme, všetci majú nárok na azylové konanie a dovtedy smú ostať v Španielsku.
Nie je tomu tak dávno, kedy španielska polícia vybehla s obuškami na vlastných ľudí a 800 z nich zmlátila, keď chceli NENÁSILNE vyjadriť svoju vôľu v referende. Teraz vysiela signály, že dostať sa NÁSILNE do Európy, zraniť pritom policajtov bude odmenené azylovým konaním.
Možno sa španielsky premiér Sánchez inšpiroval slovami Martina Poliačika z Progresívneho Slovenska prednesenými v rade Európy, že „my musíme robiť migrantov šťastnými“. Des.“

(Sulík)

 

Na konci Sulík Poliačikovi píše to, čo ja tu tvrdím už dávno:

„Martin, zdravím Ťa. Progresívne Slovensko je neomarxistická strana ktorá si neoprávnene uzurpuje názov liberálna.“

 

Nie sú to žiadni liberáli, len obchodníci s ľuďmi. Keby im naozaj na ľuďoch z Afriky záležalo, tak podporujú, aby sa peniaze na zbrojenie dali na pomoc rozvojovym štátom, v čom si neplníme naše záväzky (o záväzkoch vykrikujú výlučne len pri zbrojení). Ale na tom by sa už Európania a falošní liberáli nemohli priživiť.

 

„To riešenie je totiž len v presunutí 3% na zbrojenie na pomoc Afrike:

Stačila by dohoda o znížení zbrojenia len o tri percentá a získali by sme 36 miliárd eur – sumu, ktorá by dokázala naplniť podmienky Marshallovho plánu pre AfrikuZníženie zbrojenia o tri percentá ani v najmenšom neohrozí našu bezpečnosť, naopak, takáto investí ;cia do nevojenských riešení ju môže výrazne posilniť. Svoju pozornosť preto musíme upriamiť nie na migrantov, ale na naše vlády, aby tento problém už konečne začali riešiť. Aby prestali dodávať zbrane do Sýrie, Saudskej Arábie či Afriky. Aby odstránili obchodné bariéry, ktoré bránia chudobným krajinám dostať sa na svetový poľnohospodársky trh. Aby skoncovali s podporou vojenských konfliktov v týchto oblastiach. Na toto treba tlačiť, bez toho sa nepohneme ďalej.“

(Chmelár)

.

 

„Současný kyjevský “buck-passing”, jak ukázala na příkladu korejského “buck-passing” 49/55 nedávná tchajwanská srovnávací studie, nelze tak snadno odvrátit, ani převrátit, jako mnichovský, protože o jeho průběhu rozhodují jen supervelmoci. „

16.03.2024

„Ale mini-mocnosti se z něj mohou pokusit vyvlíknout obětováním dostatečného množství spojeneckých pidi-zemí!“ Veľmi zaujímavý rozbor, na ktorý vás chcem upozorniť: Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii! „Petr Fiala, profesionální historik, [...]

59 progresívnych politických aktivistov zo SME, 58 z Denníka N a 19 z Aktualít podpísali, že chcú mať svoju progresívnu RTVS slúžiacu jednej politickej strane, kde o jedinej progresívnej pravde nebudú s nikým iným diskutovať!

15.03.2024

A vraj je to vyjadrenie novinárov! Dohromady je ich 137 SME + Denník N + Aktuality A ešte zohnali 76 z iných, že sú to akože novinári a nie politickí aktivisti presadzujúci u nás jedinú politickú stranu Progresívne Slovensko za stratu veta a zapojenie sa do tretej svetovej! Nikto tam nie je napríklad z Pravdy alebo z bulváru. Asi bulvárni sa nechcú zapojiť do tretej [...]

Niektorí ľudia teraz popierajú mierové dohovory v Istanbule, že Ukrajina nechcela vojnu, dokonca ani Zelenskyj!

14.03.2024

„Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.“ „Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.“ – Tak bola Ukrajina slobodná od USA! „Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“ „Len mesiac po [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,462
Celková čítanosť: 5510010x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie