Založ si blog

Na Denníku N liberálkovia vysvetľujú, prečo je časopis Zem a vek nebezpečný

„Zem a vek je však presvedčený, že Zifčáka „použili na vykonanie zmien režimu, ktoré nesú pomenovanie nežná revolúcia“. Ako to súvisí s Kuciakom?

 

Kto sú vlastne tí „oni“, ktorí všetko zinscenovali? Nevedno. Dôkazy? Žiadne.

Nebezpečný fenomén

Článok s titulkom „Obetný baránok a vzrušujúca príčina“ je ilustratívnou ukážkou tvorby časopisu Zem a vek a tiež ukážkou toho, čo je to konšpiračná teória.

Fanúšikom takýchto teórií nestačí bežný výklad udalostí, ako ich opisujú napríklad štandardné médiá. Hľadá za nimi tajné sprisahanie (konšpiráciu). A keďže sprisahania väčšinou vzrušujú ľudí viac než realita, konšpiračné teórie bývajú značne populárne.“

 

A ziadna povolena diskusia. O tomto sa proste nesmie ani pochybovať.

https://dennikn.sk/1159635/co-siri-konspiracny-casopis-zem-a-vek-ktory-billa-uz-nechce-viac-predavat/?ref=tit

 

Po vražde Kuciaka prišli tie štandardné médiá s konšpiráciami, že za vraždou Kuciaka je určite Kočner. O tejto konšpirácii písali niekoľko dní. Nemali na to dôkazy, takže to bolo nepodložené tvrdenie a len konšpirácia. Potom prišli s novou konšpiráciou, že za vraždou Kuciaka je určite talianska mafia a o tom písali celé týždne. Keďže na to tiež nemali dôkazy, tak to tiež boli nepodložené tvrdenia bez dôkazov a len ďalšia konšpirácia.

Pokiaľ nemáte dôkazy, všetky vaše dohady a tvrdenia sú len konšpiráciami. Rovnako sa nedá vylúčiť, či za vraždou Kuciaka nie sú ľudia, ktorí chceli predčasné voľby alebo ktorí chceli zmenu politiky (a to vôbec nemusia byť ľudia zo Slovenska, ale tí, čo zo zahraničia zasahujú do našej politiky, čo nemusí byť ani Soros). Nemôžte to vylúčiť, keď nemáte dôkazy, kto bol vrahom. Takže pokiaľ sa to nevyšetrí, nemôže byť trestné ani stíhateľné, že niekto si myslí to a iný úplný opak.

Vrahov Cervanovej už aj dokázateľne odsúdili a aj tak si o tom liberálkovia myslia svoje a vôbec to nie je spoločensky nebezpečné, že o tom majú svoju vlastnú konšpiráciu, že to bolo celkom inak. Konšpirovať si môžu do aleluja, aj keby videli neviem koľko dôkazov.

Ja sama si myslím, že vražda Kuciaka najviac pomohla tým, o ktorých to aj Matovič povedal, že vďaka nej dosiahli nejakú métu politického boja.

Vôbec by som sa nečudovala, keby Kuciak bol len obeťou zmeny politiky na Slovensku, lebo mne môj zdravý rozum vôbec nehovorí, že kto by ho chcel umlčať, umlčal by ho takto, aby z toho bol medzinárodný škandál, ktorý by vôbec neprospel jeho vrahom podľa konšpiračných teórii liberálkov. A pokiaľ to nie je vyšetrené, môžem si o tom myslieť, čo chcem a nie som povinná si tom myslieť to, čo mi prikážu konšpirácie liberálkov. Ešte aj keby mali dôkazy, mohla by som si o tom slobodne myslieť niečo iné, ako Hríb pri vrahoch Cervanovej, že je to len vykonštruované. On môže a ja nie? Či liberálkovia si môžu zmyslieť tvrdiť čokoľvek a iní ľudia už nie?

Ale ani dôkazy nemáte, kto bol vrahom, len samé konšpiračné teórie, kto nimi mohol byť podľa vás. Tak isto si iní ľudia môžu myslieť niečo iné a nie je to spoločensky nebezpečné, že nerozmýšľajú presne v intenciách konšpiračných teórií liberálkov. Konšpirácie liberálkov nie sú pre ľudí povinné!!! Je to dokonca drzosť, že nám vnucujete aj konšpirácie, čo napríklad taký Zem a vek nerobí a nikomu sa nevyhráža, že ich dohadom musí každý veriť, inak bude mať politické problémy alebo bude spoločensky nebezpečný.

Že si ľudia myslia, že vrahom mohol byť aj niekto iný, než Kočner, talianska mafia alebo Ficove okolie, za to nemôže Zem a vek, lebo toľkí Zem a vek ani nečítajú, čo si to myslia, že Kuciak mohol byť aj obeťou pre zmenu politiky. 

To chcete ľuďom zakázať, čo si o tom môžu myslieť? Aj tak nezakážete, lebo aj keď sa postavíte na hlavu a budete ľudí len zastrašovať, o to viac si budú myslieť, že takato politická sila, čo také zastrašovanie umožňuje, je schopná na to obetovať aj im slúžiaceho človeka.

Pokým sa tá vražda nevyšetrí a nepoukáže na niečo iné, stále si budem myslieť, že Kuciak bol len zneužitý a obetovaný. Skor by som si to nemyslela, keby to bol starý a tým pre mnohých aj nesympatický novinár, ktorý niekde vraj spáchal samovraždu alebo zomrel za zvláštnych okolností. Ale Kuciak so snúbenicou bol naopak ukážkovou obeťou, ktorá vzbudí veľkú pozornosť a veľký záujem ľudí. Práve preto sa domnievam, že si ho na takúto obeť vybrali. Ja to netvrdím, mne to hovorí zdravý rozum. A pokiaľ to nebude vyšetrené a dokázané, môžem si o tom myslieť čokoľvek mne o tom povie môj zdravý rozum, ako iní si o tom môžu myslieť niečo iné. V prípade Hríba a iných liberálkov ešte aj po odsúdení vrahov.

Ale vy vlastne chcete zakázať, aby si ľudia mohli slobodne myslieť, čo chcú a aby tí, čo si dovolia slobodne myslieť, boli politicky prenasledovaní ako spoločensky nebezpeční. Potom som aj ja spoločensky nebezpečná, lebo doma v kuchyni si o tom nemyslím nič iné, než Zem a vek a veru som k tomu Zem a vek nepotrebovala (ani som ich v tej dobe nečítala a napríklad Juraj Poláček alebo Slobodný vysielač to nikde netvrdil, čo som si o tom myslela ja). Ja som k svojmu záveru dospela svojim vlastným zdravým rozumom.

Len sme zas pri tom, že nám chcete vnucovať nielen, čo si máme myslieť, ale aj čo si NESMIEME myslieť a dokonca vyhlasujete ľudí, čo si o tom myslia niečo iné, za spoločensky nebezpečných! Chcete im ich vlastné myšlienky zakazovať a nútiť ich k tomu, čo si nesmú myslieť!

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542201x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie