Založ si blog

Výborný príklad liberálkov na všetko

Asi 22.5. mali liberálkovia z mediálneho triumvirátu diskusiu na tému „Kvalita médií a dezinformácií na Slovensku“. To, že ich volám liberálkovia, nie je mojou snahou ich zosmiešňovať, len vyjadrovať, že liberáli to nie sú, keďže nemajú zmysel pre slobodu ľudí.

V tejto diskusii ma veľmi prekvapilo, čo hovoril Peter Schutz (SME) a aký príklad na zdravý rozum použil:

„Peter Schutz odpovedal, že on by to skôr videl v tom, že mnohí majú tendenciu si myslieť presný opak, ako píšu média. Na otázku prečo je to tak povedal:

„Tak nechcite aby som hanobil národ, lebo to je trestné, či už nie je? Ale aj tak by som sa radšej toho nerád dopustil“

Poviem príklad, tie dvojičky. Keď sa vás neustále pýtajú, ako je možné, že pri 600° C sa roztaví oceľová konštrukcia, tak ja hovorím že neviem, lebo som to v živote neštudoval, tak si to neviem predstaviť, ale viem si predstaviť inú vec, že všetky moje poznatky o svete a Amerike vylučujú, že by také niečo zorganizovala americká vláda. To je nemožné! To je nemožné, že by to niekoho napadlo, že by si 3000 vlastných ľudí pozabíjali, pritom nie hocijakých, ale majetných a bohatých, to po prvé a po druhé, keby to zorganizovali, tak by to nemohli nikdy uskutočniť, pretože je to nemožné, lebo by na to potrebovali stovky, tisíce ľudí. To nie je žiadna sranda či už lietadlami, alebo nejakým spôsobom zvnútra podpáliť tie veže. Čiže na celú tú konštrukciu by potrebovali množstvo ľudí a je absolútne vylúčené, že by takáto vec neušla. Že by si niekto trúfol takúto vec, lebo to proste neexistuje udržať v tajnosti, na rozdiel od tých teroristov z Al kajdy, kde je veľmi ťažké, aby prenikli agenti tajnej služby. Čiže niekedy stačí  proste zdravý rozum… to nie je možné, to je absurdné, že by si niečo také zorganizovali Američania. To proste všetko čo viete o ľuďoch a o ich motivá ciách, tak jednoducho toto neguje.“

Tu je 2 min. video, čo k 11. septembru povedal:

https://www.youtube.com/watch?v=x94xh2M9bNI

.

Vysvetlite mi, čo si mám myslieť o argumentoch liberálkov, keď toto je naozaj dobrý príklad, ako argumentujú a ja si potom so zdravým rozumom myslím niečo iné, než od nás požadujú.

.

„Uz sa to stalo! Uz sa stretli americki predstavitelia generalneho stabu USA a dohodli sa, ze zorganizuju utok na vlastny stat, aby bola zamienka na vojnu. V americkom generalnom stabe sa nielen dohodli, ale predlozili tento plan ministrovi obrany Robertovi McNamarovi a tak isto aj prezidentovi. Nebolo to zrealizovane len preto, ze niekto z nich s tym aj nesuhlasil.

A keby boli suhlasili? Tak co, tak sa to zrealizuje?

Zaujimave, ze nikde som sa nedocitala, ze by bolo nieco zvlastne predkladat prezidentom taketo dohody generalnych stabov. Alebo ste poculi, ze by z toho bol nejaky medzinarodny skandal a cely generalny stab za take navrhy odsudeny? Putoval za taketo dohody a napady niekto do vazenia?

Nie, naopak som sa docitala, ze tieto ich dohody a plany este boli zatajovane, takze nikomu sa za take dohody a napady nic nestalo a boli odtajnene az po 40 rokoch.

To aj v nasom sudnictve su plany na hromadne vrazdy nic, lebo sa predsa este nezrealizovali? A moze mat vobec generalny stab nejakej krajiny taketo dohody a celkom beztrestne? Alebo je to bezne vo svete, ze si generalne staby dohaduju a planuju hromadne vrazdy svojich obcanov?

Uprimne vam poviem, ani by som sa necudovala, keby mi niekto povedal, ze je to vo svete bezne!

Dolezite je, ze sme sa dozvedeli, ze to nebol ziadny satan, ale ludia z masa a kosti, co sa dohodli a planovali akcie (rozumej hromadne vrazdy, ale pre nich su to len akcie) preto, aby ziskali vseobecnu podporu (rozumej oklamali ich a to volaju podpora) americkej verejnosti pre vojensku invaziu na Kubu. Takto sa dohodli, ze vyvolaju dovod vojny s Kubou, preco ju vojensky napadnu, pricom celu vinu zhodia na Kubu, ze to Kuba napadla ich a Kuba im dala vyvrazdit obcanov, ktorych si pozabijaju sami. Dohodli sa, ze na to obetuju desiatky az stovky vlastnych obcanov. No, neviem, mali takyto napad aj nacisti voci Nemcom? V kazdom pripade nemali vlastnych obcanov ani za dobyto k. Tato dohoda bola zrealizovana (lebo aj plan na hromadne vrazdy sa musi zrealizovat a nie je to napad jedneho stretnutia, ale dlhodobych planov) vtedajsim ministerstvom americkej obrany vratane predsedu Zboru nacelnikov stabov Lymana Louisa Lemnitzera. Je vari on nejaky nadprirodzeny ukaz a satan?

Existoval k tomu dokument – Navrh vojenskej operacie ako konkretne vyvrazdit vlastnych obyvatelov, ktory urcite nevypracoval len jeden clovek a ktory bol iniciativou armady Spojenych statov proti vlastnym obyvatelom, preco maju suhlasit s tym, ze vojensky napadnu Kubu za to, ze si svojich obcanov vyvrazdili sami. 

Velmi zaujimave je aj to, ze si vsetci tito, co sa takto dohodli, mysleli, ze taketo svoje dohody mozu kludne ukazat aj svojmu prezidentovi. Ved si predstavte, ze by nasmu Kiskovi nas generalny stab predlozil, ako navrhuju vyvrazdit Slovakov. A to nam je Amerika vzorom! Mysleli slobody slova?

Preco takeho velitela ich prezident zbavil len velenia, to je mi zahadou. No mozno aj u nich vsetko beztrestne prejde a to aj napady na hromadne vrazdenia. 

Z obavy, ze by ich Kongres mohol nariadit vysetrovanie, nariadil vtedajsi general Lemnitzer skartovanie vsetkych kompromitujucich materialov o planovanych vrazdach, ale niekolko dokumentov zjavne uniklo. Je vraj len znekludnujuce, ze trvalo 40 rokov, nez sa tieto informacie objavili aj na verejnosti. Od roku 2001 bude 40 rokov az v roku 2041. Mozno si to tak vypocitali, aby ti, co sa dohodli, boli uz po smrti.“

 

A teraz, ako vy rozmýšľate so zdravým rozumom? Tiež si hovoríte po takýchto diskusiách, že to predsa nie je možné a úplne absurdné, aby to niekoho napadlo, aby si pozabíjali vlastných ľudí? Vám po takom niečom hovorí zdravý rozum, že je to nielen nemožné, ale absurdné?

Vaše poznatky o svete a o Amerike tiež vylučujú, že by také niečo vôbec mohlo prísť na um Američanom, aby si pozabíjali vlastných ľudí? Vám tiež zdravý rozum hovorí, že ešte chudobných, ale bohatých už nie? A hovorí vám zdravý rozum aj prečo len chudobných a bohatých už nie? Teda, prečo by toto mohli urobiť len chudobným?

Taktiež by som chcela vedieť, čo vám hovorí zdravý rozum? Že toto vymysleli alternatívne médiá alebo americký generálny štáb?

A prečo vám zdravý rozum hovorí, že generálny štáb v ktorom by boli Američania, by také niečo nemohlo ani napadnúť? Prečo práve Američanov, keď ich poznáte a aj svet, tak už nie?

 

Iste vám zdravý rozum hovorí, že zadajte do googla, či to nie je konšpirácia a vymyslené, lebo presne toto radia v tej diskusii.

A čo vám hovorí zdravý rozum o tom, že je to aj na wikipedii? 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Operace_Northwoods

To bola naozaj dobrá ukážka, aké argumenty v mene zdravého rozumu mávajú liberálkovia, lebo potom nám zdravý rozum povie niečo iné a liberálkovia sa hnevajú, že predsa to odargumentovali, že to nie je možné, ba dokonca tak absurdné, že z toho robia ďalšie príklady na zdravý rozum.

Ale ja hovorím, podľa mňa to neodargumentovali a vôbec mi to nepripadá logické a ani ako typický príklad na zdravý rozum. Asi aj iným a preto diskusie zakážu a aj nabudúce si tam pozvú len ľudí, pre ktorých je to úplne jasné, že so zdravým rozumom to už odargumentovali a dostatočne až tak, že je to aj ukážkový príklad.

 

.

„Současný kyjevský “buck-passing”, jak ukázala na příkladu korejského “buck-passing” 49/55 nedávná tchajwanská srovnávací studie, nelze tak snadno odvrátit, ani převrátit, jako mnichovský, protože o jeho průběhu rozhodují jen supervelmoci. „

16.03.2024

„Ale mini-mocnosti se z něj mohou pokusit vyvlíknout obětováním dostatečného množství spojeneckých pidi-zemí!“ Veľmi zaujímavý rozbor, na ktorý vás chcem upozorniť: Macronův plán – zopakovat 15.březen 1939! Profesionální historik Petr Fiala včera dokázal, že nerozumí ani historii! „Petr Fiala, profesionální historik, [...]

59 progresívnych politických aktivistov zo SME, 58 z Denníka N a 19 z Aktualít podpísali, že chcú mať svoju progresívnu RTVS slúžiacu jednej politickej strane, kde o jedinej progresívnej pravde nebudú s nikým iným diskutovať!

15.03.2024

A vraj je to vyjadrenie novinárov! Dohromady je ich 137 SME + Denník N + Aktuality A ešte zohnali 76 z iných, že sú to akože novinári a nie politickí aktivisti presadzujúci u nás jedinú politickú stranu Progresívne Slovensko za stratu veta a zapojenie sa do tretej svetovej! Nikto tam nie je napríklad z Pravdy alebo z bulváru. Asi bulvárni sa nechcú zapojiť do tretej [...]

Niektorí ľudia teraz popierajú mierové dohovory v Istanbule, že Ukrajina nechcela vojnu, dokonca ani Zelenskyj!

14.03.2024

„Ukrajina sa napríklad zriekla členstva v NATO.“ „Mal som dojem, že sa nič nemohlo stať, pretože o všetkom ostatnom sa rozhodovalo vo Washingtone,“ uviedol Schröder pre Berliner Zeitung.“ – Tak bola Ukrajina slobodná od USA! „Niektoré štáty NATO chceli pokračovanie konfliktu na Ukrajine, aby oslabili Rusko.“ „Len mesiac po [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,462
Celková čítanosť: 5509914x
Priemerná čítanosť článkov: 3769x

Autor blogu

Kategórie