Založ si blog

Medzi besnými mafiami

No ja teda fakt neobhajujem Fica, ale Fico mal to videjko až po tom, čo SME vydalo asi 10 článkov pod sebou na tému Paška.
Neviem, čo sa v nich písalo a o čom ľudia pod ním diskutovali, ale ako poznám tento tábor, vôbec som sa nečudovala Ficovi, že odvetou bolo, „že ho novinári zoštvali“, keď dali k tomu takú zámienku – Tu si zajasajte!

A vôbec neobhajujem ani opačný tábor, keď sa čuduje, kolkí tu vyjadrujú úprimnú sústrasť rodine, akokeby tu x krát nepísali, že sú okradaní, zotročovaní. A kým? Matovičom?

Pripadá mi to, že proti jednej ideologickej mafii, ktorej hlasnou trúbou je „mediálny triumvirát“, hája tu ľudia druhú korupčnú mafiu, ako jedného besného psa proti druhému, aby sa len nevystriedali, čo ale má logiku, keď považujú za ešte nebezpečnejšieho druhého. Ja sa líšim len v tom, že nebudem obhajovať ani prvého besného, ani inú plnku mafií.

Ale Fico to teraz nezačal! Začalo to SME a často si v posledných dňoch myslím, že toto aj je cieľom „mediálneho triumvirátu“ – rozoštvať ľudí cez svojich čitatelov, aby šli do ulíc ako voliči, ktorým potom dodatočne naservírujú stranu, ktorú majú voliť.

Slušní nie sú, lebo agresivity je v nich viac, než v smerákoch voči utečencom a pre volanie agresivity k Rusku, čo môže viesť len k ďalšej vojne.

Okrem toho je tu aj dobrá snaha o väčšiu objektivitu správ, či v RTVS, či na Pravde, či dokonca aj na SME, kde píšu, čo tvrdili pred tromi rokmi naopak. Zrejme si všetci uvedomili, že keď im nikto nebude veriť, nebudú môcť ovplyvnovať masy ľudí. Z toho sa úprimne teším aj keď ide o SME. No uvidíme, čo im potom predhodia, akú novú reťaz.
Zatiaľ stále na námestiach protestujú bezprizorní len za výmenu psov, ako hlupáci, čo nerozumejú, že mali by za zmenu systému. Preto sa k nim podla nich „primitívni“ nepridajú, kedže ich považujú za hlupákov. 
Najlepší gól je pri tom, že samotní protestujúci vedia, že ani nemajú za akého iného psa, lebo nové inštrukcie im k tomu ešte len nedodali a sami označujú organizátorov v tomto za hlupákov.

Aby to nebolo krátke, tak niekoľko ukážok komentárov a dôkaz šírených hoaxov na SME:

 

Pred tromi rokmi ste tvrdili opak

Odborníci vyvrátili fámy o džihádistoch medzi utečencami:

 

https://svet.sme.sk/c/7998452/odbornici-vyvratili-famy-o-dzihadistoch-medzi-utecencami.html

„ale no tak

ved ste pisali, ze medzi imigrantami ziadny terorista nebude … a teraz „zrazu“ toto? a co tie zmazane prispevky, konta, cele diskusie, co na toto upozornovali? ci to je v poriadku, ze?
ono sa zial ukazuje, ze „xenofobovia“, „rasisti“ a „nackovia“ zase raz mali pravdu … pretoze si dovolili pouzit zdravy sedliacky rozum … lenze toto je v redakcii sme nedostatkova komodita.“

 

„nebuď taký prísny, je už viacmenej všeobecne známe, že SME /nech doplním čokoľvek, aj tak na to budú hrdí :D/ skrátka nie a nie natrafiť na toho správneho odborníka…“

 

 

Ako ich čitateľ som bola svedkom, koľkokrát klamali a zavádzali čitateľov výberom a úpravou svojich správ a svojimi komentármi k nim. Občas každý z nás aj nechtiac zavádza alebo sa jednoducho mýli.

No nie každý z nás už odmieta počúvať iných alebo už nie každý z nás sa ich snaží umlčiavať. A len veľmi málo ľudí má moc rozpútať svojimi slovami násilie pre svoje zavádzanie alebo klamstvá, ako majú práve novinári.

Teraz by malo nasledovať ospravedlnenie novinárov všetkých zavádzajúcich novín, že kvôli ich omylom rušili blogerov, mazali diskusie a do spoločnosti zavádzali verejné pranierovanie všetkých ľudí, ktorí s nimi nesúhlasili alebo ich klamlivé články hoci len spochybňovali alebo mali k nim otázky. 

Miesto odpovedí dostalo sa im len cenzúry, verejného pranierovania, že sú preto fašisti, primitívi alebo nepriatelia štátu. Určitým stupňom násilia bol aj ich výsmech, lebo to je prvý spôsob, ako dehonestovať ľudí s iným názorom. 

A nie sú to len tri roky staré zavádzania a klamstvá od „odborníkov“, na akých všetkých sa pritom odvolávali. Mnohé z ich správ, začínajúce len slovami „údajne, pravdepodobne, určite, sme presvedčení…“ sa aj o veľmi krátky čas ukazujú ako falošné správy, ktoré neustále menia, upravujú, až sa ukážu ako ďalšie klamstvo, ktoré si tak len chceli myslieť a šíriť alebo tým ospravedlňovať svoje politické smerovanie bez ohľadu na objektívnosť správ.

 

Keď budete kritizovať alternatívne médiá, ktoré nemajú také možnosti, ako majú novinári a teda skôr pri nich môžme čakať, že sa častejšie budú mýliť alebo zavádzať, pozrite sa najprv na seba, či už tých vašich hoaxov nebolo dosť, keď toto viete vytýkať len alternatívnym médiám, ktoré aspoň umožňujú diskusie bez cenzúry iných názorov.

 

Alternatívne médiá by vôbec neboli vznikli, keby sa čitatelia mohli dozvedať správy z mainstreamu a keby v nich mali možnosť vyjadrovať svoje názory a dostávať na ne odpovede. Keby to bol trh, tak niektorí novinari by boli obchodníci, čo by chceli zakázať akúkoľvek konkurenciu a svojich zákazníkov by urážali za to, že u nich odmietajú nakupovať a navrhovali by ich za to aj trestne stíhať, keď ich výrobky niekto aj súkromne kritizuje.

 

V tomto už pre nich neplatí, keď sa vám nepáči, choďte inde, lebo to inde by chceli zakázať a takého potencionálneho zákazníka trestne stíhať.

Platí ten paradox, že pojem „bolševik“ v ich predstavách, najviac zosobňujú sami a toľkokrát nimi odsudzované čistky medzi komunistami, by chceli sami.

Je to vlastne zákonitosť, že čo človek až tak „srdečne“ nenávidí, s tým má veľkú vnútornú podobnosť, čo už pri homofóboch chápu, len pri tých komunistoch a fašistoch už nie, akú veľkú podobnosť majú práve s nimi.

 

Ja som k vám nikdy nenávisť necítila, pretože aj moja mama bola svojho času taký naivný „slniečkár“ a preto ja vás vždy budem tak ľutovať, ako som ľutovala ju, čo za svoju (dobrosrdečnú) naivitu musela zažiť. Ani ma nezaujíma, nakoľko ste len naivne dobrosrdeční a nakoľko len kúpení, pretože v službách zla vždy pracuje len nevedomy človek. Vedomý by predsa druhým, ani sebe neubližoval a nemyslel si, že mu to čokoľvek hmotné vyváži.

Mne neprislúcha odpúšťam vám a stačí vám z toho predsa len precitnúť, nič viac. Úprimne vám pri tom všetkým držím palce, aby ste to dokázali skôr, než bude v Európe uzákonená šaria. Ale chápem, že to je pre naivných stále len smiešny hoax, ako tie predošlé:

 

„Islam. Belgickí politici kritizujú program novej strany

Islam je politický subjekt, založený na princípoch koránu a islamského práva šaría, ktorý chce nastoliť „islamskú demokraciu“.
BRUSEL. Viacerí politici z popredných flámskych strán upozornili v piatok na rastúci vplyv strany s názvom Islam po tom, ako tento politický subjekt, založený na princípoch koránu a islamského práva šaría, ktorý chce nastoliť „islamskú demokraciu“, odhalil prvky svojho volebného programu.

 

Politická strana Islam

„V Belgicku narastá vplyv politickej strany s názvom Islam. Bez komplexov volá po zavedení práva šaría. Šaría je v rozpore s ľudskými právami,“ uviedol na svojom účte na Twitteri štátny tajomník pre azyl a migráciu Theo Francken, ktorý je členom Novej flámskej aliancie (N-V A), najvplyvnejšej strany v Belgicku. Spresnil, že šaría je nedemokratická a založená na princípe podriaďovania sa. Pripomenul, že v krajinách, kde vládne právo šaría ženy nemajú žiadne právo, čo sa začína už pri segregácii vo verejnej doprave.
Strana Islam sa plánuje zúčastniť na komunálnych voľbách naplánovanými na 14. október so svojimi kandidátmi v 28 obciach vo Valónsku a v regióne Brusel.“
(diskusia k tomuto je zakázaná, hoci SME sa hrdí tým, že má najinteligentnejších čitateľov)

 

https://svet.sme.sk/c/20798169/takmer-stvrtina-nebezpecnych-islamistov-v-nemecku-poziadala-o-azyl.html

 

https://svet.sme.sk/c/20797990/islam-politicka-strana-zalozena-na-koran-a-saria.html

 

z komentárov:

 

„Štátna tajomníčka pre rovnaké príležitostí regiónu Brusel Bianca Debaetsová, zo Strany flámskych kresťanských demokratov (CD&V), tento návrh označila za „šokujúci“ a „neústavný“. S jej slovami o tom, že podobné návrhy „sú hrozbou pre našu demokraciu a náš spoločný život“ a idú „proti našim základným hodnotám a slobodám“

No kto by toto mohol ocakavat. Laviciarske liberalne babovky su uplne necakane sokovane z toho, na co ich uz roky upozornuju bezni ludia, zdaleka nie iba nackovia, ktori zase radi prehanaju. Aj tu na Sme uz dlho dllllho piseme, ze sharia je nezlucitelna s demokraciou. A sme za to pravidelne vymazavani. Nuz, mile liberalne babovky v Belgistane, pre vas uz len kratky odkaz: Neskoro! O par desatroci vas budeme vitat vo vychodnych „xenofobnych“ statoch EU s napismi Refugees welcome.“

 

Dovoľujem si zapredpovedať, že teraz pre nich bude dva roky hoaxom, že by sa tomu nedalo zabrániť, lebo to sa predsa nemôže stať, ale o tom v Európe nebudú rozhodovať aktivisti a slniečkári, len voliči. Takže, keď na to bude dostatok voličov, tak v Európe šaria bude a to vďaka:

 

1. hlúposti intelektuálnych elít

2. naivity tisícov vraj už inteligentných ľudí

3. príživníctva „neziskoviek“

4. a zapredanosti feministiek, ktoré ohrozenie rovnoprávnosti vidia vo veľkonočných šibačkách a méé-mééé…to, keďže niekde ju ešte vidieť musia, inak by stratili význam

 

Toto všetko by nezorganizovali politici, ani tisíc Sorosov, keby nemali tak bohatý komparz smotánky najmorálnejších a najmúdrejších.

Aj to je zákonitosť, že pýcha peklom dýcha.

 

.

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

„. . . a ty zhmotnený sen mnohých gayov skončíš na úrade práce skôr, ako kohút zakikiríka v jedno ráno. „

14.04.2024

Už aj minister vnútra si všimol a vypočul zhodnotenie našich progresívnych novinárov od liberálov z Česka, o čom som písala predchádzajúci článok, že by si podľa nich mali radšej vybrať inú prácu, keď to robia len takto zaostalo primitívne: Nie, voľby nerozhodli ľudia, ktorí nenávidia demokraciu, odkazuje minister novinárom „Minister vnútra Matúš [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,490
Celková čítanosť: 5539381x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie