Založ si blog

Prečo sa zo vzdelaných ľudí stávajú ovce

Uvedomujem si, ze keby som citala len SME a Dennik N a nikdy necitala alternativne media, bola by som celkom zmanipulovana ovca, ktora si mysli, ze v politike je vsetko tak jednoduche a jasne, ako nam to podavaju tieto denniky, ktore vam naserviruju aj to, co presne si o tom mate mysliet. Nikdy nepodavaju spravy o politike – Tato strana si mysli to a opacna tvrdi to a urobte si vlastny nazor k tomu, lebo takto je to komplikovane. Vzdy prinasaju len jednostranne pohlady, rovno hotovu vec, kto su ti dobri nasi spojenci a koho musite jednoznacne odsudit. Myslia za vas a podavaju vam to ako rozpravku o dobrych spojencoch a zlych Rusoch.

Celkom chapem tuzbu tychto ludi, co si myslia, ze ludia su sprosti a preto je velmi nebezpecne nechat ich samostatne rozmyslat a nebodaj si mysliet aj nieco, co nie je spravne. Z ich pohladu su dospeli ludia na Slovensku hlupi, primitivni a vzdy uveria sprostostiam. Chcu sa o nich postarat ako o hlupe deti a zakazat alternativne media, aby ich neohrozovali ponukou k samostatnemu mysleniu, na ktore mozu len doplatit.

Dokonca aj ja som si to dlho myslela, ze potrebujeme, nutne potrebujeme nejaky „Brusel“ osvietenych ludi, ktori nam zhora prikazu, co je spravne si mysliet, ktori na to dohliadnu a zabezpecia to, aby sme tu neboli primitivni a sprosti, lebo uz sa muselo najst vo svete tolko mudrych ludi, co to vedia lepsie nez Slovaci – vsetko!

 

Preto som pomahala tymto ludom sirit inym ludom myslienky, ze homosexuali su rovnaki ludia, ako my a maju pravo na vsetko, ako my. Preto som sirila inym ludom nazor, ze feminizmus je potrebny, pokial na svete nie su vsetky zeny rovnopravne s muzmi. Razila som myslienku, ze o pravach homosexualov sa nehlasuje, pretoze su samozrejme rovnopravni a len tak by to malo samozrejme byt. Preto som razila myslienku, nech si kazda zena sama rozhoduje o tom, ci chce mat dieta alebo nie. Preto som razila myslienku o potrebe sexualnej vychovy na skolach, ked doma sa jej pre nabozenske dogmy nevenuju. V tomto teda celkom chapem tych pre vas posahanych liberalov, ktori sa dozaduju vlastne len civilizacie a nie nadvlady primitivov, ktori budu partnerov homosexualov prirovnavat ku koze, tvrdit, ze zeny su uz vsade rovnopravne a preto je feminizmus zbytocny a zmagorit si kazdy moze svoje deti podla svojho demagogickeho gusta.

 

Migracna kriza bol ten zlom, ked som si uvedomila, ze tito vraj liberali jedno hovoria a nieco celkom ine robia, pretoze sa do toho zamiesala politicka korektnost ku moslimom. Ja som to myslela vazne, so vsetkymi tymito myslienkami na civilizaciu a moslimovia pre mna nie su z toho vynimkou, ze oni uz mozu byt kludne aj primitivni a hlupi, ale im sa to uz bude tolerovat. Prave na politickej korektnosti a tych moslimoch som si uvedomila, ze tito liberali, vsetko to, co hlasaju, nehlasaju preto, ze tak je to pre nich jednoducho ludsky spravne, ale preto, ze sirit tuto osvetu, takto v celku, ako ju poznate, siria len ako dobre zaplatene papagaje v mnozstve mimovladnych organizacii a vo svojich na to zaplatenych novinach. 

 

Keby tym myslienkam naozaj verili, nikdy by nerobili vynimky z podstaty tych myslienok, nikdy by na nich nemala ucinok nejaka „politicka korektnost“ – V tomto sprav vynimku a toto uz toleruj, lebo takto to mas zaplatene a nie inak!

Presne takto sa stali z tych naoko liberalov presadzujucich civilizaciu a slobodomyselnost, len poskokovia akejsi ideologie, len s naterom – ludska rovnopravnost.

 

Dnes si najcastejsie kladu otazku, preco sa obycajni ludia nedaju tak zmanipulovat, podla nich teda presvedcit na ich „uslachtile ciele“ tejto propagandy. Branik im v poslednom clanku vysvetluje, ze je to tak preto, ze tu mame tolkych ruskych agentov a napomahacov pre zaujmy Ruska. To je skutocne nazor vsetkych tychto „liberalov“, ze cela alternativna scena tu existuje a kazi im ich velkolepu propagandu pre zaujmy Ruska. No keby to tak aj rovno bolo, preco by ludia tak masovo verili alternativnym mediam, ked toto sa na Slovensku nikdy nepodarilo ani cirkvi, ani ziadnej sekte? 

Preco teda tito „primitivni a hlupi“ ludia najviac veria nie cirkvi, nie nejakym sektam, nie politikom, ale prave alternativnym mediam?

 

Domnievam sa, ze je to tak preto, lebo obycajni ludia, ktorych karierny rast nezavisi od toho, co si myslia, si slobodnejsie mozu dovolit mysliet hocco, co si zmyslia.

Ked niekto hlada pokladnicku do Tesca alebo robotnika do automobilky, nezaujima ho, ake ma ten clovek politicke nazory! Moze si mysliet hocco, lebo na myslenie nie je potrebny. Ich priatelov taktiez klucovo nezaujima, co si ich novy kamarat mysli o feminizme, homosexualoch alebo sexualnej vychove az po politiku. Medzi obycajnymi ludmi sa MOZU sirit akekolvek myslienky a bez toho, aby si ich kamarati za to vyhadzovali z facebooku, aby boli pre nich ohrozenim – A co si budu o mne ludia mysliet, ze mam takeho kamarata? –

Taketo nieco uz medzi vzdelanymi ludmi neexistuje. O co vyssie pozicie zastavaju, o to viac si hladia svoj imidz, doslova svoj imidz, ci si myslia a aj ich priatelia tie spravne myslienky, ktore su teraz preferovane a to od nazorov na rozne spolocenske udalosti az po politicke nazory.

Tymto na seba prave vzdelanejsi ludia vyvijaju vzajomny spolocensky natlak, aby rozmyslali rovnako, inak by v tomto svete „svojej elity“ neprezili. 

Doslova to znamena, ze myslia ako ovce, hoci toto si prave vzdelani ludia pripustaju velmi tazko, ze by to vobec bolo mozne, ked su vzdelani ludia. No tlak ich spolocenskych skupin a tlak ich bublin aj na facebooku to vyzaduje. Nemohli by predsa v praci a medzi priatelmi mysliet celkom inak a mat celkom ine a dokonca aj uplne ine politicke nazory. Neuspeli by v praci, neuspeli by v mnohych organizaciach, neuspeli by v svojom socialnom okruhu. A prave toto z nich robi to jednoliate stado vzajomne takto zmanipulovanych a manipulovanych ludi do urciteho kosa „schvalenych nazorov“. Kazdy z nich chce predsa niekde patrit a nebyt oznaceny ako ten primitiv a nie dost moralny clovek, co to nechape! Vlastna tuzba po uznani, po priateloch, po uspechu v praci, po kariernom raste aj v roznych mimovladnych organizaciach, ktore su v spolocnosti preferovane a financne dotovane, z nich prakticky takto vytvara ovce a jednoliatu masu oviec s touto propagandou.

Je to velmi ludsky pochopitelne, ale v konecnom dosledku sa stavaju a zostavaju ovcami bez samostatneho myslenia. Prichadzaju o slobodu samostatneho myslenia, ktoru maju obycajni ludia a prave vdaka tomu, ze nepatria do tychto spolocenskych struktur a ze nepatria do ziadnej intelektualnej „elity“.

 

Keby medzi nimi vzajomne neexistoval takyto natlak, aky som popisala, aj ich samostatne myslenie by bolo celkom ine a velmi roznorode. A nie vdaka alternativnym mediam (a nejakym agentom za nimi) ale vdaka ich samostatnemu mysleniu. 

Naozaj nepotrebujete ziadnych agentov, aby ste samostatne rozmyslali. Potrebujete len socialnu skupinu, ktora vam to dovoli a moznost uplatnit sa aj pri celkom inych nazoroch. A ked ju nemate, vasi priatelia nie su priatelia, ale ovce a vasi zamestnavatelia nie su vzdelani ludia, ale tiez len ovce.

Ziadny agent vas pred tym nezachrani.

 

Mam v zivote jedno velke stastie, ze mam priatelov z absolutne rozlicnych nazorovych skupin a ani mna, ani ich ako podstatne nezaujima, ze z akych. Mam medzi nimi pocit slobody, ze si mozem mysliet aj nieco celkom opacne. Vsetkym ludom prajem len takych priatelov, co vam dovolia rozmyslat celkom samostatne a robit aj nieco celkom ine, nez robia oni alebo mysliet si aj nieco celkom ine, nez si myslia oni. Takuto slobodu by som nevymenila za ziadne financne vyhody a povazujem ju za najdolezitejsi predpoklad zdravej vychovy vsade, od rodin od malicka az po media. Az to bude naozajstna civilizacia, ked to tak bude v rodinach, v spolocnosti, aj v mediach.

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5545244x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie