Založ si blog

Inteligencia intelektuálnej elity

1. Ked od opozicie chcel pred volbami Sulik, aby spisali nejaku dohodu, ze ziadna strana opozicie nepojde do koalicie so Smerom, vysmiali ich.

https://dennikn.sk/384867/sas-hra-fer-hlasy-kolegov-opozicie/?ref=list

 

2. Pozornemu citatelovi opozicnych novin neuslo, ze Most a Siet si uz mesiace pred volbami robili cesticku do koalicie so Smerom, na co stale a neuspesne upozornovala SaS.

Preto je aj velmi cudne, ze volici pravice a spolu s nimi ich novinari boli po volbach taki prekvapeni, ze to necakali, ked to bolo jasne uz pred volbami na zaklade rozhovorov a clankov, ktore uverejnovali. To boli naozaj taki hlupi, ze to nepredpokladali, ked su intelektualnou elitou?

 

3. A nielenze to nepredpokladali, hoci to bolo dost ocividne, este tie strany vyrazne a ocividne preferovali – Aha, pozrite, kto kazdy ich bude volit, ake osobnosti a najmudrejsi ludia nasho Slovenska!

Buril sa proti tomu Galko na Denniku N uz v oktobri 2015:

„Schválne – čo je ťažšie? Nájsť kompromis v tejto otázke medzi OĽaNO a SaS alebo v koalícii donútiť smerákov, aby nekradli a doslova nelikvidovali podnikateľské prostredie? Ako keby si predseda Mosta vopred hľadal alibi, aby do smeráckeho chomúta mohol vliezť.

Títo voliči majú právo vedieť, či dávajú svoj hlas zároveň aj koaličnému partnerovi Kaliňáka, Pašku a spol. Otázka voliča, či jeho strana, ktorú volí, chce zlepšiť situáciu na Slovensku alebo chce so Smerom kradnúť, je legitímna a volič má právo na ňu vedieť odpoveď vopred. To by bolo fér.“

https://dennikn.sk/273232/nesmeracka-vlada-zatial-len-pol-na-pol/?ref=list

Alebo v clanku „Ked ma zurnalistika krvave oci“ uz v novembri 2015, kde kritizoval, ako neprofesionalne pretlacaju ako favorita do volieb Most:

https://dennikn.sk/302976/dennik-n-ked-ma-zurnalistika-krvave-oci/?ref=list

https://dennikn.sk/326418/matka-tereza-nepride-rado-jano-bela-richard/?ref=list

 

4. A nielenze zhadzovali a utocili na SaS, rovnako zhadzovali aj ine politicke strany opozicie, uverejnovanim clankov o tom, ze Matovic je psychopat, cize nevolte ani OLaNO, ked nechcete mat vo vlade psychopata. Tak velmi pretlacali so svojou najlepsou inteligenciou len Most a Siet!  A teraz vidite, aka ta inteligencia bola! Alebo to bol len taky omyl najinteligentnejsich? Ktori aj teraz vedia, co je najinteligentnejsie teraz?

 

5. A po volbach vypisovali take hluposti, ako „Prochazka so Smerom, kedy by to davalo zmysel“:

https://dennikn.sk/317865/prochazka-so-smerom-by-davalo-zmysel/?ref=list

https://dennikn.sk/404304/prilis-vzdialeny-most/?ref=list

 

„Ak budú Sieť a Most-Híd tvrdiť, že vláda s Ficom a Kaliňákom krajine pomôže, nebude to naivita.“

https://dennikn.sk/404454/co-by-bugar-prochazka-ziadali-by-zalezalo-krajine/?ref=list

„Preco mal Sulik zvazit nazor na Smer“

https://dennikn.sk/396337/preco-mal-sulik-zvazit-nazor-smer/?ref=list

https://dennikn.sk/399363/sulik-bytostne-opozicny-politik/?ref=list

 

Sami povazovali SaS za nebezpecnejsiu nez Smer a sustavne o tom pisali a nielen na Denniku N, ale aj na SME a urcite aj dalsich opozicnych novinach. Zdovodnovali to napriklad takto:

„Zdôvodniť rokovania a zrejme aj vstup do vlády so Smerom a s SNS pritom nemusí byť ťažké, pretože prípadná pravicová vláda by čelila mnohým rizikám. Prvým by bol premiér Richard Sulík, ktorý deň po voľbách zamieril do Nemecka poučovať Angelu Merkelovú, čo robí zle. Nie že by na to nemal právo, no jeho pištoľnícky štýl by bol tým posledným, čo v súvislosti s krízami, na ktoré narážame za každým rohom, Slovensko a EÚ potrebujú.

Druhým by bol Igor Matovič, ktorého deštruktívny potenciál bol na správaní sa k partnerom cítiť aj v kľúčovom povolebnom týždni. Tretím poslanci Sme rodina, o ktorých sa dá povedať zatiaľ len to, že chlapík s čudnou minulosťou v ich mene sľúbil vládu podržať. Riziká takejto zostavy by zrejme prekonali všetky doterajšie koalície.“

https://dennikn.sk/404438/zla-horsia-moznost-most/?ref=list

Jednoznacne sa sa sami viac bali SaS a OLaNO, nez Smeru!!!

 

„Fico či Sulík? Asi Fico“

„Moje dôvody sú zahraničnopolitické. Na rozdiel od Richarda Sulíka, ktorý je jednoducho nevypočítateľný a dlhodobo (naposledy 4. marca v nemeckej ARD) potvrdzuje, že keď príde na jeho libertariánske substitučné náboženstvo, záväzky sú preňho zdrap papiera, Robert Fico rešpektuje dohody. Aj tie neformálne a pochybnejšieho charakteru. Zároveň Fico ako svojho času nádejný káder štátostrany a dnes bytostné stelesnenie machiavellistického cynizmu tiež veľmi dobre vie, „ako sú karty namiešané“ a v čích rukách je skutočná moc. Je preto len veľmi ťažko pred staviteľné, že by – na rozdiel od Sulíka – šiel s nemeckou kancelárkou Merkelovou alebo francúzskym prezidentom Hollandom do konfliktu na ostrie noža.

Jeho protiutečenecká rétorika je síce odporná a zaiste bola vodou na mlyn menom Kotleba, lenže Fico ešte stále môže mesiace štvania „predať“ svojim kolegom  v Európskej rade ako…“

https://dennikn.sk/406959/fico-ci-sulik-asi-fico/?ref=list

https://dennikn.sk/407561/najlepsia-ficova-vlada/?ref=list

 

„Videl som suverénneho a niekedy až príliš sebavedomého Bugára na mítingoch a videl som ho aj ako zničeného človeka po vyhlásení výsledkov volieb. Pre svoju stranu získal niekoľko slovenských politikov veľkého kalibru, pochodil s nimi celé Slovensko a začal veriť v to, v čo verili aj Slováci, ktorí mu dali svoj hlas: že oni spoločne zachránia Slovensko pred chaosom a do špiku kosti skorumpovanými politikmi Smeru.

https://dennikn.sk/410142/pred-bugarovym-pohrebom/?ref=list

„Naopak, v týchto voľbách ju strana, ktorú som volil, spreneverila presne o týždeň po tom, čo som vhodil obálku s jej hlasovacím lístkom do urny. Volil som stranu Most-Híd. Pred voľbami som váhal, napokon rozhodlo to, že Most-Híd mal silný občiansky rozmer.“

https://dennikn.sk/405097/smer-sns-most-siet-nie-mojom-mene-prosim/?ref=list

Este stale v nich vidite inteligentnych ludi, ktori maju minimalne tusenie, koho navrhuju volit do vlady? 

Ja chapem, ze moralne, ludsky a ako slnieckari su nasi herci a nase osobnosti proste uzasni ludia, ale aku to maju inteligenciu v politickych nahladoch? Silny obciansky rozmer pre nich maju ludia, u ktorych neodhadnu ani co budu robit dva tyzdne po volbach a potom idu podporovat toho, o kom sami pisali, ze je psychopat? Tak je alebo nie je? Ci je, ked maju lepsieho, co bude o chvilu horsi a uz nebude, ked nemaju lepsieho?

To su tie normalne a mudre politicke nazory od intelektualnej elity? A SaS ma katastrofalny ekonomicky program, ked maju lepsieho a ked sa sklamu, tak uz ten program ekonomicky katastrofalny nie je? Alebo moze byt aj katastrofalny, lebo to je jedno?

A ved ich kritizuju este aj dnes, aj vcera na SME! Takze SaS a OLaNO su potom dobre len na demonstracie a povalenie vlady a potom ich odkopnu a budu zas razit Progresivne Slovensko?

Vyzera to tak, ze kedze sa ich favoriti v Sieti rozpadli a v Moste zradili, a v Progresivnom Slovensku maju len necele 2 %tak potrebuju prave tejto strane urobit reklamu cez demonstracie a to maju byt uz ti, zas novi zachrancovia, ale celkom cisti, organizovani len stredoskolakmi. 

A tentoraz ich odhad uz bude skvely a po volbach ich uz nic neprekvapi. Karolina Farska proste porazi vsetkych oligarchov, lebo rozhoduje o tom ulica, ako rozhodovala o tom ulica v 89?

NEROZHODOVALA o tom ulica! Na ulicu len dostali ludi fingovanou vrazdou a mali problem ich na tu ulicu dostat. Tazko sa robi prevrat bez ludi!

A veru, je to oriesok, ako z 2 % strany urobit hlavnu silu v state. No s pomocou demonstracii to bude velka reklama pre tuto buducu stranu, ktoru u nas vynesu do neba stredoskolaci vnucovanim celemu narodu a bez podpory zo zahranicia. 

Ma podporu vsetkych inteligentnych ludi na Slovensku, nasej intelektualnej elity, ktorej politicky odhad ste videli pri Moste a Sieti. Proste NECAKALI, ze by mohli byt oklamani a rovnako tak povedia aj v buducnosti, my sme necakali, ze budeme oklamani.

Ide tu len a len o Progresivne Slovensko, lebo samotna skalna opozicia – ti nainteligentnejsi a najmoralnejsi, nepovazuju ani SaS, ani OLaNO, ani dalsie opozicne strany za normalne a pre svoje ciele spolahlive. 

Keby to nasa skalna pravica, cize ti najinteligentnejsi, najmudrejsi a najmoralnejsi ludia povedali jednoducho, tak by povedali:

Kedze sa nam rozpadla Siet a zradil Most, lebo sme boli hlupi a nie najinteligentnejsi, tak chceme nove volby, lebo tentokrat to chceme skusit s Progresivnym Slovenskom. No kedze evidentne nema sancu na uspech, potrebujeme mu spravit velku reklamu demonstraciami na namestiach, lebo to budu uz ti novi ludia, co nas uz neprekvapia. A rucime za to, ze nemaju ziadne dotacie zo zahranicia a Sorosovi vdacia len za budovanie tlaciarne ich opozicnych novin:

„Peniaze na stavbu vlastnej rotačky nám požičala nadácia MLDF a zároveň nám poskytla odborných konzultantov. V New Yorku sme podpísal s Igorom Ďuričom, ktorý bol zástupca Petra Vajdu v našom vydavateľstve, úverovú zmluvu v krásnej kancelárii s výhľadom na Central park. Po podpise zmluvy ma prijal George Soros, ktorý práve menil grantovú stratégiu podpory nezávislých médií v postkomunistických krajinách na úverovú. Mám trému, všetko, čo chcem Sorosovi povedať, mám po anglicky napísané na kuse papiera. Pozdravujem ho od Petra Vajdu a ďakujem mu za pomoc pri budovaní tlačiarne.“

https://komentare.sme.sk/c/20737368/alexej-fulmek-35-obrazov-zo-zivota-sme.html#ixzz598tA01ra

Najvyznamnejsi ceski a slovenski umelci SPONTANNE a VEREJNE manifestovali svoju JEDNOTU… ze prave skutocna kultura je jednym z najucinnejsich prostriedkov dorozumenia medzi ludmi… tu manifestovali prave ceski herci… bolo to dostojnym prostredim i pre dolezite zhromazdenia umelcov.“

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=LWXIcwCnYyo

Vtedy umelci neboli najinteligentnejsim a najmudrejsim a najmoralnejsim vykvetom? Alebo len vdaka svojej inteligencii vedeli, co vsetko mozu na rozdiel od obycajnych ludi stratit, ked nebudu angazovani?

Len inteligencia nie je zarukou mudrosti a cestnosti, je aj vacsim predpokladom chytractva, ako sa udrzat na vyslni (aj financom) a odkial vietor fuka v zmysle kam vietor, tam plast. Moralni spasitelia to veru neboli. 

Myslite si, ze dnes uz budu a su? Odstrasujucimi prikladmi su pre nich vsetci, co by politicky korektne ticho nemlcali. Boli by zvyskom najinteligentnejsej intelektualnej elity odsudeni ako polofasisti, hnednuci, putinovci atd. Takto sa vydieraju navzajom aj medzi sebou! Ako ovce, ktore sa nemozu vzajomne lisit bez moralneho odsudenia svojich kamaratov, ked nova spolocna propaganda zaveli napriklad do ulic. 

Nikto z nich ani nemoze s nicim, co sa pise po alternativnych mediach, ani suhlasit, hoci mnozstvo informacii z mainstreamu sa ukazuje ako hoaxy, lebo by ich vlastni kamarati a priatelia aj za ojedinele sireny clanok moralne ubodali ako osy.

Takze taka je ich naozajstna moralka, udrziavana hlavne natlakom – co je spravny nazor a co si maju mysliet. Keby som bola umelec alebo z tej ich smotanky „najmoralnejsich a najmudrejsich“, asi by som sa tiez bala prejavit svoj nazor, lebo inak v tom prostredi neprezijem!

„Najmoralnejsie a najinteligentnejsie ovce“ to teda vobec nemaju jednoduche, ked nechcu byt cierne ovce.

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5540619x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie