Založ si blog

Nedá mi nevyjadriť sa k tunajším hádkam o socializme

Keby mi bol niekto v tom socializme povedal, ze raz pride doba, ze sa toho dozijem, ze sa bude moct do komunistov kopat, tak za prve neuverim, ze sa toho dozijem a za druhe by som sa na to skodoradostne tesila.

Celkom iste by som o sebe mala predstavu, ze ja prva budem pisat take veci, ako pise Luteran – A za toto ste vinni a toto ste nevideli a tamto ste ignorovali atd, ze budem ludi obvinovat za dobu minulu.

Najviac ma v tom socializme stvalo, ze to nikto nevidel a boli by sa vsetci ludia hadali, ze vsetko je v poriadku. Ako klamu, ze vtedy daco videli!

Moj otec mojej mame vobec neveril, ked mu rozpravala, co vsetko sa deje. To tak podla neho videla len preto, ze ma pesimisticky pohlad na svet a nic take hrozne sa v socializme nedeje. Kedze ja som jej verila, vsetko co mi hovorila, ako celkom mladucky clovek som videla tu krivdu, ake je to strasne, ze vsetci zhadzuju, ze nic take zvlastne sa nedeje, vsetko sa prehana.

Raz teda prisla ta doba, ze sa vsetci za to mozu hanbit, co tomu napomahali a boli im osudy obeti socializmu uplne ukradnute. Nikto ludom nekazal, aby boli az tak servilni, aby boli az taki lokaji v tom rezime. Bezne som stretavala ludi, co chceli do KSC vstupit kvoli vyhodam. To vlastne vsetko boli vtedajsie zlatokopky aj muzi. V zmysle urob zo seba prospecharskeho debila, taraj hluposti, ktore sa vyzaduju a postupuj, postupuj celkom zistne. Ze niekto toho bude obetou, to im bolo jedno. Ved mal byt prisposobivy!

 

A dnes tito isti ludia kritizuju propagandistov, ze su uplne rovnako snazivi – vstupuju do vselijakych mimovladiek ako do KSC. Su to tiez len take mizerne zlatokopky aj muzi. Vsetko zas v zmysle urob zo seba prospecharskeho debila propagandistu, taraj hluposti o multikulturalizme, ktore sa vyzaduju, zradzaj ludi ako vtedy, postupuj, postupuj pekne politicky korektne, vsak zas to nie je zistne? Ze niekto toho bude obetou, to im je jedno, to sa zas zvelicuje!

 

V tom roku 1986, ked napriklad 18 rocneho nechali doslova zdochnut za pokus ujst, lebo vraj aj tak umre, ja som o tom nevedela. Kto o tom vedel, ked vsade bola na take spravy cenzura?

Ved to sa tajilo! Mala som vtedy dvojmesacneho syna a vobec som netusila, ze nejaka matka zaziva takuto dramu.

Teraz, kto je na vine.

Vsetci ludia, co vtedy zili a umlciavali inych tym, ze vsetko je v poriadku. Vsetci ti prospechari, ktori napomahali tomuto rezimu, lebo zas za nikym nestali so samopalom, ze musi vstupit do KSC, ze musi vsetkym naokolo vykladat, ze komu sa tu nepaci, je neprisposobivy.

 

Nikdy vas nenapadlo, ze sa to vsetkym tym ludom vrati a sami budu raz obetami, ktorym nikto nebude verit?

Ako im boli ukradnute obete za socializmu, tak mozno teraz su sami ukradnuti novemu rezimu, ked ini prospechari z nich urobia obete a co tam po vas!

Volakedy sa hovorilo – Prisposob sa! Neutekaj, pracuj, nebur sa! A naco by si chcel slobodu slova? Co nechapes? Ved je o teba dobre postarane.

 

Hovoria vam dnes nieco ine?

Ved prisposob sa, pracuj, mozes ist kam chces, co nechapes? Ved je o teba dobre postarane a vynikajuco prave v EU. Niekto ti zakazal studovat? Cestovat? Zarabat? Podnikat? Pozri sa na inych prospecharov, ako sa im dari! Vsak aj ty mozes tak tarat a prisposobit sa tomu, co mas hovorit dnes. Vsak aj ty pracuj pre nejaku mimovladku a budes sa mat dobre. Aj teraz hladaju snazivych, aj teraz potrebuju agitovat! Prisposob sa!

No co sa burite a ste neprisposobivi?

 

Nebolo vtedy lepsie vsetkym. Obetiam toho rezimu nie. A tych ste vsetci okaslali. Dnes teda budu zas ini okaslani. Napriklad matka, ktorej dcere naliali do posvy po znasilneni kyselinu. Zaujima to niekoho? Nie, lebo je nova doba a je to dan multikulturalizmu. Uplne rovnako presne, ako ten chlapec bol obetou, ze ina propaganda.

Nie, tych obeti vobec nie je menej. Ked si zoberieme, ze tento rezim ma na svedomi zensku obriezku v Europe, znasilnenia a vrazdy, raz toto sa vycisli tomuto super rezimu a propagandistov sa budu pytat – Co vy vrahovia, ktorym to bolo jedno?!

 

Uz ste sa len nevolali komunisti a ich servilni lokaji, ale pripeceni ste boli rovnako a servilni tiez. Pri obetiach ste rovnako politicky korektne drzali hubu a tiez umoznovali, aby sa to dialo.

 

Myslim si, ze najlepsia doba je tato. Uz tu nemame socializmus a tych zasranych socialistickych napomahacov, ktorym boli obete ukradnute a este sa vlady neujali novi.

Ano, je potrebne upozornovat na to, ze vznikaju a pracuju na novom vynutenom rezime. Ale zatial u nas mame tych obeti menej, nez v Europe.

U nas zatial este nie je zenska obriezka, u nas sa zeny nemusia bat chodit po uliciach a este mame mier.

Bolo to krasnych 30 rokov mieru a aspon slobody slova. Dlhsie to nevydrzalo.

 

Viem, ze sa to pacit nadsencom socializmu nebude. Ale ked tvrdite, ze lepsie to bolo v socializme napriek obetiam, v com sa vlastne lisite od dnesnych propagandistov, ktori tvrdia len to iste, ze co tam po nejakych obetiach?

Vam je ukradnutych nejakych 600 mrtvych, im je ukradnutych inych 600 mrtvych. V com je rozdiel?

Ze vy osobne ste sa mali dobre? Vsak aj teraz sa mnohi maju dobre. Nemaju sa?

 

Volakedy niekto mal byt, dovolenku ROH a dnes tiez mnohi maju byty, aj na hypoteku, zahranicne dovolenky. Volakedy boli nejake obete, ktore boli ukradnute, lebo to sa zvelicuje, dnes tiez su obete, rovnako ukradnute, lebo to sa tiez zvelicuje.

A hlavne, ludia boli servilne ticho vtedy a skor napomahaci a teraz sa im to kolektivne vracia – dalsi su servilne ticho a skor napomahaci. Preto sa im to aj nadalej bude diat a vracat, ak je spravodlivost nad nami. Ani si nezasluzime zat nieco ine, nez zakazdym sejeme novou  a novou generaciou, ktora je vzdy servilna tak, ako predosla.

 

.

Zo vcerajsieho svojho clanku, ktory som neuverejnila:

V piesnach a hudbe, co sme v zivote poculi, mame ulozene nase spomienky v tonoch. Vsetkemu a kazdemu by ste mohli priradit nejaku pesnicku, ktora vam ho pripomina uz na vecne veky. Je zvlastne, ze mne najblizsieho cloveka – moju mamu a nas vztah najviac charakterizuje pesnicka „Bratříčku, zavírej vrátka“. Hoci bola mojou mamou, ta pesnicka najviac vyjadruje jej strach o mna, ked ju prenasledovali, co by sa so mnou stalo v tomto svete, keby sa jej nieco stalo. Takto hrozivo potom videla a cely svet, do coho sme sa to narodili, ako starsi bracek, co chrani mladsieho. Tiez vyjadruje jej zelanie, aby som vzdy videla v com zijeme, aj keby to ini nevideli a ziadnym obetiam neverili. V podstate pisanim o novych obetiach, som verna tomuto jej odkazu a prianiu a preto je to pre mna tak dolezite. Budete verni odkazu svojho rodica, ktory bol pre vas vzorom moralky. Moju mamu by najviac charakterizovala vlastnost – statocnost a cest, ako keby bola byvala skor muzom a nie zenou, lebo taku vlastnost by mal mat najma muz. Dlhe roky som si neuvedomovala, ze tato vlastnost u ludi taka samozrejma nie je, ze je to vlastne pre ludi exoticka vlastnost, na ktoru sa pozeraju skor ako na nejaky staromodny prezitok.

Bud‘ se mnou bratříčku

bojím se o tebe

 

neplýtvej slzami

Nadávky polykej a šetři silami

Nesmíš mi vyčítat jestliže nedojdeme

 

Nauč se písničku

Není tak složitá (nie je to tak zlozite pochopit a vidiet)

 

Budeme klopýtat

Zpátky už nemůžeme (tymto smerom, neuhni z neho)

 

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517538x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie