Založ si blog

Takých je málo! To zveličuješ! To až také nie je! To preháňajú!

Docitala som sa takuto myslienku:

„Nikdy preto nepochopím, prečo nám, Slovákom, ako národu neprekáža, čo všetko už nám v chode dejín spôsobila nadvláda realizovaná Moskvou, režimom, čo si uzurpuje svoju vôľu a v ničom nám nestojí za to, aby sme ho obdivovali, lebo ruku na srdce, ich tanky sa v auguste roka 1968 stali mementom hrôzy a krivdy na veky vekov a kto na to zabudol, ten nemôže byť našim rodákom, je voľačo ako zapredanec a je márne sa tým zapodievať!“

 

Cely zivot som mala dojem, ze rok 1968 postihol len mna, lebo okolo nas boli len ludia, ako su dnes – A co nie je v poriadku?

Ludia na to, co bolo vtedy, reagovali presne tak, ako reaguju na to, co je dnes – A co nie je v poriadku?

 

VTEDY malo vyznam reagovat na to, co bolo vtedy. Ale ked ste niekomu vtedy povedali, ze existuju aj nejake obete, ze sa deju nespravodlivosti, ku ktorym sme lahostajni, ludia odpovedali ako dnes:

A komu? Takych je malo. To zvelicujes! To az take nie je! To prehanaju!

 

Tak som si pripadala ako na lodi, kde len sama bludim s pocitom, ze toto je hnusna, lahostajna lod, kde ludom je jedno, ze z tej lode nejake obete vypadli, niektorych vyhodili do mora a kazdemu je to jedno, co sa tu deje. Musela som si zvyknut na lahostajnost ludi k obetiam toho rezimu, lebo to sa vraj prehana, tak vraveli lahostajni! Na lodi sa plavili sami lahostajni. Malokedy ste stretli takeho blazna, co by to vedel, ake spinavosti sa na tej lodi deju. Myslela som si – Nikdy im to nezabudnem, ze boli lahostajni k obetiam. Nikdy im to nezabudnem za ludi, ktorych znicili a prave lahostajnostou k tomu, co sa deje.

No ani vtedy som nebola nahnevana na Rusov, lebo na tej nasej lodi sa neplavili Rusi, ale lahostajni Slovaci. Nie, ziadny Rus Slovakom neprikazal, aby boli tak vnutorne lahostajni voci obetiam a ani im neverili, ked sa niekomu nieco stalo. Na tej lodi som videla hlavne Slovakov.

Mohli posluchat, ale nemuseli byt slepi. Ked som si hovorila, nikdy im to nezabudnem, tym som nemyslela preto Rusov, ale ze slepym Slovakom to nezabudnem.

No spatne si myslim, chudaci Slovaci, boli len oklamani, mali len vymyte hlavy povinnymi prikazmi a ze boli lahostajni? Lahostajni su predsa ludia – chudaci. Nemaju citovo na viac, nez na lahostajnost.

 

Takze ruku na srdce, nezabudnut to mam Rusom? To ako vazne Rusom a nie tym hordam lahostajnych?

Kebyze ich nepovazujem za chudakov lahostajnych, tak mohla by som to nezabudnut len Slovakom, ako snazivo a lahostajne kolaborovali, lebo im niekto nadiktoval, ze svaty obraztek budeme mat Rusko a v mene Ruska na seba vzajomne kaslat, ako to koho aj postihne.

Ked vas zradi manzel, za to moze ta hnusna milenka, co to sposobila? Nezabudnete to tej milenke?

Logicky vas viac sklame ten manzel.

Ale niekto tu razi myslienku, ze nemate to zabudnut tej milenke, lebo ta „milenka“ je teraz politicky nepohodlna a svaty obraztek tym lahostajnym ludom vymenili za svaty obraztek Amerika – zapad.

 

Manzel nas zradza druhykrat. Dnes za to nemoze milenka Rusko, ale milenka Amerika. Teraz ta predava svoje lacne vnady a triky. Vidim zas to iste, len este horsie. Zas sme na lodi, kde ludom je jedno, ze z tej lode nejake obete vypadavaju a kazdemu je to jedno, co sa tu deje.

Opakuju zas to iste vsade okolo vas: Takych je malo! To zvelicujes! To az take nie je! To prehanaju!

Uz lahko sa vraciam k metle – zvykni si na lahostajnost ludi k obetiam uz jasne sa crtajuceho rezimu, lebo to sa vraj prehana, tak vravia lahostajni, ako vzdy vraveli! Na lodi sa opat plavia sami lahostajni. Malokedy citate alebo pocuvate takeho blazna, co by to vedel, ake spinavosti sa na lodi deju a este horsie, nez predtym. A hlavne, zas su to pre vsetkych blazni!

A za to moze ten svaty obraztek Amerika – zapad? Ked si vas manzel najde stvrtu milenku, nezabudnete to nikdy tej stvrtej? 

Ci budete do smrti nenavidiet tu prvu? Ktory „len svaty obrazok“ budete nenavidiet az do smrti?

 

Zabudnete na to, ktora bola ta prva a rovnako aj stvrta vam uz bude ukradnuta, ze co robila doma a koho este pretiahla po susedoch (susednych krajinach).

A preto viem, ze je to propaganda, ked niekto bude pisat – A nezabudni nikdy na prvu! Nezabudni na to, co ti urobila prva! 

 

Predsa len sa na tej lodi nieco zmenilo. Stupa nielen pocet obeti, ale aj tych blaznov, co vidia, co sa na lodi deje. A ked im niekto povie: „Opluj predchadzajuci svaty obrazok“, odpovedou im je – Teba oplujem, ty zradca!

 

Konecne ludom dochadza, ze nie Rusko, nie Amerika, ale robia to zakazdym nasi vlastni:

Takych je malo! To zvelicujes! To az take nie je! To prehanaju!“ vlastnou lahostajnostou a vlastnou snazivou kolaboraciou.

 

Takze ruku na srdce, nezabudnut to mozme len vlastnym – Slovakom. A ked naozaj s rukou na srdci, kto by to chudakom nezabudol?

Ved su naozaj chudaci.

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517459x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie