Založ si blog

Keď sú všetci, čo sa dostanú do vlády, piráti a pirane

Ja som sa nikdy o cesku politiku nezaujimala. Az vcera som sa zaujimala o nejaku cesku stranu Pirati, co pre mna znamena, ze som si nasla cas, vypocut si diskusiu s jej predstavitelom, na ktoreho imidz sedi tento popis:

 

„V médiích dostává neuvěřitelný prostor a protože vystupování pana Bartoše je distingované, na rozdíl od jeho vizáže rebela, představuje v ČR stejný proces, který proběhl ve Francii a před několika dny v Rakousku. Francouzským prezidentem se stal pohledný a mladý Emmanuel Macron. V Rakousku vyhrál parlamentní volby mladý a sympatický Sebastian Kurz. A v Česku se do sněmovny chystá mladý a charizmatický Ivan Bartoš. A tento recept funguje. Bohužel, nebo z pohledu někoho bohudík, tento systém funguje.“

 

Nepochybne aj toto ucinkuje na volicov, ako vcera Devana napisala, ked si zeny volicky povrchne vyberaju politikov podla „ritky“, lebo keby som si vyberala na zaklade len sympatii, tak na Slovensku si vyberiem Kalinaka a v Cesku Bartosa. Pacil sa mi jeho prejav, jeho sposob diskusie, jeho zjavna mierumilovnost a pokoj a Okamura mi v svojom prejave v diskusii s nim pripadal celkom falosny, nervozny (pod stolom nervozne mykal nohou v rychlom tempe), az arogantny svojim skakanim do reci – keby som posudzovala len takto povrchne.

 

Zatial som sa nikde nedocitala odpovede k tymto otazkam, ktore ceski volici kladli aj Bartosovi:

 

„Mnoho mladých lidí bude volit Ivana Bartoše a Piráty. Tragédie. Jak ukazuje video zde, které nám poslal a upozornil na něj jeden z našich čtenářů, 6. února 2016 se Ivan Bartoš zúčastnil kontra-demonstrace proti Bloku proti islámu na Hradčanech v Praze. Ve videu je zachyceno, jak Ivan Bartoš stojí v čele transparentního banneru a na zádech má vlajku Antify. Vedle stojí dívka, asi jeho přítelkyně, která pro změnu má na zádech symbol amerického hnutí Alt-Left s nápisem Good Night – White Pride (Dobrou noc, bílá pýcho!). Americká Antifa používá tato hesla proti Donaldu Trumpovi, na de monstracích proti americkým konfederalistům a na podobných akcích. Propojení americké alternativní levice s českou Pirátskou stranou je zjevné. Strana kopíruje teze z americké Antify, vítání migrantů, zmenšení státního politického aparátu, elektronizace voleb, elektronizace státu, likvidace současného systému politických stran a přesun moci do rukou lidí s odkazem na malý úsporný stát, který budou řídit malé lidové komitéty. A lidé v těchto komitétech si budou všechno hradit sami formou hrazení nákladů.

 

Piráti přinesou do Česka migraci, je to jejich úloha. Tato strana se dostane do parlamentu jako koaliční partner pro Hnutí ANO a pro Andreje Babiše. O tom už je rozhodnuto. Nicméně Antifa je globalistické křídlo GP, je to jejich úderná pěst a pokud Babiš bude chtít do koalice Piráty, bude muset vláda dělat globalizační politiku. A o tom není rozhodnuto. Stejně tak o kontrolu nad Babišem usilují američtí Neoconi a k tomu dojde, pokud se do koalice opět dostane KDU-ČSL, ale také ČSSD, protože uplynulé 4 roky byly v ČR plně pod kontrolou amerických elit.

 

Kdo bude volit Piráty, volí ve skutečnosti americkou Antifu a alternativní levici Alt-Left. A hlavně, v takovém případě volíte tvrdý sórošovský globalismus. Pokud budete volit Andreje Babiše a ANO, volíte americký národní Kissingerismus, který nyní definuje i Trumpovu zahraniční politiku.“

https://www.youtube.com/watch?v=USOKKk8x_OA&feature=youtu.be&t=614

 

Juraj Polacek k Antife: „… tie ciele su spolocne aj v Europe, vytvorit spolocnost, ktora nebude mat ziadne hranice, nebude mat ziadne pravidla, zasady, bude sa vyvijat doslova anarchisticky, chaoticky. Preto vlastne tieto organizacie a spolocnosti, ktore su financovane z tychto zdrojov, podporuju neriadenu imigraciu, zastupuju migrantov v roznych procesoch, ktore sa tykaju toho, ci maju byt alebo nemaju byt vyhosteni a nasledne kladu prekazky vsetkym moznym a nemoznym legislativnym procesom, ktore by mohli urychlit tieto akcie, dokonca im zabranit, prichodu migrantov. Tieto organizacie tym, ze posobia proti sucasnemu poriadku a vyvolavaju chaos, tak su v hladaciku bezpecnostnym sluzieb. Treba rovno povedat, ze na americkom kontinente Antifa je uz dnes definovana v zaznamoch FBI a roznych min isterstiev vnutornych veci jednotlivych statov ako extremisticka, dokonca teroristicka organizacia. Je teda samozrejme sledovana. Jej aktivisti velmi casto vystupuju v ciernom obleceni alebo vzdy v ciernom obleceni a v tomto case prave vysiel velmi zaujimavy dokument, ktory zverejnil Washington Times, kde sa jeden komentator infiltroval do vnutra Antify a bol svedkom a to aj natocil, akym sposobom Antifa pripravuje svoje demonstracie alebo svoje akcie. Bohuzial su to akcie, ktore su plne nasilia, kde cielom je vyvolat nasilie, vyvolat nepokoj, dolezite je, aby boli nejaki zraneni a dokonca sa tam hovori aj o strelnych zbraniach, konkretne v tom videu, ktore uz dnes ma v rukach policia. Takze, hovorit o tom, ze Antifa je prakticky neskodna organizacia, povedzme aktivisticka, ktoru treba podporovat, je jemne povedane hrubym nedorozumenim. 

Bohuzial aj u nas na Slovensku je velke mnozstvo ludi, ktori povazuju akcie Antify za povedzme legitimne, za spravne, podporuju ich a dokonca sa neboja a vobec im nie je a nie je porusenim z ich hladiska, ked sa fotia s ich logami, s ich vlajkami. Bohuzial, tyka sa to aj poslancov slovenskeho parlamentu a vytvara to vlastne nebezpecny precedens. To, ze vlastne na jednej strane tu mame zakony, ktore hovoria o podtlaceni extremizmu, aj ked tie zakony su take, ake su a casto sme ich kritizovali, predsa len este stale platia a existuju a vystupovat pod vlajkou Antify, znamena hrubo porusovat tento zakon.

A kazdy, kto propaguje tieto akcie a aktivity a hlasi sa k nim, hlasi sa k tomu istemu, co robia pravicovi extremisti, rozni ludia s hakovymi krizmi.Je to to iste, len z druhej strany, su rovnako agresivni, su rovnako nebezpecni, rovnako zakerni, rovnako utocia na ludi a rovnako su hrozbou pre zvysok spolocnosti. Takze kazdy, kto podporuje tento takz. lavicovy extremizmus, sa dopusta trestneho cinu a je skutocne dolezite, aby sa voci tomuto nebezpecenstvu uz zacali stavat a ohradzovat nielen ludia aktivisti alebo komentatori, ale aby si to konecne zacali vsimat aj u nas na Slovensku organy cinne v trestnom konani, ked stale plati novela extremistickeho zakona. Je to dolezite, pretoze ten rozpad statu, rozpad dovery v stat a v statne institucie vlastne zacina tym, ze sa zavadzaju dvojite metre. Nemoze byt jeden meter na povedzme taku skupinu ludi a druhy meter na inu skupinu ludi, ktora v principe robi v dosledku tie iste akcie, tie iste aktivity, ten isty stupen nasilia a nebezpecnosti, len mozno pod inou vlajkou, pod inou ideologiou sa uz nechava jednoducho bez povsimnutia. Tyka sa to samozrejme nielen tychto ideologickych skupin, ale tyka sa to aj roznych aktivit, roznych „osobnosti“ aktivistov, roznych skupin, dokonca minorit, na ktore sa kladie iny meter. Znamy je problem, hlavne v zapadnej Europe, ked sudcovia zacinaju prihliadat k tomu, ze ked je niekto sucastou inej mensiny a nasledne sa neaplikuje ten trestny poriadok, zakonnik alebo obcianske pravo, ktore plati v tej krajine, pretoze je to kulturna zvyklost tej minority, tak toto samozrejme nemoze fungovat, nemoze to byt, pretoze pravo moze byt len jedno. A akonahle sa zavadza dualita prava, v tom momente sa vlastne rozpada autorita statu , pretoze sa vytvaraju dualne spolocenstva, kde v jednej casti, aj ked teritorialne v tej istej krajine plati ine pravo, ine zvyklosti, ina kultura a vymahaju sa ine tresty, pretoze to su regionalne zalezitosti, do ktorych si ti ludia nepustia nikoho. A pokial sa tie minority alebo lokality rozsiruju, tak dochadza vlastne k postupnemu zaberaniu uzemia a skonci to samozrejme sposobom takym, ze pokial sa to rozsiri na celu krajinu, tak krajina strati ten svoj povodny raz.“

 

A kedze sa stalo volebnou taktikou pred volbami hovorit jedno a po volbach realizovat aj uplny opak a to uplne beztrestne a bez moznosti odvolat politikov, neocakavam v Cesku dodrzanie ziadnych volebnych tvrdeni z ktorych su teraz mozno mnohi ceski volici aj nadseni. Ocakavam, ze po volbach postupne otocia a nic z toho, co aj ceskym obcanom slubovali, nebude pravdou, ako sme toho boli svedkami aj po nasich volbach. Nemyslim si, ze nebudu prijimat migrantov a nejako podstatne sa v tomto budu od nas lisit. Bolo tam len pred volbami, takze sa tam muselo slubovat nieco podobne! Taktiez budeme svedkami ako otocia, pricom verejnosti budu prezentovat nieco ine. 

 

Stale si myslim, ze napriklad v potravinach a pracich praskoch mate stale vacsiu zaruku, ze to aspon potraviny alebo pracie prasky stale su. Ale v politickych stranach sa moze celkom beztrestne nachadzat aj uplny opak toho, co je len na obale.

Su to v podstate potraviny a pracie prasky, ktore mozu obsahovat kedykolvek a cokolvek ine a volici len dufaju, ze si zaplatili potraviny alebo pracie prasky.

 

„Babiš určitý záujem o spoluprácu s Pirátmi prejavil. Piráti, ktorí sa do Snemovne dostali prvýkrát, voči nemu ale zastávajú výrazne odmietavé stanovisko pre jeho stíhanie v kauze Čapí hnízdo a tiež programové rozpory.“

Predpokladam, ze spolu budu robit divadlo (ako sa neznesu a to je jedno, ci v koalicii, ci v opozicii) ako na Slovensku a potom sa vsetci tak zazracne zhodnu v svojich pragmatickych cieloch, ako to bude vyhovovat inym krajinam a nie ceskym volicom.

 

.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517797x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie