Založ si blog

Ako nám nepracuje výbor pre európske záležitosti

Tento vybor, to nie je skupinka ludi podriadena vlade ako zamestnanci svojmu sefovi, ktori si poslusne vypocuju, co sef povie a potom dvihaju ruky a rad radom vsetko schvaluju.
Tento vybor ma rovnake zastupenie koalicie a opozicie a moze nasu vladu, ako v inych krajinach zavazovat k tomu, na com sa uznesu – co chcu prerokovat, o com viest v nasom politickom zivote diskusie, koho si este k tomu vypocut, aby obhajil svoje stanoviska, spolocne sa rozhodnut, co chcu prejednat aj na sirsej pode a to v parlamente.
Napriklad v Cesku presne tento vybor pre europske zalezitosti tak tvrdo zavazuje vladu tym, na com sa uznesu, ze hoci ich vlada by uz chcela euro a byt tiez taka proeuropska, ako sme tu my, nemoze, pretoze tento ich vybor v tomto ich vladu zvazuje a zavazuje, na com sa v nom dohodnu, co ma ta vlada plnit.
.
Po ostrej kritike Slobodneho vyberu v alternativnych mediach, ze nas vybor pre europske zalezitosti nepracuje tak, ako ma a clenovia jednotlivych stran sa na ten vybor ani nedostavia, sa dnes praca tohto vyboru zlepsila aspon tak, ze ucast sa vyrazne na poslednom zlepsila a prisli tam aj ludia, ktori nemuseli. Zucastnit sa tychto vyborov mozu aj ini obcania. Na poslednom bol aj minister vnutra.
Slobodny vyber chce verit, ze praca tohto vyboru sa aspon v dochadzke zlepsila vdaka ich ostrej kritike, ze tento vybor je este aj stranami ignorovany a tam, kde sa maju poslanci ozyvat, sa neozyvaju, len vypisuju si potom uz od veci po facebooku svoju oblubenu mantru – Lebo Fico!
Pokial sa vela ludi a obcanov dozvie, ze nerobia tak, ako maju a to, co maju, to v mnozstve tychto ludi vytvara na poslancov tlak, aby pracovali a plnili si svoje pracovne povinnosti pre ktore boli zvoleni a su nami vsetkymi za to plateni.
.
No praca tohto vyboru sa nezlepsila v tom, aby jeho clenovia pochopili, ze oni nie su podriadeni vlade, ale oni maju naopak kontrolovat vladu, ci plni to, k comu ju tento vybor po rokovaniach zavazuje. A to sa dodnes nezmenilo. Ked na ten vybor prisiel minister vnutra, tak sa k nemu spravali aj opozicni poslanci akokeby prisiel pan kral, ako ponizeni a poslusni sluzobnici, ktori tam sedia len na to, aby si len vypoculi informacie bud ministra vnutra alebo ktore im sprostredkuje, vysvetli a oni len maju dvihat ruky a suhlasit so vsetkym doradu. Stale sa neodvazuju comukolvek protirecit, k comukolvek sa vyjadrovat, pytat sa, rozoberat, nedajboze este k niecomu nasu vladu zavazovat ako v Cesku.
Nejde o to, aby stoj, co stoj protirecili, ale oni sa nevedia samostatne vyjadrit prakticky k nicomu a so vsetkym, o com su len informovani ako divaci a nie clenovia vyboru. Nevedu sa tam diskusie a materialy nerozoberaju.
To je ale aj chybou, ze tito poslanci napriklad k dnesnej schodzi dostali materialy k tejto schodzi az vcera vecer! To znamena, ze absolutne nemali cas a to uz nie je ich chybou, vobec sa pripravit na tuto schodzu! Keby sa boli chceli zodpovedne pripravit, potrebovali by len na jednu nejaku smernicu, ktora sa odvija od mnozstva dalsich, ktore by si mali k tomu prestudovat tiez, celu noc az do rana. Pritom ten vybor zasadal uz na druhy den a podklady k tomu boli asi na tisic stran studia.
To by sa spravne malo riesit tak, ze poslanci, ktori nie su k jednotlivym otazkam odbornici, napriklad na trestnopravne zalezitosti o ktorych sa rokovalo dnes, si zaplatia odbornikov, ktori sa v tom vyznaju a ktori im to dopredu rozoberu, na zaklade coho by sa uz usilovali o presadenie, schvalenie, nesuhlas s konkretnymi navrhovanymi rieseniami od EU. Plus na tuto mravciu pracu si maju platit asistentov, ktori by si to prestudovali za nich, co sa ale v tychto veciach nedeje tak, ako sa ma a ani im na to neposkytnu dostatocne dlhy cas! No co uz mozu zistit a objasnit si z vecera do rana?! Nic!
Potom su aj PRETO odkazani na len pritomnost ako len divaci, co tam len pridu, pocuvaju a len prikyvuju na vsetko akokeby tomu rozumeli a mali to objasnene do dosledkov. A len dvihaju ruky a za vsetko doradu hlasuju ano, hoci to moze mat aj tazke dosledky, ze si ani neuvedomuju, CO VSETKO len takto nemo a bez otazok, bez diskusii, bez rozoberania poschvalovali.
.
Dnes nie su dolezite domace kauzy, ked sa v zahranicnej politike tolko a tak rychlo a za pochodu a pri samych zmenach deje. Dnes je toto priorita a nie to, aku kauzu ma Kiska s nejakym pozemkom. Ved medzitym sa moze poschvalovat x chybnych rozhodnuti v ovela dolezitejsej sfere – nasej pozicie v EU.
.
Hoci Sulik doma robi divadlo, aky je on borec voci EU (v com som mu dlho verila, ze to mysli naozaj a nieco preto SaS aj urobi), strana SaS sa v tom vybore sprava ako jedna z koalicnych a celkom proeropskych stran! To znamena, ze len navonok, pre divakov na facebooku sa prezentuju, ze s niecim nesuhlasia, ale prakticky a naozaj suhlasia doslova so vsetkym. Nie take slova platia v politike, ktore sa napisu na facebooku alebo v clankoch na blogu, ale ktore sa hovoria na vyboroch na to urcenych a v takych diskusiach, ktore vladu k niecomu aj zavazuju a mozu zavazovat. Takuto pracu SaS nikde neurobila, hoci sa takto navonok prezentuje prostrednictvom Sulika. Zjednodusene mozme povedat, ze my tu opoziciu uz nemame, len same spolupracujuce strany ako v jedinej koalicii, co svorne suhlasi so vsetkym a bez diskusii, co prichadza z EU. V Cesku sa to tvori u nich doma, na vyboroch, ktore vladu aj k niecomu tvrdo zavazuju, ale u nas su tie vybory celkom len na paradu, ze tam vobec niekto bol, lebo o Slovensku sa nerozhoduje u nas doma, ale uz teraz v zahranici a v inych krajinach. A to nielen preto, ze by nam takto rozkazovala EU, ale preto, ze my sami – teda nasi poslanci, nie su schopni o nicom ani diskutovat, nie este rozumiet tomu, co vsetko schvaluju!
.
Keby bolo Slovensko zenou a EU muzom, tak sme prostrednictvom nasich poslancov a vlady takou zenou, ktora sa o nic nezaujima, nic si neskontroluje, nic si nezisti, lebo vie len na vsetko mlcky prikyvovat. Vieme si predstavit, ako by to v realnom zivote mohlo dopadnut a ako by mohla byt taka zena a velmi pravdepodobne aj oklamana.
Kedze tento vybor tak servilne a celkom neschopne pocuva len ministra vnutra, o com ten ich len informuje, mozme len dufat, ze aj vie, co robi! Mozme mu len slepo verit, ze mu zalezi na tom, ako Slovensko dopadne. To by bezny clovek ani nepovedal, ze mame takuto slepu doveru len v ministra vnutra a takuto vladu. Ten sice na vybore vzdy hovori, s cim zasadne nikdy nebude suhlasit, ale mnozstvo veci uz aj doteraz zmenili, proti comu uz navonok zasadne boli.
Zasadne boli napriklad proti kvotam a pritom sa tu uz len realizuje a uz nerozhoduje, ze aj v azylovej politike budeme len naprosto poslusni a vsetky kompetencie sme odovzdali inym krajinam, ako o tom rozhodujucim. Takze rozhodnu o nas politici, ktorych sme ani nevolili, pretoze sme zvolili poslancov, ktori svoje pravomoci odovzdali inym v EU. 
Darmo budu navonok alebo len na vybore hovorit nieco ine, len projekty na prijimanie migrantov su uz davno poschvalovane a v poctoch napriklad 1000 na jeden, kde sa to este dalo dohladat.
.
Nabuduce by mohli poslanci na ten vybor nielen prist, ale dostat materialy tak, aby mali cas si ich pozriet a mohli o nich aj diskutovat a nasu vladu aj k niecomu zavazovat. Inak su naozaj len opicky na snurke, co tam sedia len preto, aby sa nepovedalo, ze taky vybor Slovensko ani nema! Na len zdvihanie ruk a len podpisovanie maju potom privysoke platy a daju sa chapat potom skor ako uplatok – len ich zdvihnite, ked tu chcete sediet!
.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542300x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie