Založ si blog

Diskriminované skupiny obyvateľov v Európe potrebujú pomoc!

Presne tak, ako som sa volakedy zaujimala, ci homosexualom u nas nehrozi diskriminacia, zaujimam sa aj dnes, komu v Europe hrozi diskriminacia, lebo je nasou ludskou povinnostou zaujimat sa o to.

A dnes som sa docitala, ze Nemeckom otriasol prejav z najvyssich miest v oblasti medii, od sefa najvacsieho europskeho vydavatelstva novin Axela springera Mathiasa Dopfnera. Dopfner je zaroven prezidentom nemeckej asociacie vydavatelov novin a upozornoval na to, ze kazdodenne je v Nemecku vyhrazanie sa Zidom, narasta v Nemecku nasilie a obzvlast voci zenam!

Spomenula som si pri tom na tento rozhovor o strachu Zidov z Prahy, ktori maju prepracovany cely system, ako sa vzajomne varovat, keby im nieco hrozilo:

https://www.expres.cz/aaron-gunsberger-rozhovor-d0o-/celebrity.aspx?c=A160826_203726_dx-celebrity_ren

 

Som svedkom toho, coho sa tu obavali homosexuali cele roky dozadu, ked pisali a upozornovali na diskriminaciu voci homosexualom. Stazovali sa na to, ze ludia k nim nepristupuju s patricnou uctou a mozu ich niekde aj zbit. Ale nestazovali sa na to, ze su v Europe ohrozovani na zivotoch, ze im hrozi vrazdenie homosexualov v Europe.

Mozu toto iste dnes povedat Zidia? Ti maju v Europe obavy z ovela horsich veci a to aj z ich vrazdenia, pred ktorym uz teraz musia mat cely system zachrany, ako sa vzajomne pred tym varovat a ze na svoju obranu musia mat aj zbrane a mnohi hufne aj utekaju zmiest, kde byvali alebo aj z Europy.

Preco sa o tomto nikde nepise? Su vari Zidia nieco menej, nez homosexuali? A nie su vari ohrozovani este viac, ked sa obavaju aj o svoje zivoty a upozornuju na to, ze napriklad v Nemecku je im dennodenne vyhrazane?

Taktiez nikde inde, nez len na alternativnych mediach, necitam o tom, ze nasilie stupa a obzvlast voci zenam napriklad v tom Nemecku. Aj tu sa pytam, su vari zeny menejcennejsie, nez homosexuali? Ved take zeny sa este menej vedia branit a nie je tu nikto, kto by sa ich zastal! Ci nas uz nasilie prestalo zaujimat? Uz nam je jedno, ze v Europe ziju ludia, ktori su zastrasovani a ohrozovani nielen bitkami, ale aj na zivotoch? Preco sa o tom v novinach nepise?

Som hlboko znepokojena tym, ze tychto skupin obyvatelov, ktori su ohrozovani az na zivotoch, sa nema kto v Europe zastat a pritom sa Europa honosi tym, ze su tu zabezpecovane zakladne ludske prava a ziadne ludske bytosti v nej nemozu byt povazovane alebo vyhlasovane za menejcenne!

Naco mame tolko institucii na ochranu ludskych prav a tolko mimovladnych organizacii, co sa o to maju starat, ked sa o to nestaraju? Naco mame po celej Europe media, ked o tom nepisu a nebiju na poplach, aby sa to riesilo? Ved pokial sa musia stale citit Zidia v Europe na zivotoch ohrozovani a musia sa tak citit aj zeny, teda v tom Nemecku, tak je to dokazom, ze sa v tejto veci vobec nic nerobi alebo absolutne nie dostatocne!

 

Neviem, ako je to u nas na Slovensku. Zatial som sa nikde nedocitala, ze by aj u nas bolo Zidom dennodenne vyhrazane a museli by aj u nas mat svoj system varovania, keby ich chceli vrazdit. Taktiez som sa nedocitala, ze by u nas vzrastlo nasilie voci zenam, ako v tom Nemecku. Neviem, ci je to tym, ze nasa krajina si viac vazi zakladne ludske prava a Nemci to uz nedokazu, ale snad by si mohli od nas ako susedny okres zobrat priklad – ako sa to robi a kontrolovat si svojich obcanov viac a nielen, ci nevypisuju hluposti na internete, ked im tam rastie nebezpecne nasilie priamo pred ocami!

Snad by sme im mohli poslat aj nejakych instruktorov, ktori by ich o tom poucili a nielen na hraniciach, ale priamo v krajine, co to znamena dodrziavanie zakladnych ludskych prav, aby sa ich obcania nemuseli obavat nasilia a vrazd!

Alebo maju malo policajtov a nemaju na nich financie? Kto by to povedal o bohatom Nemecku? Ved maju v Lidli vsetko lacnejsie, tak snad si mozu dovolit nieco dat aj na bezpecnostny system ochrany vlastnych obyvatelov! Alebo ich snad povazuju za nejakych menejcennych?

 

O inych zaostalych krajinach v Europe som pisala tuto:

Zaostale krajiny v Europe

a tuto:

Zena ma pravo na vsetky svoje organy, to uz v zapadnej Europe nevedia

 

.

 

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5544814x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie