Založ si blog

Všetci si želáme neskončiť v zdravotníctve ako dobytok!

Nemam ziadne vacsie skusenosti s nasim zdravotnictvom, lebo sa tam neukazem, pokial nemusim. Nemam zdravotnictvo rada, nechcem s nim nic mat, ani mysliet na choroby alebo zaoberat sa chorobami.

A napriek tomu clovek do styku so zdravotnictvom pride, najma ked musi, pretoze rodi.

 

Ked som sla prvykrat rodit, tak neprotekcne, normalne a preto bola ku mne sestricka hnusna, hoci som mala mimoriadne rychly a mimoriadne lahky porod, takze az tak dlho som ich neotravovala. Uz privitali ma tym, ze sa na nocnej nevyspia, lebo necakali v porodnici porod. Asi za to ma vtedy sestricka oholila tak, ze som mala krvavu koselu. Potom ma tam nechali samu, v hroze ze tam porodim aj sama, lebo ked ste ticho a ja som mala velmi lahky porod, tak asi ani nerodite!

Pisem to ako dokaz, ze ako sa rodi neprotekcne. Aj ked mate lahky a rychly porod, obtazujete a daju vam to pocitit, ste stranka, ktora kazi smenu. A to som sa po porode ako prve spytala – A to je vsetko? Co potom ine rodicky, ktore rodia tazko alebo dlho?

Tento uvod, aby ste pochopili, ako som sa uz pri dalsich porodoch stala uz len protekcna. Teda, ako k tomu dochadza, ze sa z neprotekcneho pacienta, normalneho, co len obtazuje, stava protekcny, aby uz neobtazoval a nezavadzal:

 

Pri druhom tehotenstve som sa po celodennom zavarani ocitla v nemocnici s tym, ze sa predcasne otvaram uz v siedmom mesiaci. Cakala som, ze okrem infuzii sa pri mne nejaky lekar aj zastavi a povie mi, co sa bude diat, nieco, cokolvek ako lekar, ze co teda je v plane. Ale preslo par dni a nikto si ma v nemocnici nevsimal, hoci videla som, ze o ine pacientky sa takto lekari zaujimali, co bude dalej. Tak sa rozpravate s inymi pacientkami a dozviete sa toto, presne takto mi to bolo povedane: Oni cakaju, ze koho budes pacientka! Nevedia, ze koho! Co sa z teba vykluje, ze koho. A tak som sa dozvedela, ze si mozem vybrat lekara. Staci si z nich vybrat podla odporucania niektoreho, ist za nim, poprosit ho, ze chcem byt jeho pacientka a zaplatit mu, v tej dobe asi do 3000.

Tak mi odporucili asi dvoch, jedneho som si vybrala a odvtedy som mala svojho porodnika k dalsim dvom detom. V tej dobe este nebolo za porod 5000 a teraz by ste si za to kupili aj pracku, asi znova!

Celkom inak sa rodi protekcne. Nikto k vam hnusny nie je, pride k vam vas porodnik, vdaka tomu som prezila skoro krasne dva porody pri ktorych som mala aj manzela. Prakticky rozdiel bol taky, ze po neprotekcnom porode a ten som mala najlahsi a najrychlejsi, som si nesadla dva tyzdne, ale po protekcnych uz na druhy den (a to bol porod koncom panvovym), co vie kazda rodicka, aky je to velky rozdiel! Rozhodne, keby sla rodit moja dcera, tak hladam lekara a hladam zaplateny porod, taky je to rozdiel!

 

Ked operovali moju mamu, uz som hladala lekara. Doslova mi poradili akeho a slo o operaciu, pri ktorej bola vysoka umrtnost. A vraj tento lekar ma prave v takych pripadoch velmi dobre vysledky. Je na to odbornik. Nechali by ste to na nahodu, lebo ste principialny a principialne trvate na tom, ked uz mate taketo zazitky, aky je to rozdiel aj pri obycajnom porode?

 

Ale prisiel na psa mraz, ked uz sme boli v takej nudzi, ze som na zhananie lekarov nemala, lebo som sa uz sama starala o tri male deti, mamu, ktora mala len dochodok, navyse s exekuciou, co by bola kapitola sama o sebe, ze preco (splacanie dane z toho, co sme ani vysudit nemohli). Takze moja mama sa ocitla v zdravotnictve neprotekcna. Boli sme uz principialne spravni pacienti – bezni!

Chodila som za nou kazdy druhy alebo treti den, lebo bola v nemocnici dlho. Bolo to pre mna nesmierne tazke, pretoze z prace do nemocnice a doma este male tri deti same. Mama nemala mobil, v tej dobe este nemal kazdy, dohovorit sme sa nemohli nijako.

Tak som si za nou prisla aj s devatrocnou dcerou a ona mi povedala, ze jej amputuju nohu. V tom momente som z nej zdvihla prikryvku a ona ju uz nemala!

Celu, az po stehno. Ked to zbadala moja dcera, videla som na nej, ako na mna hladi, ako mlada – co urobi samica, to mlada zopakuje. Ked budem vrieskat, bude vrieskat tiez. Tak som sa ovladla, akokeby amputovat celu nohu bolo uplne nic! Akokeby to bola uplna normalka, ze proste niekedy vam amputuju celu nohu.

Ten sok som len v sebe hlboko potlacila! Zatlacila niekde hlboko tento zazitok, ze som sa to dozvedela takto! Akokeby nebol cas a museli jej ju amputovat po nejakej hromadnej havarii, ked nie je cas to nikomu oznamovat.

Takze tak. Ked lezite v nemocnici a chcu vam amputovat aj celu nohu, spravaju sa k vam, akokeby ste boli bezdomovec a nemali ziadnu rodinu! Nikomu to nie je potrebne vopred oznamit, aby k vam prisli a boli s vami pred tou amputaciou. Proste vam to oznamia, musite s tym byt sami, aj ked mate rodinu. Dnes uz ma nastastie mozno vas starky mobil. Nie vzdy boli! Ste tam sam, po amputacii tiez sam, pokial vas pribuzni nenajdu a povedzte im to sami.

Volakedy aspon zavolali po porode domov, ze narodilo sa vam dieta. Za to sa neplatilo, na taky telefonat socialisticka nemocnica mala. A vlastne naco, ked neumrelo a nic sa mu nestalo, len sa narodilo? Vsak raz by vas aj v porodnici nasli a dozvedeli sa, ze sa mozno vcera narodilo. Musite to vediet hned?

A co taka noha, ked vam ju odrezu? Vsak poviete to rodine, ked pridu na navstevu!

Nie, nikto neprisiel, ze vasej mame sme museli… celkom nic, lekara som ziadneho nevidela. A po tomto zazitku uz za ziadnym nesla! Uz ma celkom nic od nich nezaujimalo. Uz som ziadneho z nich nechcela vidiet, ani sa na nic spytat. Boli sme bezni pacienti s ktorymi sa nekomunikuje. 

 

Je to nic oproti tomu, co sa deje inym ludom. Ale moja spomienka na to, preco nemam zaujem komunikovat so ziadnym lekarom, nemaju cas.

Ale keby moja dcera rodila, len rodila, budem hladat lekara a len s peniazmi, aby cas mali.

 

Vnimam to tak, v nemocnici ste len kus. 

 

A este ich odbornost. Akehokolvek lekara mate a nieco vam odporuci alebo predpise, nestaci sa spoliehat, ze vie, co robi. Taky bezny pacient, co by zil v iluzii, ze snad lekar vie, co robi, by medzi liekmi zozral hocico.

Ako normalne bezni pacienti sme boli spolu s dcerou u odbornej lekarky po tom, co moja dcera mala nasledkom urazu krvacanie do mozgu. A ta lekarka jej predpisala liek, co ma kazdy den uzivat, aby sa nestalo, ze nasledkom toho urazu u nej vypukne epilepticky zachvat.

Kedze som uz neverila lekarom, zhanala som uz nejakeho po znamosti. Taky po znamosti urcite bude lepsi! Lepsi, ako taky, ku ktoremu ludia bezne patria!

Kamaratka zdravotna sestra mi na to povedala, vsak to je bezne, ze to takto ludia robia, ze sa pridu aj k nim raz do tyzdna spytat, ci iny lekar vystavil dobru diagnozu a dobre lieky. Niekedy sa to potvrdi a niekedy nie, tak si to skontroluj a rovno mi jednu lekarku odporucila, ze ta je dobra. Ale zhanala som aj inde, ved vela ludi vela vie a pozna dobrych lekarov. Tak som si vybrala a to bez penazi, len ze ideme k inemu lekarovi na odporucanie – ci povie to iste!

A nepovedal! Naopak sa spytal: A uz ten liek berie? Uz ho zobrala?

Hovorim, ze nie, chceli sme vediet, co na to poviete, ci ma brat.

A tak sme sa dozvedeli, ze tento liek sposobuje cysty na vajecnikoch a preto by ho 20-rocne dievca nemalo brat. Nech ho vobec neberie!

– A mala epilepticky zachvat? – Este sa ma ten lekar pytal, ze preco ho ta lekarka predpisala. A ja ze nie, tak ten lekar nechapal, ze preco ho vobec predpisovala.

 

Keby sme boli bezni pacienti, co veria lekarom, tak zerieme aj svinstvo!

Takze nestaci, ze mame zdravotnictvo. Ked potrebujete odborneho lekara, to aby ste zacali studovat ucinky liekov a zhanali, ci dobreho odborneho lekara ludia nepoznaju. Musite chodit z ordinacie do ordinacie, ci vam aj inde potvrdia to iste.

A uz vobec necakajte, ze si este najdem cas, aby som im takych lekarov nahlasovala a ja sa sla hadat, ze mali by si ich sami kontrolovat, ci tam este maju co robit.

 

Elena Istvanova napisala:

Je ťažké počúvať právnika nemocnice, ktorá zavinila smrť môjho dieťaťa, ako trepe nezmysly v štýle, že veď predsa ešte máme tri deti. Mne – a myslím, že asi všetkým prítomným – pri jeho slovách pred očami vystalo, ako by tam sedel a spokojne vykladal, keby zabili i ďalšie naše dieťa, že veď nám ostali ešte dve. Ako by sa nemocnici asi páčilo, že by som vyhlásila, že by sa nič nestalo, ak by som zatĺkla páchateľku, beztak je stará, alebo preto, že beztak lekárov v nemocnici majú dosť? Prečo by som ja ako obeť mala počúvať takúto patologickú argumentáciu, amorálne výroky – a byť slušná, stále slušná voči páchateľom – lekárke aj nemocnici???!!

 

Alebo ako vykladal minule, že náš syn bol i tak zdravotne postihnutý – to aby sa všetci ľudia s postihnutím báli vkročiť do revúckej nemocnice, keď takto posudzuje kvalitu života ľudí.“

 

Hlavne, ze maju takto cynickych pravnikov. Aj ta lekarka, ktoru spominam ja, je uz tiez beztak stara, tak co ju nevyhodia? Ani keby ju zajtra niekto zatlkol, este mame aj inych lekarov, skoda by nebola ziadna a su tiez postihnuti.

Nikto z nich mne nesposobil stratu jedneho kusu v rodine. A v tom pripade by som taky zbytocny kus lekara zatlkla a kvoli nemu sla do rovnakeho pekla ako on, alebo uz nechcela o nasom zdravotnictve nic pocut v zaujme zachovania dusevneho zdravia.

 

Ako moze pravnik jednej nemocnice vypustit z ust taketo slova? V tomto state si naozaj este niekto vazi matky?

Nevidno, nikde nevidno! Ked este aj pre pravnika nemocnice je argument, ze este ma dve alebo bolo zdravotne postihnute.

 

No co uz viac vyjadruje, ze sme ozaj len ako kusy dobytka?

Takze preto o zdravotnictve, aj odo mna, ake je – VSETCI SI ZELAME NESKONCIT TAM AKO DOBYTOK!

 

Nie je vinou pacientov, ze si hladaju svojich lekarov, ked chcu, aby sa k nim spravali ako k ludom a nie ako k dobytku.

A je pravda, ze za porody beru lekari peniaze! Vzdy to tak bolo!

A je pravda, ze ku pacientom, ktori nezaplatia, sa celkom inak spravaju!

A je pravda, ze jediny lekar, co kandidoval na prezidenta, vzdy bral uplatky! Moja mama mu zaplatila 15 000 sk a od dalsich viem, ze neskor bral 30 000Sk.

A je pravda, ze sa to o vsetkych neda povedat pre tych par odbornikov, co to aj tak robia plus za uplatky a par odbornikov, co sa nad vami len zlutuju, ako ten naposledy, ze moja dcera nezerie to svinstvo, co jej predpisala bezna odborna lekarka, pokym sme ju nezmenili.

 

Je to pravda!

 

Zachranuje vas len par hrdinov. Ktorych si ludia musia odporucat!

 

http://babatko.eu/chcete-rodinu-setrite-uplatky-lekarom-sestram-porodnici/

 

Je to presne tak! Ako trojnasobna matka potvrdzujem a to som lezala na udrziavackach v nemocnici dlho, aby som vedela x pripadov! Pred porodom zhanajte dobreho porodnika! A budte radi, ze niekto nim aspon za uplatok bude! Pripadne si principialne nezaplatte len vlastny porod! Takze ticho muzi, ked nerodite!

A principialne si nezaplatte za operaciu vlastneho rodica alebo vlastneho dietata! 

 

A nahlasovat vam to nikto nebude! Uz by sa ta ludskost a odbornost nedala ani kupit?

 

Zdravotnictvo je presne take, ako pravnik tej nemocnice. Zdravotnictvo, ktore sa od neho NEDISTANCUJE!

 

 

 

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541101x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie