Založ si blog

Heslo SaS: „Lebo Fico! „

Odkedy sa stupnuje kritika na SaS a aspon na alternativnych mediach zverejnuju dokumenty, co hanebne podpisuju nasi politici, uz som mala napisany clanok, ze mam novinku a nebudem volit SaS. Ale povedala som si, hamuj, nerob predcasne zavery, ved uvidis, co este SaS bude robit alebo nebude robit a tak som ten posledny klinec zmazala. Ved, este nevieme, co je jadro, hoci „uz sme v nom“ a raz musime sa don snazit, akokeby sme v nom neboli a raz sme uz davno, kedy ako, komu vyhovuje! – evidentne, ked v tom obcania nemaju jasno.

Je z toho cisty gulas, ale zaroven objav teplej vody, comu rozumie kazdy. Teda, okrem novinarov, co sa nam tu hraju na vybor pre europske zalezitosti, ked sprostredkuvavaju jednanie medzi politikmi na facebooku!

Alebo kto este neobjavil tu teplu vodu, ze oni vzajomne rokuju len cez facebook a ich vybory nic nerobia?

„Svedkovia Sulikovi“ – ako sa im nadava, to bola ta cast volicov SaS, ktora bola proti novej propagande, ale nevybrali si Kollara, ani Kotlebu. Ci bolo by vam milsie, keby to boli svedkovia Kollarovi alebo Kotlebovi? Kam sa mali tito volici zaradit podla vas, ked do slnieckarskeho siku nechceli? Iny tu uz nebol!

Len dufali, len dufali, ze SaS napokon slnieckari a propagandisti neovladnu a ze Sulikovi vydrzi jeho retorika, ktora bola proti a za rozumne kroky voci EU! V tomto zmysle mala SaS podporu aj alternativnych medii. Tie skor ocakavali otocku Smeru, nez otocku SaS. Ale to neznamenalo, ze SaS ma dovolenku a ich pozehnanie pre akukolvek politiku! Alternativne media sustavne sleduju politiku vsetkych stran, co robia a co nerobia. A tak sme sa dostali az k tomu, ze strana SaS skoncila pri svojom volebnom programe a politike „Lebo Fico!“ Tym si v sucasnosti ospravedlnuju, ze radsej nebudu robit vobec nic, aby za nic neboli zodpovedni, ako ucastni cez nejake vybory a zo vsetkeho, co sa bude diat, mohli vyhovarat len na koaliciu, Smer a Fica!

Nieco zle sa odohralo alebo stane? Za vsetko bude moct len Fico! Oni sa budu len ovievat pri nom, ako cisto nemohuce pazata, co nemohli, NIC nemohli robit!

Tito poslanci maju len facebook a co by inak robili, mozu vypisovat len na nom!

Takto sa vlastne stalo, ze VSETKYM SVOJIM KRITIKOM dali za pravdu, ze su naozaj neschopna opozicia! A ze naozaj nie su ziadna alternativa!

.

Vyhlasenia Sulika na poslednom sukromnom blogu, ze nechce vystupit z EU, to nezachrania! Ved nikto od nich nechcel a necakal tuto agendu, ale ani to, ze budu celkom mrtvi chrobaci a sustavne len s vykrikom – „Lebo Fico!“ a cakat, ze VSETKO sa zvezie len na koaliciu a Smer.

Alebo vazne verili, ze ich volici su fakt „Svedkovia Sulikovi“, co ich budu volit, aj ked ich mozme pripichnut na stenu parlamentu ako mrtvych chrobakov?

Ja uz teda neviem, co by Sulik robil lepsie, ked mohol a nic nerobil! A neviem, co by robili lepsie poslanci SaS, ked tiez mohli a nic nerobili!

Vymena ministrov v rovnako neschopnej vlade ma nezaujima a hladajte tych, ktorych ano a nepovazovali to len za divadlo, ked sa diali omnoho zavaznejsie veci s celym Slovenskom!

No, mohli ste a nic ste v tej veci nerobili! O nicom z toho ani neinformovali, hoci uz vieme, kde ste dovolenkovali a ake mate rodinne vyrocia. Ci len cakate, ze z tohto hnoja raz rozkvitnete a budete rast az dalsie volebne obdobia?

To si fakt budete musiet pohladat tych „svedkov Sulikovych“, nebodaj „svedkov Poliacikovych“, co vam veria len tak z dlhej chvile miesto miestneho farara, ze zahranicna politika vas zacne zaujimat aspon o tri roky!

Ale mozte sa pridat k svojej byvalej slnieckarskej pravici a spolu s nimi sa smiat z alternativnych medii, co o vas hovoria toto: 

.

„A opat sa vraciame k teme, ktora dominuje posledne tyzdne, mesiace a to je jadro EU. Dnes sa Richard Sulik vo velkom blogu vyjadril o tom, ze jadro EU je nieco, co neexistuje, ze by sme sa mali viac upinat na spolupracu V4, ze Fico sa Macronovi s prepacenim pchal niekam a podobne vyjadrenia. Co na to Juraj hovoris?

No, Richard Sulik zastal niekde v minulosti a mysli si teda, ze politika, respektive politicke body sa budu nahanat tym, ze bude hovorit – „lebo Fico“!

Bude stale pokracovat v tej politike. Akosi si nevsimol, ze V4 za prve nikdy nebola funkcnym formatom, vzdycky to bol len geograficky format, ktory zdanlivo vyzeral kompaktne, ale v skutocnosti si vzdy, za kazdych okolnosti kazda z tychto krajin presadzovala svoje vlastne zaujmy. Je len cirou nahodou, ze v tomto konkretnom momente krajiny tejto V4 maju zhodne postoje vo vztahu k migrantom, aj povedzme k tomu jadru, k tomu vstupu do jadra. V skutocnosti je to len nahoda a to, ze to konvenuje, ze to vyhovuje nazorom Richarda Sulika, to skutocne s realitou nema nic spolocne. Oni nie su ani konzistentne, pretoze ta okamzita otazka je – A co vy ste urobili, pan Sulik, pre to, aby nas slovensky nazor, slovenska pozicia voci Macronovi, voci tomu jadru EU bola ina?

Za prve, Richard Sulik nie je sucastou slovenskej politickej sceny. To znamena, ze nesedi v parlamente. Samozrejme, mohla by to byt vyhoda, pokial by prinasal interne informacie z toho Europskeho parlamentu a prenasal ich cez svojich spolustranikov a poslancov na parlamentnu podu. To sa nedeje! 

V skutocnosti poslanci SaS nemaju asi zrejme instrukcie od vedenia strany, respektive maju, nevieme. V kazdom pripade nepoculi sme od nich ziadne vyjadrenie k tomu, co vlastne dnes tvori politiku tych hlavnych reprezentantov toho, co mozeme citat, ci uz je to Macron alebo politici na cele Slovenska, na cele s Robertom Ficom. Tito poslanci sa k tomu nijakym sposobom nevyjadrili. Jedine, co vidime v tomto momente, raz za cas nejaky blog Richarda Sulika, ktory je s prepacenim uplne od veci alebo nejake video. Opat je to len skutocne velka spusta neracionalnych, nepravdivych, dokonca fakticky nepravdivych informacii. 

.

Samozrejme, zatial sa to neodraza na preferenciach strany SaS, este je tu zrejme stale nejaky dopyt po tejto politike „LEBO FICO!“ Este je tu zrejme stale velmi velke jadro volicov SaS, ktori su naviazani na Richarda Sulika. Je s prepacenim jedno, co bude hovorit, ci bude hovorit tak alebo onak, vzdycky by ho volili. Su to takzvani „svedkovia Sulikovi“ ako ich volaju neprajnici, ale je to ako legitimne, oslovovat takuto skupinu ludi a drzat ich. To svedectvo o Richardovi Sulikovi, ktory vystavi on sam o sebe je desive v tom zmysle, ze si on sam preziva akusi bublinu postfaktualnej reality v europskych temach a ci to bol europsky prokurator a ci to bol azylovy system, prehodnotenie Dublinu, nepoculi sme zo strany SaS jedine, jedine racionalne slovo alebo teda vobec nejake slovo na tuto temu.

Su len dve zakladne temy, ktore sa tykaju jadra EU. Je znama publikacia Socialny rozmer Europy, kde je jasne popisane v oblasti socialnej oblasti, aka bude harmonizacia a opat sme nepoculi k tomuto ziadne slovo. Nie ze vyhrady, nie ze korektury nejake, pre programove by mohol priniest za SaS, ale nepoculi sme absolutne nic a rovnako jeho poslanci!

A ma podpredsedu vyboru pre europske zalezitosti, nezvolali ani jedenkrat a ma na to pravo ako podpredseda zvolat zasadnutie vyboru, pokial si mysli, ze je potrebne rokovat o nejakych mantineloch a mandate pre odchadzajucu delegaciu. Rovnako poslanci SaS na zaklade toho, ze maju interne informacie z toho vyboru pre europske zalezitosti neiniciovali ani jednu jedinu mimoriadnu schodzu. Sami o sebe sice nemaju dostatocny pocet hlasov, ale keby obehli clenov opozicie, som si 100% isty, ze by tych 30 podpisov dali minimalne aspon raz dokopy. K tomu nedoslo!

Co mna ale najviac zaraza je, ta slepota toho, co v skutocnosti sa tu deje. My vlastne uz niekolko mesiacov hovorime, ze tu sa tvoria Spojene staty europske. Jedinymi moznostami v tomto momente su odchod z EU a tym padom vlastne si budeme zit svoj pribeh, budeme si pisat a tvorit sami. Opakujem este raz, je to uplne normalny a legitimny postoj, nie je na tom nic zvlastne. Treba to len proste formulovat a konzistentne trvat a druhy postoj je, vlastne zmierit sa s tou realitou a vyzera to tak, ze vacsina z nich podporuje vstup Slovenska do tychto Spojenych statov europskych a dokonca aj vacsina volicov. Nie je to len prianie tych, povedzme najvyssich politickych reprezentantov, ale vacsina volicov si mysli, ze buducnost Slovenska je byt sucastou EU a ked uz, tak aby sme tam mali nejake slovo, nejaku moznost.

V tomto jeho poslednom blogu nezaznelo absolutne nic na tuto temu, vobec nezbadal, ze sa tuna zasadnym sposobom meni kompletne cela politicka a statopravna situacia na Slovensku, vobec to nediskutoval. Namiesto toho diskutoval o malych parcialnych zalezitostiach, ktore su v podstate nevyznamne.

A vycitat Robertovi Ficovi, ze sa stretol s Macronom bez Madarska a Polska je tak neuveritelne nepochopenie znameni doby a situacie, ze to ukazuje, ze budme radi, ze dnes SaS nema ministra zahranicia. To je pravda, dalsia vec, ja zacitujem: „Inymi slovami, Robert Fico ide zapredat Slovensko za eurofondy, ktore s jeho oligarchami budu moct rozkradat.“ Pripominame, ze eurofondy v dnesnej podobe koncia. Hovorit o tom, ze tu vlastne budu nejaki oligarchovia, ze ktori budu rovnakym sposobom ako doteraz fungovat a proste cez paky na ministerstvach budu si nieco rozdelovat, to skoncilo. To znamena, ze toto je cista nepravda! A ukazuje to, ze skutocne, ak toto ma tvorit tu relevantnu opoziciu, ak toto ma byt vlastne ta najsilnejsia opozicna strana a nejaky zmysluplny hlas, tak skutocne asi zacinaju mat mnohi volici opozicie pochybnost, ci robia dobre, ked takymto sposobom, ked budu podporovat vlastne takehoto opozicneho lidra a potom ale sa naskyta otazka, co dalej. (dalej tema zverejnenie vyledkov konferencie)

… Uz len ta zakladna vec je teraz v tych otvaracich eurovyboroch a to je zmena rozpoctu na rok 2017, podotykam nie 2018 a tam je vyslovene vidiet tie priority toho jadra, to znamena hovori sa tam o energetickej bezpecnosti, hovori sa tam o zamestnanosti, hovori sa tam o obrane a Frontexe, nadvaznosti na pondelkovy summit. K tomuto by mali slovenski europoslanci tu na Slovensku hovorit svoje politicke stanovisko, lebo oni su plateni za to, aby respektovali alebo reprezentovali Slovensku nejaku poziciu. Cize, aby prenasali tie informacie a hovorili o nich a ze mozeme sa tesit na video dalsie Richarda Sulika, ktory nam urcite povie, aky je jeho nazor na zmenu rozpoctu EU na rok 2017 a ake su jeho programove priority, ak su nejake v opozicii k tomu, co predklada europska komisia. Samozrejme, pokial sa objavi na tych uvodnych zasadnutiach EU, pokial trafi vobec na ten vybor, ktoreho je prislusnikom. Netrafil, zatial netrafil. To boli dnesne komentare… (31.8.)

Komentare SV: Juraj Polacek a Peter Kralik 30.8. a 31.8.

.

Od dnesneho dna zacalo zbieranie podpisov:

Petícia za zachovanie zvrchovanosti Slovenskej republiky

 Ďalej vyjadrujeme nesúhlas s tým, aby Róbert Fico rozhodoval o tak závažných otázkach bez patričného mandátu od občanov, pretože: 

  1. žiadny zo zámerov spomínaného dokumentu nebol súčasťou predvolebného programu žiadnej z koaličných strán,

  2. žiadny zo zámerov dokumentu nebol súčasťou programového vyhlásenia vlády,

  3. zámery neboli prerokované a schválené Národnou radou Slovenskej republiky,

  4. o prijatí týchto zámerov neprebehlo referendum, ktorému by predchádzala riadna celospoločenská diskusia

 Ďalej vyjadrujeme naše pobúrenie nad tým, že ani jedna z takzvaných štandardných politických strán verejne nezaujala negatívny postoj k obmedzeniu zvrchovanosti, ktoré predstavuje vstup do „jadra“, špeciálne strana, ktorá má v názve „slovenská“ a „národná“ – SNS.

Takisto vyjadrujeme pobúrenie nad mlčaním mainstreamových médií o negatívach nášho vstupu do „jadra“ a najmä nad tým, že nikto neodsúdil lživý výrok ministra Lajčáka o väčšej zvrchovanosti v rámci EÚ (Link4).

https://www.peticie.com/peticia_za_zachovanie_zvrchovanosti_slovenskej_republiky

.

Toto si vypocujte, aby ste boli v obraze, co sa deje:

audio: O integrácii Európy a Slovenska

https://hearthis.at/slobodnyvysielac/o-slobode-spolocnosti-02-2017-08-26/

.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541947x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie