Založ si blog

EuroFico – dostal nové meno od SME

Ake vyznamenanie!!!

Aj vcera SME bilo jednu bandu s Ficom. Vlastne to bolo dnes a kazdy den a kedze tomu nevenujete pozornost, tak vam napisem prave o tomto.

Uz dobre viete, ze kazdy clanok, kazda udalost a kazda kauza sa da podat rozne a zalezi len na tom, koho prave chcete podrzat a koho potopit, o com sa presviedcame na roznych medialnych strankach, kde tu istu vec podaju z celkom ineho pohladu.

Napriklad na alternativnych mediach, co ani neviete, podali poslednu kauzu okolo Plavcana tak, ze aj Plavcan bol zneuzity, aj SNS bola zneuzita a to dokonca celou opoziciou, co by ste si teda sadli na zadok, ze nase alternativne media v tomto skritizuju celu opoziciu – ako manipulatorov, ktori tuto kauzu len vyuzili, aby sa uz dostali k moci. Cakali by ste toto od alternativnych medii?

Nuz, ale tam to pekne poporiadku vysvetlovali, ako to bolo zneuzite a co konkretne a ako nasi politici su zli a neprakticki ekonomovia, ked take veci nevedia alebo len chcu pouzit na vymenu moci.

A rovnako tak SME si vzdy vyberalo svoj pohlad na Fica, aby momentalne zapadal do toho, co prave chcu dosiahnut. Takze, ked ho nepotrebovali a vadil im, vybrali si pohlad, ktory ho zhadzuje. O tom potom fakty, teraz hovorim o medialnom obraze, cim sa este da potopit taky clovek. Velmi zalezi na sikovnosti novinarov, ci najdu take vhodne prirovnania, ktore by masy oslovili, ze ved fakt, „Ten Fico je ale svina.“ Alebo „To je taka ubohost! Naposledy to pouzili – „Fico na slame alebo slamniku“. Ale to bola len medialna zotrvacnost, ze ho aj kritizuju, aby sa citatelia SME necudovali, uz celkom necudovali – Kam sa podela kritika Fica?!!!

No, uz musi zmiznut a mizne. Nenapadne, lebo ako trapne by to vyzeralo, ze so Smerom nedrzi len MOST a nejaky len Bugar alebo Zitnanska, ale aj cele SME a Dennik N, lebo uz maju spolocny ciel!

Tot nedavno mu aj Dennik N nadbiehal, ked ho tam opisovali, ze aky je ten Danko trapny, ale Fico… Fico bol vzdy na tlacovkach ako remen! Ten prisiel, odisiel a bolo to strucne a uderne!

Zrazu, aky Batman, co som nikdy netusila, co nam vzdy zatajovali, trubiac len, ze je skatula, sprosta, prazdna skatula! A oni toto tajili, ze ho vlastne obdivuju, aky je uderny?

Alebo az teraz, ked maju spolocny ciel a nielen s Bugarom?

Zrovinka tak aj SME tento tyzden! Pouzili na to politologa, ktory vam ponukne pohlad na zelanie (na objednavku). Ta objednavka asi znela takto:

„Koniec s tym, ze by Fico bol skatula. Uvedomte si, ze odkedy dostal rozum, mame spolocne ciele, takze nejako takto to podajte aj citatelom, aby „im“ to bolo jasne, ze preco musime Smer podrzat!!! Dufam, ze vam je to jasne! Ak mate osobne antipatie, v ramci tohto spolocneho ciela, minulost je minulost, to budeme riesit potom, ale dufam, ze tu kazdy chape, o co teraz ide… „

.

To sa len zabavam, ze asi ako zneli tie instrukcie a „dobre rady“, co pisu z vlastnej hlavy! Aj my sme sedeli na rozlicnych schodzach, aby sme si take instrukcie vedeli predstavit.

.

Takze dnes ten novy pohlad je, ze nie Fico je trapny a ubohy, ale je Danko, aby Fico vysiel z toho dobre.

Ale to je len vec pohladu, lebo teraz sa nehodi pohlad, co by mohol tuto koaliciu potapat. Musi drzat, takze musi drzat Fico aj keby sme ho rovno vystuzili. 

A pozrite sa, ako sa preto musia vysmievat z Danka:

Neschopnosť Andreja Danka…

vlastným predsedom zosmiešnená SNS … 

Danko vypálil svoju bombastickú salvu…

Inými slovami, nijaká iná možnosť pre SNS než zotrvanie v terajšom koaličnom košiari vlastne neexistuje…

Nie preto, že by neexistovala alternatíva pre túto koalíciu, ale najmä preto, aby takáto alternatíva nevznikla….“


Mozno ina alternativa len pre nich neexistuje (pre ich spolocny ciel s touto koaliciou), ale ine pohlady na tu kauzu existuju a tie pouzite neboli, lebo ako by uz mohli ten spolocny ciel presadzovat, keby napisali pravdivy pohlad, ktory by znel takto:

„Dobre vieme, ze to vsetko nastavil Smer a SNS sa na tom smykla, ale ten trus bol od Smeru! A teraz, kto je tu trapny, Danko alebo Fico?

Ako vam uz roky hovorime, Fico! No, nie je to ubohe, toto hadzat na SNS, ked vsetci vedia, kto to nastavoval, kto z toho najviac vzdy mal? Ani tentoraz sa Fico nezaprel, len pre svojich volicov to hadze na Danka a o jeho volicov sa uz nezaujima.“

.

No keby toto napisali, co vzdy tvrdili, ako by mohli vzapati a v jednom clanku obhajovat takuto koaliciu? Co by povedali?

Ze, hoci je Fico taky a cela koalicia takato biedna, tak my ju aj tak chceme podrzat, lebo ma rovnaky ciel v zahranicnej politike? Ved to by ako vyzeralo?

Musi z toho vyjst Fico dobre, ze je rozumny a kazi to len ten saso Danko, lebo potom by mohli ludia zapochybovat nad tym, ci uboha a nerozumna koalicia vobec moze mat nejaky dobry ciel! Takze presne toto riskovat nebudu.

Pravda je taka, ze naozaj chudak Danko a naozaj chudak Plavcan a volici SNS sa ich spravne zastavali, ale koho to zaujima, co si myslia akurat len volici SNS.

Tu predsa nejde o Danka, ani o celu koaliciu, ale o to, ze tato koalicia je take nase spolahlive delo, pokrstene aj dennikom SME, aj Dennikom N, ze prerazime sa az k stedrovecenemu stolu EU (co nakoniec bude len Nemecko), kde budeme rozhodovat sami o sebe. 

A to je asi taky argument, akokeby tyrana zena povedala, ze sa nerozvedie preto, lebo ked s nim nebude pri stole, uz nebude mat prehlad, kedy ju chce zmlatit.

Vsak ja nehovorim, ze musime zrovna ujst, ale nemusime okolo toho stola lozit stvornozky.

Fico je proste ako tyrana zena, co si povedala, ze lepsie bude trestne oznamenie stiahnut, lebo predsa len ten muz, ked sa mu dostane do penazenky, ju uz nejako zabezpeci, aj deti a v posteli to uz nejako vydrzi. Presne takto rozmyslaju tyrane zeny, takto pragmaticky. Celkom presne vedia, preco nechcu ujst (pod most, nesebestacnost s detmi). Nebude lepsie byt pri tom stole? A napokon po hube nedostane Fico! Ten skor odmenu, ze presvedcil cely narod, ze to drviva cast naroda chcela sama!

Dufam, ze teraz rozumiete zenam, co sa nechaju otlkat – take myslenie ma predsa cely narod. Rozmyslaju celkom pragmaticky. Falosne su skor reci – Ja by som takto nerozmyslal!

A keby vam za to dali aj nejaku odmenu, ze ste to sprostredkovali, tym skor!

Mozno mate iny pohlad, ale ste si isti, ze je vas a nie len prebraty od novinarov? Nehovoriac o tom, ze co posvati SME a Dennik N, viete kam ukazuje!

.

Doplnene o nove spravy. Pridal sa aj Dennik N, hned na titulke:

Aj keď Ficova pozícia v tejto oblasti je mi bližšia ako názory dezorientovaného Sulíka, nedá mi…“

Zas pretlacaju Fica, ze jeho pozicia je im blizsia. Este stale verite, ze SaS tam niekto povazuje za svoju pravicu? Nie, SaS je ich nepriatel pre celkom ine ciele a Smer je teraz na vyslni s celou koaliciou, uz tiez sorosovskou, ako sa to tu vola!

Fico je výnimočne schopný politický technológ…“  – Nikdy pre nich nebol vynimocny. Akurat tak vynimocny somar, ale odkedy „dostal rozum“, tak v niecom vynimocny musi byt! Ked to hovori Miklos, tak za tym su len nekale ciele.

.

Pridava sa Kostolny: „Danko a jeho domáce väzenie…“ – nazov clanku

Predseda SNS vydiera premiéra…“

Andrej Danko utrpel debakel…“

už bude iba za neschopného pandrláka…“

To je inak celkom dobra strategia, presunut svoju byvalu kritiku na SNS, lebo psychologicky citatelia nepostrehnu, ze kritika sa stratila, ked predsa este niekde je a znie to kriticky. Ale inak ruky-nohy bozkavaju Ficovi, ze dostal ich sorosovsky rozum a spolupracuje! SaS je v ceste a preto bude palba na SaS pokracovat nielen na SME, ale aj na Denniku N. 

Dokonca zacinaju na Sulika pouzivat termin, ze je „dezorientovany“. A to je casto slusne odsudenie homosexualov v reci mnohych diskuterov. Dobre vedia, ze toto na mnohych citatelov bude platit (vynori sa im pritom Poliacik v SaS), hoci homoagenda je ich sorosovskou agendou a Poliacik je v SaS-ke skor ukaz. Nie, SaS vycitaju, ze homoagendu nepretlaca a je zrazu strasne konzervativna, co to nedodrzuje presadzovat, lebo vraj Sulik to zradza a len sluboval. 

.

A najlepsie nakoniec – vyslo tento tyzden na titulke SME:

O čom je vlastne EuroFico

„Na našom dvorku nikdy nebude prorokom, ale stále lepšie neúprimný Fico primknutý k Únii ako úprimný Sulík.“

https://komentare.sme.sk/c/20632313/o-com-je-vlastne-eurofico.html

.

Reakcie citatelov na ukazku, ze na SME si to uz citatelia uvedomuju:

„No konečne je šidlo von z vreca

Lepší Fico ako Sulík.
Tak dobre, budeme ho voliť. Prehovorím aj všetkých tých, čo viem že volili naposledy SaS.
Veď keď hovoria v mienkotvornom denníku.

„So Smerom a Sme na večné časy a nikdy inak.“

„Zadanie SME je jednoduché: Anti-Sulík.
Chvíľu mali pauzu, ale akonáhle Sulík začne za niečim ísť, v SME budú ako na bežiacom páse nahusto články proti Sulíkovi. A keď už fakt nevedia, že čo, tak zrazu je aj Fico dobrý.“


„Čitateľ SME je variaca sa žaba. Zrazu zistí, že Fico je vlastne OK. Voľme ho!“

„Je cas premenovat tento oligarchami vlastneny platok na SMER a nemusite sa hrat na objektivitu.“

.

Komu to este nie je jasne, ze Fico je to iste, co SME a Dennik N?

 .

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5549393x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie