Založ si blog

Prečo sa slovenskí čitatelia musia správy o Slovensku dozvedať z českých médií?

„Novinami proběhla krátká zpráva, které si sotva někdo povšiml. Stálo v ní pouze, že na Slovensko dorazily dvě skupiny uprchlíků, dohromady necelé dvě stovky. Zajisté na Slovensku tento počet uprchlíků ani nezpozorují,“ předpokládá čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Zpráva Schwarzenbergovi posloužila k širší úvaze, kterou zveřejnil na svém facebooku.

Podle bývalého předsedy „topky“ přijetí uprchlíků znamená pro Slováky jistou výhodu. „Na rozdíl od České republiky, Maďarska a Polska, není na seznamu zemí, proti kterým nyní Evropská unie zahájila řízení v souvislosti s nepřijímáním uprchlíků, k čemuž se zavázali i ministři vnitra Visegrádské skupiny,“ upřesňuje.“
https://globe24.cz/domov/37298-za-rizeni-proti-cesku-muze-chovanec-slovaci-byli-inteligentnejsi-spustil-schwarzenberg

A ani by som sa nedozvedela, kedze ja FB Shwarzenberga necitam, ani cesku stranku globe24. Dozvedela som sa to az dnes 13.8. z alternativnych medii, hoci ceski citatelia si to mohli v svojich mediach precitat uz 9.8., cize o styri dni skor, nez Slovaci, co ti si to nikde nemozu precitat ani teraz! Takze, kebyze vam to nenapisem, bohvie kedy by ste sa to dozvedeli vy, ak necitate alternativne alebo ceske media.

Hladala som, kde sa o tom na Slovensku informovalo, v ktorych mediach a nikde!

Pritom tema prijimania migrantov, ktora bola tak kontroverzna, ze vyhlasenia politikov k nej ovplyvnovali aj volby a celu politiku, nie je nieco nepodstatne, co by sa len omylom nedostalo do ziadnych sprav!

Tu ste dnes dlho diskutovali pod jednym blogom a hadali sa niektori, ze neexistuje cenzura, lebo mozes napisat hocco aj kriticke a nic sa ti nestane. To ste mysleli aj novinarov?

Tak, ako vidite, nie ze sa ti nic nestane, ale nikto to ani napisat nemoze! Alebo mi ukazte, ktory novinar to a kde napisal?

Alebo mi chcete povedat, ze su tak sprosti, ze to ani nevedia a jedna z najdolezitejsich tem, o ktorej sa pise dva roky, ze o nej informacie ani nemaju a len alternativne media?!

Tak potom co sa cudujete (smatanovci), ze ludia citaju alternativne media, ked mainstream nas absolutne neinformuje k dolezitym temam, ale skor vychovava, co si mame mysliet?

Su ludia padnuti na hlavu, ze by potom hladali informacie v mainstreame? Ked v alternativnych spravach sa vzdy vsetko dozvedia skor, obsaznejsie a dokonca skor aj o dva roky? Tak to uz fakt len ovca sa bude spoliehat na noviny. Ale vy sa tu hadate, ze moze pisat aj taky novinar beztrestne, pricom ani neviete, co vsetko uz napisat ani nemohli, mozno niekde doma do suplika pre vlastne svedomie. Ale chapem, urcite maju byty a hypoteky a ja nie som novinar a nemam hypoteku.

Takze, ako ste boli znova oklamani – prepis z alternativneho media:

„Karl Schwanzenberg, vykeca aj co nevie, tentokrat sa prekecol a vykecal, ze na Slovensko tento tyzden dorazilo takmer 200 imigrantov, cim sa Slovensko vykupilo spod moznych sankcii EU, ako tie, co teraz zazivaju Polsko a Madarsko, cim pada cela ta zaloba, co sa Slovensko neusiluje o jej naplnenie na kvoty a maju odchadzat do stratena.

Jasne, to znamena, ze pokial to zamietne Europsky sud (vraj to ani nepride do stadia prejednavania ale bude zamietnute – kto to tvrdil uz dopredu). Vyzera to tak, ze Slovensko je s tym uplne zmierene, uzrozumene a naopak bude plne solidarne s tymi krajinami takzvaneho jadra. To znamena, budeme prijimat migrantov. Z tohto hladiska potom uplne inak vyzera cela kauza okolo tych takych takzvanych dotacii. Nejde ani o dotacie, cela takzvana koalicna kriza je vyborny marketingovy tah Erika Tomasa, ktoremu sa podarilo zosnubit niekolko pribehov do jedneho, zahltit slovensku medialnu verejnost, teda tu novinarsku obec, ktora sa nechala ohltit tym, co ma najradsej a to je rozpravkami o oligarchoch, ale to hlavne si nevsimla. Cele to nacasovanie je presne o tom, od momentu kedy prichadzaju migranti na Slovensko az do momentu, kedy budu ubytovani a bude o nich postarane, budu niekde upratani na Slovensku. Takze dalsie rokovanie koalicnej rady ma byt niekedy v piatok, predpokladam, ze sa ukonci cela tato maskarada okolo krizy. Koniec koncov, dnes mal tam Bela Bugar opat tlacovku, kde ak nepouzil slovo stabilita 11x, tak ani jedenkrat. Cim vlastne potvrdil, ze o nic nejde a terba si vsimnut ze neprebehlo ani jedno zasadne vyhlasenie SNS (dalej ku kauze, to neprepisujem) Uz presmeruvavaju celu retoriku niekam inam (dalej kritika SaS) Skutocne to sa stava standardnym procesom v tejto slovenskej politike – akonahle sa objavi nejaka velka kauza, vzdy je to prekrytie niecoho ineho (co teda doteraz neviete!).

V tomto je Erik Tomas vyborny! Svoju robotu si robi dobre (ocenuju to aj alternativne media, ze robi si ju dobre). Dokaze presne vystihnut to citenie slovenskych novinarov podhodenim kosticky a oni to radi vzdy… Neverim, ze by ludia ako v aktualitach Dag Danis zacal pisat ako velmi budu poskodene zaujmy SNS oligarchov, tiez tie informacie musi odniekial cerpat a pokial sa to spravnym sposobom posunie a posunie spravnym ludom, tak to nadobudne velmi racionalny dojem aj ked, ktory vyzera velmi uveritelne a treba povedat, ze na Slovensku je korupcia, tu sa skutocne rozkradaju tie eurofondy, preto to ako vobec nie je tazke. Taketo veci sa mozu vytahovat z rukava jeden za druhym a v skutocnosti sa tak rozne kauzy mozu organizovat pri kazdej velkej, no, zakernosti alebo ako to inak nazvat, slovenskej vlady, ktora nechce, aby sa nieco dozvedela verejnost, aspon nie teraz, v tomto case, ale spravne pripravenom. Koniec koncov, uz pred velmi dlhym casom Fico povedal ze bude prijimat utecencov, ale ze potrebuje cas na to, aby slovensku verejnost nejakym sposobom na to pripravil. Vlastne Ficovi podporili proimigracny program, co snovaju a naplnaju, co si dohodli s Junkerom na tom samite o potravinach (dalej o Martinovi Klusovi, ze ma za sebou oligarchu – dvornu financmajsterku, co si mozte o tom vyguglit). Je zaujimave pozorovat, ze o tom SaS nejako podivne mlci. Polacek tvrdi, ze o tom nevedia v ramci zapalenosti ludi v tych volbach. Klus v kazdom pripade, jeho politicka kariera velmi pragmaticka, ked to takto velmi jemne mam povedat. Pri niektorych otazkach bol este viac europskejsi ako Blaha a to uz je co povedat. Informacie si mozte nas na globe24, tam najdete vyjadrenia tykajuce sa prijimania imigrantov na Slovensku. Je zaujimave, ze sa taketo informacie dozvedame z ceskeho prostredia, pretoze tam netreba pre Cechov nieco prekryvat, ked je to o prijimani imigrantov u nas, tam uz o tom mozu informovat.“ (dalej uz k Severnej Korei a burke, co sa chysta tam)

SV 9.8.

Takze nabuduce, ked bude akakolvek kauza rozmazavana v novinach, mozte vediet, ze prave sa deje nieco, co sa dozvediet nemate a potom bude uz premlcane.

Staraju sa o nas ako o psov, ktorym treba odputat pozornost. A potom si mozte hladat v zahranici alebo v alternativnych mediach, co cakate od novinarov.

.

Prečo som nevolila Pellegriniho

29.03.2024

Aj politika má svojich Barabášov – ľúbivejších pre dnešných primitívnejších – malomeštiakov. V dnešnej politike je to pre nich Pellegrini. No ja som vo voľbách volila Blahu a Fica! Nie preto, že sú Ježiš, ale preto, že tu najúčinnejšie bojovali proti progresívnej totalite! Hlavné je nevoliť Judáša! Síce je to nepodstatné, len pre [...]

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,475
Celková čítanosť: 5519126x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie