Založ si blog

Miesto morálky eurofondy

Minule som pisala o tom, ze medzi zaostale krajiny Europy, kde sa este stale alebo uz vykonavaju aj barbarske zenske obriezky, patri aj Nemecko:

http://malinova.blog.pravda.sk/2017/08/08/zaostale-krajiny-v-europe/

K barbarskej zaostalosti Velkej Britanie tuto:

http://malinova.blog.pravda.sk/2017/07/26/zena-ma-pravo-na-vsetky-svoje-organy-to-uz-v-zapadnej-europe-nevedia/

Dnes sa pozrieme na uroven informovanosti obyvatelov v tejto zaostalej krajine, ci vobec vedia, co sa v ich krajine deje, hoci sa nachadza v civilizovanej Europe. Nemozem tu dat vsetky priklady, ktore som len ja citala, z coho najzaujimavejsie bolo svedectvo „Teror cnosti“ – O hraniciach nazorovej slobody v Nemecku: https://komentare.sme.sk/c/7999409/nazorova-sloboda-potrebuje-pohyb.html 

Ale taky aktualny priklad si mozte vypocut, ako inak, len v alternativnych mediach, tu mate z toho kratky prepis:

Ozvala sa teraz nemecka moderatorka Klaudia Cimermanova. Informovala, ako sa nemecke media vysporiadavaju s problemom migracnych krizy a dalsimi aktualnymi a neziaducimi temami. Je to skusena novinarka s dlhorocnou skusenostou. Vsetky kritiky nie su schvalene, dovodom je jednoduchy tlak zhora nadol, to znamena ze nie su schvalene, nie su zverejneneA keby to kdekolvek povedala, to zase nebude zverejnene. SME za nou neprislo, Dennik N za nou neprisiel – Pani kolegyna, ako to u vas funguje, lebo my mame najobjektivnejsie spravy, tak vam to uverejnime… Uverejnili jej to len media, ktore su preto zhadzovane, ze su pochybne (pozname u nas). Tak uvadza, ze nechcene temy jednoducho nie su schvalene a novinar nema ani sancu ponuknut takuto temu!

Aj v minulosti som tomu celila a bohuzial aj teraz. Posledny rok bol rovnaky. Novinari aj v Nemecku maju rovnake problemy a nie su to ziadni extremisti, nie su to ziadni konspiratori. Ani sa nemozu venovat teme bez ohladu na to, ci je to politicky korektne alebo nie. Pokracuje v tom, ze takyto pristup sa pouziva nielen vo spravodajstve o uteceneckej teme, podobne metody sa pouzivaju aj pri pokuse napisat nieco na rusku alebo syrsku temu a toto sa tyka, citat: „aj temy Krymu“. Zistila som, ze informovanost v nemeckych mediach je velmi nevyrazna. Chcela by som, aby boli tieto temy pokryte podstatnejsie a starostlivejsie. 

Ked sa mi to stalo minuly rok, povedal mi jeden kolega: Ponukla som dobre materialy o Syrii a chcela som informovat o tom, ako je to skutocne v Syrii, ze sa tam aj oslavuju sviatky, ze nie je vsade vojna, no ale redakcna rada nechcela tuto temu schvalit. Mysli si, ze je v mediach teraz normalne, ze sa nehovori o niektorych veciach a chce, aby sa viac kolegov rozhodlo kritickejsie pozerat na udalosti a zaroven sa vyjadrila, moja zurnalisticka kariera sa v Nemecku konci pre kontroverznu citaciu k uteceneckej krize. A zaroven spominala, ako mala prve problemy v praci, ked v januari 2016 v rozhovore povedala, ze nemecka vlada pokryva temu utecencov, teda nemecka tlac, tlac a nemecke media pokryvaju temu utecencov provladnym sposobom. Cize kryli chrbat Merkelovej a presviedcali verejnost. Aj ini uz poukazali na to, ze nemecke media uplne zlyhali. (Pritom to uz je dnes jasne vsetkym a priznat to musi aj take SME, ze nemecke media uplne zlyhali, oni to uz len ospravedlnuju na %)

Tak preco tito nasi kazatelia (Smatana, dekonspiratori…) si nepodaju nemecke media, co cely cas zavadzali nemecku verejnost? 

Tak kto tu cele roky klame a preco je nevyhnutna alternativa?“

(Infovojna 11.8. od 18min.)

Bola doba, ked cast Nemecka nasu krajinu povazovala za zaostalu a to nielen ekonomicky, ale aj moralne ako totalitnu krajinu. Teraz uz mozu, ako len auticko na zotrvacnik, stale ju vnimat ako zaostavajucu oproti ich len ekonomike, ak to vnimaju ako prioritu civilizovanej krajiny v Europe.

Prisla doba, ze naopak tato krajina sa stava totalitnou, kde konci nielen civilizovana moralka, ale aj sloboda slova a to v prvom rade pre novinarov, aby o tom nemohli ludi ani informovat. Vznika tam este nieco horsie, nez u nas bol socializmus aspon bez primitivneho barbarstva a tolerovania nasilia, akou je aj zenska obriezka a neuznavanie zakladnej ludskej rovnopravnosti. Hoci ich oponenti brania, ze je to tam protizakonne, asi tak teoreticky len na papieri, ako to nekleslo ani len v tom socializme.

Neviem, ako vy, ale ja povazujem za bezpecnejsiu aj ako dovolenkovu destinaciu dnes uz Tunis, nez Nemecko, kde sa bezpecnost proti nasiliu riesi odporucanim zenam, aby chodili od muzov na vzdialenost paze.

Znova davam za moralny vzor ludskej rovnopravnosti nasu krajinu, kde uz riesime ako rasizmus aj neupecenu tortu pre homosexualov k svadbe cele mesiace a nehrozi im ziadna kastracia ako zenam aj v Nemecku. Ak si myslite, ze prehanam, tak ste sami rasisti a ludske prava moslimiek uz nevidite, ak ste si dovolili pomysliet vylucne len na biele zeny, ktorych sa to este! netyka. V Nemecku ziju aj moslimky a konvertitky. V civilizovanej krajine sa neumoznuje nasilie ziadnym skupinam s nacistickymi cielmi o ludskej nerovnopravnosti.

Ruka v ruke s takymto nasilim sa vzdy deje aj zakaz slobody slova. To co je za krajinu, ked novinari nepisu, co chcu, ale to, co im niekto nadiktuje?

Pre nich uz aj take blogovisko, ake mame hoci len tu na Pravde, je uz len sen! A take zaostale krajiny by nam ho este chceli vziat! A pre slabomyselny dovod, ze ekonomicky su dalej. To mate, ako ked vam vladne celkom debilny sef, co sa tvari, ze chlieb vam dava on a vy ste jeho prizivnik. Nie je v tom rozdiel.

Ak sa chcu citatelia stat blogermi a pisat o Rusku alebo o Egypte, mozu sa ako blogeri zaregistrovat, my tu redakcnu radu pre blogerov, co smu pisat, nemame.

Ale pokial ma niekto, ako krmnu kacicu nekrmi vzorom Ruska, tak mna Rusko nezaujima.

Ale pokial mi niekto bude davat za vzor dnes uz zaostale barbarske krajiny, kde nie je ani sloboda slova, ani uz zakladne ludske prava a uz len na papieri a teoreticky pre politicku korektnost a kulturnu citlivost (prepytujem), tak sa budem spravat ako krmna kacica, ktora sa brani a ktorej to do gagora mozu narvat len nasilim a zastrasovanim ako v Nemecku. 

Ked ho tu chcete mat tiez, tak nas umlcte po ich vzore, ze rozhodujuca je v civilizovanej Europe len ekonomika a len rieky eurofondov.

Ja mam doteraz stale moralku Slovenska, aku ju este mame tuto.

 

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5541344x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie