Založ si blog

Prečo sa na Slovensku nedarí intelektuálnej elite

Preco sa na Slovensku nedari intelektualnej elite presviedcat ludi o svojich politickych nazoroch.

Ich jednoducha a vcelku logicka odpoved je, ze preto, lebo ini su neinteligentni, sprosti a preto sa nechaju zmanipulovat a navyse pre ich zle moralne vlastnosti, napriklad rasizmus. 

Pokial ide o utecencov, uz rozumeju tomu, ze ked je nejaky Somalcan neinteligentny, zmanipulovany svojou vierou, tak za to nemoze, pretoze mal k svojmu vyvoju celkom ine podmienky. Takeho dokazu na DIALKU milovat, pretoze to jednoducho beru do uvahy, ze tento clovek mal celkom inu startovaciu ciaru a ine podmienky v ktorych vyrastal. Dokazeme aspon teoreticky milovat ludi, ktorym odpustame, ktorych chapeme a nevyzadujeme od nich svoje cizmy, ked tu svoju milu presli v svojich cizmach.

No na Slovakov uz toto intelektualna elita nevztahuje a neodpusta im celkom nic. Maju na to argumenty, ze kazdy Slovak sa mohol vzdelavat, kazdy mohol byt inteligentny, kazdy sa mohol zaujimat o politiku a bola to ich psia povinnost. A z tychto narokov neodpustaju nic a nemaju ziadne pochopenie pre cudzie cizmy v inych podmienkach.

No tieto argumenty su velmi povrchne. Aj ked je napriklad x ludi vzdelanych a inteligentnych, vobec to neznamena, ze sa musia zaujimat o politiku! Naopak psou povinnostou novinarov je podavat obcanom take spravy, aby si to zaneprazdneni obcania pracou a rodinou nemuseli sami zhanat po celom svete a x strankach, co sa vlastne deje, navyse to porovnavat, vyhladavat zmluvy a vyhladavat zatajene informacie.

To, ze to nejaku skupinu obcanov bavi a preto, ze su mladi, nemaju rodinu, ich zaujmy su uzko spate s politikou a preto maju cas sa v tom vrtat, to neznamena, ze ini ludia, co su pracovne celkom vytazeni, maju viac deti alebo vobec deti, maju na to cas alebo nemozu mat ine zaujmy.

Keby to tato intelektualna skupina chapala a naozaj by jej zalezalo na osvete sirokych mas len zaneprazdnenych ludi, tak by sa snazila politiku zo svojho pohladu podat ludom v pre nich zrozumitelnej kocke, takpovediac v prasku, celkom zjednodusene, nie zdlhavo, s jednoduchymi prikladmi a s ochotou odpovedat na ich otazky.

Oni si aj myslia, ze to robia, ale do tej zrozumitelnej kocky nevyberaju podstatu (priklad: kritika Fica s mladou dievcinou nie je podstata), clanky o politike maju komplikovane a sucasne nie su ochotni odpovedat na ziadne otazky. Ak, velmi ojedinele.

Je to tak preto, lebo ked pisu svoje clanky k politike, viac maju v centre zaujmu inych politickych komentatorov z vlastnych a opacnych radov, co by ti na to povedali, keby to nebolo dost intelektualne a na urovni a pritom sa im celkom vytraca to, ze im bezni ludia v ich politickych uvahach uz nerozumeju!

Oni by povedali – Tak maju rozumiet, mali sa vzdelavat aj v politike a zaujimat o nu a je to ich psia povinnost a takto si stale melu svoje, preco tu narocnost na pochopenie a celkom jednoduche priklady neznizia. No bezny clovek jednoducho nema na politiku cas. A ked desattisice takychto ludi, co su stari, co su po praci unaveni, co su vystaveni fungovanim este domacnosti po praci, co su vycerpani na materskych, chorobami vo vyssom veku, stracanim sil, casom, ktory radsej venuju rekreacii v prirode, ked desattisice takych ludi takto hodite cez palubu – ze mali sa sami zaujimat… tak naco im vobec pisu nejake clanky o politike?

Aj vam odpoviem, ich to naozaj nezaujima, teda ziadna osveta, ziadna skutocna snaha oslovit ludi, co na to vsetko nemaju cas. U nich je to skor len akesi molo – Pozri sa, co som napisal ja, co moj nepriatel a my tu mame taku svoju bojovnu skupinku, toto sme MY! A tamto su uz len sprosti! (pripadne cely narod je sprosty)

Ani novinari, ani tato intelektualna elita nema ziadnu naozajstnu snahu ludi chapat, o comkolvek ich naozaj presviedcat, hoci sa to zda, ked si obcas vyrazia na vylet medzi lud. Ich najcastejsou a len zabavou je napriklad presne taka zabava, aku predviedol v poslednom clanku tento bloger:

http://pavolkaplan.blog.pravda.sk/2017/07/17/zatevny-pornoherec-fico-oslavuje-deklaraciu-zvrchovanosti-v-state-kde-kalinakova-policia-masakruje-deti-a-zigova-manzelka-lesy/

Vyzera to ako zufalstvo z neschopnosti niekoho presvedcit (okrem teda tych 30 000 na Pohode, kde sa stretli), ale z tejto neschopnosti vzisla zvratena zabava intelektualov urazat vsetkych, co im jednoducho len neveria. 

Ich najoblubenejsou zabavou je potom pomstit sa ludom, ze im ani nerozumeli, ani im neveria a postvat ich tak, aby to este zaklincovali a rozduchavali extrem proti extremu!

Cim samozrejme dosiahnu uplny opak, ale to im vobec nevadi, ze ten opacny extrem este vyhrotia, este utvrdia, z coho uplne najviac mozte vidiet, ze na ziadnej osvete im vobec nezalezalo, len vyjadrovat opovrhnutie tym, ktorych nepresvedcili. 

Druha vec je, ci nam aj naozaj maju co ako intelektualna elita odovzdat.

Ludia tiez nie su slepi, aj ked nemaju cas, ze najprv tato mudra intelektualna elita odporuca cele mesiace volit MOST a SIETaby teraz sami na nich nadavali, ze boli oklamani!!!

Tak mali mudre odporucania alebo nie?! Tak oplati sa drzat ich mudrych rad alebo nie?! Ci to sa len pomylili?

Ci to boli len zmanipulovani tiez?

Potom preco sa z inych smiali, ked aj ich samych dobehli? Kde mozme vidiet zaruku tej mudrosti, ze vysla? Ze to bolo tak, ako hovorili?

A preco by im potom mali ludia verit?

A tak im nezostalo nic ine, len zabavat sa tym, ze vyjadruju opovrhnutie tym, ktorych nepresvedcili, aby volili MOST alebo SIET.

MAJU CO LUTOVAT?

A teraz to uz akoze vyjde, ked miesto MOSTU a SIETE budu odporucat Progresivne Slovensko?

Co im zostane? Zakuklit sa v svojom akvariu a potom vsetkym nadavat, ze teraz miesto MOSTU nevolili Progresivne Slovensko. 

To vase Progresivne Slovensko nie je o nic mensi lokaj ako Smer. A ked chce niekto hovorit o korupcii, ani byt by nemal ziskat podvodnou cestou. Ludia to vnimaju a preco by mali verit ludom, ktori si teda uchmatli aspon to, co mohli? Ze keby mali prilezitost, uz by boli ini a im uz staci len byt?

Viete, co by na to povedali, keby celkom pravdivo? Ze oni by AZ TAK nekradli. Oni len tak menej, ako mali doteraz prilezitost. A v EU by drzali hubu tak isto ako Smer, lebo drzat hubu a krok je hlavne ICH propaganda. 

Viete, ako teraz vyberame? Zo zlodejov! Nech ma teda byt, dom, vilu, tunely, ale nech si aspon pred EU otvori hubu. Bolo malo za to? Za obranu Slovenska?!

Vzdy je este co podpisovat a co este si ospravedlnovat, ze to bolo v zaujme Slovenska.

.

.

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“

21.04.2024

„Česká iniciativa zajistí ukrajinské AFU granáty jen na 18 dní rovnocenné dělostřelecké činnosti“ Aj to ich ešte len chce zohnať a nebude ich platiť ako naši progresívni hlupáci na predĺženie vojny o 18 dní. „Jenže ukrajinská média a vojenští komentátoři tlumí nadšení, protože těch 180 000 granátů je kapka v moři a Ukrajině to [...]

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,492
Celková čítanosť: 5545661x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie