Založ si blog

Zneužívanie mimovládnych organizácií na pomoc chudobným

Podla mna by vobec nemali existovat, lebo supluju to, co nerobi stat. 

Podla mna je ulohou statu a zakonov v nom, aby v nom ludia nezivorili, neumierali od hladu, nezomierali bez pomoci a strechy nad hlavou. V ludsky fungujucom state by boli mimovladne organizacie na pomoc chudobnym zbytocne. 

Navyse pre ludi v nudzi je ponizujuce, ze by im mal niekto pomahat milodarmi a este to zverejnovat ako nejaku show.

Mne napriklad raz financne pomohla organizacia na pomoc chudobnym, pretoze socialka v nasom state zlyhala a v nudzi mi nepomohla. 

Clovek v nudzi nie je zobrak, aby ste mu davali milodary. Clovek sa v nudzi casto ocita preto, lebo tento stat nefunguje a statne organizacie, ako su socialky a sudy nefunguju. To nemaju co kompenzovat ziadne mimovladne organizacie, co je len uspatie v tomto stave, ze na zakony, aby uz tento stat fungoval, netreba tlacit, lebo ved ako zobrakom im mimovladne organizacie pomozu zbieranim plastovych vrchnacikov a zbieranim stareho satstva a to navyse v state, kde sa vo velkom rozkrada a tuneluje.

Ludia nemaju podporovat mimovladne organizacie na pomoc chudobnym, ale tlacit na zmenu zakonov, aby sa ludia neocitali v priepastnej nudzi. To nie ludia, co uz su okradani, sa maju zbierat na pomoc este chudobnejsich!

Takze take mimovladne organizacie sluzia len na odvadzanie pozornosti od toho, ze cely system socialnej pomoci je zly. 

Potialto su teda zbytocne a ti ludia, co sa v nich chcu angazovat alebo prispievat na ne, by neporovnatelne viac spravili, keby sa angazovali v snahe zmenit zakony a cely system pomoci. Ale asi lahsie je hodit 1 euro zobrakovi, nez sa angazovat za zmenu. To na uspatie svedomia asi staci. Urazate tym ludi v nudzi, co si zasluzia ovela viac, aby v nudzi neboli odkazani na milodary ako zobraci. 

No toto vsetko akoby nestacilo a nestaci. Ludia, a to este aj v zapadnej bohatej Europe, prisli na to, ze na mimovladnych organizaciach na pomoc chudobnym sa mozu este aj prizivovat. Ak doteraz sme vedeli, ze najvynosnejsi je obchod s drogami, tak este vynosnejsi je obchod so zivymi ludmi. 

Ako sa uz vedeli prizivit na pomoci Romom a zneuzit projekty na pomoc Romom, teraz prisli na to, ze aj na migrantoch sa da prizivit.

Keby Europa naozaj chcela chudakom v Afrike pomoct, tak prestane byt spoluorganizatorom vojen, co uz hned mame dovod, ze nechce, takze sa tu len hrame na pomoc, ked robime opak. Keby ste boli Africania, vobec nemate pocit, ze vam Europa pomaha, ale ze vam skodi a spolupodiela sa na ich zabijani. Tak aka pomoc?! To je este bezcitna a cynicka drzost, toto volat pomocou.

Nemam tie prepocty odlozene, ale citala som ich (linkovali ich diskutujuci na Denniku N), kolko chudobnych, naozaj chudobnych by sa v Afrike dalo zachranit, keby sa za tie peniaze, za ktore sa v Europe buduje len vykladna skrina – akoze pomoci, pomohlo v Arike naozaj chudobnym. Ked na to upozornovali mimovladkarov, statocne to ignorovali, ze ako sa tam v Afrike sucasne zuzuje potravinova pomoc tym najchudobnejsim, co na akukolvek cestu prostriedky nemaju.

A viete preco to ignorovali? Lebo na tom by sa uz tam nedalo prizivit. 

Tym nechcem povedat, ze bezny zmanipulovany clovek (mimovladkar, slnieckar, proamericky troll alebo ozembuch, ked sa vam troll nepaci a podobne) si je vedomy toho, ze sa chce na pomoci chudobnym prizivit. Ale to ani bezny smerak si nepovie, ze za misku sosovice pojde volit Smer. To si ludia onakvejsie vysvetlia. Ved miska sosovice je raz zasluzeny plat, v podstate len nieco male ako miska a ta sosovica predsa nie je ukradnuta, ked v ramci normalnej sutaze vyhrata – hlavne zasluzena v ich slovniku vzdy!

A tak pekne si to vedia zdovodnit uz od cias komunistov aj ini. Dennodenne predsa maju vymyvany mozog, preco ich miska sosovice inak fungovat nemoze. Keby ste mali stratit moznost na projekte, pripadne mozne zamestnanie, naopak velmi uvitate vsetky dovody, preco bez vasej misky sosovice to nepojde a vlastne je to skor miska nejakeho budhistickeho ludomilneho mnicha, co transcendentalne este hra jeho ludskostou, ako im hrali aj za socializmu.

Konkretne cim im vymyvaju mozog ti, co uz nemaju za to len misku.

Za slusne sumy z obchodu s ludmi sa im oplati vymyslat dovody, preco to vlastne bez takehoto prizivovania nejde. Ved bodaj by na nieco za take sumy neprisli. Napriklad, ze neda sa priamo pomahat v Afrike a tam to musi byt kratene, lebo pomoc tam bude rozkradnuta a uvadzaju priklady tym, co sa este vobec na nieco aj pytaju. Ze bude rozkradnuta aj v Europe, to si asi Europania nevedia predstavit. Mnoho Slovakov si totizto mysli, ze kradne sa vylucne len na Slovensku a nas Fico si to moze dat patentovat, ze to na svete robi a vymyslel len on. 

Taktiez si mnohi nevedia predstavit, ze by pasovanie ludi do Europy mohol byt ten najvynosnejsi obchod s ludmi aj pre politikov, hoci paseraci na tom zarabaju neuveritelne. Myslia si, presne ako ludia volakedy pri obchode s drogami, ze pasovat drogy je vylucne domenov len nejakych primitivnych zlocincov, ale politikov a oligarchov za nimi uz nie. Pre nich su prevadzaci do Europy urcite len primitivni zlocinci, ktori sa organizuju sami bez toho, ze by ich niekto organizoval. Pre nich najvynosnejsi obchod robia ludia s nafukovacimi clnmi a politici a oligarchovia za nimi su len tutmaci, co sa len prizeraju. 

Ich pyramida, nepotrebuju ani ziadneho Rockefellera (ideme odspodu):

Niekto dostane dobry pocit, aky je ludomil – aj ego ma svoju misku

Niekto dostane ucast na projekte – jednorazova miska sosovice

Niekto dostane pracu v mimovladke – stala miska sosovice

Niekto dostane to, o com sa tym dolu ani nesniva, ale stale si to moze volat jeho svedomie, ze pomaha a predsa ako sef sosovice…

Niekto uz vie aj za co, ale na tejto urovni si to ospravedlnuju tym, ze „nedalo sa v tejto situacii inak“ – to bude napriklad nas Fico

Niekto uz vie aj to, ze dalo sa aj inak, lebo sa viac podiela nielen na vykone, ale aj smerovani, ale tomu zavrie hubu pre tych dolu nepredstavitelne mnozstvo sosovice alebo odpocuvane aj to naraficene

V tejto pyramide ludomilstva su uz ti celkom hore nesvojpravni ako krali, naspodku celkom naivni. Stred tvoria ospravedlnovaci a zdovodnovaci a informacie unikaju len zo stredu. Nemozu uniknut od ludi, co sa na tom nepodielaju, lebo ti do toho nikdy nevideli. Ale obcas sa najdu ludia, co si mlcat o tom vsetkom rozmyslia, lebo obcas kazda ludska miska aj transcendentalne hra.

Pravdy sa vzdy a schvalne zverejnuju, pretoze najlepsia diskreditacia pravdy je zamiesat ju medzi konspiracie, kde by ju nikto ako na smetisku vysmechov nehladal. Ludia uvazuju tak – predsa by tam nemohla byt tak ocividne, keby bola naozaj tajna. Ale vysmech pravdu ochrani najlepsie a manipulatori poznaju ludi. Nebudete ju hladat na kope vysmechov. Ved to je ako hrabat sa v smeti a pravdepodobne najcastejsie zdvihnete odpad. 10krat zdvihni odpad a 11krat ti uz nikto neuveri! Je to dobra strategia.

Toto je velmi dobry zakon:

Ďalej uvádza, že v súlade s novým zákonom, všetky organizácie, ktoré získajú v priebehu roka viac, než 7,2 milióna forintov zo zahraničných zdrojov, budú sa musia zaregistrovať, ako organizácie financované zo zahraničia. A nielen to: budú sa musieť verejne prihlásiť k tejto skutočnosti a pod touto nálepkou sa prezentovať v médiách.

http://www.hlavnespravy.sk/gazeta-wyborcza-orban-udiera-mimovladnych-organizacii-musia-hlasit-prijimanie-zahranicnych-grantov-ako-v-rusku/1047300

.

mainstreamaci – to je priliehavejsi nazov pre samospasitelov zadarmo – len pre pychu ega a za baksis

Prečo som nevolila Pellegriniho

29.03.2024

Aj politika má svojich Barabášov – ľúbivejších pre dnešných primitívnejších – malomeštiakov. V dnešnej politike je to pre nich Pellegrini. No ja som vo voľbách volila Blahu a Fica! Nie preto, že sú Ježiš, ale preto, že tu najúčinnejšie bojovali proti progresívnej totalite! Hlavné je nevoliť Judáša! Síce je to nepodstatné, len pre [...]

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,475
Celková čítanosť: 5519127x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie