Založ si blog

Ako pravdivo sme informovaní?

Mohla som z toho urobit niekolko clankov, ale budete to mat pohromade, v com vsetkom ste klamani!

1. 

Včera večer sme sa dozvedeli, že Biely dom „vie“ o prípravách ďalšieho chemického útoku v Sýrii. Evidentne ide o reakciu na prevalenie sa faktu, že ten prvý útok, ktorý viedol ku kriminálnemu bombardovaniu Sýrie sa jednoducho nestal. O prípade sme vás informovali tu. Evidentne sa propagandisti snažia zakryť svoje fiasko jednoducho tým, že bezočivo vyhlásia rovnakú lož znova. Tentoraz v predstihu. Zamyslenie sa nad týmto podivným správaním sme priniesli v čerstvo vyjdenej glose.

Pentagon, tak ako v prvom prípade, aj teraz je pripravený vyhovieť administratíve Bieleho domu a nasledujúca správa agentúry Associated Press prináša „dôkazy“ o prípravách chemického útoku. Zdá sa, že už je len jediný možný záver. Útok, na ktorý budú musieť hlavne Rusi zareagovať. Následky môžu byť hrozné.

http://www.kvonline.sk/mimoriadna-sprava-ap-pentagon-tvrdi-ze-na-leteckej-zakladni-sajrat-vidi-znamky-pripravy-chemickeho-utoku-hrozi-priamy-stret-usa-a-ruska/ 

2.

To čo zverejňovali denníky SME a Denník N sa spravodajstvom nedá nazvať. Je to čistá propaganda a veriť sa dá len dátumu v titulke článkov. Manipulácia začína pri selekcii agentúrnych správ, pokračuje démonizáciou Ruska a Sýrie expresívnym výberom slov a končí jednoznačnými výrokmi, ktoré sa nedajú v kontexte známych informácií nazvať inak ako lžou.

Naproti tomu denník Hospodárske noviny a Pravda sa pokúsili priniesť aj stanovisko druhej strany a hlavne denník Pravda znel pri spätnom pohľade v súlade so svojim názvom. Rozhodne sa jeho komentáre nedajú nazvať papagájovaním, ale prinášajú aj nezávislý pohľad na udalosti. Pri Hospodárskych novinách je prekročením červenej čiary použitie človeka plateného jednou stranou a jeho prezentovanie ako nezávislého odborníka.

Pre budúce použitie je treba brať zverejnené komentáre z oblasti zahraničnej politiky z prvých dvoch spomenutých denníkov s veľkou rezervou. Médium, ktoré klame raz, bude zrejme klamať aj druhýkrát.

Slovenské noviny majú problém s dôveryhodnosťou. Niet sa čo diviť, ak sa čitatelia snažia hľadať informácie mimo ich „košiara“ v záplave lepšie, či horšie spravovaných informačných webov. Vlastný rozum však treba zapojiť vždy. Aj pri čítaní tohto komentára.

http://www.kvonline.sk/komentar-pochybna-doveryhodnost-komentatorky-dennika-n-a-ine-postrehy/

3.

Chmelar dnes 27.juna:

Mať odvahu postaviť sa na odpor je rovnako ťažké v akýchkoľvek časoch, sloboda je totiž v prvom rade otázkou vnútorného nastavenia človeka, nie režimu. Vnútorne slobodný človek zostane slobodným aj v čase totality, naopak mentálny otrok sa nezmení ani vďaka demokratickému zriadeniu. Chápem preto ľudí, keď na slová, ktoré vybočujú z nudnej mainstreamovej propagandy, ktoré sa dotýkajú ich sŕdc, ktoré nahlas formulujú ich vlastné pocity, reagujú ako na živú vodu. Lebo dnes je slobodná diskusia čoraz vzácnejšia. Dnes, keď sa vymývanie mozgov nazýva „strategická komunikácia“, keď sa akákoľvek pozitívna zmienka o Rusku, Číne, Iráne alebo Venezuele trestá exkomunikáciou z tzv. „slušnej spoločnosti“, keď sa o nových podnetoch neuvažuje, ale škandalizuje sa ich autor, je čoraz ťažšie zachovať si nezávislosť a slobodné myslenie. Ubezpečujem vás, že k tomuto filmu budem pristupovať nezaujato, že si nebudem vyberať hrozienka ako jeho kritici, ktorí doteraz napísali pamflety a nie recenzie, zámerne vyhľadávajúc slabé miesta a ignorujúc dôležité odkazy. Prosto, zvysoka kašlem na to, že tu dnes niekto vedie informačnú vojnu z jednej i druhej strany a chrlí propagandu, až z toho hlava bolí. Som mimo toho. Takže vám želám príjemné sledovanie a teším sa na slobodnú diskusiu.

Som naozaj znechutený, ak nejaký slovenský režisér, ktorý sa viac ako svojou tvorbou zviditeľňuje vulgarizmami na facebooku, označí jedného z naväčších filmových režisérov súčasnosti a trojnásobného držiteľa Oscara za hlupáka alebo keď stredoškolský učiteľ dejepisu označí najcitovanejšieho intelektuála na svete a profesora jednej z najlepších svetových univerzít Noama Chomského za idiota. Rozum mi zastáva nad tým, čo sú toto za grobianske spôsoby a akým štýlom sa u nás diskutuje.“

4.

Trochu odbocim, ako ste (ne)informovani o tejto teme:

Výška dávky v hmotnej núdzi je:   V porovnani uz schvaleneho projektu pre imigrantov na Slovensku:        

  • u jednotlivca 61,60 € mesačne, v prvých 6 mesiacoch integrácie 300,-€  5x viac
  • u jednotlivca s dieťaťom alebo najviac so 4 deťmi 117,20 € mesačne, v prvých 6 mesiacoch integrácie510,-€  5x viac
  • u jednotlivca s viac ako 4 deťmi 171,20 € mesačne, v prvých 6 mesiacoch integrácie -za každé ďalšie dieťa sa zvyšuje výška FP o 90,-€mesačne
  • u dvojice bez detí 107,10 € mesačne, v prvých 6 mesiacoch integrácie2 dospelí535,-€  5x viac
  • u dvojice s dieťaťom alebo najviac so 4 deťmi 160,40 € mesačne, v prvých 6 mesiacoch integrácie2 dospelí a 1 dieťa675,-€  5x viac
  • u dvojice s viac ako štyrmi deťmi 216,10 € mesačne. v prvých 6 mesiacoch integrácie2 dospelí a 2 deti765,-€  4x viac

Uz schvaleny projekt tu:

POPIS AKTIVÍT PROJEKTU Poskytovanie finančnej podpory (ďalej len „FP“) pre OCS v prvých 6 mesiacoch integrácie, keďže systém št. podpory je nedostačujúci. FP bude poskytovaná najmä OCS s novopriznaným azylom alebo poskytnutou DO. Ak si OCS nevyčerpá celú dobu FP naraz, môže jej táto byť doplatená neskôr v prípade nepriaznivej životnej situácie. FP pre dospelého jednotlivca je vo výške 300,-€ (165,-€ na bývanie a na úhradu stravy a ostatných základných životných potrieb 135,- €). V prípade rodín je výška FP určená nasledovne:

https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=2696985&l=sk

Dalsie uz schvalene projekty pre prijimanie migrantov tu:

Schválili projekty, ktoré neplánujú?

5.

Ako je to s emigraciou moslimov:

Nasi ludia nevedia, ako je to s emigraciou moslimov do neislamskych krajin, ze je to z ich nabozenskeho hladiska nepripustne, lebo toto je nam zatajovane.

Takze, ked sa tu nejaky moslim hra na to, ake je z jeho nabozenskeho hladiska nutne napriklad, aby chodili ich zeny zahalene, lebo inak by tym porusovali ich nabozenske prikazania, zaroven im vobec nevadi, ze ich porusuju a vyberaju si z nich len ktore sa im hodia a zatajuju tie, ktore sa im nehodia.

A my si o takom moslimovi myslime – Chudak, musi to dodrziavat aj tu, ked je to jeho nabozenske vyznanie a on ho len dodrziava. 

Aky kopec veci svojho nabozenskeho vierovyznania uz nedodrziavaju a tych sa kludne zrieknu, hoci su tiez ich nabozenske prikazy, to nam uz nepovedia, kedze tie uz dodrziavat nechcu. Pritom napriklad take zahalovanie vobec nie je prikazom a to si doslova vymysleli!

Nikde v Korane taky nabozensky prikaz nie je a nebol!

Takze oboznamte sa s tym, co musi a ma moslim dodrziavat, aby vas o tom neklamali! Toto je text vzdelaneho moslima z dna 24.6.2017. Pise o tom ako cesky bloger, aby to ludia vedeli a moslimovia si to uvedomili: 

Podle Koránu nemá muslim emigrovat z islámských zemí do neislámských, ale opak je pravdou, což je docela zvláštní jev ve 21. století. Pokud má muslim pobývat v neislámské zemi, tak jen krátkodobě a jedině kvůli obchodu, vzdělaní v oboru neexistujícím ve své původní zemi, anebo kvůli léčení, ale pak se má vrátit do vlasti. Jsou mezi juristy i ti, kteří podmiňují pobyt muslima sířením islámu. Ale jak dneska síří islám většina muslimů na Západě? Pokud muslim patří k těm magorům z druhých či třetích neintegrovaných generací, ztracený, jednak kvůli špatné integrační politice a jednak kvůli špatné výchově svými rodiči a kazateli, kteří mu do hlavy vtloukli hodnoty mimo jejich prostor, tak se jej rozhodne rozšiřovat náklaďákama, taxíkama, výbušnými pásy a pokud nic z toho není k sehnání, tak kuchyňskými noži.

Pokud muslim patří k těm, kteří dodržují islám ve své „čisté formě“, tak jej rozšiřuje hábity, burkami, vousem, separací mezi pohlavím, izolací od všech a od všeho evropského. Nutí je k tomu někdo? Nikdo. Ti, i když nejsou nebezpeční, jsou schopní srát každého svou na odiv vystavenou morální nadřazeností. Jaro a léto, pro někoho turistická sezóna, ale pro cnostné muslimky příležitost poslat „neúmyslnou“ a „nevinnou“ tajnou šifru odhaleným evropským ženám, jak jsou nemorální. Skoro aby se pak každá odhalená cítila vedle nich jako děvka. Nemluvě o postoji těch zbožných muslimských mužů, kteří tráví svůj čas spíše pěstováním vousů než rozumu, k evropským pekelným pokušitelkám. Nejen že jim nestojí za pohled z očí do očí (jelikož rádi koukají na internet na jiné části těla), ale nestojí jim ani za podání ruky. Chraň Bůh, aby v sobě něco cítili. Myslíte si, že takovým muslimům dochází, jak takovou mimo-prostorovou morální nadřazeností uráží místní? Vůbec ne, naopak si libují v tom, že to dělají pro uspokojení Alláha, který jim však původně řekl, aby od neznabohů vypadli. Ani situace nepraktikujících muslimů, kteří žijí v domnění, že jsou integrovaní frajeři a pochopili integraci jako negaci původu, cpaní se vepřovým masem a pitím českého piva, není o nic lepší. Háček je v tom, že i když se jako Evropané oblékají, mozek zůstal pořád stejně prázdný jako u jejich vousatých bratrů…

Jestli většina muslimů v Evropě v něčem uspěla, tak ne v síření islámu, ale v síření nenávisti vůči islámu a nenávisti všeho, co je islámské. Přitom Korán muslimům jasně řekl, že jim nikdo neukřivdil, nikdo je nenutil a problémy, ve kterých se ocitli, způsobují jen sami sobě a svým dětem, že žijí jako rybičky mimo vodu, které chtějí zatopit pevninu, protože se jim špatně dýchá na souši. Cizí vlády by měly přestat zasahovat do jejich způsobu života a rozvracet jejich země a lidskoprávní organizace by jim měly pomoci tím, že je naučí plavat ve svých vodách. Měly by jim pomáhat postavit vlastní ekonomiku, oživovat vlastní bohatou kulturu, vrátit se do svého přirozeného prostředí a ne je cpát kvótami tam, kde se jim bude zase špatně dýchat. Ani jejich Stvořitel Alláh, od vás takový pokřivený altruismus nechce.. Tak jen doufám, že teď nezačnete i Alláha nazývat „Islamofobem Velikým“.

PS: To, co jsem psal, platí i na autora tohoto blogu, který emigroval, aby nyní řešil zrovna to, před čím před 20 lety utekl. Jestli jsem něco pochopil, tak to, že jestli existuje skutečná děvka, tak se jmenuje KARMA. V tomto vězení či polepšovně, nazývané planeta země, žádný útěk není a jediná cesta z ní ven, je buď věcem čelit, nebo budou rány čím dál tím silnější a buď se člověk probudí, anebo se tím nechá rozdrtit.. A tak možná donekonečna. Pokud člověk pochybuje o existenci Pekla, možná že je země jen takový malý appetizer..

  • V dnešní době si muslim musí ujasnit své priority. Žije-li v Evropě a chce-li být správným muslimem, ani Korán ani Legislativa mu nepovolují žít mezi nemuslimy a ohrožovat tak svou víru a víru vlastních dětí. Pokud je konvertita, platí na něj stejná nařízení jako pro první muslimy mezi Kurajčovci, kteří dostali Boží nařízení (a ne z EU), aby emigrovali, kde mohou praktikovat islám doslova a do písmene. Jinak řečeno, takový pravověrný muslim, nemůže zapálit jednu svíčku pro Alláha a další pro satana. Nemůže chtít islám ve své čistotě v zemi neznabohů a křesťanů, a zároveň mezi nimi nemůže zůstat kvůli materiálním ziskům a vystavit sebe a své děti krizi identity i víry. Korán i legislativa jsou v tom jednoznačné. Legislativa Saudů je ještě přísnější. Tak otázka, která se teď nabízí, proč financují a podporují pobyt muslimů mimo islámské země, když to jejich vlastní legislativa zakazuje? Ledaže chtějí opravdu konvertovat všechny v Evropě, ale v tom případě musí povolit, aby muslimové byli konvertováni cizími stranami k jakémukoliv náboženství v jejich zemích, jinak je to jednostranná agrese..

  • Muslimové by měli být na tyto a další otázky tázáni bez politické korektnosti a měli by na ně odpovídat. Podle jakých kritérií a z jakých důvodů chtějí žít mezi nemuslimy? Jestli je to z náboženských důvodů, tak tím sami porušují svou vlastní víru. Pokud emigrují z ekonomických důvodů, tak ať nekecají o svém Bohu, Alláhovi, kterého už zaprodali za prachy. Pokud muslim bude skutečným ekonomickým přínosem, tak má respektovat pravidla a uvědomovat si a přijímat ten fakt, že žije v NEISLÁMSKÝCH ZEMÍCH. Zatouží-li muslim časem po čistotě své víry, Alláh je odpouštějící, milosrdný, ale musíme respektovat bod číslo jedna, Alláhovo nařízení, a to emigrovat do islámských zemí.“

Takze, ked vam nabuduce niekto povie, ze moslimky musia chodit zahalene alebo plavat v neoprene, vymysla si, je to klamstvo! Hatem Berrezougha to vo svojich clankoch ako moslim a odbornik na vyklad Koranu velmi podrobne vysvetluje.

Ale pravdou je, ze v Korane ma prikazane, aby neemigroval do nemoslimskych krajin, co uz veselo ignoruju!

Ja som vam tu z toho vybrala len ukazku, ktorej sa da lahko rozumiet. Ale velmi obsirne a s rozborom Koranu a vsetkych myslienok a pojmov z Koranu v povodnom preklade to najdete v jeho poslednych clankoch a v celom jeho blogu, kde sa tomu velmi podrobne venuje. Oboznamte sa s tym, aby vas tak lahko neklamali a nemanipulovali: 

http://berrezouga.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=610720

Tu je s nim rozhovor v ceskej televizii:

https://www.youtube.com/watch?v=w1A13Fp80OI

Napriklad toto je Clovek – moslim – bloger, ktory pise pravdu, hoci sa ju tolki snazia prekrutit a podsuvat vam klamstva!

6.

Ako sa manipuluje s verejnou mienkou:

https://dennikn.sk/blog/hor-sa-do-prvej-ligy-ako-sa-manipuluje-s-verejnou-mienkou/?ref=tit-box-top

„Ak by bol premiér seriózny, na rovinu by povedal, čo to tá prvá liga presne znamená. Zatiaľ vieme len to, že Robert Fico v Bruseli potichu prisľúbil plniť kvóty na migrantov.“

Otázka znela konkrétne takto: „Malo by podľa vás smerovať Slovensko do jadra Európskej únie, teda úzko spolupracovať s najvyspelejšími štátmi A-kategórie?“. Takmer 70 percent opýtaných odpovedalo áno.

Nehrajme sa na obete! Nasich obcanov politika nezaujima a je im celkom jedno, ako sa o nich rozhodne. Potom nadavat a hrat sa na obete je klamstvo tiez. Nasim obcanom je to teraz jedno a hlavne to si dobre zapamatajte, ze o tom lahostajnostou rozhodli sami.

Na to budu chciet zabudnut, ked sa budu chciet hrat na obete.

Na toto prispievate – len na väčší počet obetí!

18.04.2024

Aby ste dokázali pochopiť Ukrajincov, musíte si na ich mieste predstaviť seba. Ale to niektorí ľudia nedokážu. Bohužiaľ, to niektorí ľudia nedokážu, lebo vedia si predstaviť len seba a nemajú žiadnu empatiu. Takže, predstavte si seba. Predstavte si Slovákov o ktorých viete, že ešte aj väčšina progresívnych voličov by pred vojnou ušla. Keby vyhlásili vojnu a [...]

Superdebata lídrov kandidátiek do EÚ – Nerudová v nej bola paródiou na progresívcov

16.04.2024

To, čo nám tu celé roky chýba, sú diskusie k rôznym závažným politickým témam. V našom mediálnom priestore sa diskusie k politike už celé roky nevedú, vymenili ich len jednostranné diskusie jednej politickej strany. Škoda, že na Slovensku sa takejto politickej diskusie nedočkáme a aby bola taká dlhá! Všimnite si, že moderátorka v nej len moderuje [...]

„jak je Západ poštval do války, nechal beze zbraní chcípat, a potom nakonec zradil, aby chránil Izrael, a nemusel obětovat své vlastní finanční zisky“

15.04.2024

„USA přitom mají 8000 vozidel M-113 ve skladech a 5000 v arzenálu!“ „Západní mocnosti tak nemají problém za den vystřelit na ochranu Izraele víc raket, než Kyjevu dodaly za celou válku“ Progresívni šialenci sústavne len Slovákom obúchavajú o hlavu, že Ukrajine nedodávame zbrane, čo my sme im už dali všetko a nemáme ani na [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,491
Celková čítanosť: 5542022x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie