Založ si blog

Nepochopení aristokrati

SME musi velmi stracat citatelov, pretoze nedavno rozposielali a velmi podrobne dotazniky vsetkym svojim citatelom, co mali volakedy predplatne alebo si len volakedy zaplatili piano na diskutovanie. Schvalne som ho vyplnala, aby som videla, ake tam budu otazky. 

Dokola sa tocili o tom, ze co ine ti diskuteri citaju a preco a co je na tych inych novinach pre nich take pritazlive. To nebolo par otazok, k tomu bolo vela otazok a dotaznik trval dlhsie, ako predchadzajuci dotaznik, ktory robil sociolog aj pre Dennik N a SME sucasne.

Potom tam bolo mnozstvo otazok, co by vsetko mohli zmenit, aby ste si predplatili SME. Koho konkretne citate, ci ich vobec poznate, ako by ste to oznacili.

Zrazu aky zaujem o citatelov. Predtym im zvysoka a arogantne kaslali na hlavu a Nicholson napisal clanok, ze novinari ani necitaju diskusie a admin Dennika N napisal, ze ich zaujima len to, kolkych maju predplatitelov. O diskusie sa uz nemusia starat a potom ponukaju citatelom kavovar a vysavac. 

O ich arogancii k citatelom som pisala uz tuto:

http://malinova.blog.pravda.sk/2016/07/31/novinari-nielen-nediskutuju-ale-ani-necitaju-diskusie/

A tuto – Ako Dennik N klame citatelov:

http://malinova.blog.pravda.sk/2017/02/23/ako-dennik-n-klame-citatelov/

No stale tam maju svojich skalnych zmanipulovanych, co rozhodne nie su nejakymi agentami, len celkom dobrovolne zmanipulovani. Tym uz niet pomoci, ti asi nepocuvaju nic ine, len svoje SME a nobl kaviaren Dennik N – ich intelektualne akvaria. 

Vcera tam bol taky komentar – Pohrdam vami – fasistami. Oni Slovensko delia na svoju slachtu a fasistov. Ma to vsetky znaky sekty, kde sa nejaka cast ludi citi moralne vysoko osvietena a ostatni obcania su len moralny odpad. 

Tolko sa naodsudzovali taketo nabozenske skupiny, aby tak zakonite a paradoxne skoncili sami. Dnes su to vsetko „hlboko citiaci len nepochopeni“ intelektuali.

Luza im nerozumie.  Takto vidia zvysok Slovenska mimo seba. 

Je pravda, ze aj povrchnych ludi mame dost, ako su v kazdej krajine. Ale moralka cloveka naozaj nestupa vzdelanim a nepohrdala by som s takou nebetycnou aroganciou obycajnymi ludmi. Oni radi citaju prave najvulgarnejsie diskusie, ktore ani neviem, kde vedia vyhladat a ked takeho primitiva najdu, vytiahnu ho na ukazku, ze taki su vsetci, co s nimi nesuhlasia. Zazila som totalitu, ale az taka „modra slachta“ v nej nebola. Ten komentar – POHRDAM VAMI – ich celkom vystihuje.

Smeju sa z ezoterikov, ale na taku ludsku arogantnost sa nikto, kto sa zaujima o akekolvek duchovno, neznizi. Tam je zakladom vnimat ludi ako rovnocennych, vidiet v nich rovnake ludske duse. Takze ak im nieco chyba, prave taka osvietenost – vsetkych vidiet rovnako, co si kompenzuju, ze nejakeho exotickeho chudaka vytiahnu a na nom budu demonstrovat svoju exoticku ludskost. Keby to bol bezdomovec vedla z lavicky alebo tetka vedla z obchodu, tak to uz je luza, vsetko fasisticka luza, ked s nimi nesuhlasi a nezobe im povinne tu propagandu. 

Myslim si, ze ked chcete poznat pojem aristokrat – tam ich najdete, vsetko su to aristokrati. 

Citam uz aj Pravdu a Hlavne spravy. A svedcim o tom, ze aj ked tam (tu) najdete aj primitivne komentare, aj keby ma tam (tu) prevalcovali a nic mi neuznali, aj keby mi tam (tu) nadavali, ja z tych ludi tam a tu necitim take pohrdanie ludmi ako pri nich. Pritom zakladom tej vyssej moralky, ktorou sa tak chcu hrdit, nie je taky odstup k obycajnym ludom naokolo, co vobec nemusia rozmyslat ako vy. 

Neviem, ci ste ma pochopili, ale vidim, ze ludskejsi su ti obycajni. Rozhodne by som to neposudzovala podla vzdelania a nejakych len intelektualnych slov. 

Su schopni toto taki „aristokrati“ vnimat? Ze ako saty nerobia cloveka, tak isto ani len omacka onakvejsich (intelektualnejsich) slov?

No asi nie.

To bude skor ich intelektualnym snobizmom – Ja som… Patrim… ako ked sa pubertaci vyclenia. Skutocna ludskost a moralka v tom nie je. Citiaci ludia nerobia take bariery a kasty a ked citia ludskost, tak ku vsetkym. Nemaju na to, na ukazku vylucne exoticku chudobu.

V tom sa tiez podobaju na sektu, ktora napriklad citi ludskost na ukazku len k zygotam a narodene deti ich uz nezaujimaju.

„Opozice uvažuje o odebrání pravomocí vládě k vyjednávání mezinárodních smluv s pomocí nového prezidenta! „

28.03.2024

To ide o stratu veta, vnútenie kvót na migrantov, čo sa už len nevolajú kvóty a zaťahovanie do vojny, čiže tretej svetovej! „Na Slovensku hrozí palácový převrat proti vládě Roberta Fica?“ Takto opozícia bojuje proti výsledkom volieb, že sa snažia vnútiť svoju politiku všetkým občanom, ktorá vo voľbách prehrala – cez prezidenta! K tomu [...]

Ako Korčok obhajuje stratu veta Slovenska

27.03.2024

Progresívni trollovia na Pravde tu klamú ľudí, že Korčok nie je za stratu veta! A takto progresívci klamú ľudí všade, aby netušili že s Korčokom si na svoju hlavu volia stratu veta našej krajiny, o čo sa má tento poskok Progresívneho Slovenska zasadzovať celkom rovnako ako v Česku ich prezident Pavel. Celkom rovnako, ako Čaputová pred voľbami na prezidentku [...]

Lipšic tam povedal: „Myslím si, že každý človek si urobí na to názor sám! „

27.03.2024

Nemám rada nespravodlivosť. A to až tak, že keď moja najväčšia opozičníčka na SME nyrra, ktorá bojovala za tábor náboženských fanatikov, mala pravdu a iní na ňu nespravodlivo útočili, nedalo mi to a postavila som sa na jej stranu. Práve vtedy, keď na ňu najviac útočili a mohla som byť škodoradostne ticho, nedalo mi to, že má pravdu a postavila som sa na jej stranu, [...]

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,474
Celková čítanosť: 5517531x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie